Posts

Det svåraste är alltid att lämna.

Vi har hunnit med ganska många resor till Grekland nu för att hjälpa nödställda medmänniskor. Vi har träffat tusentals barn som inte får tillräckligt med mat, vatten eller sjukvård. Vi har lyft upp medvetslösa barn ur sjunkande flottar och vi har tröstat mödrar vars barn inte överlevt flykten.

Trots all den misär vi upplevt, trots smärtan vi känner när vi ser lidande barn så kommer det alltid göra som ondast för oss när det är dags att lämna ...flyktinglägret. Att inte kunna vara kvar här och fortsätta hjälpa.

Nu är den stunden kommen när vi måste lämna.

Men vi kommer tillbaka. Det kan ni vara säkra på.

Varför?

För att någon måste hjälpa barnen. När det offentliga Europa sviker så måste vi privatpersoner göra vad vi kan. Och tillsammans med alla er som stöttar genom bidrag, stora som små, kan vi göra skillnad för barnen som flytt krig och förtryck och nu är fast i helvetesliknande läger.

Till alla er: stort stort tack för ert stöd för den här gången. Vi återkommer snart med information om kommande insatser.

Det svåraste är alltid att lämna.

See More
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and outdoor

Ett leende mitt i allt det mörka.

Idag har vi åkt skytteltrafik mellan olika godisaffärer här på Lesbos och flyktinglägret. Nu har vi delat ut godis till alla barn.

Vi vet att lite godis inte gör någon skillnad långsiktigt men om vi kan få barnen att för en liten stund glömma bort var de befinner sig just nu så är all ansträngning värt det.

...

Vi ska nu fortsätta med att dela ut mat och vatten. Fortsätt gärna att stötta oss, era bidrag är vad som gör skillnad för barnfamiljerna här på plats.

Swisha till 0760 099 080.

❤️

See More
Image may contain: 3 people, outdoor
Videos
Nu är vi igång. Drygt 500 personer har snart fått del av vår första matutdelning. Det är egentligen inte mycket vi ger per familj, behoven är så stora, men människor är hungriga. Att behöva se barn som har det så här är hjärtskärande. Men vi gör så gott vi kan för att hjälpa. Nu är det snart dags för att börja förbereda morgondagens utdelning, fortsätt gärna hjälpa oss. Swisha till 0760099080 så vi kan köpa ännu mera mat och vatten till familjerna som är här, alla bidrag gör skillnad! 🙌🏼
141
44
Alla hjälper till att plocka över vatten och mjölk till lägret, gammal som ung. Vi hjälps åt, för ju fortare vi kan lasta av, desto fortare kan vi åka och hämta mer. För törsten återkommer. Hungern finns kvar. Vi har sagt det förut och vi säger det igen. Tack för all hjälp vi får hemifrån, ni gör verklig skillnad för barnen här. Vill du hjälpa oss mätta ännu fler barn? Swisha ditt bidrag till 0763165534. ❤️❤️❤️
115
4
Bara dagar kvar nu. Den 2 januari åker vi till Lesbos igen. Tillsammans kommer vi göra allt vi kan för att täcka de mest akuta behoven på plats: rädda barn och vuxna från att drunkna, värma alla de kraftigt nedkylda barnen samt köpa mat till människor som sitter fast i flyktingläger helt utan hjälp från det offentliga. Vill du hjälpa oss hjälpa. Swisha då till nummer 0763165534, direkt till bankkonto 8284-2 4669500-3 (Sala Sparbank) eller via Paypal på https://www.paypal.me/4brothersandafriend Ta gärna en titt på den här videon som Gabriels kunder har gjort, himla fin grej. Stort tack för ert engagemang!
84
15
Photos
Posts

God morgon från flyktinglägret! Lördag morgon och vi kör vidare här. Ha en fin dag alla!

Vill du hjälpa oss hjälpa? Swisha till 0760 099 080❤️🙏🏽

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
7,750 Views
7.7K Views

Vi har träffat så många underbara barn vars enda brott är att det pågår krig i deras hemländer. De har överlevt bomber och livsfarlig flykt över havet. Nu är de fast i vad vi i alla andra sammanhang skulle kalla helvetesliknande läger utan hjälp från det offentliga.

Vi är helt slut. Så fyllda av intryck. Våra hjärtan brister många gånger varje dag här. Men samtidigt är vi övertygade om att fortsätta hjälpa.

För det är enkelt för oss. Hur trötta vi än blir så kommer vi fortsä...tta hjälpa de flyende barnfamiljerna som är fast på Lesbos. Tillsammans med alla er som stöttar gör vi skillnad för många hundra barn. Så länge vi kan göra det fortsätter vi.

