Photos
Reviews
4.8
61 Reviews
Tell people what you think
Irene Payne
· October 1, 2017
Bästa mjölken och sååå mysig gård! Har nu lastat bilen men nästa 10 liter att ta med oss hem och sagt hej då för denna gång till kalvar och kossor
Gudrun Björ Millerjord
· September 25, 2017
Så spännande att läsa
Bengt Samuelsson
· August 7, 2017
Hon är suverän helt enkelt
Lars Vandell
· July 1, 2017
Jag tycker sidan är toppen den får �����
Jan-Erik Eriksson
· September 2, 2017
Vilken fin företrädare för Svenskt jordbruk
Malene Madde Sjöholm
· March 18, 2017
Ni har ett extremt fint stall å mycket fin djurhållning. Glädjer hjärtat att se ett så rent å fint stall. Å att djuren ser ut å må mycket bra. �����
Ylva Hedin
· March 3, 2017
I en värld där färre o färre vet hur det går till visar Bondbönan verkligheten.
Edvard Wicksell
· June 12, 2017
Dina kossor verkar ha det väldigt bra.
Emma Fogelqvist
· March 1, 2017
Så härligt att få se hur det går till på en mjölkgård! Få följa er i er vardag!
Micke Caso Widmark
· November 19, 2016
Kärleken till djuren är sååå tydlig att den går att ta på! Man mår bra i hela kroppen av filmerna på glada djur �
Eva Christina Svensson
· January 21, 2017
Bästa läsningen. Har inga mossor längre men älskar att läsa om "livet på landet" även om jag bor kvar på gården. Saknar kossorna.
Stefan Åkerlund
· November 30, 2016
du är grym Hanna! beskriver allt så bra! har en tanke i framtiden att dra igång en blogg jag med på vår gård. tror det är viktigt att vi kommer kommer närmare alla konsumenter. =)
Birgitta M Andersson
· December 5, 2016
vilken härlig sida - jag kommer att följa dig, jag är född bonnjänta och har många minnen från våra kossor, Ni är guld värda :)
Boel Lidgren
· October 13, 2016
Positivt och nära våra kära kossor som i mitt tycke måste få ha det bästa.
Eva-lotta Eriksson
· May 31, 2017
Älskar denna sidan.
Annelie Sundström
· May 16, 2017
Underbart liv för kossorna!
Maria Finn
· January 20, 2017
Härligt! Motsats till annat tråkigt om djur som dyker upp på webbben.
Thure Magnusson
· February 26, 2017
Önskar att du kunde nå hela svenska konsumentgänget med din blogg.
Bjarne Grahn
· November 15, 2016
en mycket fin gård o många fina bilder
Videos
En liten antistress-film från min kohage. :)
306
15
På en trasmatta i vårt kök.
641
40
Posts

Österbo gård behöver en alltiallo – är det du?
Lantarbetare sökes till Österbo gård på norra Öland! Vi erbjuder ett varierat arbete på vår gård med 130 mjölkkor + rekrytering, växtodling och naturbetesmarker. Vi har även ett micromejeri och uthyrning av stugor och lägenheter.
Vi letar efter dej som vill ha ett varierat arbete som innehåller de flesta uppgifter en gård kan erbjuda. Exempelvis fodring av djuren, traktorkörning i fält, stängsling och hantering av våra djur, mm. ...
Du som söker har ett stort lantbruksintresse, kan arbeta självständigt, har känsla för ordning och reda och givetvis kan du köra traktor. Har du kunskap och erfarenhet av arbete med mjölkkor är helt klart en fördel.
Tjänsten är tidsbestämd med start i April eller efter överenskommelse till Oktober men kan eventuellt övergå till en fast anställning.
Avtalsenlig lön och bostad finns. Välkommen att skicka in din ansökan till info@osterbogard.se innan den 26/3.

See More
Image may contain: grass and outdoor

Fint att få "hjälp" med att sprida ut halmen. Kul verkar hon tycka att det är också. 😊 👍

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
3,014 Views
3K Views
Posts

När jag blir påkommen med att testligga deras säng...

