Photos
Videos
Consiliul Raional astăzi a venit cu un cadou muzical pentru toți angajatii sistemului educațional a raionului Hincesti. "Plăieșii" au adus zimbetul pe chipul profesorilor cu un concert inedit.
41
4
Posts

AVERTIZARE HIDROMETEOROLOGICĂ
Fenomenul prognozat: ninsori puternice.
Intervalul de acțiune: 23.03.2018, ora 1400-2200.
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la 23 martie pe arii extinse va ninge, în jumătatea de sud a țării se prevăd ninsori puternice (cantitatea de precipitații va constitui 7-15 l/ m2 în 12 ore). Temperatura medie se va menține scăzută cu 6-8 °C față de normele climatologice.

...

data 22 martie 2018
Centrul Operativ de Dispecerat Republican

See More

ÎNŞTIINŢARE

Se convoacă şedinţa ordinară a Consiliului Raional Hînceşti la data de 26 martie 2018, ora 1000, în sala mare de ședințe „Constantin STERE” a Consiliului Raional (mun. Hînceşti, str. Mihalcea Hîncu, 126, etaj I).
I. Se propune spre examinare Consiliului Raional următorul proiect al ordinii de zi:

...Continue Reading
Vineri, 16 martie 2018, cu o vizită în raionul Hîncești a fost prezentă dna Rodica SCUTELNIC, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Sănătății Muncii și Prorecției Sociale. În sala de ședințe “Constantin Stere” a Consiliului Raional Hîncești a fost organizată întrunirea dnei ...
hincesti.md
Posts

Vizita de lucru în raionul Hîncești a Secretarului de Stat în domeniul asistenței medicale, dna Rodica SCUTELNIC

Astăzi, 16 martie 2018, cu o vizită în raionul Hîncești a fost prezentă dna Rodica SCUTELNIC, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Sănătății Muncii și Prorecției Sociale. În sala de ședințe “Constantin Stere” a Consiliului Raional Hîncești a fost organizată întrunirea dnei Rodica SCUTELNIC cu administrația raionului Hîncești, reprezentantul Guvernului în terito...riu dl Ion MEREUȚĂ și șefii instituțiilor medico-sanitare publice din raionul Hîncești.
În cadrul dialogului s-a discutat referitor la evaluarea indicilor de performanță a instituțiilor medicale din anul 2017 și prestarea serviciilor medicale populației din raionul Hîncești.
De asemenea, managerii instituțiilor medicale au prezentat propuneri referitor la reforma sistemului medical.

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol

See More
Image may contain: people sitting, table and indoor
Image may contain: 1 person, indoor

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Vă invită să participați la programul internațional „Misiunea cumpărătorului” din Italia, care se va desfășura în cadrul expoziției internaționale "Macfrut - Fruit & Veg Professional Show" din orașul Rimini, în perioada 09 – 11 mai 2018.
La misiune sunt așteptați să participe reprezentanții rețelelor comerciale de produse alimentare, importatorii și distribuitorii de fructe și legume proaspete, agenții economici implicați în... domeniul alimentației și agriculturii, dar și toți cei interesați în stabilirea relațiilor comerciale cu producătorii italieni și europeni.
Doritorii de a aparticipa sunt rugați să completeze cererea de participare și să o expedieze Direcției evenimente de afaceri, târguri și expoziții a Camerei de Comerț și Industrie a RM la adresa de e-mail: diana.lungu@chamber.md sau carolina.chiper@chamber.md , pînă la data de 23 martie 2018. Informații suplimentare aflați la nr. de telefon: 022 23 84 10/ 022 210 725 sau accesați: http://chamber.md/ru/.

See More

Forumul de Afaceri Moldo – Turc!

