Posts

Hiiiiiii ... ade yang berminat.??
Keuntungan rm10 / pcs
Jom pm

No automatic alt text available.

Kelebihan FOUNDATION PRIMER MARY KAY:-
💋Gel yg ringan dan mudah dipakai
💋Mengekalkan makeup dan pemakaian foundation.
💋Sesuai utk semua jenis kulit
💋Makeup nampak lebih licin dan flawless...
💋Memberi perlindungan kepada muka
💋Hasil kajian menunjukkan 120 wanita menggunakan foundation primer tiap2 hari.

Kelebihan FOUNDATION TIMEWISE MATTE AND LUMINOUS..
💋matte-wear utk kulit kombinasi dan berminyak.
💋luminous-wear utk kulit kering dan normal
Kelebihannye...
👉🏻tidak melekit
👉🏻tekstur yg ringan dn lembut,thn 8jam
👉🏻mempunyai formula anti penuaan
👉🏻mampu menutup cela dan tidak sekataan wajah
👉🏻tiade spf dan boleh digabungkn dgn cc cream @ prime MK yg mengandungi spf utk melindungi kulit dr UV..
💋jom cantikkn pelolesss dgn base asas foundation prime sunscreen,matte atau luminous

Hazleen
+60137782570
Beauty consultant MK

See More
Image may contain: text
Videos
☕HANIS GREEN COFFEE☕ ↪JOM KURUS DENGAN HANIS GREEN COFFEE↩ Produk terbaru utk menurunkan berat badan. Gabungan Organic Green Coffee, Chia Seed, & Habbatus sauda dapat menambahkan tenaga & perut akan kekal kenyang sepanjang hari.. 👉KEBAIKAN HANIS GREEN COFFEE : ☆ Menstabilkan tekanan darah ☆ Membakar lemak berlebihan dengan cepat ☆ Meningkatkan metabolisma tubuh ☆ Badan lebih segar, cergas bertenaga ☆ Mengenyangkan, kawal selera makan ☆ Tinggi antioksidan untuk awet muda ☆ Membuang toksin dalam badan ☆ Melancarkan sistem penghadaman ⏰CARA PENGAMBILAN HANIS GREEN COFFEE : - Bancuh 1 sachet dalam secawan air panas. - Minum pagi sebelum sarapan. - 15 SACHET/1 Box 👈👈 👍👍Jomm kurus dan sihat dengan HANIS GREEN COFFEE!! Jom wasap Hazleen 0137782570
Photos
Posts
Bedak arab - Stokisasia added 5 new photos to the album: HANIS GREEN COFFEE.
April 17, 2017

HANIS GREEN COFFEE

JOM KURUS DENGAN HANIS GREEN COFFEE
Produk terbaru utk menurunkan berat badan. Gabungan Organic Green Coffee, Chia Seed, & Habbatus sauda dapat menambahkan tenaga & perut akan kekal kenyang sepanjang hari..

...

👉KEBAIKAN HANIS GREEN COFFEE :
☆ Menstabilkan tekanan darah
☆ Membakar lemak berlebihan dengan cepat
☆ Meningkatkan metabolisma tubuh
☆ Badan lebih segar, cergas bertenaga
☆ Mengenyangkan, kawal selera makan
☆ Tinggi antioksidan untuk awet muda
☆ Membuang toksin dalam badan
☆ Melancarkan sistem penghadaman

CARA PENGAMBILAN HANIS GREEN COFFEE :
- Bancuh 1 sachet dalam secawan air panas.
- Minum pagi sebelum sarapan.
- 15 SACHET/1 Box 👈👈

👍👍Jomm kurus dan sihat dengan HANIS GREEN COFFEE!!

Jom wasap
Hazleen
0137782570

See More

HANIS GREEN COFFEE

JOM KURUS DENGAN HANIS GREEN COFFEE
Produk terbaru utk menurunkan berat badan. Gabungan Organic Green Coffee, Chia Seed, & Habbatus sauda dapat menambahkan tenaga & perut akan kekal kenyang sepanjang hari..

