Photos
Posts
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Paijem
2,200,551 Views
2,200,551 Views
Paijem

Subhanallah

Renungkan lah

Bawal Satin Premium HP..percuma brooch..
Mmg cun giler..Ada yg berminat tak??
wassup lisa 013 324 0130

No automatic alt text available.
Image may contain: 1 person
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Posts
Butik CahayaHatiku is feeling loved.
May 15, 2015
Hai, kali ni saya nak share teknik utk pakai satin wide shawl. Ramai yg tak berani cuba terutama jenis muka bulat. Bila pakai dengan lilitan biasa akan nampa...
youtube.com
Trend Hijab 2015 Bawal Satin by Azmi l Hijab Tutorial l How to Wear Bawal with Different Style
youtube.com
Butik CahayaHatiku updated their profile picture.
May 15, 2015
No automatic alt text available.
Butik CahayaHatiku updated their cover photo.
May 15, 2015
Image may contain: stripes

Contoh Jadual Harian Pelajar Cemerlang

05.15 pagi
Bangun pagi, gosok gigi, mandi dan berwuduk
Aktiviti mentelaah dan menghafal

...

06.00 pagi
Solat Subuh, (* lelaki digalakkan solat berjamaah di masjid ), Baca Ayat Kursi, Berdoa dan membaca Al-Quran.... baca seterusnya di Pusat Tuisyen Hadhari Genius Centre- Wangsa Melawati

See More
Butik CahayaHatiku added a new photo.
No automatic alt text available.

Rahsia Untuk Memilih Tudung Awet Muda

a. Sebelum anda memilih tudung, fikir di mana ia mahu digayakan, ke pejabat atau ke majlis rasmi atau majlis makan malam? Jika ke pejabat, tudung yang dipakai jangan terlalu ... baca seterusnya di NUF Skin Life

Petua Untuk Membuat Persediaan Sebelum dan Selepas Bersara

A. Imej dan Sikap -

1. Bina sikap positif dalam kehidupan....
2. Terima perubahan yang berlaku dari segi peranan.
3. Kekalkan aktif secara fizikal dan mental... baca seterusnya di NUF Skin Life

See More

7 Petua Untuk Kulit Muka Lembut dan Cerah


Pilihan 1: Parutkan seketul ubi kayu dan tempelkan pada muka. Biarkan hingga kering. Selepas itu cuci muka dengan air suam. Amalkannya setiap malam.

...

Pilihan 2: Campurkan parutan lobak merah, kuning telur, sedikit air limau nipis hingga sebati. Sapukan pada muka dan biarkan ia kering. Cuci dengan air bersih tanpa sebarang pembersih muka.. baca seterusnya di NUF Skin Life

See More

Kenalpasti lokasi jerawat anda dan puncanya.

Lokasi jerawat di wajah anda mungkin disebabkan oleh faktor-faktor berikut:

Lokasi 1 & 2:...
Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.

Lokasi 3:
Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu.

Lokasi 4,5 & 7:
Kurang minum air - Tingkatkan pengambilan air suam

Lokasi 6:
Jantung – Jaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging. Tingkatkan pemakanan kaya Omega-3

Lokasi 8:
Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.

Lokasi 9 & 10:
Pernafasan – Elakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.

Lokasi 11 & 12:
Hormon – Stres dan hormone punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.

Lokasi 13:
Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.

Lokasi 14:
Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif.

Dikongsikan oleh NUF SKIN LIFE.

~ Sudahkah anda mensucikan wajah anda hari ini dengan NUF Skin Life?

NUF Skin Life Berasaskan Air Zam Zam Menaikkan Aura Seri Dan ‘Nur’ Di Wajah Dalam Masa 14 Hari.

NUF Skin Life juga membantu :

Menjadikan kulit lebih halus & cerah berseri.
Menyelesaikan masalah jeragat dan jerawat.
Merawat masalah pigmentasi.
Mengekalkan kelembapan kepada kulit.
Menganjal kulit wajah.
Memperbaiki sel kulit mati.
Bertindak sebagai antioksidan dan anti penuaan.

Untuk pertanyaan hubungi/sms 013 3240 130. Kecantikan dijamin dalam tempoh 14 hari.

NUF Skin Life

See More
No automatic alt text available.

Sudahkan Anda Mensucikan Wajah Anda Hari Ini?

Tips Menggebukan Wajah

Tips 1:...
Lenyekkan buah tomato yang ranum kemerahan dan gosokkan di wajah dan leher. Biarkan selama 20 minit dan bilas dengan air suam. Amalkan selalu.