Nu ser vi till att hjälpa ännu fler barn imorgon. Swisha ditt bidrag till 0760 099 080.

Många många tack!

See More
Image may contain: 1 person, standing, child and outdoor

Dag 4 på Lesbos.

Barnfamiljerna som vi hjälper är fast här. Det finns litet eller inget hopp om att barnens situation ska lösas fort.

Vi hjälper till så mycket vi bara kan. Med mat, vatten, blöjor och andra förnödenheter. Men vi kan bara göra punktinsatser. När vi åkt hem till Sverige är barnfamiljerna kvar här.

...

Därför kommer vi idag fokusera på att köpa in redskap för att barnfamiljerna ska kunna laga sin egen mat. Familjerna som är fast här får i stort sett ingen hjälp från det offentliga. Vi tänker att rejäla kastruller kommer göra livet i vart fall lite enklare. Vi har därför nu handlat 9 stora kastruller, vore fantastiskt om vi kunde handla ännu fler.

Vill ni hjälpa oss att hjälpa barnfamiljerna? Hur många kastruller kan vi få ihop?

Swisha till 0760 099 080. Märk ditt bidrag med ”Kastruller”.

🙏🏽

See More
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and car

Vi tömde Lidl!

Det är hundratals barn som är fast i flyktinglägret här. Barn utan möjlighet att få ens sina mest elementära behov uppfyllda. När vi förstod att det var en enorm brist på blöjor bestämde vi oss för att åka till närmaste affär och tömma hela deras blöjlager.

Vi bad om er hjälp. Ni levererade!

...

Vi kan nu berätta att det inte finns en enda blöja kvar att köpa, blöjorna är där de behövs som mest, hos familjer som inte har några som helst möjligheter att köpa själva.

Nu fortsätter vi dela ut mat till barnfamiljerna på plats här, återkommer med rapport snart.

Vill du också hjälpa oss att hjälpa barnfamiljerna här på Lesbos? Swisha ditt bidrag till 0760099080.

Tack! ❤️

See More
Image may contain: 2 people

Hjälp oss tömma Lidl på blöjor! Fortsätt swisha! ❤️

Swisha till 0760 099 080 🙏🏽

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
8,338 Views
8.3K Views

Misär.

Det finns inget annat ord för vad vi ser här. Inget ord beskriver bättre vad familjerna som är fast i flyktinglägret Moria upplever.

Efter att vi var färdiga med matutdelningen idag så fick vi tillfälle att sitta ned en stund för att prata med familjerna som överlevt den livsfarliga båtresan över havet. Berättelserna vi fick höra var fasansfulla. Berättelser om flykt från bomber i Syrien. Berättelser om kamrater som drunknat.

...

Att få bidra med mat och vatten till de hungriga barnen här är allt vi kan göra. Det är inte mycket. Men så länge vi kan mätta ett enda barn här så kommer vi fortsätta göra det vi kan.

Tillsammans med alla er som bidrar på olika sätt kan vi fortsätta köpa in mat, vatten och andra förnödenheter.

Vill du också bidra? Swisha ditt bidrag till 0760099080.

Nu ska vi vila lite. Imorgon fortsätter vi.

See More
Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting, child and outdoor

Nu är vi igång. Drygt 500 personer har snart fått del av vår första matutdelning.

Det är egentligen inte mycket vi ger per familj, behoven är så stora, men människor är hungriga. Att behöva se barn som har det så här är hjärtskärande. Men vi gör så gott vi kan för att hjälpa.

Nu är det snart dags för att börja förbereda morgondagens utdelning, fortsätt gärna hjälpa oss.

...

Swisha till 0760099080 så vi kan köpa ännu mera mat och vatten till familjerna som är här, alla bidrag gör skillnad!

🙌🏼

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
4,016 Views
4K Views

Nu är vi igång!

En stor del av vår första dag på Lesbos har gått till att förbereda morgondagens matutdelning. Vårt mål imorgon är att dela ut vatten och mat till drygt 500 personer i ett första skede.

Behoven är enorma här på plats, vi kan inte hjälpa alla men vi kommer hjälpa så många barn och behövande vuxna som det bara går.

...

Ni ska alla ha ett stort tack för era bidrag, tillsammans kommer vi kunna mätta många hungriga medmänniskor.

Vill du också hjälpa oss mätta hungriga barn och vuxna? Swisha ditt bidrag till 0760099080.

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
5,720 Views
5.7K Views

Flyktinglägret Moria.