...

👉KEBAIKAN HANIS GREEN COFFEE :
☆ Menstabilkan tekanan darah
☆ Membakar lemak berlebihan dengan cepat
☆ Meningkatkan metabolisma tubuh
☆ Badan lebih segar, cergas bertenaga
☆ Mengenyangkan, kawal selera makan
☆ Tinggi antioksidan untuk awet muda
☆ Membuang toksin dalam badan
☆ Melancarkan sistem penghadaman

CARA PENGAMBILAN HANIS GREEN COFFEE :
- Bancuh 1 sachet dalam secawan air panas.
- Minum pagi sebelum sarapan.
- 15 SACHET/1 Box 👈👈

👍👍Jomm kurus dan sihat dengan HANIS GREEN COFFEE!!

Jom wasap
Hazleen
0137782570

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
23 Views
23 Views

8 KEBAIKKAN JUS DELIMA
################

1- ANTI KANSER
Buah Delima memiliki kesan anti keradangan yang boleh melindungi diri menentang kanser & penyakit kronik lain. Dikatakan juga buah delima memiliki sifat-sifat antionkogenik yg bermakna ia blh membantu mencegah tumor yg sedang membesar untuk mendapatkan bekalan darah, Mencegah tumor tersebut daripada menira zat yang membenarkan ia bertambah besar. Di Katakan juga buah DELIMA adalah antara buah yang mengandungi perencat ...semulajadi aromatase.
Ini bermakna ini boleh menghalang penghasilan estrigen dan cara ini dikatakan boleh mengurangkan KANSER PAYUDARA.

2. LINDUNGI DARI PENYAKIT JANTUNG.

Fitokimia buah Delima dikatakan memiliki sifat2 mengurangkan tekanan darah. Malah fitokimia buah Delima juga mampu mengurangkan pengoksidaan liporotein ketumpatan rendah (LDL. )

3. BANTU SISTEM PENGHADAMAN.

Buah Delima dikatakan mampu membantu sistem tubuh mengeluarkan enzim dengan sifat2 Antibakteria yang boleh membantu Penghadaman & melawan pelbagai penyakit makanan yang di makan.

4. KHASIAT TAMBAHAN KEPADA WANITA

Buah Delima mengandungi niasin, asid folik, Kalium, kalsium, vitamin C, Zat Besi dan serat yang tinggi ini, Buah delima dikatakan mampu mengekalkan tahap Kesihatan wanita yang sedang mengandung & baik untuk perkembangan bayi.

5. CANTIK & SIHATKAN KULIT.

Vitamin C yang terdapat didalam buah delima dikatakan berguna untuk membantu menghasilkan KOLOGEN untuk Kulit sihat. Minyak yang diekstrak dari buah delimaboleh disapu pada tubuh. Zat antioksidan yg terdapat dalam buah ini dikatakan akan melindungi kulit dari pencemaran, serta mencegah penuaan. Selain daripada, Buah delima juga dikatakan akan meremajakan sel kulit, Menghilangkan sel2 mati dan kulit kusam sehingga membuatkan kulit menjadi sihat & bersinar.

6. MENGURANGKAN BERAT BADAN

Dikatan buah Delima hebat dalam melawan Lemak sebagaimana ia menolong dlm proses pembawaan makanan kepada salur pencernaan. Ini akan memberikan badan anda kurang peluang mengumpul lemak san membuatkan metabolisma badan meningkat. Setelah makan atau minum buah delima dikatakan badan akan berasa lebih ringan kerana Bahan yg terkandung dalam delima itu berkesan membersihkan sistem & mengurangkan Kembung yang tersimpan.

7. MENINGKATKAN NAFSU.

Sejak zaman dahulu lagi, Buah delima dikatakan Telah dipertimbangkan Sebagai simbul kesuburan. Menurut kajian, Meminum segelas jus delima dikatakan Meransang tahap Testosteron wanita & Juga lelaki. Ini menjadikan buah Delima adalah afrodisiak asli untuk kehidupan seksual.

