See more of Beautiful Mama Shoppe by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
See more of Beautiful Mama Shoppe by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
Not Now
Your Shaklee Independet Distributor ID 909821. Feel free to contact me at 018 2835 816 for more info & lifetime consultation about Shaklee.
Photos
Posts

Mamavogue dengan berbesar hati nak ajak uolls menjadi rakan bisnes mamavogue. Jadi mudah untuk mamavogue pass order customer kepada uolls yang duduk berhampiran.

Ketika sedang bercuti dengan keluarga pun, ada saja mesej-mesej dari potential customer yang bertanyakan pasal Shaklee. Kalau yang nak pos, memang takde masalah sebab shaklee2u online 24jam. Tapi agak runsing bila ada customer yang mahukan stok dengan segera. Ye la Shaklee kan memang most wanted!

Jangan risau kalau ...rasa tak tahu berbisnes, group mamavogue ada sesi coaching khas dari yang asas sehingga tahap advance. Support group dari upper upline juga banyak membantu.

Tak tahu nak promote barang? Rasa malu berniaga?

Siapa suruh promote? Takda siapa suruh pun. Apa yang perlu hanyalah berkongsi kebaikan produk Shaklee dengan semua orang. Share and spread the goodness.

Kalau malu, sendiri yang rugi. Kalau sungguh pun malu sangat, buka 'kedai' secara online sangat mudah. Tak perlu jumpa-jumpa orang kan. Tetapi orang masih boleh jumpa 'kedai' kita.

#TeamMamavogue bergerak secara berkumpulan. Kerjasama sangat-sangat dititikberatkan. Kami sama-sama pegang tangan mendaki kejayaan. Kami saling menyokong antara satu sama lain. So ianya tak sesuai untuk yang suka bergerak seorang diri.

Apa yang penting adalah semangat yang kental dan sifat rajin. Itu sahaja kriteria penting nya.

Jadi jangan segan jangan malu, PM atau whatsapp (018-2835816) mamavogue segera untuk jadi wakil di setiap kawasan dalam Malaysia ni ya 😉

#diarynutrisiDOTcom
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ

See More
Image may contain: mountain, text and outdoor

ATASI RASA LESU DAN LETIH MELAMPAU

Dalam Shaklee ni, ada banyak Dazzling Duo yang bila diambil bersama kesannya double triple hebat!

Salah satunya pasangan serasi Cinch Tea Mix + Omegaguard ni la. ...
Kegemaran mamavogue ofkos 😄

Dulu2 memang ada masalah lemau lepas makan, metabolisma rendah & masalah lambat hadam. Selalu rasa bloated & kesannya, perut muncitlah 🙈

Asal lepas lunch je mesti rasa lemau. Pastu balik kerja, rasa letih je. Macam mana nak memasak untuk dinner? Macam mana nak layan anak?

Maka inilah penyelesaian mamavogue tau. Layan teh ni sejuk atau panas..sedappp! Ada banyak lagi resepi yang akan mamavogue kongsikan nanti. Yang pasti rasanya lazat dan confirm jatuh hati 😍

So sesiapa yg ada masalah yg sama, wajib sesangat amalkan dazzling duo ni. Pasti akan rasa kelainnyaa 💪💪

#tsunamishaklee
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ
#Raha0182835816

See More
No automatic alt text available.
Posts

Bila ditanya dalam banyak-banyak produk Shaklee mana satu idaman kalbu, serius mamavogue tak tahu nak jawab 😄

Tetapi ini adalah cinta hati terbaru, Omegaguard dan Garlic Complex. Haa..jangan sangka orang berbadan kecil takde kolesterol tau! Ape tah lagi badan sedang-sedang (cuba nak kurus) macam mamavogue ni kann..

Selain membantu menurunkan paras kolesterol, ada beberapa sebab yang membuatkan mamavogue jatuh hati ngan dua produk ni.

...

PERTAMA ianya antibiotik semulajadi yang sangat cepat bertindak. Beberapa hari lepas mamavogue tergigit bibir yg dekat area gigi taring tu, berdarah dan bengkak. Biasanya, kesan luka tu akan jadi ulser tau! Tetapi lepas kena tu cepat-cepat telan Omega dan Garlic nih. Alhamdulillah..lepas beberapa jam, hilang bengkaknya. Luka pun cepat je baik, tak rasa sakit dah.