Image may contain: sky, outdoor and nature

Idag slog jag troligtvis till med nytt hastighetsrekord i att förflytta mej genom boningshuset.
Lugnt satt jag vid datorn och betalade fakturor när vår hund Doris började gläfsa. Till slut tittar jag upp för att säga till henne och i samma stund får jag se ett helt gäng kor, kvigor och stutar trava förbi utanför fönstret. Det var då som jag slog till med det där hastighetsrekordet genom huset. Jag har inget minne av att jag nuddade golvet, ärligt talat har jag i stort sett in...get minne av den förflyttningen alls...
Om allt är som det ska, ska det INTE trava förbi ett helt gäng nötkreatur utanför fönstret!
Nu var det vår stora flock med utedjur som var ute på vift, en grind till deras hage hade gått sönder och de var i full gång med att upptäcka världen utanför sin hage.
Så bra att vi var många på gården just när det hände så att vi snabbt kunde få kontroll på dem igen och lotsa dem tillbaka till sin hage.
Att ha djur är spännande i stort sett hela tiden...

See More
Image may contain: sky, cloud, horse, tree, outdoor and nature

Min första krönika i tidningen Jordbruksaktuellt.

Ännu en förklaring till ännu en person, antalet gånger jag skrivit på min dator eller knappat förklaringar till personer på min mobil går inte att räkna. Det tar aldrig slut, behovet att berätta och förklara är enormt.
ja.se

Ikväll kommer jag sitta bänkad framför tv:n kl. 20.00 för att se "När livet vänder".
Då berättar Roger om när hans liv som mjölkbonde på södra Öland vände till något helt annat...
Så starkt och modigt av dej Roger att vara med och berätta! Jag är helt övertygad om att din berättelse kommer beröra på djupet och du ger andra en glimt av hur vi bönder känner och lever för vårt arbete. Tack! ❤️

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Anja Kontor
11,129 Views
11,129 Views
Anja Kontor

Jag mötte honom av en slump på det öländska Alvaret i april. Han berättade om sitt liv. Föll i gråt. Jag visste direkt att jag ville berätta hans historia i tv....... ”Inte ska jag sitta och älta om vad som hände med djuren, gården, sjukdomen och min döde bror i tv” Men det blev ett avsnitt...... om Rogers personliga sorg. Han vågade öppna upp i stället för att bita ihop tills käkarna knakade. Vågade visa kärleken till jorden, gården och arvet. Tittarna kommer beröras med hela sitt väsen. #tvproducer #närlivetvänder #svt#svtplay Onsdag 20.00 SVT
Foto: Peter Lundmark SVT

See More

Var tog inlägget om skolmaten vägen?
Jo, jag har tagit bort det...
Efter att diskussionen kring gårdagens inlägg tog en helt annan väg än det som var huvudsyftet blev jag tvungen att ta mej en funderare på hur jag skulle göra.
Jag är inte ute efter att smutskasta någon eller några personer och vill inte vara delaktig i de spekulationer som dök upp. Debatten tog en helt annan väg än det som var mitt syfte och för att undvika att debatten hamnar ännu mer galet tog jag till slut beslutet att ta bort inlägget.
Min åsikt finns dock kvar och jag är glad över alla er som förstod mitt syfte och som reagerade på det! Tack alla ni för det!

Har ni sett att City-Gross som så länge marknadsfört sej som en butik med bara svenska kött nu ska börja sälja importerat kött?
Jo, så är det tydligen och de förklarar det hela med att det inte går att få tag på så mycket svenskt kött som de behöver...
Det kan omöjligt vara sant! Det har och är fortfarande lång kö för att kunna skicka djur till slakt i Sverige. Själva har vi ända från i somras till nu haft ett ganska stort gäng slaktfärdiga djur som vi varit tvungna att ha på... gården mycket längre än planerat då det varit sådan kö till slakteriet och på samma sätt har det varit och är för många andra bönder.
City-Gross beslut att ta in importerat kött i sina butiker kan omöjligt bero på brist på svenskt kött utan har har troligtvis att göra med vad butiken är beredd att betala för våra produkter. Men hörredu City-Gross, man får det man betalar för!