8. RENDAHKAN TAHAP STRESS.

Jika Anda stres, minumlah jus buah delima. Dikatakan Mereka yang minum jus buah delima boleh Merendahkan Tahap kortisol, Hormon stres Yg meningkat dalam situasi yang memberi tekanan.

Hazleen
#beautyconsultant
#Marykay
#Qzlynnbeautycare
#JusperapatDara

See More
No automatic alt text available.
Bedak arab - Stokisasia added a new photo to the album: Blackhead remover.

Kami Pengedar Blackhead Remover😊😊
.
.
Facial Pore Cleanser (Blackhead Remover) Ialah alat yang menggunakan kaedah vacum untuk membuang kotoran di bahagian wajah anda dengan mudah.👍
....
Mudah di bawa kemana-mana
Jimat masa
Selamat digunakan

Cepat cepat stock kami tak banyak tau!!!

Hubungi kami untuk fast respon.
LIMITED STOCK!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
WHATSAPP ➞ PORE ➞ +6013 7782570
WHATSAPP ➞ PORE ➞ +6013 7782570
WHATSAPP ➞ PORE ➞ +6013 7782570
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

See More
Image may contain: 1 person, closeup and text

PORE minimizer🌷🌷🌷🌷

🌺 Sesuai untuk semua jenis kulit

🌺 ia merupakan sejenis serum yang mengandungi gabungan ekstrak bahan botani untuk memberikan kulit anda bermanfaat

...

🌺 oleh sebab kulit yang tidak anjal, adalah faktor utama pori menjadi besar, jadi dengan mensasarkan keanjalan kulit dapat menambah baikan tampilannya

🌺 ekstrak perisian silk tree dan ekstrak soya telah di buktikan dapat menyokong protein kulit, ia dapat mengetatkan tampilan kulit secara keseluruhan dan di sekeliling pori pori

🌺 Manfaat menenang dan menyelesaikan kulit yang terdapat dalam pore minimizer di bekal oleh ekstrak "sea whip" dan evodia fruit.

🌺 kedua dua bahan ini di buktikan bahawa dapat menyokong tanda2 yang berhubung kait dengan kesan menenang dan menyelesaikan kulit,

💐💐 tips;

🌵 Selepas sapu pore minimizer ke wajah anda, perlulah di sapu dengan hydrate..

🌵 ini ada lah kerana,serum bertindak di dalam lapisan dlm kulit iaitu epidermis.. manakala hydrate hanya bertindak di lapisan atas Dermis kulit.. jika kite guna serum tanpa tutup dengan hydrate.. ia akan menyebabkan serum terkeluar dari lapisan epidermis.. Seperti sia- sia penggunaan serum tersebut😍😍😍

BEZA SERUM DAN PELEMBAB🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

🔹SERUM

btindak supya mnyerap lebh dalam ke lapisan dermis( lapisan kulit yg kedua) yg mngandungi kolagen sel fibre elastin.

🔹PELEMBAB

mngekalkan kelembapan kulit dn mnyerap ke lapisan epidermis shja.
Note*sebb tu lpas pkai serum pkai plembap bg tutup supya serum tu blh bkerja dlm kawasan dia.💐

Untuk dapatkan rundingan percuma...
Pm or whatsapp

#hazleen
#beautyconsultant
#MaryKay
#0137782570

See More
No automatic alt text available.

This is my beauty tool, saya gunakan brush ini untuk spa wajah saya anytime anywhere.

