Posts
Attika Nea

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΥΠΑΤΙΑ 05.ΙΙΙ.2017_4ΣΕΛΙΔΗ.pdf
Evi Batra
Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), που ιδρύθηκε το 1924 και έχει ως μέλη του Ελληνίδες αποφοίτ...ους Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων Μέλη της Κυβέρνησης, του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και διακεκριμένες Καθηγήτριες σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, γιορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απονέμοντας το βραβείο ΥΠΑΤΙΑ σε εξέ­χουσες γυναικείες προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού.

Για το 2017, ο ΣΕΕ αποφάσισε να απονείμει το βραβείο ΥΠΑΤΙΑ σε τρεις γυναίκες από τρεις διαφορετικές χώρες της Μεσογείου, οι οποίες με το έργο και το ήθος τους προάγουν τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, υψώνοντας γέφυρες μεταξύ πολιτισμών, ηπείρων και ανθρώπων, σεβόμενες ταυτόχρονα το μεγαλείο δύο αρχαίων πολιτισμών, του αιγυπτιακού και του ελληνικού.

Συγκεκριμένα, θα τιμηθούν οι εξής κατ’ αλφαβητική σειρά:

1. Δρ. Nadine Guilhou, Διδάσκουσα και Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Montpellier III – Paul Valéry, Ερευνήτρια του CNRS, Μέλος της

Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, από τις σπουδαιότερες εν ζωή Γαλλίδες Αιγυπτιολόγους.

2. Δρ. Mona Haggag, Καθηγήτρια Ελληνορωμαϊκής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, Πρόεδρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας της

Αλεξάνδρειας, η σπουδαιότερη εν ζωή Αρχαιολόγος Ελληνορωμαϊκής Περιόδου στην Αίγυπτο.

3. Δρ. Αλίκη Μαραβέλια: Πρόεδρος & Ιδρύτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, Καθηγήτρια Αιγυπτιολογίας και Αρχαίας Αιγυπτιακής Γραμματικής του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αθηνών, η σπουδαιότερη σύγχρονη Ελληνίδα Αιγυπτιο­λόγος και Αρχαιοαστρονόμος.

Η εκδήλωση της βράβευσης συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00-21:00.

Τα βραβεία θα απονείμει η Αντιδήμαρχος Εμπορίου Ανάπτυξης & Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων κ. Νέλλη Παπαχελά.

Σας υπενθυμίζουμε την αξία και την έννοια του Βραβείου ΥΠΑΤΙΑ για την εποχή μας, το οποίο επαινεί την προσωπικότητα της αρχαίας Ελληνίδας φιλοσόφου.

Ευελπιστώντας σε προβολή της εκδήλωσης εκ μέρους σας, σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία.

Με εκτίμηση

H Πρόεδρος

Δρ. Εύη Μπάτρα

=======================================================================================================

αναλυτικά βιογραφικα των επιστημόνων που θα βραβευτούν

1. Δρ Nadine Guilhou: Διδάσκουσα και Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Montpellier III – Paul Valéry, Ερευ­νήτρια του CNRS, Μέλος της Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, από τις σπουδαιότερες εν ζωή Γαλλίδες Αιγυτπιολόγους. Με το έργο της (ανασκαφικό, συγγραφικό και ερευνητικό) προήγε την Αιγυπτιολογία στην Γαλλία και συνετέ­λεσε με τις μελέτες της στην κατανόηση των αρχαίων αιγυπτιακών θρησκευτικών απόψεων υπό το πρίσμα της Αστρονομίας. Με την πρωτότυπη Διδακτορική Διατριβή της για την αρχαία αιγυπτική Βίβλο της Ουράνιας Αγελάδας, έδωσε νέα προσέγγιση στο ζήτημα αυτό, ενώ με τις ανασκαφικές και ερευνητικές της δραστηριό­τητες προήγε την μελέτη των Κειμένων των Πυραμίδων και την θρησκευτική προσέγγιση των αρχαίων αιγυ­πτιακών αστρονομικών εννοιών. Για την τιμώμενη και το έργο της θα ομιλήσει ο Δρ Γιάννης Σαΐτας, Αρχιτέκτων, Εθνολόγος και Συγγραφέας.

