Photos
Posts

.
.
Sorong papan tarik papan
Buah keranji di dalam raga
Bulan ramadhan dah hari ke lapan...
Semoga semua cergas bertenaga
.
.

Pagi raya nak makan kerepek
Sambil-sambil minum kopi
Jika tengahari dah rasa melepek
Next time sahur dengan ESP

😍😍

See More
Image may contain: text

PROJEK DUIT RAYA 3 ANGKA 😍

Woww!

Hasil sharing hati ke hati semalam, salah seorang dari kami berkongsi idea macam mana nak dapatkan fast cash bonus 3 angka tanpa modal yang besar!

...

Seronoknyaaa.. tak sabar nak apply! Boleh dapat tunai 3 angka dalam tangan, boleh juga dapat duit raya lebih sikit bulan depan.

Kalau ada yang nak join, cepat-cepat PW mamavogue okey!

Kita mulakan dengan segera. Takmo tangguh-tangguh! Kasi cargas 💪💪

See More
Image may contain: 1 person, smiling, eyeglasses and text
Posts
Image may contain: text
Raha Mohd Iskak
May 9

Dah pasang niat nak hadiahkan VIVIX kat mak sempena hari ibu..

Tapi apa kandungan Vivix ni? Apa yang buat ianya special sangat?

Kandungan yang selalu disebut-s...ebut dalam Vivix adalah anggur muscadine yang bersaiz bola golf. Pasal tu mamavogue sebut anggur gergasi, ianya anggur liar yang mempunyai 20 kromosom.

Resveratrol yang terkandung di dalamnya adalah lebih tinggi dari buah beri yang lain. Resveratrol dihasilkan oleh tumbuhan sebagai perlindungan apabila ia diserang oleh patogen seperti bakteria atau fungus. Ia terdapat pada kulit buah anggur, blueberries, mulberries, raspberries lingonberry dan senna.

Resveratrol adalah sejenis antioksida yang sangat tinggi dipanggil 'phytoalexin'. Ia melindungi sel badan dari proses oksidasi yang merosakkan sel. Ada kajian yang menunjukkan polifenol dalam resveratrol boleh menghalang pengumpulan platelet dan boleh melindungi dinding saluran darah terhadap tekanan oksidasi.

Kesimpulannya..bila sel badan kita sihat, secara tak langsung tubuh badan kita dapat berfungsi dengan baik. Walaupun dah berusia, tetapi kita tetap sihat dan bertenaga. Insya Allah..

----------------

Vivix Shaklee bertindak terus ke tahap sel. Gabungan lobak ungu, Japanese Knotweed dan Elderberry dengan Anggur Muscadine menjadikan Vivix sumber antioksidan yang tinggi dan kuat.

Insya Allah.. bukan je mak semakin sihat tapi juga cergas bertenaga 😍

Riangnya hati terlompat lompat
Nak order? PM mamavogue cepat!

See More

Pergi ke pasar bersama cik wawa
Pergi membeli sayur dan lada
Usah gundah usah kecewa
ESP habis, Cinch Shake kan ada

... See More
Image may contain: text

Batuk selsema, jerawat pun naik
Merah muka bersin tak ingat
Vitamin C shaklee memang terbaik
Jerawat mengecut, badan pun sihat

... See More
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Salwa Mohd Saleh is feeling hopeful.
May 3

Projek Kit Jiwa Ramadan (KJR)

Kelainannya pada apa yang ada didalam kit ini. Saya lebih mensasarkan bantuan dari sudut peralatan asas ibadah yang mana masih ra...mai belum cukup mungkin atau tidak mengejutkan jika memang masih belum ada.

Setiap sukarelawan yang akan mengagihkan KJR akan berkongsi sedikit maklumat berkaitan ibadah asas yang wajib bagi setiap muslim selain memberi galakan serta motivasi bagi memperoleh hidup yang lebih berkah dan bahagia. Jika anda berminat, berikan nama, hp (dgn Whatsapp), lokasi dan email di bahagian komen.