Antara ciri-ciri lain Skinvigorate Cleansing Brush:

+ Bulu berus nylon serta penghujung bulatan itu dapat mengilatkan wajah dan amat lembut pada kulit....
+ Mempunyai lebih 20,000 helai bulu nylon yang sangat lembut.
+ Mempunyai butang kawalan 2 kelajuan.
+ 400 rotation dalam masa 1 minit.
+ Hanya menggunakan 2 bateri AA.
+ Kalis air dan warranty selama 3 bulan.
+ Datang dengan dua cleansing brush.
+ Setiap cleansing brush boleh digunakan sehingga 3 bulan.
+ Diameter bulu nylon berukuran 80 micro mm jauh lebih halus dari saiz pori-pori 180 micro mm oleh itu dapat membersihkan kotoran jauh ke dalam kulit.
+ Rekabentuknya yang unik dapat cover seluruh kontur wajah supaya lebih bersih.

Menarik kan?

Jika anda berminat utk memilikinya, harganya memang mampu milik.Dari satu pemerhatian yg telah dilakukan. Mary Kay ini merupakan antara yg dijual dengan harga yg terendah di pasaran dengan kualiti yg jauh lebih baik dari jenama lain.


Hadiahkan untuk diri anda dan orang yang anda sayangi harini.

Mary Kay Skinvigorate™ Cleansing Brush.

Contact saya untuk pembelian, sesi percubaan serta konsultasi percuma.

Hazleen
0137782570
Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

See More
No automatic alt text available.

This is my beauty tool, saya gunakan brush ini untuk spa wajah saya anytime anywhere.

Antara ciri-ciri lain Skinvigorate Cleansing Brush:

+ Bulu berus nylon serta penghujung bulatan itu dapat mengilatkan wajah dan amat lembut pada kulit....
+ Mempunyai lebih 20,000 helai bulu nylon yang sangat lembut.
+ Mempunyai butang kawalan 2 kelajuan.
+ 400 rotation dalam masa 1 minit.
+ Hanya menggunakan 2 bateri AA.
+ Kalis air dan warranty selama 3 bulan.
+ Datang dengan dua cleansing brush.
+ Setiap cleansing brush boleh digunakan sehingga 3 bulan.
+ Diameter bulu nylon berukuran 80 micro mm jauh lebih halus dari saiz pori-pori 180 micro mm oleh itu dapat membersihkan kotoran jauh ke dalam kulit.
+ Rekabentuknya yang unik dapat cover seluruh kontur wajah supaya lebih bersih.

Menarik kan?

Jika anda berminat utk memilikinya, harganya memang mampu milik.Dari satu pemerhatian yg telah dilakukan. Mary Kay ini merupakan antara yg dijual dengan harga yg terendah di pasaran dengan kualiti yg jauh lebih baik dari jenama lain.


Hadiahkan untuk diri anda dan orang yang anda sayangi harini.

Mary Kay Skinvigorate™ Cleansing Brush.

Contact saya untuk pembelian, sesi percubaan serta konsultasi percuma.

Hazleen
0137782570
Beauty Consultant
Mary Kay Malaysia

See More
No automatic alt text available.

📗6 Tips menjaga bibir:

1 . Jangan biasakan untuk menjilat atau membasahkan bibir terutama ketika bibir sedang kering . Ini kerana air liur mempuyai enzim yang menyebabkan kerengsaan pada luar bibir.

2. Pilih gincu yang sesuai supaya tidak menyebabkan bibir anda hitam dan kering .

...

3 . Jadikan Lip Scrub & Lip Balm sebagai teman baik mu !

4 . Mengopek kulit bibir yang telah mati menyebabkan bibir anda luka dan berdarah . Seeloknya gunakan kain yang bersih atau wet tissue untuk mengelap bibir yang gelupas itu.

5. Gunalah lip scrub seminggu sekali untuk menanggalkan kulit mati.

6.Sapukan Lip Balm terlebih dahulu sebelum memakai lipstick untuk lebih perlindungan

#hazleen
#beautyconsultant
#marykay
0137782570

See More
Image may contain: one or more people

STRESS MELAMPAU!!!!
======================

Bila badan letih.. seharian bekerja. Dengan rehat yang tak cukup. Boleh buatkan anda stress..bila stress migrain pun menyerang.
Betul tak???...
Nak g SPA sure x der masa.