KEDUA mamavogue ambil extra dos semasa program Detoks Parasit. Hasilnya.. ukuran inci di perut ku berkurang uolls! Program Detoks Parasit tu tak lama pun, dalam 2 minggu je. Tetapi dah menunjukkan hasil yang membuatku nak lompat bintang *yayy*

So korang, yang rasa-rasa dah tahu kebaikan makan bawang putih tapi tak mampu nak hadap hari-hari memang sesuai sangat ambil Garlic Complex ni. Lepas telan 2 biji, tak perlu pun nak kunyah chewing gum untuk hilangkan bau 😄 sebab memang tak berbau apa pun!

Best ke best?

Jangan lupa whatsapp ke nombor ini tau 👉 018 2835816

#tsunamishaklee
#liveamazing
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ
#Raha0182835816

See More
No automatic alt text available.

SET KULIT CANTIK JELITA

Haa.. uolls tau ke tak tau ni?
Actually Shaklee ade skin care products tau.

...

Nutriwhite & Enfuselle

So selain daripada menjaga kesihatan kulit dari dalam demgan ESP, SR VITA C & VIVIX uolls juga bole membersihkan kulit dengan produk kecantikan Shaklee ni 😉

Best kan! Best kan!

Ada banyak lagi produk dalam Nutriwhite & Enfuselle ni tapi mamavogue tayang yang asas dan biasa customer amik je..

Ultimate Protection
Makeup remover
Foaming cleanser

Best sangat tau kombo bertiga ni.. Yang tak pakai mekap pun wajib guna makeup remover tu sebab ia bertindak terus hingga ke liang-liang pori.

Membersih dari luar
Mencantik dari dalam

Uolls nak try? PM busy so whatsapp je mamavogue @ 0182835816 okey!

#tsunamishaklee
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ

See More
No automatic alt text available.

Keperluan tubuh badan setiap hari 😍

Yang terbaik pastinya Omegaguard Shaklee!

#diarynutrisiDOTcom

Image may contain: text

Setakat jam ini..

Berapa liter dah air yang diminum?

Air masak je tau, tak termasuk teh tarik kopi tarik yang diminum masa breakfast dan minum pagi tu..

...

Pastikan pengambilan air yang mencukupi setiap hari supaya badan kita dapat berfungsi sebaiknya 😍😍

#diarynutrisiDOTcom

See More
No automatic alt text available.

Jarang sangat kita dengar pesakit auto immune ni boleh sembuh.
Selalunya kena ambil ubat seumur hidup dan selalu berjaga-jaga.

Alhamdulillah lepas amalkan Vivix Shaklee, penyakit jadi terkawal dan graf kesihatan juga bertambah baik

... See More
Image may contain: one or more people and text

Rahsia si anggur gergasi ~

Kemain lagi Vivix Shaklee sekarang ni kan.. dah jadi #tsunamivivix pulak. Sampaikan ramai tertanya-tanya apa yang membuatkan ramai orang sukakan khasiat Vivix ni. Macam mana ia membantu kita mengekalkan kesihatan badan dan sentiasa cergas.

Kandungan yang selalu disebut-sebut dalam Vivix adalah anggur muscadine yang bersaiz bola golf. Pasal tu mamavogue sebut anggur gergasi, ianya anggur liar yang mempunyai 20 kromosom.

...

Resveratrol yang terkandung di dalamnya adalah lebih tinggi dari buah beri yang lain. Resveratrol dihasilkan oleh tumbuhan sebagai perlindungan apabila ia diserang oleh patogen seperti bakteria atau fungus. Ia terdapat pada kulit buah anggur, blueberries, mulberries, raspberries lingonberry dan senna.

Resveratrol adalah sejenis antioksida yang sangat tinggi dipanggil 'phytoalexin'. Ia melindungi sel badan dari proses oksidasi yang merosakkan sel. Ada kajian yang menunjukkan polifenol dalam resveratrol boleh menghalang pengumpulan platelet dan boleh melindungi dinding saluran darah terhadap tekanan oksidasi.