2. Δρ Mona Haggag: Καθηγήτρια Ελληνορωμαϊκής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας της Αλεξάνδρειας, η σπουδαιότερη εν ζωή Αρχαιολόγος Ελληνορωμαϊκής Περιόδου στην Αίγυπτο, Ελληνίστρια και φιλελληνίδα. Με το ανασκα­φικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο της προήγε τις σύγχρονες αρχαιολογικές σπουδές στην Αί­γυπτο, επιβλέποντας διδακτορικές διατριβές Αιγυπτίων φοιτητών και φοιτητριών για τις σχέ­σεις αρχαίας Ελλάδας και Αιγύπτου. Με την συνεχή και πολύχρονη παρουσία της (πρ. Γεν. Γραμματέας και νυν Πρόεδρος) στην Αρχαιολογική Εταιρεία της Αλεξάνδρειας, συντελεί ουσιαστικά στην διεπιστημονική συν­εργασία Αιγυπτιολόγων, Αρχαιολόγων και άλλων Επιστημόνων, με έμφαση στην μελέτη της Πτολεμαϊκής/ Ελληνορωμαϊκής Περιόδου της αρχαίας Αιγύπτου. Για την τιμώμενη και το έργο της θα ομιλήσει ο Δρ Reinhard Senff, Υποδιευθυντής του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, γνωστός για τις ανασκαφικές δραστηριότητές του στην αρχαία Ολυμπία.

3. Δρ Δρ Αλίκη Μαραβέλια: Πρόεδρος & Ιδρύτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας (Ε.Ι.Α.), Καθηγήτρια Αιγυπτιολογίας και Αρχαίας Αιγυπτιακής Γραμματικής του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αθηνών, η σπουδαιότερη σύγχρονη Ελληνίδα Αιγυπτιο­λόγος και Αρχαιοαστρονόμος (δις Διδάκτωρ και μάλιστα η πρώτη και η μόνη παγκοσμίως σε αμφότερους τους τομείς: Αστρονομίας, ΕΚΠΑ & Αιγυπτιολογίας: Πανεπιστήμιο Limoges). Με τις μοναδικές μελέτες της για την αρχαία αιγυπτιακή Αστρονομία, τον προσανατολισμό των μνημείων και τις αρχαιοαστρονομικές, γραμματικές και λεξιλογικές εργασίες της, άνοιξε νέους ορίζοντες στην διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ Θετικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, αποδεικνύοντας με την 2η Διδακτορική Διατριβή της (συγκριτική με­λέτη των αστρονομικών στοιχείων στα αρχαία αιγυπτιακά επικήδεια κείμενα και στους Ορφικούς Ύμνους) ότι οι Επιστήμες δεν θα πρέπει να χωρίζονται σε «ανδρικές/θετικές» και «γυναικείες/ανθρωπιστικές». Με την ίδρυση του Ε.Ι.Α. στις 6 Μαΐου 2011 στην Αλεξάνδρεια, υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, προσπαθεί να αναπτύξει την σε εμβρυακό ακόμη στά­διο Αιγυπτιολογία στην Ελλάδα, μέσω Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σεμιναρίων, ενώ­νοντας ανθρώπους, φορείς, πολιτισμούς και σύγχρονες ιδέες στα πλαίσια του Ανθρωπισμού. Για την τιμώμε­νη και το έργο της θα ομιλήσει ο Εξ. Κος Ανδρέας Ζαΐμης, πρ. Υπουργός της Ελλη­νι­κής Δημοκρατίας, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος των Φίλων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, Μ. Οφ­φικίαλος του Πατριαρχείου

See More
Image may contain: 1 person, smiling, text
Image may contain: 2 people, people smiling, text
Ραχήλ Μακρή added 2 new photos.

Για το οικολογικό έγκλημα που συντελέστηκε στην περιοχή που εκπροσωπεί δεν ενδιαφέρθηκε. Για την εγκληματική εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά δεν μίλησε. Χορ...ούς όμως έριξε στις 1:34 τα μεσάνυχτα όπως ενημερωθήκαμε από το Φεις της κυρίας του σαπιοκάραβο που προκάλεσε οικολογική καταστροφή οι συνέπειες της οποίας θα επηρεάζουν για 25 χρόνια.
Την επόμενη φορά να κάνετε χορό οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ στην λέσχη των εφοπλιστών να σας Βαράνε τα νταούλια μαζί με τον τσιπροκαμμενο και να χορεύετε όπως κάποτε οι αρκούδες.

