Photos
Posts

Lisette v.d. Bilt-Sonderegger uitgeroepen tot Continentieverpleegkundige van het jaar.

http://continentiestichting.nl/…/lisette-vd-bilt-sonderegge…

Image may contain: 1 person, smiling, text

Voor kinderen is incontinentie een grote sociale handicap. De bedoeling van dit leuke stripboekje, inclusief tips voor ouders, is bij te dragen aan het verminderen van klachten bij deze groep kinderen.

Image may contain: 1 person, screen
No automatic alt text available.
Image may contain: 1 person
BACK, Praktijk voor Bekkenfysiotherapie added 3 new photos.

Vandaag, op de Nationale Plasdag, heeft kinderarts Jacintha Verhallen een boekje voor kinderen op de markt gebracht. Vanmorgen vroeg werd het boekje al op Radio... Rijnmond besproken
en later werd het in het Sint Fransiscus Ziekenhuis te Rotterdam gepresenteerd. Door de vele sponsoren is het boekje voor professionals gratis verkrijgbaar. We hebben Jacintha persoonlijk gefeliciteerd met dit goede initiatief en mochten gelijk een paar boekjes meenemen!
Bestellen kan bij Urifoon http://www.urifoon.nl/Juf-Sas-en-de-Plasklas-p-160.html

See More
Posts

Rotterdam uitgeroepen tot meest plasvriendelijke stad van Nederland

In het kader van de Nationale Plasdag - 21 september - is Rotterdam vandaag uitgeroepen tot meest plasvriendelijke stad van Nederland. Uit gegevens van HogeNood, een applicatie waarmee gebruikers snel een schoon openbaar toilet in de buurt kunnen vinden, blijkt dat Rotterdam beschikt over een grote hoeveelheid toiletten per persoon en als gemeente het meest actief is om het aanbod van openbare toiletten te vergroten. De Nationale Plasdag 2017 is een initiatief van Continentie Stichting Nederland en heeft als doel om het taboe rondom plasproblemen te doorbreken en het isolement dat mensen met plasproblemen ervaren te verkleinen.

http://continentiestichting.nl/…/rotterdam-meest-plasvriend…

Image may contain: one or more people, people standing and text
No automatic alt text available.

Continentie Stichting Nederland pleit voor meer openbare toiletten in Nederland;
Plasklachten zorgen voor sociale belemmeringen

In Nederland ervaren 3,5 miljoen mensen een vorm van plasproblemen*. Uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK blijkt dat deze klachten een grote invloed hebben op hun dagelijks leven. Zo durven mensen die plasklachten hebben de deur niet zomaar uit, ervaren zij een gevoel van ongemak en zijn ze altijd op zoek naar het dichtstbijzijnde toilet.
Om het ...isolement en het taboe rondom plasproblemen te doorbreken pleit Continentie Stichting Nederland in het kader van de Nationale Plasdag 2017 (21 september) voor een breder aanbod schone openbare toiletten.
http://continentie-stichting.nl/…/csn-wil-meer-openbare-toi…

See More
No automatic alt text available.

Kwamen we tegen In Schenkerij de Beurs in Geldermalsen. https://www.facebook.com/schenkerijdebeursgeldermalsen/
De afbeeldingen zijn van 'penseler' Hans Beringen

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Isabella de Bruijn added 2 new photos.

Het resultaat van.....en dank je wel😙 Hans Beringen

Ken je onze pagina met nuttige links?

http://continentiestichting.nl/nuttige-links

Voor artsen en hulpverleners Nederlandwww.nvu.nl [NVU: Nederlandse Vereniging voor Urologie.
continentiestichting.nl

Stichting Bekkenbodem4All (B4A)

Per 1 januari 2017 is er een nieuwe patiëntenorganisatie die klaar staat voor de ruim een miljoen Nederlanders, vrouwen, mannen en kinderen met bekkenbodem klachten in de ruimste zin van het woord: Stichting Bekkenbodem4All.

Op deze geheel vernieuwde website vindt u informatie over belangenbehartiging. Over onze inbreng in de richtlijnen die door de beroepsgroepen voor de behandeling worden opgezet. Maar we zijn er ook om mensen met klachten te... ondersteunen via een telefonisch- of email consult.

De Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP) onderging een naamswijziging, Bekkenbodem4All en de Stichting Patiëntenorganisatie Gynaecologie Nederland (PGN) is daarin opgegaan.

https://bekkenbodem4all.nl/

See More
Stichting Bekkenbodem4All (B4A) Per 1 januari 2017 is er een nieuwe patiëntenorganisatie die klaar staat voor de ruim een miljoen Nederlanders, vrouwen, mannen en kinderen met bekkenbodem klachten in de ruimste zin van het woord: Stichting Bekkenbodem4All. Op deze geheel vernieuwde website vindt u i...
bekkenbodem4all.nl

De afdelingen Urologie en Gynaecologie van het Radboudumc organiseren het POST ICS & IUGA CONGRES 2017.
radboudumc

Donderdagmiddag 5 oktober 2017, aanvang 12.30 uur
Hotel Van der Valk Nijmegen-Lent

...