See More
Image may contain: 1 person, sky, outdoor and nature
LRF Sydost

Hej City Gross!
Ni har gått ut med nyheten att ni kommer att börja sälja importerat kött i era butiker. Därigenom frångår ni den policy ni har haft tidigare me...d att sälja svenskt kött och som vi har varit väldigt stolta över. Personligen tycker jag det är beklagligt. Det är inga problem att få tag i svenskt nötkött. Inte om ni vill få tag i det. Just nu står våra djurstallar fulla och det är kö till slakterierna. Vi levererar gärna till er och era kunder. Vi vet att svenskarna är kvalitetsmedvetna och vill köpa svenskt kött med den goda djuromsorg vi tillhandahåller.
/Lars-Ove Johansson, köttproducent och ordförande i LRF Sydost

See More

Djur kan verkligen hitta på grejer...
Med tanke på hur många djur vi har på gården (nästan 300 st)är det relativt sällan som någon är sjuk eller skadar sej. Visst är det så att vi ständigt jobbar med att alla ska må bra, hålla sej friska och minimera risken för skador men ibland hjälper det ju inte hur mycket man än gör...
Som igår när min mammas ena islandshäst Ta'ta, gjorde sej ordentligt illa.
Ta'ta är trots allt vid gott mod och det är ju väldigt skönt det! Så himla tråkigt bara när vädret börjar bli ridvänligt igen och träningar var inbokade. Ja, ja, så är livet med djur. Det blir aldrig riktigt som man tänkt sej. Ibland sämre men ibland även bättre.
Nu håller vi tummarna för att skadan ska läka snabbt och bra! Det kommer ta tid men vi jobbar på och det ser hoppfullt ut att Ta'ta kommer fixa detta.

No automatic alt text available.

Tack Molla men nej tack!
Molla har hämtat en present till oss och står utanför köksfönstret och tycker att vi ska släppa in henne.

Image may contain: cat and indoor

Idag har vi sålt 8 tjurkalvar som fick flytta till en gård på södra Öland, det gav plats i kalvstallet för ett gäng små kalvar som nu kunde flytta dit.
Här flyttar jag 194 Rölla som är en vecka gammal. Hon har lite speciell färg och är lite kraftigare än våra andra kalvar, det beror på att hennes pappa är en stor köttrastjur.

Små kalvar som ska flyttas följer mej nästan alltid så här fint som 194 Rölla gör. De vet redan att människor är snälla och någon som man följer med he...lt enkelt. Inte helt lätt att filma samtidigt som jag flyttar kalv bara...

Ytterligare en filmsnutt från kalvflytten hittar ni på bondbonansblogg på Instagram.

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
4,258 Views
4.2K Views
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
18,267,106 Views
Cuteness overload

I wish my life was this pure 😭😭

Credit: Viralvideouk

Som jag tjatat om detta med att fråga på restauranger var köttet kommer ifrån och nu ser jag äntligen att fler uppmärksammar problemet med det anonyma köttet. Det är vi konsumenters ansvar om vi vill ha det eller ej och om vi vill ha de konsekvenser som blir av vårt val. Fråga och ställ krav även när du äter på restaurang!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

Vi blir alltmer medvetna när vi köper kött i butik. Men när vi beställer en billig lunch på restaurang kan köttet komma från världens alla hörn. Det ...
sverigesradio.se

👍🙌

I dag finns 7,3 miljarder människor på jorden. År 2100 tror FN att vi är 11,2 miljarder. Det absolut bästa Sverige kan göra för att ta et...
lrf.se

Idag har jag en ny krönika i tidningen Barometern. 🐴🐰

Image may contain: 1 person

Att titta i vår kikare i köksfönstret är som att se på en tavla.
Eller bättre upp förresten för i kikaren är det livesändning och tavlans motiv är olika varje gång. Här går tre av våra köttraskorsningar ute på fältet, kanske biter de lite i majsstubben, vad vet jag. Lugnt och trivsamt ser de ut att ha det i alla fall.

Image may contain: tree, sky, outdoor and nature