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) invită agenții economici autohtoni, interesați de piața Republicii Turcia, să participe la Forumul de Afaceri Moldo – Turc, care va avea loc în data de 23 martie 2018, la Istanbul. Agenda evenimentului include platforme de dialog bilaterale și multilaterale dintre oameni de afaceri. Forumul va include o masă rotundă pentru a discuta subiecte de interes comun ...ce țin de aspectele practice ale Acordului de liber schimb dintre Republica Moldova și Turcia, intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016.
Formularul de înregistrare îl puteți accesa pe pagina www.miepo.md, accesând link-ul http://miepo.md/…/miepo-invit%C4%83-agen%C8%9Bii-economici-…
Termenul limită de înregistrare fiind 7 Martie 2018.
Alte informații sunt disponibile la numărul de tel. 022 27 36 54 sau adresa de e-mail office@miepo.md.

See More
Fifty years experience in the production of electric cables for elevators, mobile stairs, medical utensils, domestic appliances.
miepo.md

Clipe muzicale aduse in dar femeilor din raionul Hincesti, cu ocazia Zilei Femeii.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
175 Views
175 Views

Recepţia Preşedintelui raionului de Ziua Femeii.
Data de 8 martie este asociată cu primăvara, iar unul dintre principalele simboluri ale acestei zile sunt florile. Se spune că „mascota” internațională a Zilei femeii este laleaua. Aceasta reprezintă un simbol al primăverii și trebuie să fie oferită femeilor de ziua lor. Astăzi Consiliul raional Hîncești a organizat un eveniment festiv în cadrul căruia vicepreședinții Consiliului raional Hîncești, dna Vera TĂNASE-PATRAȘCU, dl ...Dumitru CORNEI, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl Ion MEREUȚĂ și consilieri invitați, au venit cu cuvînte de felicitare în adresa femeilor prezente în sală, aducîndu-le în dar mărțișoare, flori și cărţi, simbol al respectului față de munca asiduă pe care o depun zilnic. Deşi preşedintele raionului dl Ghenadie BUZA nu a fost prezent la recepţie, dlui a transmis calde felicitări care s-au transpus în clipe muzicale pentru toate doamnele prezente la eveniment.

See More
Image may contain: one or more people and indoor
Image may contain: 1 person, sitting, table and indoor
Image may contain: 13 people, people smiling, people sitting, table and indoor

Mult stimate doamne şi domnişoare din raionul Hînceşti!

Vă adresez cele mai sincere felicitări cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii – 8 Martie!
8 Martie este o zi remarcabilă în care sărbătorim fiinţele înzestrate cu gingăşie, delicateţe, originalitate, care ne susţin, ne inspiră, ne încurajează şi crează. Cu ocazia acestei sărbători îmi exprim stima, admiraţia şi recunoştinţa pentru că ne sunteţi alături.
Să aveţi o primăvară frumoas...ă plină de lumină în suflet, sănătate, noi împliniri, bucurii şi clipe fericite alături de oamenii dragi.

Cu respect,

Președintele raionului Hîncești Ghenadie BUZA

See More
Image may contain: flower, plant and nature
Consiliul Raional Hincesti
Company

Astăzi, 2 martie 2018, se împlinesc 26 de ani de la sângeroasele lupte pentru integritate şi suveranitate de pe malul Nistrului.
De remarcat că a devenit deja o tradiție nobilă ca în fiecare an, la 2 martie, eroii căzuți pe câmpul de luptă pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova să fie comemorați de către Consiliul raional Hîncești.
„Ziua Memoriei” a început cu un program de comemorare, la care au participat Consiliul raional Hînceşti, reprezentat de vicepr...eședinţii raionului dl VLAS Constantin, dl CORNEI Dumitru, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova dl ZAGORODNÎI Anatolie, reprezentantul Guvernului în teritoriu dl MEREUȚĂ Ion, viceprimarii mun.Hînceşti, dna TOFILAT Anadela şi dna BURUIANĂ Zinaida, conducerea Inspectoratului General al Poliției Hînceşti dl LUCA Lilian, colaboratori ai INP Hînceşti, serviciile descentralizate şi desconcentrate, veterani ai războiului şi cetăţeni.
Mitingul solemn s-a desfășurat în Piaţa Suveranităţii din mun.Hînceşti. Cei prezenţi la miting au comemorat eroii căzuţi în Conflictul armat de pe Nistru, au cinstit cu recunoştinţă eroii care au apărat Patria şi au supraveţuit în acea luptă. Marşul memoriei s-a finalizat cu depunerea de flori la Complexul Memorial.

