Bones notícies ! Gràcies a un informe d'Amnistia Internacional, el Ministeri d'Afers Exteriors convoca l'ambaixador de Síria

November 17, 2011 at 2:20am

Manifestacions de membres d'Amnistia Internacional contra les violacions dels drets humans que s'estan cometent a Síria © AIManifestacions de membres d'Amnistia Internacional contra les violacions dels drets humans que s'estan cometent a Síria © AI

 

"Un diumenge de maig estava protestant com molta altra gent davant l'ambaixada quan un funcionari va sortir i va preguntar si podia fer-nos fotografies. Ens hi vam negar. Ell va tornar a entrar a la seu i al cap d'un moment vam veure que ens estaven gravant. Dos o tres dies després, agents de la Intel·ligència Militar van visitar la meva família a la seva casa d'Amouda, al nord-est de Síria. Van parlar amb la meva mare i el meu germà, i els van advertir que no estarien fora de perill mentre jo no suspengués les meves activitats als Estats Units".

 

Declaració de Siwar Kajjo, kurd sirià de 24 anys que va abandonar Síria el 2006. Kajjo va descriure el fets ocorreguts als seus familiars després de la seva participació en una protesta davant l'Ambaixada de Síria a Washington.

 

El passat 4 d'octubre, Amnistia Internacional va fer públic l'informe La llarga mà de la Mujabarat. Violència i assetjament contra sirians en el estranger i les seves famílies a Síria.

 

El document inclou casos de més de 30 activistes a vuit països -el Canadà, Xile, França, Alemanya, Espanya, Suècia, el Regne Unit i el Estats Units- que afirmen haver patit intimidació per part de funcionaris diplomàtics o altres. Pel que sembla, en alguns casos les seves famílies, residents a Síria, han patit fustigació, detenció i fins i tot tortura.

 

El passat 28 d'octubre, el Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació va donar a conèixer un comunicat en el qual s'anuncia la convocatòria de l'ambaixador de Síria a Espanya arran de l'esmentat informe d'Amnistia Internacional. També deixa clar que no dubtaran a prendre mesures davant d'accions comeses en territori espanyol per personal amb acreditació diplomàtica o amb estatus oficial que vulnerin el Conveni de Viena sobre Relacions Diplomàtiques. S'insta a l'ambaixador de la República Àrab a posar fi a qualsevol activitat per part del seu personal que pugui ser considerada com una violació dels drets dels manifestants i, especialment, de la seva llibertat d'expressió i reunió.

 

Manifestacions de membres d'Amnistia Internacional contra les violacions dels drets humans que s'estan cometent a Síria © AIManifestacions de membres d'Amnistia Internacional contra les violacions dels drets humans que s'estan cometent a Síria © AI