Photos
Posts

Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren

Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

De hogere order-intake legt volgens ...Janko van der Baan, sinds verleden jaar zomer algemeen directeur Scania Benelux, juist de kwetsbare punten in de logistieke operatie van Scania bloot. Zodanig dat het problemen bij de toeleveranciers verwacht en dat legt toch een bommetje onder de productie in vooral de fabriek in Zwolle, wat de grootste Scania vrachtautofabriek is.

Lees het complete verhaal in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 11 mei verschijnt. Heeft u nog geen abonnement? Voor €113,50 per jaar (26x - inclusief BTW) mist u geen nieuws uit de transportbrachne meer! Informatie? Bel 0570-628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl

See More
Image may contain: sky and outdoor

Proefnummer van Auto- en Transportwereld ontvangen? mail uw adresgegevens naar post@atw.nl en wij sturen u vrijblijvend een exemplaar toe.

No automatic alt text available.
Posts

Nieuwe 9 liter MAN-motor gepresenteerd

MAN presenteerde onlangs een nieuwe 'lichte' dieselmotor, de 9 liter D1556. De eerste toepassing waarin hij is te vinden is de nieuwe MAN Lions' City stadsbus. Samen met verschillende aanpassingen in de constructie van de stadsbus heeft MAN een gewichtsbesparing weten te bereiken van 1130 kilo. Dat resulteert in minder brandstofverbruik en een hogere passagierscapaciteit. Maar dat is niet het enige, de Lion's City is het nieuwe platform... speciaal voor de aanstaande elektrische aandrijving.

Dit jaar nog zal MAN die elektrische aandrijving presenteren. Er wordt al mee proef gereden in een aantal TGM's in Oostenrijk. Daarnaast gaan prototypen van de elektrische MAN Lion's City dit voorjaar de weg op in drie Duitse steden: Hamburg, Munchen en Wolfsburg. De serieproductie van deze bussen moet eind 2019 op gang komen.

Dit is een premium artikel. Wilt u het hele artikel lezen met een uitgebreid fotoverslag? Dan verwijzen we u naar onze gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 13 april zal verschijnen. Heeft u nog geen abonnement? Voor 113,50 euro per jaar (26x - inclusief BTW) mist u geen interessante items zoals deze! Meer informatie? Bel 0570-628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl

See More
Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

Getest: Mercedes-Benz Trucks Actros 1851 LS

Auto- en Transportwereld testte de Mercedes-Benz Actros 1851 LS met Streamspace cabine. De opvallende witte truck met zijn sterke 12,8 liter motor van de jongste generatie wist te overtuigen door zijn comfortabele uitvoering en zuinigheid. Met alle technische veranderingen aan de nieuwe generatie voertuigen wordt het zo langzamerhand ook tijd om te controleren of de door ons gehanteerde testroutes nog aan de eisen voldoen. Het leidd...e ertoe dat onze testroute werd verlegd naar het noorden van Duitsland. Getest wordt met onmiddellijke ingang op een 188,5 kilometer lang traject tussen Northeim en Kassel, op de Bundesautobahn A7 richting zuiden. Dit traject gebruikten we al een tijdje voor onze metingen, en nu dus ook voor de rijtest.

De Actros viel de eer te beurt om als eerste over deze nieuwe testroute te worden gereden. Mercedes-Benz accepteerde de uitnodiging en stuurde de Actros 1851 LS voor deze gelegenheid. Gekoppeld aan deze trekker was een Krone huifoplegger met een EasyTarp schuifzeil. De combinatie was geladen tot een totaalgewicht van 32,4 ton.

Voor het volledige verslag met o.a. kostprijs-analyse, fotoverslag, bevindingen en brandstofverbruik verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op vrijdag 30 maart 2018 verschijnt. Nog geen abonnee? Email naar post@atw.nl voor meer informatie. www.atw.nl

See More
Image may contain: sky and outdoor

Demorijden tijdens Transport Compleet Hardenberg met Scania Connected Vehicles

lees verder: www.atw.nl

Image may contain: sky and outdoor

Opening vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg

Van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 maart wordt traditiegetrouw de jaarlijkse vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg georganiseerd. De driedaagse beurs is elke dag geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Ook worden er voorafgaand aan de beurs diverse kennissessies georganiseerd waarvoor men zich nog kan aanmelden.

Kennissessie: Digitalisering (14 maart van 13:00 tot 15:00 uur)

...

Data delen en digitalisering, iedereen heeft het erover maar eenvoudig is het niet! Papierloos Transport, TransFollow, Open Trip Model, iShare, Talking Traffic, Stichting Uniforme Transport Code? In de logistiek lijkt tegenwoordig alles te draaien om digitaliseren en data delen maar wat betekent dat voor het bedrijfsleven en de ICT systemen en op welke manier ondersteunen de brancheorganisaties hierbij?