Tips 2:
Goreng beras pulut tanpa minyak hinggan bertukar warna menjadi kuning.
Kisar beras tersebut hingga halus. Kemudian campurkan beras bersama sedikit madu dan air perahan limau. Kacau hingga mesra.
Basuh muka dan oles campuran beras tadi ke seluruh wajah. Biarkan hingga kering atau selama15minit. Bilas dengan air bersih. Laku kan seminggu sekali.

Tips 3:
Sapu susu segar pada muka dan gosok-gosokkan seperti membasuh muka hingga rata. Biarkan hingga kering dan bilas dengan air suam.
Lakukan 2 minggu sekali.

Dikongsikan oleh NUF Skin Life. Pakar Rawatan Kecantikan Wajah Berasaskan Air Zam Zam.

Mengembalikan "Nur" dan Cahaya Seri Pada Wajah Dalam Masa 14 Hari.

NUF Skin Life juga membantu :

Menjadikan kulit lebih halus & cerah berseri.
Menyelesaikan masalah jeragat dan jerawat.
Merawat masalah pigmentasi.
Mengekalkan kelembapan kepada kulit.
Menganjal kulit wajah.
Memperbaiki sel kulit mati.
Bertindak sebagai antioksidan dan anti penuaan.

Untuk pertanyaan hubungi/sms 013 3240 130. Kecantikan dijamin dalam masa 14 hari.

Nufskinlife.com

See More

ULAMAK & PRAMUGARI

Seorang ulamak menaiki kapal terbang untuk ke sebuah negeri. Apabila tiba waktu solat, dia pun ke tandas untuk berwudhuk. Oleh kerana tandas di dalam kapal terbang terlalu kecil, maka beliau terpaksa membuka pintu tandas itu ketika berwudhu.

Tatkala beliau mengangkat salah satu dari kakinya ke tangki (washing basin), seorang pramugari telah ternampak perbuatan ulamak itu lalu menegurnya.

...

Pramugari: (dengan suara dikeraskan) "Tuan tidak boleh memasukkan kaki ke dalam tangki tu, sebab ia akan mengotorkan tangki."

Ulamak: (dengan suara lembut dan penuh rendah diri) "Berapa kali saudari mencuci muka saudari dalam satu hari?"

Pramugari: (dengan sifat angkuh) "Kebiasaannya sekali atau dua kali dalam sehari."

Ulamak: (dengan sifat bersahaja) "Saya mencuci kaki saya lima kali dalam sehari, bererti kaki saya lebih bersih dari muka saudari."

LIKE kalau suka.


Sebelum tidur, cuci muka dengan bersih menggunakan NUF Skin Life.

Urut muka beberapa saaat ketika basuh muka. Pastikan muka separa lembap sebelum sapu serum pada muka. InsyaAllah esok pagi anda bangun tidur dengan kulit yang bersih & segar. Pasti bersemangat untuk pergi kerja!

Hubungi 013 3240 130 untuk pertanyaan & pembelian.

~ Sucikan Wajah Anda. NUF SKIN LIFE Pertama di Malaysia Berasaskan Air Zam Zam.

See More

- Rasulullah SAW tidak pernah mendesak isterinya menyediakan makanan.

Contoh: suatu ketika, Rasulullah SAW pulang pada waktu pagi. Beliau pasti sangat lapar saat itu. Tetapi dilihatnya tidak ada apapun untuk sarapan, bahkan yang mentah pun tidak ada kerana Sayidatina ‘Aisyah belum ke pasar. Maka baginda bertanya, “Belum ada sarapan ya Khumaira?”

Aisyah menjawab dengan agak serba salah, “Belum ada apa-apa wahai Rasulullah.”

...

Rasulullah SAW lantas berkata, “Jika begitu aku puasa saja hari ini.” tanpa sedikit pun tergambar raut kesal di muka beliau.

- Rasulullah SAW sangat marah ketika melihat seorang suami sedang memukul isterinya.

Contoh: suatu saat beliau melihat seseorang memukul isterinya. Baginda menegur, “Mengapa engkau memukul isterimu?”

Orang itu menjawab, “Isteriku sangat keras kepala! Sudah diberi nasihat dia tetap berdegil juga, jadi aku pukul dia.”

Rasulullah SAW berkata lagi, “Aku tidak menanyakan alasanmu, aku bertanya mengapa engkau memukul teman tidurmu dan ibu dari anak-anakmu?”

~ Dikongsikan oleh NUF Skin Life. Pakar Kecantikan Wajah Berasaskan Air Zam Zam.
013 3240 130

See More

NUF Skin Life
Set Rawatan Kecantikan Berasaskan Air Zam Zam.
013 3240 130

No automatic alt text available.