Photos
Videos
Cabutan Kutu Mesin Jahit (Batch Pertama)
2
8
Posts

Inner telinga

Pages Sanera Abdul Rahman added 20 new photos.

selamat pagi...pagi ni saya nk kongsi tuto jahit inner telinga...

masalah besar pd saya ialah kalau pakai skaf biasa...asyik nk melorot ke belakang aje

setela...h saya cuba ..inner ni mmng sesuai sngat sgn saya...pakai anting2 pun tk tersepit lagi...

saya suka saya suka🎊🎉🎊🎊🎊🎊
selamt mencuba ..saya halalkan ilmu ni💞

* jenis lycra cotton beli di jakel rm 8 smtr bidang 60

See More
Posts

cara2 buat slack

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Timah Arshed
25,516 Views
25,516 Views
Timah Arshed

Part 1

Haiiii
Apa kabar semua. Kali ni Cikgu tunjjukkan pola slack. Untung-untung boleh buat sendiri yer.
Yang penting kita cuba...
Jom tengok!
#jahitlahjangantakuttakut

See More
Kitin Mahinah Pak Tam to GENG MINAT MENJAHIT

Assalammualaikum
Salam pagi jummat nan terindah...

Semoga Allah merahmati ikatan persaudaraan dimuka buku ini dgn penuh kasih dan sayang...
Insyaallah

...

Ini cara ummi buat pola n lain org lain caranya...so klu rasa cara ummi ni tak betul jgn follow ye..
Yg baik dtg dr Allah n yg buruk kelemahan dari ummi sendiri...

Uk saiz badan customer ni ummi perlukan 4.75m kain..tp klu nk peplum tu cantik better guns bidang 60 sebyak 4m...

Jika badan anda lebih dr saiz ni
Pandai2 laa agak yee😁😇

Step no 11 memang x de wrong typo maklum laa dah mlm2 kul 1.30am+++ mate pun dah ngantuk...🤩🤩😴😴😴

Imaginekan kertas oren/kuning tu kain yee😁😁..sebab masa buat baju ni ummi x sempat nak snap pic tu yg fikir buat mcm ni jee...harap2 boleh faham

See More
Kitin Mahinah Pak Tam added 13 new photos.

Utk adik yg nak pola ni...Ummi share lg sekali cara buat baju n kain 6panel ni...basic kain duyung jee pastu letak pola ikut mcm pic yg ummi bg ni...

Maaf x dpt... nk edit nota step by step sebab masa tu ummi nak cepat siapkan baju ni utk majlis konvo anak dara ummi..

Ni je yg nota yg ummi sempat buat...sowwiiii

See More
Kitin Mahinah Pak Tam added 40 new photos.

Assalammualikum
Salam kasih sayang utk semua...

Hari ni 15hb.Jan..adalah harijadi Arwah Mak kesayangan ummi..

...

Jd hari ni ummi share dgn anda semua pola dress kembang setaman cara ummi ...
Andai ada sedikit kebaikkan/keberkatan yg ummi share hari ini... ummi berdoa segala pahala diberikan utk emak dan abah ummi...

Boleh share atau simpan..ummi halalkan dunia n akhirat serta terimakasih pada semua followers ummi 😘😘😘
hihihi perasan pulak ada followers🤣😂🤣😁

Abaikan no yg melangkau ada 3/4step tepaksa ummi skip sebab boleh upload cuma 40pcs pic jee...

INFO NAK BELI KAIN

*****Labuh dress yg besar 49 in pinggang 28in kain 5m bidang 45in

Budak labuh 34in guna 3.25m bidang 45

Kalau dewasa pinggang 30+++ n labuh 50+++ kna 5m tp bidang 60*****

See More
Kitin Mahinah Pak Tam added 21 photos and 2 videos — with Melisa Elissa.

Assalammualaikum n selamat malam...
Sebelum puasa dress wan peah....keboboommm
Dekat nak raya pepelum 🐴 berhantu...
Malam ni dress Bellaz & Eica pula... sape p...eminat bellaz wajib buat naaa😁😁Ummi pun suka Bellaz tu tp😭😭😭x dpt nk frdz dgn Bellaz... teqiak dah nii...sedihhh woooiiii...
Apapun Bellaz makeup cantik n pakai apa pun cantik...