Tijdens de kennissessie digitalisering geeft men u informatie over de verschillen tussen de diverse initiatieven, de laatste stand van zaken m.b.t. TransFollow - Europese uitrol en emballage functionaliteit en de rol van SUTC. Meer informatie over de kennissessie. Als externe partij levert Kees Verweij, partner bij Buck Consultants International, een bijdrage aan het programma: Smart Logistics: kansen voor logistieke dienstverleners.

Truck platooning, nieuwe routeplanningssoftware, digitalisering van informatiestromen en de uitwisseling van data tussen het logistieke systeem en het verkeerssysteem: Er wordt volop geëxperimenteerd met smart logistics. Smart logistics-initiatieven leveren een belangrijke bijdrage aan verdere efficiency in het goederenvervoer in de stad (stadsdistributie), het vervoer tussen stedelijke centra en in de belangrijke corridors tussen zeehavens en het achterland. Wat is anno 2018 de stand van zaken, en wat kunnen we de komende jaren verwachten? Buck Consultants Internationaal geeft een overzicht voor bedrijven en tips om de kansen die smart logistics biedt te benutten.

Aan-/afmelden:
Mail naar evenementen@tln.nl met daarin de naam en het mailadres van degene die aangemeld moet worden. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging per mail.

See More
Image may contain: sky and outdoor

Flitsmeister verbetert design en komt met navigatie (BETA)

In de nieuwste versie van Flitsmeister zijn grote design verbeteringen doorgevoerd en is de meest gevraagde feature navigatie met gesproken instructies (BETA) toegevoegd. Lees verder: www.atw.nl

Image may contain: phone

DAF komt met 90th Anniversary Edition

DAF Trucks presenteert de 90th Anniversary Edition van de New XF. Met de truck wordt herdacht dat Hub van Doorne 90 jaar geleden de basis legde voor wat DAF nu is: een van Europa's meest succesvolle vrachtwagenfabrikanten. De jubileumeditie kenmerkt zich door een extra luxueuze uitrusting, een exclusieve striping en subtiele design-elementen. Om de exclusiviteit van deze speciale truck te onderstrepen, wordt deze uitsluitend geleverd met riante Super Space Cab en met PACCAR's meest krachtige MX-13-motor met 390 kW/530 pk. Lees verder: www.atw.nl

No automatic alt text available.

Volvo en Renault Trucks leveren elektrische voertuigen in 2019

Renault Trucks, onderdeel van Volvo Group, heeft aangekondigd in 2019 een reeks van elektrische voertuigen te lanceren. In de afgelopen tien jaar heeft Renault Trucks veel praktijkervaring opgedaan door het grondig testen van elektrische trucks in samenspraak met transporteurs. Deze volledig elektrische trucks zijn ontworpen voor gebruik in stadscentra en stedelijk gebied. lees verder: www.atw.nl

Image may contain: tree and outdoor
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
4,828 Views
Zekervaneenbaan.nl

Ban(d)enfestival 3 februari

Kom gezellig met de hele familie langs 3 februari in Harderwijk!
Doe de wheellifting challenge net als de jongens van Mondial Katten...berg Verhuizingen en win een gratis proefrit! Ga speeddaten met experts en vraag ze het hemd van hun lijf en blijf daarna lekker wat eten bij één van de foodtrucks!

Tot zaterdag!

See More

Binnenkort wordt de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg weer georganiseerd. Auto- en Transportwereld zal hiervan, zoals gebruikelijk, uitgebreid verslag doen door middel van een uitgebreide special die op vrijdag 2 maart verschijnt. Wij nemen aan dat u zich net als voorgaande jaren ook weer heeft ingeschreven.

Graag willen wij u graag verzoeken om zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor 16 februari ons te informeren over datgene dat u tijdens deze vakbeurs specifiek on...der de aandacht wilt brengen.

Wij zullen dit als gratis redactionele vermelding in onze special opnemen. U kunt uw persbericht, al dan niet vergezeld van fotomateriaal (300 dpi/ 15 cm breed) in JEPG formaat per E-mail: (post@atw.nl) aan ons toezenden.

Ook kunt u in deze editie adverteren! neem contact met ons op: post@atw.nl

See More
No automatic alt text available.
Image may contain: text
GPS-Buddy Nederland B.V.

Op donderdag 1 februari neemt GPS-Buddy deel aan de emballage themadag 'The Next Step'. Tijdens deze dag worden bezoekers handvatten geboden hoe onder andere di...gitalisering ondernemers helpt bedrijfsprocessen te optimaliseren en kosten te reduceren.