Dengan sedikit rezeki dan ilmu yang ada, kita gembeleng tenaga, bantu golongan ini seadanya. Biar mereka juga dapat belajar beribadah. Dapat tahu rasanya sujud di atas sejadah. Dapat sama-sama kenal Allah. Dan ramadan adalah semulia-mulia bulan, dan dengan keberkatannya diharap hati-hati mereka dapat di lembutkan agar kembali kenal tuhan.

Mari saya berterus terang. Tempoh masa untuk saya kumpul 1000 KJR ini pendek. Kurang dua minggu dan saya sendiri tidak yakin. Selepas survey dan perbincangan, nilainya sekitar RM40/kit berserta sebuah non woven bag. Mampu atau tidak saya capai target tersebut? Wallahu'alam tapi anda boleh bantu saya, kan?

Setelah 15 Mei nanti, keseluruhan jumlah wang kami akan belikan seberapa banyak KJR yang dapat. Jika ada lebihan, wang itu akan kami berikan sebagai duit raya pada anak-anak yang ada di dalam keluarga (bergantung kepada jumlah baki)

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun Maybank saya 158060573304 (Salwa Mohd Saleh) dengan reference KJR.

Oh ya, ini kerja individual. Tidak ada resit cukai atau zakat. Beri jika hanya percaya saya. Adakah mesti RM40? Tidak. Seikhlas hati.

Saya doakan anda diberkati

* Terima kasih Krun Rozman tolong buatkan poster ni!

See More
Beautiful Mama Shoppe updated their cover photo.
May 2
Image may contain: text

Mamavogue dengan berbesar hati nak ajak uolls menjadi rakan bisnes mamavogue. Jadi mudah untuk mamavogue pass order customer kepada uolls yang duduk berhampiran.

Ketika sedang bercuti dengan keluarga pun, ada saja mesej-mesej dari potential customer yang bertanyakan pasal Shaklee. Kalau yang nak pos, memang takde masalah sebab shaklee2u online 24jam. Tapi agak runsing bila ada customer yang mahukan stok dengan segera. Ye la Shaklee kan memang most wanted!

Jangan risau kalau ...rasa tak tahu berbisnes, group mamavogue ada sesi coaching khas dari yang asas sehingga tahap advance. Support group dari upper upline juga banyak membantu.

Tak tahu nak promote barang? Rasa malu berniaga?

Siapa suruh promote? Takda siapa suruh pun. Apa yang perlu hanyalah berkongsi kebaikan produk Shaklee dengan semua orang. Share and spread the goodness.

Kalau malu, sendiri yang rugi. Kalau sungguh pun malu sangat, buka 'kedai' secara online sangat mudah. Tak perlu jumpa-jumpa orang kan. Tetapi orang masih boleh jumpa 'kedai' kita.

#TeamMamavogue bergerak secara berkumpulan. Kerjasama sangat-sangat dititikberatkan. Kami sama-sama pegang tangan mendaki kejayaan. Kami saling menyokong antara satu sama lain. So ianya tak sesuai untuk yang suka bergerak seorang diri.

Apa yang penting adalah semangat yang kental dan sifat rajin. Itu sahaja kriteria penting nya.

Jadi jangan segan jangan malu, PM atau whatsapp (018-2835816) mamavogue segera untuk jadi wakil di setiap kawasan dalam Malaysia ni ya 😉

#diarynutrisiDOTcom
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ

See More
Image may contain: mountain, text and outdoor

ATASI RASA LESU DAN LETIH MELAMPAU

Dalam Shaklee ni, ada banyak Dazzling Duo yang bila diambil bersama kesannya double triple hebat!

Salah satunya pasangan serasi Cinch Tea Mix + Omegaguard ni la. ...
Kegemaran mamavogue ofkos 😄

Dulu2 memang ada masalah lemau lepas makan, metabolisma rendah & masalah lambat hadam. Selalu rasa bloated & kesannya, perut muncitlah 🙈

Asal lepas lunch je mesti rasa lemau. Pastu balik kerja, rasa letih je. Macam mana nak memasak untuk dinner? Macam mana nak layan anak?