Kini kami bantu anda dengan AuraScentsBath mandian Garam Halia.

Merawat masalah diatas.
Rasa fresh. Bertenaga.

Boleh dilakukan di rumah.
Guna semasa mandi, rendaman kaki atau lulur.

Jimat & berbaloi.

Berminat whatsup 0137782570

AuraScentsBath

#qzlynnbeauty
#AroAroraherbs
#sihatluar_dalam

See More
Image may contain: flower

Assalamualaikum. Selamat pagi.. jom kita cek jap....

TANDA-TANDA KEKURANGAN Vitamin-C yang sangat ketara:
1) Mudah tertekan
2) Kulit sangat kering dan bersisik...
3) tapak kaki keras dan kasar
4) Luka lambat sembuh
5) Mudah Selsema atau bersin
6) Wajah tambah lebih tua berbanding umur kerana Vitamin C penting utk pembentukan Collagen
6) Mudah mendapat ulcer
7) Mudah demam
8) Penyakit skurvi

-Fungsi utama Vitamin-C :
1) Memperkuatkan sistem pertahanan badan
2) anti-selsema, resdung, anti-kanser
3) baik untuk kulit yang cantik (anti-aging)
4) cepat sembuhkan luka dan baikpulih tisu serta kolagen
5) bantu hadam zat besi
6) baik untuk gigi dan gusi

See More

Tahniah. Adik ni antara yang terbaik. Menitik beratkan kesihatan kulit.
Mary Kay pilihan terbaik.

Image may contain: text
Aieda Abdullah

Ade customer saya excited sebab dia baru tau yang Mary Kay products ade terms ni...

Dalam hati... (WoW!!! Details nya customer ni)...

Betul... Memang kebanyaka...n yang pilih Mary Kay product adalah mereka yang sangat mengambil berat tentang product dan bahan2 di dalam nya...

Enjoy your skin care and mekap product yang tidak menutup pori2 ye kawan2...

Those yang nak tahu lebih... Boleh la pm...

Saya sudi berkongsi info...

Rajin p kelas... Kalau tak kongsi dengan kawan2... Buat ape kan?

Love,
Aieda

See More

Jom cek dulu. Kawan-kawan guna produk ape??
Stop sebelum terlambat.

Rahman Baco, Pharmacist added 35 new photos to the album: SENARAI 120 PRODUK KOSMETIK BERACUN.

[ UPDATE ] SENARAI PENUH 120 PRODUK KOSMETIK BERACUN

Apa yang pengguna perlu tahu adalah tiada satu pun produk kosmetik yang diluluskan oleh Kementerian Kesiha...tan Malaysia (KKM).

Apa yang ada adalah produk kosmetik yang dinotifikasikan kepada KKM. Sehingga November 2015 sebanyak 145,000 produk kosmetik dinotifikasi di Malaysia. Apa itu dinotifikasikan?

======
SISTEM NOTIFIKASI KOSMETIK
======

Menurut sistem Notifikasi, pengilang kosmetik ataupun pemegang jenama produk kosmetik tersebut akan menisytiharkan kandungan ataupun bahan-bahan dalam produk kosmetik mereka kepada KKM sebelum diberikan nombor Notifikasi yang bermula dengan huruf NOT12345678K

Nombor NOT akan diberikan secara automatik kepada produk kosmetik setelah kandungan yang diisytiharkan tidak mengandungi bahan-bahan terlarang ataupun beracun.

Tetapi, adakah Syarikat Kosmetik yang mahu mengisytihar produk mereka mengandungi bahan beracun? Adakah Syarikat kosmetik mahu mengisytiharkan produk mereka mengandungi Merkuri? Hydroquinone? Tretinoin?

Tujuan bahan-bahan beracun ini dicampurkan ke dalam produk kosmetik supaya ia memberikan kesan putih atau cerah kepada kulit dalam masa yang singkat walaupun ia sangat bahaya.