Kesimpulannya..bila sel badan kita sihat, secara tak langsung tubuh badan kita dapat berfungsi dengan baik. Walaupun dah berusia, tetapi kita tetap sihat dan bertenaga. Insya Allah..

----------------

Vivix Shaklee bertindak terus ke tahap sel. Gabungan lobak ungu, Japanese Knotweed dan Elderberry dengan Anggur Muscadine menjadikan Vivix sumber antioksidan yang tinggi dan kuat.

#tsunamishaklee
#liveamazing
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ
#diarynutrisiDOTcom

See More
No automatic alt text available.

PERIOD PAIN??
.
.
KITARAN HAID TAK TERATUR?
....
.

Kedua-dua ni memang nightmare buat kaum hawa..

Saya dah merasainya., Alhamdulillah sekarang dah 'pulih' sepenuhnya.

Lain sangat rasanya apabila sesuatu yang hadir setiap bulan tidak lagi mengganggu rutin harian kita. Rasa lega sangat tau!

Saya kongsikan pengalaman saya di sini..

Jemput baca ye

http://diarynutrisi.com/pengalaman-pertama-amalkan-gla-com…/

See More
Sebenarnya, memang dah lama teringin nak kongsikan pengalaman pertama amalkan Shaklee sejak Oktober 2012 lagi. Produk pertama yang saya cuba adalah GLA Complex.
diarynutrisi.com

JERAWAT!!
.
.
Mimpi ngeri buat semua orang terutama kaum wanita kan. Jerawat ni bukan sahaja menyakitkan tetapi membuatkan muka kelihatan bengkak dan kemerahan.

...

Malah jerawat boleh menyebabkan seseorang itu menjadi kurang berkenyakinan terhadap diri sendiri dan malu untuk bersosial.

Kenali punca sebenar jerawat agar mudah untuk mengatasinya. Teruskan membaca di link ini..

See More

JERAWAT!!

Mimpi ngeri buat semua orang terutama kaum wanita kan. Jerawat ni bukan sahaja menyakitkan tetapi membuatkan muka kelihatan bengkak dan kemerahan.

M...alah jerawat boleh menyebabkan seseorang itu menjadi kurang berkenyakinan terhadap diri sendiri dan malu untuk bersosial.

Kenali punca sebenar jerawat agar mudah untuk mengatasinya. Teruskan membaca di link ini..

http://diarynutrisi.com/kenali-punca-jerawat-dan-cara-muda…/

See More
JERAWAT!! Mimpi ngeri buat semua orang terutama kaum wanita kan. Jerawat ni bukan sahaja menyakitkan tetapi membuatkan muka kelihatan bengkak dan kemerahan.
diarynutrisi.com

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
✔ Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
✔ Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
✔ Menjaga kelembapan kulit
✔ Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel...
✔ Anti Penuaan

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
✔ Antioksidan yang melindungi kulit daripada pencemaran
✔ Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan,kelenturan serta kehalusan kulit
✔ Mencerahkan kulit

Vivix bertindak secara menyeluruh dan terus ke tahap sellular.
✔ Membantu mengurangkan bintik penuaan
✔ Memperbaiki tekstur kulit
✔ Memudarkan jeragat
✔ Mengurangkan kedutan halus

Pengambilan ketiga-tiga antioksidan ini dengan konsisten akan memberikan keputusan yang sangat positif dan ketara 😊

PM @ whatsapp 018 2835816 for more details!

#ShakleeSubangJaya
#CODSubangJaya
#tsunamishaklee
#diarynutrisiDOTcom

See More
Image may contain: text

VITAMIN KECERGASAN BUAT WARGA EMAS

Mak ayah adalah insan2 paling berharga dalam hidup seorang anak kan..

Tak salah pun kalau kita sediakan yang terbaik untuk mereka agar mereka sentiasa cergas dan sihat. Paling happy bila mereka boleh travel dan melakukan ibadah tanpa sebarang masalah kesihatan

...