Maka inilah penyelesaian mamavogue tau. Layan teh ni sejuk atau panas..sedappp! Ada banyak lagi resepi yang akan mamavogue kongsikan nanti. Yang pasti rasanya lazat dan confirm jatuh hati 😍

So sesiapa yg ada masalah yg sama, wajib sesangat amalkan dazzling duo ni. Pasti akan rasa kelainnyaa 💪💪

#tsunamishaklee
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ
#Raha0182835816

See More
No automatic alt text available.

Bila ditanya dalam banyak-banyak produk Shaklee mana satu idaman kalbu, serius mamavogue tak tahu nak jawab 😄

Tetapi ini adalah cinta hati terbaru, Omegaguard dan Garlic Complex. Haa..jangan sangka orang berbadan kecil takde kolesterol tau! Ape tah lagi badan sedang-sedang (cuba nak kurus) macam mamavogue ni kann..

Selain membantu menurunkan paras kolesterol, ada beberapa sebab yang membuatkan mamavogue jatuh hati ngan dua produk ni.

...

PERTAMA ianya antibiotik semulajadi yang sangat cepat bertindak. Beberapa hari lepas mamavogue tergigit bibir yg dekat area gigi taring tu, berdarah dan bengkak. Biasanya, kesan luka tu akan jadi ulser tau! Tetapi lepas kena tu cepat-cepat telan Omega dan Garlic nih. Alhamdulillah..lepas beberapa jam, hilang bengkaknya. Luka pun cepat je baik, tak rasa sakit dah.

KEDUA mamavogue ambil extra dos semasa program Detoks Parasit. Hasilnya.. ukuran inci di perut ku berkurang uolls! Program Detoks Parasit tu tak lama pun, dalam 2 minggu je. Tetapi dah menunjukkan hasil yang membuatku nak lompat bintang *yayy*

So korang, yang rasa-rasa dah tahu kebaikan makan bawang putih tapi tak mampu nak hadap hari-hari memang sesuai sangat ambil Garlic Complex ni. Lepas telan 2 biji, tak perlu pun nak kunyah chewing gum untuk hilangkan bau 😄 sebab memang tak berbau apa pun!

Best ke best?

Jangan lupa whatsapp ke nombor ini tau 👉 018 2835816

#tsunamishaklee
#liveamazing
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ
#Raha0182835816

See More
No automatic alt text available.

SET KULIT CANTIK JELITA

Haa.. uolls tau ke tak tau ni?
Actually Shaklee ade skin care products tau.

...

Nutriwhite & Enfuselle

So selain daripada menjaga kesihatan kulit dari dalam demgan ESP, SR VITA C & VIVIX uolls juga bole membersihkan kulit dengan produk kecantikan Shaklee ni 😉

Best kan! Best kan!

Ada banyak lagi produk dalam Nutriwhite & Enfuselle ni tapi mamavogue tayang yang asas dan biasa customer amik je..

Ultimate Protection
Makeup remover
Foaming cleanser

Best sangat tau kombo bertiga ni.. Yang tak pakai mekap pun wajib guna makeup remover tu sebab ia bertindak terus hingga ke liang-liang pori.

Membersih dari luar
Mencantik dari dalam

Uolls nak try? PM busy so whatsapp je mamavogue @ 0182835816 okey!

#tsunamishaklee
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ

See More
No automatic alt text available.

Keperluan tubuh badan setiap hari 😍

Yang terbaik pastinya Omegaguard Shaklee!

#diarynutrisiDOTcom

Image may contain: text

Setakat jam ini..

Berapa liter dah air yang diminum?

Air masak je tau, tak termasuk teh tarik kopi tarik yang diminum masa breakfast dan minum pagi tu..

...

Pastikan pengambilan air yang mencukupi setiap hari supaya badan kita dapat berfungsi sebaiknya 😍😍

#diarynutrisiDOTcom

See More
No automatic alt text available.

Jarang sangat kita dengar pesakit auto immune ni boleh sembuh.
Selalunya kena ambil ubat seumur hidup dan selalu berjaga-jaga.