See More

La data de 27 Februarie, Președintele raionului dl Ghenadie BUZA a participat la ședința de lucru a Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nostru. La acest eveniment au participat și Doamna Viorica DANCILA, Prim-ministru României și domnul Pavel FILIP Prim-ministru al Republicii Moldova. In cadrul acestei ședințe au fost discutate și abordate unele aspecte ce țin de cooperarea dintre autoritățile publice locale de pe ambele maluri a Prutului, precum și susținerea financiară din partea României in diverse proiecte importante pentru Republica Moldova.

Ambasada Republicii Slovace la Chișinău, anunță un apel de propuneri a granturilor mici pentru anul 2018.

Această modalitate de ajutor face parte din Asistența Slovacă Oficială pentru Dezvoltare finanțată din Programul SlovakAid și vizează în mod direct proiectele de mică anvergură, care reprezintă un sprijin financiar mai flexibil, operativ și eficient pentru țările în curs de dezvoltare.
Proiectele depuse trebuie să vizeze: sectoarele de alimentare cu apă, salubritate și ge...stionarea deșeurilor solide. Se va acorda prioritate propunerilor care se concentrează pe investițiile mici, de exemplu: reconstituiri de conducte locale de apă și sisteme de canalizare, revitalizarea surselor de apă, conexiuni dintre cladiri imobile la conductele de apă și sistemele de canalizare, montarea sistemelor de purificare a apei potabile, sprijin în colectarea deșeurilor municipale, crearea locurilor specializare de colectare și reciclare a deșeurilor, etc.
Valoarea maximă a contribuției financiare nerambursabile din programul SlovakAid este de 10.000 de Euro pentru fiecare proiect selectat. Solicitanții pot co-finanța proiectele propuse din surse proprii.
Durata maximă a fiecărui proiect este de 6 luni începând de la data semnării Acordului între Agenția Slovacă pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (denumită în continuare Agenția) și beneficiarul final.
Cererea de propuneri este deschisă către ONG-uri înregistrate, subiecții non-profit, autorități regionale și locale.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 8 martie 2018. Propunerile de proiecte trebuie trimise atât la adresa electronică skaid.sgmd@gmail.com, cât și pe suport de hârtie către Ambasada Republicii Slovace: Str. A. Sciusev 101 Chișinău MD-2012.
Pentru mai multe detalii accesați: emb.kisinov@mzv.sk

See More

ÎNŞTIINŢARE
Se convoacă şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Hînceşti la data de 22 februarie 2018, ora 10.00, în sala mare de ședințe „Constantin STERE” a Consiliului Raional (mun. Hînceşti, str. Mihalcea Hîncu, 126, etaj I).
I Se propune spre examinare Consiliului Raional următorul proiect al ordinii de zi:
1.Cu privire la examinarea cererii directorului-interimar IMSP Cărpineni
Raportor: dl Ghenadie BUZA, președintele raionului...
2.Cu privire la modificarea Deciziei Consiliului raional Hînceşti nr. 01/17 din 17.03.2016 „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea Comisiei raionale pentru protecția copilului aflat în dificultate și a componenței acesteia ”
Raportor: dna Vera PATRAŞCU, vicepreşedintele raionului
3.Cu privire la activitatea Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei pentru anul 2017
Raportor: dna Tamara CĂLUGĂRU, şef DASPF
4.Cu privire la activitatea Serviciului raional de Arhivă pentru anul 2017 din cadrul Aparatul Preşedintelui raionului Hînceşti
Raportor: dna Zinaida DUBCEAC, şef Serviciul raional Arhivă.
5.Cu privire la încorporarea cetăţenilor născuţi în anii 1991 – 2000 (lunile ianuarie-iulie) în serviciul militar în termen, cu termen redus sau cel civil în aprilie – iulie 2018
Raportor: dl Pavel LUPU, şef Centrul Militar Hînceşti, colonel
6.Cu privire la formarea unui sector de teren prin separare
Raportor: dl Victor RACHIU, şef Serviciul Relaţii Funciare şi Cadastru
7.Cu privire la transmiterea unor sectoare de teren în proprietate publică satului Voinescu
Raportor: dl Victor RACHIU, şef Serviciul Relaţii Funciare şi Cadastru
8. Cu privire la desemnarea unui consilier care va semna deciziile Consiliului raional Hînceşti în cazul în care Preşedintele şedinţei se află în imposibilitate de a semna.
Raportor: dna Elena MORARU TOMA, Secretarul CR
Diverse. Interpelări. Întrebări.
Notă: şedinţele comisiilor consultative de specialitate vor avea loc 21 FEBRUARIE 2018, cu începere de la ora 13.00 ( în sediul Consiliului Raional, etaj II și III ).
Setul de documente este disponibil în Anticamera Președintelui Raionului şi poate fi accesat pe pagina web oficială www.hincesti.md