See More

Oost-Europese chauffeurs 'onontbeerlijk' voor Nederlandse economie

Gelijke beloning voor gelijk werk. Dat geldt niet voor chauffeurs in het internationale vervoer. In Bulgarije geeft men aan chauffeurskosten jaarlijks bijna 16 000 euro uit en in België 56 000 euro. Een recente Franse CNR-studie toont dit weer aan. Vrachtwagens afkomstig uit Oost-Europa vervoeren bijna de helft (42%) van al het wegtransport vanuit Nederland, volgens de meest recente cijfers van het CBS. Met na...me Slovenië (+59 procent) en Bulgarije (+57 procent) laten sinds 2014 een flinke stijging zien. Maar er heerst veel onvrede. Chauffeurs uit Oost-Europa worden onderbetaald en verplicht in weekenden in cabines te slapen. Vakbonden en regeringsleiders proberen hier meer aan te doen, door een halt te roepen aan sociale dumping en uitbuiting.

De wetgeving
Frankrijk gaf even geleden het startsein d.m.v. de wet Macron. Chauffeurs die door Frankrijk rijden moeten minimaal het Franse minimumloon ontvangen: € 9,73 per uur. Bij overtreding, of wanneer de papierwinkel niet op orde is, zouden boetes oplopen tot € 4.000.- Diverse Europese lidstaten hebben een verbod ingevoerd op het maken van de weekendrust in de cabine. Sinds 2014 kunnen hiervoor in België boetes van 1 800 euro worden opgelegd. Sinds mei 2017 geldt in Duitsland hetzelfde verbod. De boetes: 60 euro voor de chauffeur en 180 euro voor de werkgever. En in december 2017 volgde uitspraak van het Europees Hof van justitie: “Vrachtwagenchauffeurs in Europa mogen hun normale wekelijkse rusttijden niet meer in het voertuig doorbrengen.” Lees verder op www.atw.nl

See More
Image may contain: 2 people, people sitting, people standing and outdoor

Momenteel hebben we een interessante bannerpositie beschikbaar op onze website www.atw.nl. Het gaat hierbij om positie nummer 1. (zie foto) Hiermee kunnen de bezoekers aan onze website niet meer om u heen! Heeft u een lopende campagne? Wilt u meer naamsberkendheid of meer traffic naar uw website? Wacht dan niet te lang:

Let op: bij reactie op dit bericht krijgt u positie 7 kosteloos!

Met een gemiddelde traffic van 370-475 bezoekers per dag en 30.500 pagevies per maand is www....atw.nl een ideale partner om branchegenoten naar uw website te dirigeren en meer naamsbekendheid te creëren. Natuurlijk kan er worden doorgelinkt naar een website naar keuze en kan verkeer gemeten worden.

Onze tweewekelijkse nieuwsbrief wordt gestuurd naar 3.850 inschrijvingen en houdt de brache up-to-date.

Betrek ook ATW.nl bij uw reclamecampagne! In afwachting van uw reactie, Groeten team ATW

See More
No automatic alt text available.

BERGERS WILLEN ZELFSTANDIGE INCIDENTBEVEILIGING

Minister Cora van Nieuwenhuizen stelt budget beschikbaar om bergingsondernemingen op strategische posities stand-by te houden. Dit moet de inzetsnelheid ten goede komen. De bergingsbranche wil daarbij méér aandacht voor de veiligheid van bergers. Men wil bij ongevallen zelf de eerste, kortstondige incidentbeveiliging kunnen regelen.

Veiligheid bergers...
De bergingsbranche is van mening dat dit concept pas écht optimaal zal functioneren wanneer zij hierbij ook zelf haar kortstondige incidentbeveiliging mag organiseren. Dit vergroot de veiligheid van de bergers en bevordert de doorstroming.
“Er hoeft dan niet gewacht te worden op een weginspecteur of andere hulpdienst. De tijd dat een berger moet wachten op beveiliging is immers tevens de periode waarin zij zelf wordt blootgesteld aan gevaar”, aldus Rob de Jong, voorzitter van de VBM. “Tot nog toe is het steeds goed afgelopen, maar getuige de grote hoeveelheid ongevallen met botsabsorbers, tekstkarren en auto’s van weginspecteurs, is het slechts een kwestie van tijd tot ook onze leden met een ongeval te maken krijgen. De tijd dat iemand actief beveiligt, moet korter; Rijkswaterstaat moet de berger eerder alarmeren en deze meer de regie geven in het werk waarvoor zij zijn gecontracteerd en in zijn gespecialiseerd.” Lees verder op: www.atw.nl

See More
Image may contain: sky and outdoor

Op vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari organiseert ROGAM een Bouwvoertuigenevent in Bergschenhoek. Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd met opbouwbedrijven Veldhuizen BV uit Groenekan en HYVA Bergschenhoek. Tijdens deze dagen zijn er ruim 20 (bouw gerelateerde) voertuigconfiguraties met opbouw te zien.

Lees verder: www.atw.nl

No automatic alt text available.