Jika syarikat kosmetik mengisytiharkan produk mereka mengandungi bahan seperti merkuri, hydroquionone dan tretinoin. Sudah pasti permohonan notifikasinya ditolak secara automatik.

=====
ADAKAH KOSMETIK BERACUN INI PRODUK TIRUAN?
=====

Apakah tujuan 'pemalsu' mencampurkan bahan beracun ke dalam produk kosmetik tiruan?

Adakah mereka mahu membuat produk tiruan yang lebih berkesan daripada produk asli? Adakah mereka mahu menghasilkan produk tiruan yang lebih cepat menunjukkan kesan daripada produk asli?

Bahan-bahan pemutih beracun ini juga mahal harganya. Cuba pengguna fikirkan.. Adakah 'pemalsu' mencampurkan bahan-bahan beracun ini dan hasilkan produk tiruan dengan kos yang lebih mahal daripada produk asli?

Atau adakah 'pemalsu' mencampurkan bahan beracun ini semata-mata kerana dengki dan ingin menjatuhkan produk kosmetik jenama tersebut?

=====
KENAPA PRODUK KOSMETIK TIDAK DIUJI SEBELUM DIPASARKAN?
=====

Anda boleh baca jawapannya dalam posting facebook saya sebelum ini yang bertajuk "Bagaimana Produk Kosmetik Beracun Ada di Pasaran Malaysia?"

Jadi, bilakah produk-produk kosmetik ini diuji untuk pastikan ia selamat untuk digunakan oleh pengguna?

Produk Kosmetik di Malaysia tidak diuji sebelum ia dipasarkan tetapi produk-produk kosmetik ini dipantau oleh pihak BPFK melalui Aktiviti Post-Market Surveilans Produk Kosmetik.

Melalui aktiviti ini, sampel-sampel produk kosmetik diambil daripada pasaran untuk ujian kualiti dan keselamatan di mana fokus diberikan kepada produk-produk berisiko tinggi untuk dicampurkan dengan bahan-bahan terlarang seperti produk pemutih ataupun pencerah kulit.

Apabila sesuatu produk kosmetik didapati mengandungi bahan terlarang atau tidak mematuhi Garispanduan Kawalan Produk Kosmetik, pihak BPFK KKM akan membatalkan Notifikasi produk tersebut dan pihak syarikat diarahkan untuk memanggilbalik (recall) ataupun mengeluarkan produk kosmetik tersebut dari pasaran.

KKM tidak meluluskan sebarang Produk Kosmetik di Malaysia tetapi sebaliknya pihak syarikat bertanggungjawab sepenuhnya untuk memastikan produk kosmetik mereka yang berada di pasaran adalah selamat dan berkualiti.

======
SENARAI PENUH PRODUK KOSMETIK BERACUN YG DIBATALKAN NOTIFIKASI OLEH KKM 2008 - 2016
======

Senarai produk-produk kosmetik yang dibatalkan Notifikasi kerana mengandungi bahan beracun ini dikeluarkan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia (BPFK), KKM dari 2008 - 2016.

Anda juga boleh merujuk ke laman web BPFK di www.bpfk.gov.my, kenyataan akhbar produk-produk kosmetik beracun oleh Bahagian Penguatkuasaan Farmasi Brunei, Kementerian Kesihatan Brunei dan kenyataan akhbar Health Sciences Authority, Singapura kerana ada produk-produk kosmetik beracun yang disiarkan tiada dalam senarai BPFK.