Det är värre än vi trodde. Barn som sitter apatiskt och väntar på en framtid som aldrig kommer. Förfärliga förhållanden.

Vi är nu på väg för att inhandla första lasten med mat och förnödenheter.

...

Vi ska göra det vi kan för mätta de hungriga barnen. Fortsätt gärna hjälpa oss att hjälpa barnen.

Swisha ditt bidrag till 0760099080.

Nu kör vi!

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
4,726 Views
4.7K Views

Förberedelserna pågår in i det sista. Men nu lyfter vi strax från Arlanda. Snart är insatsen igång i Grekland. Vi kommer lägga upp all information här på Facebook.

Fortsätt gärna hjälpa oss att hjälpa de utsatta barnen. Swisha ditt bidrag till 0760 099 080 🙏🏽

Image may contain: 2 people, people smiling, beard, eyeglasses and closeup

Ikväll ägnar vi oss åt att packa inför resan. Imorgon flyger vi till Grekland för att handla mat, vatten och värmande filtar till människors som lever i misär. Hjälp oss hjälpa! Swisha ditt bidrag till 0760 099 080 🙏🏽

Image may contain: shoes

Den sjuåriga flickan som vi trodde hade drunknat efter att vi lyft upp henne från en sjunkande flotte men som efter vad vi upplevde som evighet började andas igen.

Den unga mammans glädjeskrik när hon insåg att hennes fyramånaders bebis hade överlevt flykten över det livsfarliga havet.

Den lilla pojkens glädje när vi delade ut förnödenheter vid ett flyktingläger och han fick ett äpple.

...

Vi bröder pratar ofta om de barn som vi hjälpt på plats på Lesbos.

Vi har hjälpt så många barn nu att minnena ofta flyter ihop. Det är svårt att placera ansikten till särskilda händelser. Men några minnen försvinner aldrig från våra medvetanden. De tre minnena ovan är sådana som vi aldrig kommer glömma.

Vi får ofta frågan om varför vi återvänder till Lesbos. Och svaret är enkelt. För att det behövs.

Barnen fortsätter komma.

Och vi fortsätter hjälpa.

Vi förstår att vi inte kan hjälpa alla. Men tillsammans med er, ni som bidrar med pengar och pepp, så kan vi hjälpa barnen på plats med mat, värmande filtar och kanske en liten godisbit. Det här handlar om barn som befinner sig i vad många utomstående skulle beskriva som ett av Europas mörkaste platser utan tillgång till de mest basala förnödenheter som alla barn borde kunna ta för givna.

Kan vi bidra till att underlätta om så bara en enda dag för dem, att för en liten stund kanske få hjälpa dem glömma var de befinner sig, ja, så länge vi kan göra det kommer vi återvända till Lesbos.

På måndag åker vi.

Varje bidrag gör skillnad. Vill du också hjälpa oss hjälpa?

Swisha till nummer: 076 0099080.

Bor du utanför Sverige och vill skicka ett bidrag? Gör då en banköverföring till: IBAN SE7480000838169747140201, BIC: SWEDSESS

Tillsammans kan vi göra skillnad.

See More
Image may contain: 1 person, standing, shoes and outdoor

Vi behöver din hjälp!

Vi återvänder till Lesbos på måndag, januari är en av årets kallaste månader.
Människor fortsätter fly. De flyktingläger vi hade verksamhet i 2015 och 2016 finns kvar. Numera i ännu sämre skick. Flyktinglägret Moria är överfullt. Nu bor fler än 5000 flyende människor där, av dem bor 3000 i enkla, ouppvärmda tält.

...

Vi kommer köpa mat, värmande kläder och andra akuta förnödenheter.
Vill du hjälpa oss hjälpa. Swisha då till nummer 076 0099080.

Bor du utanför Sverige och vill skicka ett bidrag? Gör då en banköverföring till: IBAN SE7480000838169747140201, BIC: SWEDSESS

Tack för ditt stöd!

See More
Image may contain: 1 person, standing, car and outdoor

Vänner,

Vi åker till Lesbos om två veckor för att mätta hungriga barn som sitter fast i läger under förhållanden många av oss skulle kalla omänskliga. Vi kommer precis som tidigare resor till Lesbos göra allt vi kan för att hjälpa så många nödställda medmänniskor det bara går.

Vill du hjälpa oss hjälpa? Alla bidrag välkomnas.

...

Swisha till nummer 0760099080.

Stort stort tack!

See More
Image may contain: 8 people, people smiling, people sitting, child, shoes and outdoor