Reviews
5.0
1 Review
Tell people what you think
Videos
Centar igre i knjižnica igračaka 'Krenimo zajedno' kreiraju okruženje po mjeri djeteta. Pogledajte kako je izgledao prostor u kojem se nalazi Centar prije mjesec dana i kako izgleda danas. Čekamo vas od četvrtka u 17,00 sati. Dođi i igraj se!
27
5
Photos
Posts

Prva knjiga s kojom se dijete najčešće susreće jest slikovnica. Razvojno i sadržajno primjerene slikovnice djetetu pomažu da ono uči o svijetu koji ga okružuje, podržava razvoj njegovog mišljenja i govora, te stvara emocionalnu vezu između njega i osobe koja mu je pomaže čitati, bili to njegovi mama i tata, baka, sestra, brat ili neka druga odrasla osoba. U Centru igre, pored igračaka i didaktike možete pronaći i zanimljive slikovnice, a njihov je izbor odnedavno postao bogatiji, zahvaljujući donaciji Školska knjiga.
Pored slikovnica, našao se tu cijeli paket školskog pribora, društvenih igara i igračaka za najmlađe.
Na tome im veliko HVALA!

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

U Centru igre je ovaj četvrtak održana razgovaraonica s profesorom rehabilitatorom Ivanom Čubrilo Franjić na temu " Kako nas djeca čuju i kako da nas doista čuju". Uz konstruktivan razgovor svih sudionika, došlo se do dobrih rješenja za mnogobrojne problemske situacije s kojima se svaki roditelj susreće gotovo svakodnevno. Konkretna pitanja i konkretni odgovori su ono što svaki roditelj voli. Ovaj četvrtak smo se dobro preispitali o tome kako se nosimo s određenim situacijama i pozitivno ocijenili sudjelovanje na razgovaraonici.

Image may contain: 5 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: one or more people and people sitting
Image may contain: one or more people, people sitting, table and indoor
Posts

U četvrtak od 18,00 sati u Centru igre odrasli razgovaraju na temu 'Kako nas djeca čuju i kako da nas doista čuju?'. Ukoliko ste i vi mama, tata, djed ili baka koje djeca 'ne čuju' ili 'ne slušaju' kako mi odrasli to volimo reći, pridružite nam se na pričaonici s drugim obiteljima i prof. rehabilitatoricom Ivanom Čubrilo Franjić.

Malo smo se igrali s prijateljima, malo s mamama i tatama, malo su se oni igrali bez nas , a sad uživamo u predstavi Zaljubljeni žabac. Iza paravana i lutaka skrivaju se i zabavljaju nas odgajateljice Tihana Barač i Vesna Pavlica.

Danas je u Centru igre i knjižnici igračaka "Krenimo zajedno" održana razgovaraonica na temu "Kvalitetna igračka za razvoj djeteta" za roditelje djece predškolskog uzrasta.
Razgovaraonicu su vodile odgojiteljice Vesna Pavlica i Tihana Barać iz Dječjeg vrtića "Sisak Novi". Koristeći didaktičke igračke iz naše knjižnice igračaka upoznale su roditelje kako je kvalitetna igračka edukativna, zabavna, potiče kretivnost, razvija maštu te aktivira dijete na promišljanje.

Image may contain: 4 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: text

Pozivamo djecu i roditelje na razgovaraonicu "Kvalitetna igračka za razvoj djeteta". Razgovaraonicu će facilitirati odgojiteljice Vesna Pavlica i Tihana Barać iz Dječjeg vrtića "Sisak Novi". Dođi i igraj se !

"(happy) Odusevljene smo...iznad ocekivanja kako su nam djeca reagirala", jedna je od pozitivnih reakcija nakon prvog dana rada Centra.

Danas su dvije gradonačelnice Grada Siska prerezale vrpcu Centra igre i knjižnice igračaka 'Krenimo zajedno'. Otvaranje Centra proteklo je, naravno, u igri. Od sutra, svaki utorak i četvrtak od 17,00 do 20,00 dođite u prostor OŠ 'Braća Bobetko' i provedite vrijeme u igri sa svojim prijateljima, djecom, odraslima, poznanicima. Dođi i igraj se!

Centar igre i knjižnica igračaka 'Krenimo zajedno' kreiraju okruženje po mjeri djeteta. Pogledajte kako je izgledao prostor u kojem se nalazi Centar prije mjesec dana i kako izgleda danas. Čekamo vas od četvrtka u 17,00 sati. Dođi i igraj se!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
457 Views

Knjižnica igračaka otvorena je i u Rimu,a sve je dio EU projekta -Toy for inclusion u kojem sudjeluje Grad Sisak u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak.Veselimo se biti dijelom međunarodne inicijative.

JAN20
Sat 4:00 PM UTC+01Cubo LibroRome, Italy
133 people interested

Uskoro otvorenje Centra igre i knjižnice igračaka "Krenimo zajedno".Slažu se igračke,namještaj..pripremamo puno iznenađenja..brojimo dane...do srijede..

Image may contain: 2 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: one or more people, people sitting, people standing, table and indoor
Image may contain: 1 person, smiling, sitting, standing and indoor

Krenimo zajedno -odrasli za djecu. Za uspjeh inovativnih inicijativa kakav je i Centar igre i knjižnica igračaka 'Krenimo zajedno' važna je međusektorska suradnja predstavnika različitih institucija i organizacija. Centrom igre i knjižnicom igračaka 'Krenimo zajedno' upravlja Lokalni akcijski tim kojeg čine predstavnici Grada Siska, Osnovne škole 'Braća Bobetko', Dječjeg vrtića 'Sisak Novi', Dječjeg vrtića 'Sisak Stari', Udruge osoba s invaliditetom SMŽ, Doma za starije i nemoćne Sisak, Narodne knjižnice i čitaonice 'Vlado Gotovac' , Doma za djecu 'Vrbina' i SURID-a. Lokalni akcijski tim sastaje se od rujna ove godine, a na posljednjem sastanku u Velikom kabinetu Gradske vijećnice u prošli četvrtak bilo je itekako radno.

Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoor

Zajedničkim snagama s kolegicama iz osnovne škole "Braća Bobetko " Sisak uređujemo interijer Centra igre i knjižnice igračaka .

Knjižnica igračaka svakim je danom sve spremnija za svoje veliko otvaranje, nakon čega će igračke napokon imati priliku dobiti svoju djecu koja će se s njima rado igrati, podijeliti ih sa svojim roditeljima, bakama i djedovima, braćom i sestrama i prijateljima. Jedva ih čekamo međusobno upoznati.

ŠTO JE TO?
Centar igre će biti zabavno mjesto na kojem će se djeca i članovi
njihovih obitelji, bez obzira na dob, moći igrati i sudjelovati
u kreativnim i društvenim igrama, mjesto gdje će se moću
družiti i učiti. U knjižnici igračaka djeca do 14 godina moći će...
posuditi igračke.
TKO ĆE MOĆI DOĆI?
– djeca, mame, tate, sestre, braća, ujaci, tete, bake, djedovi
– jednostavno, svi

See More