See More
Photos
Posts
Εξι μήνες πριν το ναυάγιο που γέμισε μαζούτ τον Σαρωνικό, ο υπουργός διασκέδαζε στη γιορτή του πλοιοκτήτη – Δείτε το βίντεο
protothema.gr
"Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φύγει η πετρελαιοκηλίδα". Οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο είναι πολλοί και δεν θα φύγουν άμεσα, τονίζουν ειδικοί των οργανισμών Greenpeace και WWF.
nou-pou.gr
Μεγάλη οικολογική καταστροφής στη Σαλαμίνα, το ευρύτερο Πειραιά και το Σαρωνικό δημιούργησε τελικά η βύθιση του αγκυροβολημένου…
limani24.gr
Μεγάλη οικολογική καταστροφής στη Σαλαμίνα, το ευρύτερο Πειραιά και το Σαρωνικό δημιούργησε τελικά η βύθιση του αγκυροβολημένου…
limani24.gr
Στο μικροσκόπιο των ανακριτών του Πρωτοδικείου βρίσκεται ο δημοσιογράφος και εκδότης ημερήσιων εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων Γιώργος Τράγκας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Την υπόθεση ερευνά...
pitsirikidotnet.gr
Fofi Gennimata added 21 new photos to the album: 82η ΔΕΘ: Υπάρχει λύση προοδευτική και κεντροαριστερή — in Thessaloníki.

Εμείς που κρατήσαμε την χώρα όρθια στα δύσκολα, είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε.
Γιατί δεν μπορεί η αποτυχία και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την Ελλάδα στο έλεος της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει λύση προοδευτική και κεντροαριστερή → http://bit.ly/2f0Rqmg

Image may contain: 10 people, people smiling, text
No automatic alt text available.
Attika Nea added 2 new photos.

Καλή επιτυχία στην νέα κεντροαριστερά!!!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
19,453 Views
Fofi Gennimata

Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων #νέα_αλλαγή #προχωράμε

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
11,748 Views
11,748 Views
Odysseas Konstantinopoulos A is with Odysseas Konstantinopoulos-c and Odysseas Konstantinopoulos B.

Ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για την ηγεσία του νέου φορέα της προοδευτικής Παράταξης.

Νέα γενιά ευθύνης
Με εμπιστοσύνη και συμμετοχή
Μαζί μπορούμε και θα τ...α καταφέρουμε

See More
No automatic alt text available.
Olympiacos Experience

Απόκτησε την πιστωτική κάρτα Olympiacos F.C. Mastercard και κέρδισε μια μπάλα υπογεγραμμένη από τους παίκτες της ομάδας. Επιπλέον, χρησιμοποίησέ την για την αγο...ρά του εισιτήριου διαρκείας, επωφελήσου από έως 12 άτοκες δόσεις και μπες αυτόματα στη μεγάλη κλήρωση για μοναδικά δώρα. Για περισσότερες πληροφορίες http://bit.ly/2vktw7K