Ok laa utk peminat Bellaz n Eica kita tgok ramai x yg nak share...
Share jgn x share
😁🤣😘😘😘

See More
Nur Musira added 6 new photos.

Assalamualaikum.....selamat pagi semua...ada yang minta pola dres ni...untuk pengetahuan semua pola dres ni saya pakai cara sama dengan pola semalam yang saya kongsi...cuma untuk buat dres ni kena labuhkan dan kembangkan bahagian bawah 85 inci atau 90 inci...selamat mencuba...

Nur Musira added 12 new photos — with Wan Khairina Khairuddin and 4 others.

Assalamualaikum...semalam ada yang tanya macam mana cara nak jahit lapik leher kun...kat bawah ni saya tunjukkn satu persatu

Nur Musira added 13 new photos.

Selamat tengahari semua...hari ni saya kongsikan tutorial pola kain duyung...khas untuk kawan2 yang baru dalam jahitan...sesiapa yang nak share silakan....share share share...semoga dapat membantu lebih ramai lagi kawan2 yang masih baru...😍😍😍

baby doll..

Nur Musira added 28 new photos.

Assalamualaikum salam jumaat yang penuh barakah...seperti yang di janjikan hari ni saya kongsikan cara saya buat perplum potongan baby doll semoga bermanfaat...untuk saiz xxl

Sapa berminat?
Yg ni.blh buat leher naju kurung jgk... tepi xyah sembat

Ada 30 unit shj

...

Harga rm15 termasuk pos daftar

Product : Textile repair powder 12g
Product Information : Bonding powder for sew-free repairing and
hemming; Allows you to iron self-made patches
Tutorial : https://www.youtube.com/watch?v=DfuHYFABB_E
Content : 12 g
Selling Unit : card
Function : Repairing, Sewing
Detail Color : Transparent

See More
► Demonstrating Prym’s fabric bonding powder √ Prym repair powder √ #Prym - your crocheting, knitting and sewing expert. Subscribe to our channel ► http://bi...
youtube.com
Busana Jalinan Kasih added 2 new photos to the album: TUTORIAL JAHIT BAJU KURUNG SEKOLAH.
January 2

Mari jahit baju sekolah anak bersama2

assalam..
get ready sew along esok ye kita start?

sapa2 yg nak join dah ada material ker?
....
.
utk baju kurung sekolah ni kita perlukan:
1. kain 1m (utk 10 thn kebawah)
2. pembaris lurus 24"
3. kertas pola (jgn sotkaba abis itam baju sek anak)
4. jarum peniti (seelok2nya yg ada kepala)
5. pita pengukur
6. gunting potong kain
7. gunting potong kertas (jgn share2 dgn potong kain tau) - nak gunting best giler saya ada jual gunting silver phoenix. blh google hihihi
8. penetas benang
9. pemotong benang (snipper)
10. kain gam (interfacing utk leher)
.
.
kita buat modul by modul..x paham sila bertanya yer?
.
.
modul 1 sila amik ukuran badan (atau baju) anak2 anda (dlm unit inci)
1. bahu (bahu kiri ke bahu kanan)
2. pjg lengan / tangan - dari bahu kanan ke pergelangan tangan
3. ukuran kelilling dada (utk pastikan keluasan lubang ketiak. nak ukur lubang ketiak pun blh. ukur keliling ketiak dan bg kelonggaran 1". budak2 biasa xukur pun blh. blh amik ukuran standard. tp saya lebih suka ukur sbb badan budak2pun xsama ada slim ada chubby
4. labuh baju - dari bahu ke lutut
5. kepala (utk buat leher budak saya suka ukur kepala. muat masuk kepala muat lah masuk leher hihihi
.
.
jumpa esok utk modulo seterusnya
mana 2yg xde kain blh lah pi cari hari ini. nak cari kain putih senang jer

See More
Busana Jalinan Kasih added a new photo.
Image may contain: text

Hasil percubaan dari 2 tutorial..gabungkan me jadi seperti ini..

#1sttrial

No automatic alt text available.