Antara produk terbaik ;

👉 GLA COMPLEX
1. Sumber Omega 6 terbaik
2. Membantu seimbangkan hormon dan paras gula dalam badan
3. Membantu memulihkan sistem saraf

👉 OMEGAGUARD
1. EPA yang terdapat didalam Omegaguard membantu meningkatkan sistem imun badan
2. DHA membantu meningkatkan keupayaan otak seterusnya mengelakkan penyakit lupa & nyanyuk
3. Membantu menstabilkan tekanan darah tinggi dan menyingkirkan kolesterol

👉 OSTEMATRIX
1. Sumber kalsium lengkap untuk memelihara kesihatan tulang
2. Membantu golongan ini mendapat tidur yang berkualiti

👉 COLLAGEN POWDER
1. Bukan semata-mata untuk kulit tetapi ianya sumber kolagen terbaik untuk kesihatan sendi, tulang dan otot.

👉 VIVIX
1. Mengandungi resveratrol yang membantu mencegah penyakit seperti kanser
2. Supplemen anti-aging yang diperakui
3. Membantu memelihara kesihatan secara menyeluruh

Hubungi mamavogue untuk dapatkan HADIAH TERBAIK buat mak ayah 😊

PM @ whatsapp 018 2835816

#tsunamishaklee
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ
#CODSubangJaya
#syukurselalu

See More
Image may contain: 1 person, text

Apa sebenarnya maksud detoks?

Kenapa kena detoks?

Jemput baca link ini ya..

Detoks ni apa sebenarnya ya?

Mesti ramai pernah dengar tetapi tak pasti apa maksud sebenar detoks tu. Detoks adalah proses penyingkiran toksin dari dalam badan ...dengan cara semulajadi.
.
.

Namun, zaman sekarang ni, tubuh badan kita terbeban dengan pelbagai jenis pencemaran dan menyebabkan proses detoks yang biasanya berlaku secara semulajadi dah tak mampu lagi nak tanggung kesannya.
.
.
Baca lebih lanjut kisahnya di sini ya..

http://diarynutrisi.com/…/16/6-sebab-kenapa-kita-perlu-det…/

See More
Detoks ni apa sebenarnya ya? Mesti ramai pernah dengar tetapi tak pasti apa maksud sebenar detoks tu. Detoks adalah proses penyingkiran toksin dari dalam badan
diarynutrisi.com

Kadang-kadang kita bangun pagi dengan rasa yang lebih letih dari sebelum tidur.

Nak pula si anak merengek-rengek pagi tu tak mahu ke taska, mula la muka tu nak ketat semacam kan..

Mamavogue faham sangat tu.. sebab mamavogue dulu-dulu memang menderita dengan insomnia. Kadang tu dah lena, tapi lepas sejam terjaga dan tak boleh tidur semula. Terkebil-kebil la mata dalam gelap.

...

Tak cukup tidur dan tak cukup rehat memang boleh mengganggu prestasi kita seharian. Tak kira la samada di sekolah, pejabat atau pun di rumah. Mengantuk, menguap dan sakit kepala semua tu kesan insomnia.

Sebab tu ianya tak boleh dibiarkan berlarutan macam tu saja. Nanti lama-lama muka kita pun serupa zombie dah. Selain tu, berat badan pun boleh bertambah bila tak cukup tidur.

Bagaimana mamavogue recover dari insomnia ini?

Sebenarnya secara tak sengaja pun bila ambil Ostematrix untuk legakan sakit pinggang dan senggugut. Sekaligus insomnia pun perlahan-lahan berkurangan dan akhirnya mamavogue dapat tidur yang lebih berkualiti.

Uolls ada kenal sesiapa yang menderita insomnia ni? Cuba tag mereka supaya mamavogue boleh bantu.

Jangan pandang ringan masalah tak cukup tidur ni tau. Ia boleh membawa kepada masalah yang lebih besar jika tidak dikawal.

PM @ whatsapp mamavogue untuk dapatkan sebotol Ostematrix (120biji) hari ini.

Living Better Life
mamavogue
018 2835816

#tsunamishaklee
#ShakleeSubangJaya
#syukurselalu
#diarynutrisiDOTcom

See More
Image may contain: one or more people

CARA MUDAH JOIN SHAKLEE under #TeamMamavogue

Ramai yang tertanya macam mana sebenarnya nak join Shaklee ni kan? Selalu ada yang ajak tapi tak berapa jelas macam nak jadi ahli dan seterusnya menikmati segala promosi yang Shaklee berikan..