See More
Image may contain: 1 person, text
Γιάννης Μανιάτης

Άρθρο μου στην Εφημερίδα Free Sunday
"Τα ψεύδη της ΔΕΘ & η αξιοπιστία της νέας πολιτικής"
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν πιά κοινός τόπος πως τα εγκαίνι...α της ΔΕΘ ως μείζον πολιτικό-οικονομικό γεγονός είχαν ξεπεραστεί από τα πράγματα .
Αίφνης, το 2014 ο Α.Τσίπρας ανακάλυψε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ήταν τότε που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα αποκαθιστούσε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και θα τον παρακαλούσε Μέρκελ να μας δανείσει.
Από τα εγκαίνια της ΔΕΘ του 2014 μέχρι της ΔΕΘ του 2017, ο κ. Τσίπρας ομολόγησε πως δήθεν έπεσε θύμα των αυταπατών του, πως δεν είχε επίγνωση των ευθυνών που αναλάμβανε, σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους της χώρας.
Πρόσφατα ομολόγησε πως είναι ψεύτης αλλά, τουλάχιστον(!!!) δεν είναι κλέφτης.
Δικαιούμαστε λοιπόν να διαγράψουμε προκαταβολικά ό,τι και όσα πεί ο κ. Τσίπρας στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Το ζητούμενο πλέον στην πολιτική ζωή της χώρας και για το πολιτικό της προσωπικό είναι η ειλικρίνεια και η αξιοπιστία απέναντι στο πλεόνασμα ψεύδους του κ. Τσίπρα, αλλά και τις ασάφειες του κ. Μητσοτάκη.
Αυτά πρέπει να συνιστούν τις βασικές αρχές του νέου προοδευτικού Κινήματος. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, έξυπνο επιτελικό Κράτος που θα λειτουργεί υπέρ του πολίτη. Επείγει η στήριξη της μεσαίας τάξης, η διάσωση των μικρομεσαίων, αλλά κι ένα ισχυρό δίχτυ Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης, η θεσμική και αξιακή επαναθεμελίωση βασικών συνιστωσών του δημοκρατικού πολιτεύματος, είναι μέρος του συνολικού εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου μας.
Έχω καταθέσει την πρότασή μου για δύο νέους μεγάλους πυλώνες ανάπτυξης της χώρας.
Ο πρώτος, αφορά στο ριζικό μετασχηματισμό του σημερινού γραφειοκρατικού κράτους, σε ένα Επιτελικό Κράτος – Project Manager που γεννά χιλιάδες δουλειές για τον ιδιωτικό τομέα, αξιοποιεί απόλυτα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κι εξοικονομεί 1 δις€ το χρόνο από περιττές λειτουργικές του δαπάνες.
Ο δεύτερος πυλώνας, σχετίζεται με την προοδευτική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κοινωνικό μέρισμα και ρήτρα αειφορίας, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, που μπορεί να προσελκύσει σε βάθος δεκαετίας πάνω από 150 δις€ επενδύσεις κι εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Πρέπει να προχωρήσουμε στην κοινωνικοποίηση του κράτους και όχι στην κρατικοποίηση της κοινωνίας.
Στις παρεμβάσεις μου ως υποψήφιου για το νέο προοδευτικό κοινωνικό Κίνημα της σύγχρονης ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, ζητώ από τον πρωθυπουργό να απαντήσει συγκεκριμένα και με αριθμούς, πόσες επενδύσεις έχει φέρει ο ίδιος στη χώρα, στα 2, 5 χρόνια της διακυβέρνησης από την εθνολαϊκιστική συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Προσωπικά, μέσα στον 1,5 χρόνο της θητείας μου στο υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, αδειοδότησα 105 νέες μεγάλες επενδύσεις και πιο συγκεκριμένα:16 σε ενέργεια, 27 σε βιομηχανία, 46 σε τουρισμό, 14 σε ιδιωτική πολεοδόμηση, 15 σε γεωργία, κ.ά., με συνολικό προϋπολογισμό 6,1 δις€ και πρόβλεψη δημιουργίας 9.000 θέσεων εργασίας. Αυτοί οι αριθμοί αποτελούν το μέτρο σύγκρισης του δικού μας πραγματικού έργου, με το δήθεν ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για επενδύσεις.
Η περιπέτεια της “Ελληνικός Χρυσός”, της μεγαλύτερης επένδυσης στη χώρα, που εμείς την αδειοδοτήςαμε περιβαλλοντικά το 2011, απόφασή μας που δικαιώθηκε 12 φορές στο ΣτΕ, αντιμετωπίζεται καταστροφικά ιδεοληπτικά και μικροκομματικά, με αδιαφορία για τον κίνδυνο απόλυσης των 2.500 εργαζομένων, με ευθύνη της δήθεν αριστερής κυβέρνησης.
Το ίδιο και η επένδυση του Ελληνικού, που ενώ είχα φροντίσει το 2014, ως υπουργός ΠΕΚΑ να την εντάξω στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής, ώστε να μην μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ, (όπως και το καταφέραμε), δυστυχώς τώρα αντιμετωπίζει την πιθανότητα, σύμφωνα με το τοπικό δασάρχη, να είναι μέρος ενός αόρατου δάσους του Αμαζονίου. Εδώ ισχύει αυτό που είπε ο Μπερτολτ Μπρεχτ “ξέφυγα από τους καρχαρίες και νίκησα τους τίγρεις, μ´έφαγαν όμως οι κοριοί”.
Το 2011, μετά από πολλά χρόνια απραξίας, ανοίξαμε το φάκελο “ελληνικά πετρέλαια”, με το Ν. 4001/2011 (“νόμος Μανιάτη”), με τη δημιουργία του εθνικού φορέα ερευνών, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, το διαφανές και σύγχρονο διαγωνιστικό πλαίσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο και με κατηγόρησε ότι ξεπουλώ τον εθνικό πλούτο. Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν, με τη συνοδεία του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού TOTAL, που μαζί με την αμερικανική EXXON MOBIL και τα ΕΛΠΕ ζητούν έρευνες νότια της Κρήτης, είναι η καλύτερη απάντηση στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία των σημερινών κυβερνώντων. Σήμερα, μπορούμε με αξιοπιστία να εκτιμήσουμε ότι για τις επόμενες δεκαετίες, το κοινωνικό μέρισμα από τις έρευνες υδρογονανθράκων, θα ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 2,3 δις € με αποδέκτες το εθνικό ασφαλιστικό σύστημα, τις Περιφέρειες της χώρας και τα ελληνικά Πανεπιστήμια, τη νέα γενιά. Ως κοινωνικό μέρισμα επιπλέον, αναμένεται η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τις δράσεις αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων, αφού κάθε γεώτρηση δημιουργεί 1.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας.
Στην κρίση που διέρχεται η πολιτική στη χώρα μας πρέπει οι πολιτικοί να κρίνονται με βάση, όπως αλλιώς το λέω, τόσο το πόσα ένσημα έχουν κολλήσει στην επαγγελματική τους ζωή, πριν εμπλακούν με την πολιτική, όσο και με βάση το έργο τους στην πολιτική. Μακριά από νεποτισμούς, κομματικούς μηχανισμούς, επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Ανακοίνωσα ήδη την υποψηφιότητα μου για την ηγεσία ενός νέου κοινωνικού Κινήματος προοδευτικών πολιτών. Ενός Κινήματος σύγχρονης ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.
Το νέο Κίνημα οφείλει και θα το πετύχει, να είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και των εκλογών, ανατρέποντας τα μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά.
Δεν μας αξίζει να είμαστε στα ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η ανασύνθεση του Κινήματος της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και η αναγέννηση της χώρας, είναι καθήκον μας. Ας προχωρήσουμε μαζί μπροστά.
#ΜΑΝΙΑΤΗΣ #ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

