Photos
Videos
Boxtavsbarn - Torka er egen skit (live 080322)
12
Posts

Vi kör den igen,Östersunds enda band .

En intervju med bandet Boxtavsbarn gjord 2010. Intervju med bandet och klipp från alla konserter under perioden 2008-2010. Filmen producerad av Markus Widegren.…
vimeo.com

Kolla in

En intervju med bandet Boxtavsbarn gjord 2010. Intervju med bandet och klipp från alla konserter under perioden 2008-2010. Filmen producerad av Markus Widegren.…
vimeo.com
Posts

Stocke Titt, Frösön, 11/7 2008

En grym kväll på Stocke Titt. Boxtavsbarn med Pisset Brinner från Östersund, Sniffing Glue från Ljusdal samt Dirty Toilets och Ørtæv från norska Steinkjer.

Egentligen skulle lokala Ghostriot ha spelat, men dom blev tvungna att ställa in, och med bara nån dag till godo fick vi Ørtæv att ställa upp. Ørtævs basist Anders brände för övrigt iväg över land och sjö, berg och dalar, direkt från sitt jobb för att komma hit strax efter utsatt tid, och för...

Continue Reading

Studenten, Steinkjer, Norge, 22/3 2008

Vår första utlandsspelning, dessutom på 2008 års upplaga av klassiska Påskepønk. Med olika åsikter om resväg tog vi det säkra före det osäkra och drog iväg tidigt. Systemet på landsbygden hann öppna lagom till en vit buss med fyra yra punkare sprätte ur. Efter andra ölen förekom uppmuntrande försök till allsång från enskilda delar av bandet.

Vi anlände precis när kyrkklockorna i Steinkjer satte igång med en påsksalut som säkerligen pågic...

Continue Reading

1 2 3 4

Mänsklig prakt har ett väldigt problem
minnet är kort
minns inte det som är fel ...
Allt händer som en dålig fars
du ville ha förändring
nu har du din chans
Höjning i kassan på dom som redan har
ta det som finns kvar
detta var vårat initiativ
låt dom nu ta våra liv

1234 - nu är goda råd dyra
5678 - har du råd att låta dom styra
och innan nummer nio har vi gjort vårat val
och innan nummer tio är bilan nere
och vi har inget kvar

Och i tv har lögnerna fått en egen kanal
det som säjs där är banalt
sanningen i ljuset
sitter dom kvar
sitter dom där och skrattar åt våra kval

See More

Stocke Titt, Frösön, 7/8 2007

Tillbaka på Stocke på begäran. Vi var lite tveksamma till en början, men en spelning är en spelning, och dessutom ville vi testa på att spela utomhus i bättre väder. Meningen var att slå på stort, men det mesta av dom planerna rann ut i sanden när vi aldrig lyckades få ett helt band till rep. Av alla planer blev endast min och Andreggels scenutstyrsel samt en minimal bomb. Som panikåtgärd tog vi in en rökmaskin och en fläkt som blåste bubblor.

...l på scen kände jag mej väldigt ambivalent. Bara clownaspekten på att lira i verkstadsoverall gjorde att jag kände mej som världens största rockstjärna, men att återigen stå och lira för en publik jag inte har ett spår gemensamt med är tungt. Dessutom en massa jävla ynkliga hundar som sprang omkring och betedde sej.

Vårt framträdande var också av dubbel natur. Å ena sidan spelade vi stundtals bättre än på länge, men å andra sidan var energin av rutinnatur och dialogen med gamla kärringar i publiken var inte äkta för fem öre. Slutprodukten blir okej då det syns att vi är ett band som har roligt tillsammans, men samtidigt når man förr eller senare ett vägskäl. Den här kvällen nådde jag mitt. Jag surade bra länge efter den här spelningen, och jag surade ännu mer när jag inte fick det gehör jag ville i bandet för att vi inte kan bli vår publik, utan vår publik måste bli oss. Därefter gick jag i taket efter ett meddelande i vår gästbok som gick ut på att vi skulle ha tack för att vi var Lasse Berghagen. Snacka om att va gammal i gemet.

Efter allt hade lugnat ner sej har vi faktiskt påbörjat en utvecklingskurva, även om den kan gå i små steg. Så på så sätt var det här nog en nyttig spelning. En till sån här spelning och jag hade lämnat bandet. Nu är jag kvar, och vi är ett annat band nu.

Låtmaterialet för kvällen var mestadels det samma som tidigare spelningar, men till skillnad från första stockespelningen framfördes dom bättre här. Minnesvärt från kvällen är det tjejgäng som dök upp och bröt av från övrig publik, och som sen beskådade oss uppifrån utsiktstornet. På säkert avstånd.

2007-12-22 /Snuvan

See More

Jamtli/Länsmuséet, Östersund, 9/11 2007

Vi hade inte så stor koll på vad konceptet Jamtlinatt innebar när vi blev bokade, och någon information om tillställningen fick vi inte överhuvudtaget. Två dar före fick vi veta att vi skulle soundchecka på torsdagen.
Vi leds in till vår soundcheck, till ett gigantisk rum med uppstoppade björnar och modeller av fjäll och nåt jävla vattenfall. Det är väl en 30 meter upp till tak. Själva ställs vi vid foten av en trapp (vi vägrade stå vid... den där förbannade överhogdalsbonaden som det var tänkt, och antagligen bäst så för jag hade personligen rivit sönder skiten om vi stått där).