Secretarul
Consiliului Raional Hîncești Elena MORARU TOMA

See More
Stimați locuitori ai raionului Hîncești, pentru a semnala fapte de trafic de ființe umane precum și crime conexe, de către Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost instituită “ Linia Verde Antitrafic”.
hincesti.md

Acum 29 ani în urmă, după aproape un deceniu de război, contingentul limitat al trupelor Armatei Sovietice a fost retras din Republica Afganistan. Anual evenimentul dat este marcat de veteranii războiului statul islamic şi de către autorităţile publice centrale şi locale.
În raionul Hînceşti comemorarea celor căzuţi în războiul din Afganistan a avut loc vineri, 16 februarie, la Complexul Memorial din municipiul Hînceşti.
La eveniment au participat veteranii războiului, repr...ezentanţii autorităţilor publice locale, colectivele serviciilor descentralizate şi serviciilor publice desconcentrate. Mitingul solemn a fost deschis prin ţinerea unui minut de reculegere în memoria celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă, după care au urmat cuvântările oficialităţilor.
Fiind prezenţi la eveniment, vicepreşedintele raionului Hînceşti, dna Vera PATRAŞCU, primarul municipiului Hînceşti, dl Alexandru BOTNARI, deputatul în Parlamentul RM, dl Anatolie ZAGORODNÎI şi preşedintele Asociaţiei ostaşilor participanţi la acţiunile de luptă din Afganistan dl Victor RAŞCU, au exprimat gratitudinea, respectul şi aprecierea pentru veteranii acelui război şi i-au îndemnat pe cei prezenţi să nu dea uitării faptele de vitejie ale conaţionalilor, să trăiască în pace și fraternitate, să cultive tinerilor calități precum curajul și devotamentul, patriotismul şi abnegaţia.
După sfârşitul mitingului, veteranii au participat la un prânz ostăşesc pentru comemorarea celor căzuţi în războiul din Afganistan organizat de Consiliul Raional Hînceşti în colaborare cu cantina socială din mun.Hînceşti.

See More

La data de 15 februarie 2018, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, dl Andrian CANDU, a vizitat raionul Hînceşti.
În agenda vizitei a fost inclusă întîlnirea cu Preşedintele raionului dl Ghenadie BUZA şi vicepreşedinţii. Oficilalii au menționat succesele vizibile dar şi cele mai actuale probleme ale societății, care necesită reforme, întru îmbunătățirea situației social-economice din raionul Hincesti.

Image may contain: 4 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: 5 people, people smiling, people standing, suit and indoor
Elevii claselor gimnaziale și liceale sînt îndemnați să participe la concursul național de creație „Scrisoare mamei”. Scrisorile, în format electronic, pot fi trimise la adresa de e-mai
regional.md

A V I Z !

Stimați locuitori ai raionului Hîncești, pentru a semnala fapte de trafic de ființe umane precum și crime conexe, de către Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost instituită “Linia Verde Antitrafic”.
Datele de contact: numărul (+373)69999021;
email: antitrafic@procuratura.md