======
SENARAI 120 PRODUK KOSMETIK BERACUN
======

1. Khazanah White Pembersih Wajah
2. Gloskin Krim Malam & Siang
3. Reena's Astringen Lanjutan
4. Skin Desires Deep Whitening Cleansing Milk5. EETYE Whitening Cream
6. O'Lynn Skin Lightening Cream
7. Hans Beauty Flawless Day Cream
8. Hans Beauty Flawless Night Cream
9. Hans Beauty Treatment Toner
10. AS Beauty Night Cream
11. AS Beauty Day Cream
12. Golden Horse Herbal Milk Lotion
13. Golden Horse Bio C omplex Cream
14. Dermaceutic Spot Cream
15. Dermaceutic Spot Peel Cream
16. Yellow Cream (Krim Ku-Neng)
17. Dnars Magic Gold Foundation
18. SF PROTECT & PERFECT DAY CREAM
19. Sensual Meiji Skin Renewar Cream
20. Acrena Pure Herbal Papaya Soap
21. White Complex
22. SS Pearl Cream
23. SS Vita C Night Repair
24. Cellnex Anti-Sensitive Essence Treatment
25. Natural 99 Night Cream
26. Natural 99 Day Cream
27. SF Beauty Night Cream (Facial)
28. SF Beauty Day Cream (Facial)
29. Aveana Night Revival Cream
30. Blemished Skin Ampoules
31. Golden Horse B&W Cream
32. Felisa Gentle Peeling Solution
33. Krim Malam Rahsia Rimba
34. Biocosmeti Whitening Essence Cream
35. H2O Waterwhite Brightening Night Cream
36. Magiexpress Lightening Plus
37. A.Vant Cream
38. Eriesya Spa Beauty Cream
39. Natasya Krim Herba
40. Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya
41. Ratna Sari Whitening Night Cream
42. ATIKA BEAUTY Renewal Night Cream
43. Chantique - Whitening Night Cream
44. NV Toner Treatment No 1
45. NV Toner Treatment No 2
46. Zara Rejuvenation Cream
47. Beauty Line Beautitude Multi-purpose Cream
48. Pigmentation Recovery Complex
49. Natasya Gold Krim Herba
50. De Putih Night Cream
51. Krim Malam Shana
52. Biotox Whitening Hydro Cream
53. BML HB LOTION
54. Yoko Whitening Cream
55. Sue Beauty Night Treatment Cream
56. Sensual Whitening Cream
57. Derma-Rx Arbutin-R Cream
58. DS.1 Blemish Control Cream
59. Ezee Sunblock Cream
60. MONTAGNE JEUNESSE CHOCOLATE MASQUE
61. Daily Protecting Cream - Joie et Beaute
62. La Bliss Skin Brightening Cream
63. Sans Dynamic Intensive Light Cream
64. Putih Gebu Sun-Block Collagen Lotion
65. Bio-Clear Intensive Renewal Complex
66. MS Wellmood Enhancing Cream
67. Renewing Cream
68. E Beaute Total Revitalizer Night Cream
69. MS Wellmod Lightening Complex
70. Qu Puteh Whitening Pro 9

======
Senarai Kosmetik Beracun di bawah dikeluarkan oleh Bahagian Penguatkuasaan Farmasi Brunei:
======

1. AZ Cosmetic-Day Cream
2. AZ Cosmetic-Night Cream
3. AZ Cosmetic-Treatment Cream
4. AZ Cosmetic-Sunblock
5. Atika Beauty Cream Jeragat
6. POND'S-age miracle BB anti-ageing Expert BB Cream Light-night cream
7. DOKTER cream
8. Pati IbuPutih by JannaLawaa-Gluta Kojic Super Whitening Serum
9. Pati IbuPutih by JannaLawaa-Day Creamy Face n Body White
10. Pati IbuPutih by JannaLawaa-Night Creamy Face n Body White
11. Gijes Beauty-Night Cream
12. RACIKAN LING ZHI-Night Cream with Vit E
13. LIEN-HUA (BUNGA TERATAI)-Day Cream
14. Professional Skin Care Formula Rejuvenating Cream
15. Professional SKin Care Formula Rejuvenating Toner
16. Wonder Glow Day Cream
17. Wonder Glow Night Cream
18. Ana Marissa Beauty Night Cream HD
19. Lyanaz Beauty Care-Magic Night Cream
20. Atika Beauty Sunblock
21. Dnars Yellow Cream
22. SP Super UV WHitening
23. SP UV Special Ginseng - Whitening & Anti-Acne
24. Collagen Plus Vitamin E - Night Cream
25. AS Beauty Night Cream
26. AS Beauty Day Cream
27. Golden Horse Herbal Milk Lotion
28. Golden Horse Bio Complex Cream
29. Collagen Gold-Day and Night Cream
30. Super Cream Mutiara
31. Natural 99 King Bleaching Whitening Cream
32. New Original Dr-Doktor Pemutih Day Cream
33. New Original Dr-Doktor Pemutih Night Cream
34. Lyanaz Beauty Care Babies Blink 100% Original (White colored cream)
35.Clariderm-Astringent
36. Dara Anggun-Glow Glowing Beauty Skin, Night Glowing
37. Dara Anggun-Glow Glowing Beauty Skin, Night Glow
38. Wonder Glow Super Ultra Glowing Cream Version SPF45++ Day Cream
39. Wonder Glow Super Ultra Glowing Cream Version SPF45++ Night Cream
40. SALOMA ZARA-Ultimate Skin Perfection-PEARL DAY CREAM SPF 30