Alhamdulillah lepas amalkan Vivix Shaklee, penyakit jadi terkawal dan graf kesihatan juga bertambah baik

... See More
Image may contain: one or more people and text

Rahsia si anggur gergasi ~

Kemain lagi Vivix Shaklee sekarang ni kan.. dah jadi #tsunamivivix pulak. Sampaikan ramai tertanya-tanya apa yang membuatkan ramai orang sukakan khasiat Vivix ni. Macam mana ia membantu kita mengekalkan kesihatan badan dan sentiasa cergas.

Kandungan yang selalu disebut-sebut dalam Vivix adalah anggur muscadine yang bersaiz bola golf. Pasal tu mamavogue sebut anggur gergasi, ianya anggur liar yang mempunyai 20 kromosom.

...

Resveratrol yang terkandung di dalamnya adalah lebih tinggi dari buah beri yang lain. Resveratrol dihasilkan oleh tumbuhan sebagai perlindungan apabila ia diserang oleh patogen seperti bakteria atau fungus. Ia terdapat pada kulit buah anggur, blueberries, mulberries, raspberries lingonberry dan senna.

Resveratrol adalah sejenis antioksida yang sangat tinggi dipanggil 'phytoalexin'. Ia melindungi sel badan dari proses oksidasi yang merosakkan sel. Ada kajian yang menunjukkan polifenol dalam resveratrol boleh menghalang pengumpulan platelet dan boleh melindungi dinding saluran darah terhadap tekanan oksidasi.

Kesimpulannya..bila sel badan kita sihat, secara tak langsung tubuh badan kita dapat berfungsi dengan baik. Walaupun dah berusia, tetapi kita tetap sihat dan bertenaga. Insya Allah..

----------------

Vivix Shaklee bertindak terus ke tahap sel. Gabungan lobak ungu, Japanese Knotweed dan Elderberry dengan Anggur Muscadine menjadikan Vivix sumber antioksidan yang tinggi dan kuat.

#tsunamishaklee
#liveamazing
#ShakleeSubangJaya
#ShakleeUSJ
#diarynutrisiDOTcom

See More
No automatic alt text available.

PERIOD PAIN??
.
.
KITARAN HAID TAK TERATUR?
....
.

Kedua-dua ni memang nightmare buat kaum hawa..

Saya dah merasainya., Alhamdulillah sekarang dah 'pulih' sepenuhnya.

Lain sangat rasanya apabila sesuatu yang hadir setiap bulan tidak lagi mengganggu rutin harian kita. Rasa lega sangat tau!

Saya kongsikan pengalaman saya di sini..

Jemput baca ye

http://diarynutrisi.com/pengalaman-pertama-amalkan-gla-com…/

See More
Sebenarnya, memang dah lama teringin nak kongsikan pengalaman pertama amalkan Shaklee sejak Oktober 2012 lagi. Produk pertama yang saya cuba adalah GLA Complex.
diarynutrisi.com

JERAWAT!!
.
.
Mimpi ngeri buat semua orang terutama kaum wanita kan. Jerawat ni bukan sahaja menyakitkan tetapi membuatkan muka kelihatan bengkak dan kemerahan.

...

Malah jerawat boleh menyebabkan seseorang itu menjadi kurang berkenyakinan terhadap diri sendiri dan malu untuk bersosial.

Kenali punca sebenar jerawat agar mudah untuk mengatasinya. Teruskan membaca di link ini..

See More

JERAWAT!!

Mimpi ngeri buat semua orang terutama kaum wanita kan. Jerawat ni bukan sahaja menyakitkan tetapi membuatkan muka kelihatan bengkak dan kemerahan.

M...alah jerawat boleh menyebabkan seseorang itu menjadi kurang berkenyakinan terhadap diri sendiri dan malu untuk bersosial.

Kenali punca sebenar jerawat agar mudah untuk mengatasinya. Teruskan membaca di link ini..

http://diarynutrisi.com/kenali-punca-jerawat-dan-cara-muda…/

See More
JERAWAT!! Mimpi ngeri buat semua orang terutama kaum wanita kan. Jerawat ni bukan sahaja menyakitkan tetapi membuatkan muka kelihatan bengkak dan kemerahan.
diarynutrisi.com