Mari dekat mari rapat, sebab mamavogue nak share cara paling mudah mendaftar sebagai SID (Shaklee Independent Distributor) yang awesome!!

...

PERTAMA, dengan pembelian Twin Pack Vivix secara automatik dapat keahlian PERCUMA dan SR Vita C (sah sehingga 15 Okt 2016 sahaja)

KEDUA, dengan pembelian satu set PROMOSI OMEGAGUARD (1 set promosi ada 6 botol) juga secara automatik dapat keahlian PERCUMA dan sebotol Omegaguard (sah sehingga 31 Okt 2016)

KETIGA, pembayaran yuran keahlian RM68.90 seumur hidup. Lepas tu confirm dapat menikmati vitamin dengan HARGA AHLI dan segala promosi yang ada dengan senang hati.

Banyak penjimatan yang boleh diperolehi dengan menjadi ahli tau. Bila mendaftar dengan Shaklee tak semestinya untuk berbisnes (tapi kalau nak merasa bonus kepuk2, sangat dialu-alukan).

Kalau uolls memang pengamal tegar Shaklee, elok sangat mendaftar sebagai ahli. Mana tau tengah bulan ada masuk bonus pula 😉
Ehh! Ini serius tau. Cukup point je memang Shaklee bagi bonus tak kira la yang berbisnes ke tidak. Asalkan amal vitamin dengan konsisten.

Lagi satu, dah tak perlu risau nak cari mana-mana SID bila kehabisan vitamin. Login je shaklee2u.com dah boleh order sendiri. Dekat website itu la nanti uolls bole tengok sendiri jumlah point dan bonus tunai yang bakal diterima.

Best ke best? Of kos la sangat best kan!

Berminat? Hubungi saja nombor yang tertera di skrin hp anda

@ 018.2835.816

@ 018.2835.816

@ 018.2835.816

Dah save dalam contact? Ok good job 👍

#tsunamishaklee
#ShakleeSubangJaya
#TeamMamavogue
#KeahlianPercuma
#diarynutrisiDOTcom

See More
Image may contain: 3 people

Selain menjaga makan minum dan pakaian keluarga, mak mak ni ada satu lagi perkara yang sangat dia ambil berat. Bab kesihatan suami dan anak anak. Mak mak ni kal...au boleh sentiasa nak pastikan kesihatan suami dan anak anak berada di tahap terbaik. Bila salah seorang ahli keluarga tak sihat, mula la mak mak ni tak senang duduk.

Ketahui cara terbaik melindungi dan mengekalkan kesihatan ahli keluarga di sini..

http://diarynutrisi.com/…/tsunami-shaklee-kepentingan-menj…/

See More
Selain menjaga makan minum dan pakaian keluarga, mak mak ni ada satu lagi perkara yang sangat dia ambil berat. Bab kesihatan suami dan anak anak. Mak mak ni
diarynutrisi.com

Bekerja dari rumah, memang tak mudah sebenarnya. Perkara paling penting adalah pengurusan masa supaya segala tugasan kerja dan urusan rumah berjalan lancar. Saya akui beberapa kali dah terbabas apabila melebihkan salah satu daripadanya. Jika terlebih masa kerja, maka urusan rumah tertangguh dan begitu juga sebaliknya...

Nak tahu bagaimana nak uruskan segalanya dengan lebih teratur? Teruskan membaca di link ini..

Bekerja dari rumah, memang tak mudah sebenarnya. Perkara paling penting adalah pengurusan masa supaya segala tugasan kerja dan urusan rumah berjalan lancar. Say...a akui beberapa kali dah terbabas apabila melebihkan salah satu daripadanya. Jika terlebih masa kerja, maka urusan rumah tertangguh dan begitu juga sebaliknya...

Nak tahu bagaimana nak uruskan segalanya dengan lebih teratur? Teruskan membaca di link ini..

http://diarynutrisi.com/…/tips-urus-bisnes-sambil-uruskan-…/

See More
Bekerja dari rumah, memang tak mudah sebenarnya. Perkara paling penting adalah pengurusan masa supaya segala tugasan kerja dan urusan rumah berjalan lancar.
diarynutrisi.com