See More
Ζέα: Για τους περισσότερους Έλληνες η ζέα είναι μία άγνωστη τροφή. Όχι άδικα, θα έλεγε κανείς, αφού για πολλά χρόνια το δημητριακό είχε εξαφανιστεί από τη χώρα. Στις
tilestwra.com
Image may contain: 1 person, selfie and closeup
Τερζής Β. Θεόδωρος

Αύριο ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά...Εύχομαι από καρδιάς καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές του Περάματος.Δυστυχώς όμως οι συνθήκες δεν είναι πολύ ελπιδοφόρες, ...διότι η χώρα μας βιώνει πολύ βαθιά οικονομική κρίση με άμεσο αντίκτυπο στην Παιδεία. Ίσως για όλους μας είναι χειρότερη χρονιά από τις προηγούμενες...Οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρωτοι που θίγονται απο τα απάνθρωπα μέτρα της Τρόικας αλλά πάνω από ολα το έργο τους είναι λειτούργημα...Σκοπός τους θα πρέπει να γίνει η ισορρόπηση των συναισθημάτων των μαθητών στην τάξη, καθώς μεταφέρουν από το σπίτι το άγχος των γονιών τους, την ανεργία, τη φτώχεια και να επανέλθει η αισιοδοξία στα μάτια τους και το χαμόγελο στα χείλη τους.Με την καλή συνεργασία όλων των φορέων, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία ευελπιστώ ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα κυλήσει ομαλά η νέα χρονιά.Εύχομαι σε όλους υγεία προσωπική και οικογενειακή ώστε να έχουμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με αισιοδοξία και θετική σκέψη !!!

See More
Η κρατικοποίηση, η πρώτη βιομηχανικού ομίλου στη Γαλλία μετά το κύμα εθνικοποιήσεων το 1981, έχει ως στόχο
protothema.gr
Image may contain: 1 person, closeup
Mellon Gr

Παραμυθάς και ψεύτης το γραφείο τύπου του Δήμου Πειραιά.

Οχετός ψεμάτων και παραμυθιού από το γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά για την σειρά γραμματοσήμων που ε...ξέδωσαν τα Ε.Λ.Τ.Α με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά , παρασύροντας και τον Δήμαρχο Πειραιά να υιοθετήσει την δήλωση που του έγραψαν και που μόνο την αλήθεια δεν λέει.
Διαβάστε την διθυραμβική δήλωση Μώραλη:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

http://www.mellon.gr/…/ta…/68/vw/1/ItemID/20965/Default.aspx

See More