=====
Senarai Kosmetik Beracun di bawah dikeluarkan oleh Health Sciences Authority (HSA), Singapura:
=====

1. SB Facial Fuel Toner Mezzo
2. SB UV Pro Day Cream Mezzo
3. SB Rejuvenating Night Cream Mezzo
4. Tabita Skincare Smooth Lotion
5. Tabita Skincare Daily Cream
6. Tabita Skincare Nightly Cream
7. Meiyong Super Whitening Extra Whitening & Face Lift Advanced Super Revitalizer (Cream) Whitening Formula and Face Lift
8. Han's Skin.Care Flawless Day Cream
9. Han's Skin.Care Flawless Night Cream
10. Han's Skin.Care Treatment Toner
11. Han's Skin.Care TRIAL Flawless Day Cream
12. Han's Skin.Care TRIAL Flawless Night Cream
13. Han's Skin.Care TRIAL Treatment Toner
14. Melati UV-Whitening Vit.E Cream
15. ESTHER Bleaching Cream (A) and (B)

Kosmetik-kosmetik beracun di atas telah diuji oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, Brunei ataupun Singapura dan disahkan mengandungi bahan beracun yang berbahaya seperti Merkuri, Hydroquinone, Tretinoin, Azaleik Asid dan steroid.

=====
TIP MEMILIH KOSMETIK YG SELAMAT
=====

Bagaimana untuk memilih kosmetik yang selamat? Insya-Allah saya akan kongsikan tip-tip ini dalam posting selepas ini.

"JADILAH PENGGUNA BIJAK MEMILIH"

Rahman Baco
Your Halal Trusted Pharmacist
www.fb.com/rahmanbaco.my

#senaraikosmetikberacun
#rahmanbaco
#herbalchoice

See More
Bedak arab - Stokisasia updated their cover photo.
No automatic alt text available.

"WAJAH CANTIK BERSERI SEAWAL 7 HARI"
.
---> Sis tahu tk, sy dah berhabis beribu kot semata-mata nak cantik. Cucuk vitamin. Tapi nak maintain tiap bulan tu dah tak mampu sbb mahal sangat. Tq sbb perkenalkan collagen ni. Rasa sedap giler!! Murah plak tu. Tq sis!! 👍🏻
.
Pn Linda, Bangsar ...
.
Masalah kulit muka berjerawat?
Nampak tua daripada usia?
Nak hilangkan kedut2 manja kat muka?
.
Ikhtiarkan dengan #jusperapat
.
Pengambilan secara konsisten boleh memberi hasil yang menakjubkan.
.
Hanya guna 1 sudu pagi 1 sudu malam saja. Mudah, senang & sedap sangat rasanya!!
.
Macamana nak dapatkan?
Hanya Whatsapp 013-7782570 saja.
.
Free Postage utk 10 yg terawal.
.
#jusperapat #kulitcantik #kulitgebu #awetmuda #cantikselamat

See More
Image may contain: text