Publiken hade man från arrangörshåll planerat att dom skulle stå uppe i trappen och även på nästa etage. Vi var alltså apor på zoo.
Utrustningen vi fick spela på är vad Jamtli använder till poesikvällar och sånt. Det akustiska ljudet från trummorna var tre ggr högre än vad vi fick ut ur PA:t.

Konceptet Jamtlinatt förstod vi på fredagen att det var något slags barntillställning och vi började inse att vi var där för att skrämma barn. Alltså hade man bokat nåt som man trodde skulle låta riktigt jävla illa så att barnen skulle bli rädda. Så jävla illa lät vi nog inte, men vi kan helt klart låta tusen ggr bättre än det här.

Vi skulle få middag på Hov, det var vårt gage, men vi blev utskällda när vi plockade sallad, det var bara för riktiga gäster. Vi fick äta soppa. Gott, men nog är soppa mer lunch än middag.

Jag tappade bort min sprit och sprang omkring och var röksugen på ett ställe där det inte fanns en endaste rökare.

Den monitor vi hade på scen, ungefär i storlek av ett cd-omslag pajade vi relativt omgående och ljudet på "scen" var värdelöst. Vi förutsatte att det lät lika hemskt utåt, men folk verkar ha hört något annat, att det ska ha varit rätt så okej. Det förändrade förstås inte att vi var förbannade, på allt och alla.

Det kom en massa jävla ungar med fåniga masker och glodde på mej som om jag var från en annan planet och en hel bunt besvärade föräldrar som ville gå därifrån.
Jag fick snus av vårt största minsta fan, snus som började rinna efter första låten och efter andra låten hade jag det över hela käften. Måste ha sett mysigt ut.
Vi strök en hel del låtar som vi planerat att köra eftersom förutsättningarna inte var rätt.

Sammanfattningsvis har vi återigen lyckats göra något unikt för ett rockband i Östersund, och det är vi nöjda med, men hade vi vetat om allt vi vet nu hade vi tagit med oss egna grejer. Och gnälliga gubbar regerar rocklivet i stan. Kanske för att vi är stans enda rockband, men ändå.

// Snuvan - dan efter

See More

24/10 och en milstolpe i vår karriär. Boxtavsbarn trixar live på den beryktade kvarterskrogen La Bomba i Torvalla. Bara namnet får en del av våra tuffaste följeslagare att utebli. Vi blir inhysta i ett litet hörn vid sidan av några spelautomater och börjar kolla utrustning. Kroggäster skruvar oroligt på sej och en del blir uppriktigt sagt förbannade. "På min tid behövdes inga 500 förstärkare för att spela musik, jävla snorungar med fåniga hattar och jävla kablar hit och dit. ...Tro mej, jag är nazist så jag vet vad jag talar om. Fan vad förbannad jag blir. Ska det vara riktig musik det här?"

Vi har telefonkontakt med en del eftersläntrare och drar ut lite på tiden. Personalen verkar digga läget trots att det inte blir knökfullt. SÅ går vi på och gör ett riktigt proletärt framträdande. Det är trångt och bökigt och varmt och publiken är 50/50 våra polare och lokalstammisar. Svårt att bedöma hur det går hem.

Det springer fram självskrivna musikkvetare och rycker i oss och säger åt oss att lira blues eller Creedence, och Markus lackar och ber folk dra åt helvete och jag drar, föranlett av nazisten som visste vad han talade om, en nazivits om Jörg Haiders död som inte riktigt går hem.

Det är så konstigt det bara kan bli, men samtidigt så rätt. Det är väldigt Boxtavsbarn.

Det är vad det är, och gillar man inte tanken på Box på La Bomba skulle man inte ha kommit. Det är inte det bästa vi gjort, och inte det sämsta, men det är liksom en sidodiskussion. Vi snackar Box på la Bomba, det är inte en spelning som förhåller sej till andra, det är nåt helt fristående.

Det är ett jävla party, nåt som både självskrivna blues- och Creedencemusikvetare och allvetande fyllenazister efteråt är överens om. Det är Göteborgsvitsar och uttrycket "pumpa läns" smyger sej in här och där men det är framför allt ett jävla oväsen på La Bomba. Bättre kan det inte bli. Torvalla borde resa statyer över oss.

See More
Image may contain: 1 person
D-Booking is with Andreas Persson and 2 others at La Bomba.

Boxtavsbarn Live La Bomba Östersund

Live från Länsbiblioteket Östersund 7/7 2007
youtube.com

Ni får fan ta er i kragen nu, ungjävlar, och göra nåt åt saken. Annars kanske det är så jävla illa att vi måste komma tillbaka.

Live på Påskepønk 2008, Steinkjer
youtube.com
Boxtavsbarn updated their cover photo.
Image may contain: text