Photos
Videos
The world is your playground. No Rules. No Limits.
636
59
Comment below your weekend activity? Tag your friend yang nak try ice skating A #quikstories from my ice skating session shot on #GoProHERO6 @gopromysg #gopro #iceskating #fun
15
3
When Monday hits you hard 😥 Or not? #snow #slomotion #slowmo #bosnia
31
1
Posts

😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱
Lompat-lompat atas bangunan. Dekat hujung-hujung pulak tuuu. Seriau wehhh!

#SHARE
Like -> Abudi Alsagoff

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
68,745 Views
68K Views

Cerita nak doa makbul tanpa hijab. Jual nama mak

Sedikit intro tentang aku. Aku seorang suri rumah dan mempunyai seorang anak kecil. Yang kedua coming soon Insyaallah September nanti. Aku tidak bekerja. Aku hanya berniaga cookies yang aku buat di rumah secara online.

Sebelum ni aku pernah terbaca satu kisah tentang seorang mak yang memesan kepada anaknya, kalau nak berdoa apa-apa, jual nama mak. Contoh kalau doa nak bawak suami atau isteri pergi umrah, doa macam ni “Ya Allah,... permudahkanlah urusanku untuk bawak suami / isteri aku pergi umrah. Semoga aku dapat bawak mak sekali”.

Kalau nak beli rumah, doa macam ni

“Ya Allah, lancarkanlah urusan beli rumah aku agar bila mak aku datang melawat nanti dia selesa”. Menurut maknya, insyaAllah doa tu naik serta merta tanpa hijab.

Si ibu tadi ada share tentang satu ceramah yang dia pergi. Ada sorang sahabat Nabi ni, rupa dia gelap dan gemuk. Tapi dia ada isteri yang sangat cantik.

Sahabat-sahabat Nabi tanya pada dia macam mana dia boleh dapat isteri yang cantik sangat macam ni? Dia pun kata “Setiap hari aku berdoa pada Allah, Ya Allah kurniakanlah aku isteri yang mana bila mak aku pandang wajahnya, mak aku terus berasa sayang dan kasih padanya”.

Dan aku pon cuba amalkan. Setiap hari. Sambil aku nak lintas jalan, sambil aku buat kerja rumah, sambil aku buat cookies. Doa aku semoga Allah murahkan rezeki aku agar aku dapat bantu mak aku.

Agar aku mampu buat mak aku hidup senang. Alhamdulillah. Setiap hari aku dapat tempahan cookies walaupon tak banyak. Aku mampu hulurkan wang belanja untuk mak dan keluarga aku di kampung.

Pagi tadi mak aku call tanya ada duit tak. Mak nak bayar amanah minggu ni. Adik pon kena beli uniform kolej. Boleh mak pinjam sikit. Insyaallah hujung minggu ni mak bayar balik. Aku terdiam tak tahu nak jawab apa. Aku sebak, macam mana aku nak tolong mak aku hari ni?

Dalam akaun aku cuma ada RM37.56 je. Aku berserah sesungguhnya. Dan aku terus merayu memohon “Ya Allah, kau limpahkanlah seluas luas rezeki untuk aku agar aku dapat senangkan mak aku Ya Allah. Ya Allah, murahkanlah rezeki aku hari ni supaya aku mampu bantu mak aku Ya Allah” berulang ulang kali aku berdoa.

Aku berdoa dengan menjual nama mak aku. Allahuakbar, ternyata Dia Maha Mendengar. Petangnya, dua orang vendor aku bankin duit sewa, agent cookies bankin duit cookies, customer doorgift langsaikan bayaran baki dan ada customer order cookies untuk raya siap bankin full payment. Aku terus sujud syukur. Hebat kuasaMu Ya Allah. Allah angkat doa aku.

Lepas ni bila nak doa boleh la selit nama mak yang mana masih ada mak. Kalau dah takde mak, gunalah nama ayah, nama mak mertua & bapak mertua pun boleh. Darjat mertua dengan mak ayah kandung sama je takde beza pun. Tanpa doa dan restu mak ayah, tak kemana pun kita.

See More
Posts

Al Jazeera airing this episode 👍🏼

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
44,874 Views
Al Jazeera Documentary Channel - قناة الجزيرة الوثائقية

تعرف على عبودي المستكشف الماليزي الأول والأشهر في رياضة الأوربكس والباركور..
الليلة في "جنون المغامرة"
20 مكة المكرمة - 19 غرينتش

Mad skilzzz

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
3,359,434 Views
LADbible

Parkour at its finest 😂😂

We did it again! Running for those who can’t in @wflworldrun in Kuala Lumpur, #Malaysia #myapprun #wingsforlife #wflworldrun2018 #wfl @redbullmy #redbullmy #givesyouwings

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
198 Views
198 Views

Comment below your weekend activity? Tag your friend yang nak try ice skating

A #quikstories from my ice skating session shot on #GoProHERO6 @gopromysg #gopro #iceskating #fun

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
166 Views
166 Views

Teka ni kat mana dengan tag tempat tu! Tag banyak2, siapa tag paling banyak boleh menang dua tiket orang dewasa! Hint: tempat ni dekat je dengan Suria KLCC

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
277 Views
277 Views

Ada kat sini @mukhacafe try diorang punya famous Lamb burger. Terbaik gilerrr. Korang yang tak pernah makan burger ni boleh try kat Mukha cafe ni, kafe hipster kat TTDI 😁👍🏼 #mukha #lambburger #reviewmakanan

Image may contain: food

Enjoying the chase with @redbullaze
Who else wants to chase me?

#redbull#redbullmy#givesyouwings#redbullaze#parkour#freerunning#actobatics#flips#baku#azerbaijan#actionsports

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
425 Views
425 Views

Tumbling down a hill full of sheeps with remaining possible land mines from post-war? Check ✔️☑️ #parkour#freerunning#tumbling#redbull#givesyouwings#redbullmy

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
410 Views
410 Views
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
308 Views
308 Views

Skipping stones at sunset time sa mojom ljubavi #slomotion #slomo #fun

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
224 Views
224 Views

Zen stacking done right 🤣👍🏼 awal2 kalau korang tengok, korang rasa mesti akan jatuh kan, sebab tengok pun aku main campak je. Dah la batu besar. So tanggapan korang salah 😝 Papahal pun jangan lah korang jadi bangang abadi rasa kalau tukar kerajaan negara akan rosak, lepas 5 tahun tukar la balik, kalau tak bagus. Jangan jadi bebal ok 👌🏼

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
699 Views
699 Views

You spin my head right round #Neum shot on #GoPro @gopromysg #redbull #givesyouwings @ Neum

Image may contain: 1 person, sky, shoes, outdoor, nature and water
Image may contain: one or more people, sky, cloud, tree, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, sky and outdoor
Image may contain: one or more people, sky and outdoor

Climbing the piramid of the sun.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
282 Views
282 Views

This beautiful scene 😍 out here with moj ljubavi 👌🏼 #parkour #freerunning #slomo #slomotion

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
196 Views
196 Views
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Abudi Alsagoff
148 Views
148 Views