Nederlandse gynaecologen en urologen hebben in juni het IUGA congres in Vancouver vancouver en in september het ICS congres in Florence bezocht. florence
Op het Post ICS & IUGA congres heeft u een unieke mogelijkheid om van deze twee wereldcongressen de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van functionele urologie en urogynaecologie te vernemen.

http://continentiestichting.nl/…/post-ics-iuga-2017-do5-okt…

See More

INCONTINENTIE BIJ MANNEN
Incontinentie > Incontinentie bij mannen
Het aantal mannen met incontinentie wordt geschat op rond de 300.000. Incontinentie komt vooral voor bij mensen 'op leeftijd'. Sommige mannen denken daarbij aan prostaatkanker, maar dat is gelukkig zeer zelden de oorzaak. Meestal is er een andere oorzaak van de incontinentie. Vaak iets dat te verhelpen is.

http://continentiestichting.nl/incontinentie-bij-mannen

Het aantal mannen met incontinentie wordt geschat op rond de 300.000. Incontinentie komt vooral voor bij mensen 'op leeftijd'. Sommige mannen denken daarbij aan prostaatkanker, maar dat is gelukkig zeer zelden de oorzaak. Meestal is er een andere oorzaak van de incontinentie. Vaak iets dat te verhel...
continentiestichting.nl

AANDACHTSPUNTEN VOOR MANTELZORGERS
Soms krijgen mantelzorgers van kwetsbare ouderen ook te maken met verzorging vanwege incontinentie. Ook als ouderen zijn opgenomen in een zorgcentrum, blijft incontinentie een punt van aandacht voor mantelzorgers. Ouderen met incontinentie zijn vaak ten dele of volledig aangewezen op de zorg van een of meer mantelzorgers. Het boekje 'Toiletgang bij dementie' kan u helpen deze oudere – ook als geen sprake is van dementie – op de juiste manier... te verzorgen of goed beslagen ten ijs te komen bij overleg in het zorgcentrum.
Een goede aanpak van incontinentie is maatwerk. Zij moet zijn afgestemd op de situatie van de betrokken oudere en mantelzorger(s). Bespreek de aanpak indien mogelijk met de door u verzorgde oudere en -als die er zijn- overige mantelzorgers en eventuele verzorgenden. Raadpleeg ook een arts of (andere) incontinentie-deskundige.

See More
continentiestichting.nl

Al 100-en VROUWEN DOEN GRATIS INTERNET-TRAINING TEGEN STRESS-INCONTINENTIE VIA RADBOUDUMC http://ow.ly/RLrs30dRvd9 Ben jij een vrouw met last van stress-incontinentie? Bijvoorbeeld urineverlies als je moet hoesten, lachen, iets tilt of aan het sporten bent... Doe mee...

Vrouwen kunnnen nu thuis via internet een trainingsprogramma volgen dat helpt bij stress incontinentie! Dat kan met Baas over je blaas, een trainingsprogramma van het Radboudumc in Nijmegen. Al honderden vrouwen in ons land doen mee. Dit programma is in Zweden ontwikkeld en bleek daar bij 2 op de 3…
continentie-stichting.nl

Gratis PDF korte verhalen over incontinentie door Aaf Brandt Corstius, Kluun, Annemarie Oster, Peter Winnen http://continentiestichting.nl/

Deze site is bedoeld voor mensen met incontinentieklachten. Ze helpt grip te krijgen op incontinentie, i.p.v. dat incontinentie grip krijgt op u. Incontinentie is vervelend. Of er iets aan te doen is? Vaak wel, soms niet. Dat weet u pas als een arts dat heeft bekeken. Deze site gaat over urine-inco...
continentiestichting.nl

Die lastige ongewilde plasjes....

DIE LASTIGE ONGEWILDE PLASJES...
Nieuws > Die lastige ongewilde plasjes...
In 'Seniorenwijzere' mochten wij een bericht plaatsen over (in)continentie. Aan het slot wordt verwezen naar de zelftrainingsapp voor vrouwen met stress-incontinentie van Radboudumc.

... See More
In 'Seniorenwijzere' mochten wij een bericht plaatsen over (in)continentie. Aan het slot wordt verwezen naar de zelftrainingsapp voor vrouwen met stress-incontinentie van Radboudumc.https://www.seniorenwijzer.eu/die-lastige-ongewilde-plasjes/
continentiestichting.nl

Praktische instructiefilmpjes voor mantelzorgers van mensen met urine-incontinentie.

De Stichting Samen Beter Thuis heeft een aantal instructiefilmpjes gemaakt die nuttig kunnen zijn voor mantelzorgers van iemand met urine-incontinentie.
Zij gaan onder meer over: Toiletgang en incontinentie -- Wassen bij de wastafel. -- Helpen met douchen -- Helpen bij het baden -- Wassen op bed -- Uit- en aankleden op bed

...

Continentie Stichting Nederland heeft de filmpjes mogen plaatsen op haar website. Waarvoor dank. De filmpjes staan bij adviezen voor mantelzorgers, in het onderdeel 'Goede zorg bij blijvende incontinentie' U vindt ze hier:

http://continentie-stichting.com/goede-zorg-bij-blijvende-i…

See More
Gebruik van het juiste incontinentiemateriaal en daarnaast goede huidverzorging en hygiëne dragen bij aan het welbevinden van de oudere. Het beperkt de kans op doorlekken en huidproblemen. Dit verlicht de taak van de mantelzorgers.
continentie-stichting.com

Donderdag 21 september organiseert CSN de Nationale Plasdag 2017. Misschien voor u aanknopingspunt voor een voorlichtingsbijeenkomst?

http://continentiestichting.nl/

Deze site is bedoeld voor mensen met incontinentieklachten. Ze helpt grip te krijgen op incontinentie, i.p.v. dat incontinentie grip krijgt op u. Incontinentie is vervelend. Of er iets aan te doen is? Vaak wel, soms niet. Dat weet u pas als een arts dat heeft bekeken. Deze site gaat over urine-inco...
continentiestichting.nl
uit Dordrecht - De poep en plasklas: je hoeft het niet alleen te doen!. Datum: vrijdag 31 mrt 2017. Trefwoorden: kinderarts,ziekenhuis,patienten,ouders. Laatst gewijzigd op: 31 maart 2017, 11:05. Aantal reacties: 0. Wees de eerste die reageert!
dordrecht.net