Posts

Voorjaarsbemesting
Ook al kan er nog vorst komen en is een pak sneeuw helemaal niet ondenkbaar, toch tintelt het voorjaar al in de lucht. In maart kan de tuin voor de eerste keer bemest worden. Een gezond grasveld kan worden bemest met een speciale gazonmest en de borders krijgen hun eerste dosis organische mest en compost. Als u een bodemonderzoekje heeft laten doen, gebruik dan de uitslag daarvan voor het kiezen van de juiste meststoffen. Naast gebreksverschijnselen kan ook... een verkeerde pH-waarde (zuurgraad) van de grond voor een slechte groei zorgen. Een bodemtestje eens in de 3-4 jaar is ook in een gezonde tuin aan te raden. Het voorkomt bijvoorbeeld overbemesting of onnodige bekalking van de grond. Ook is het zo dat zelfs kalkhoudende grond onder invloed van bijvoorbeeld zure regen op den duur kan verzuren en dichtslaan waardoor het nodig kan zijn om kalk te strooien. Landbouwkalk wordt meestal in november toegediend, maar er bestaat ook zeealgenkalk die het hele jaar kan worden gestrooid en die sneller in de grond wordt opgenomen. Het voorjaar is een goede tijd om het gazon te verticuteren en beluchten, liefst voordat er wordt bemest. Met een verticuteerapparaat worden mos en dode plantenresten uit het gazon getrokken. Met een prikrol wordt het gazon belucht. Tussen toediening van kalk en organische mest moet minimaal 6-8 weken verschil zitten, omdat ze op een bepaalde manier, simpel gezegd, elkaars werking teniet doen. Er bestaan ook kalkhoudende meststoffen.

Voor meer tuintips kijkt u natuurlijk op www.culterra.nl/nld/tuintips.html

See More

Het gazon na de winter
Wanneer we na de winter ons zelf weer gaan klaar maken voor het zomerseizoen en we daarom ook weer de eerste stappen in onze tuinen zetten, staan we meestal als laatste stil bij het gazon. Toch groeit het gras zodra de temperaturen weer boven de 6 a 7 °C geraken. Het gazon valt ons pas op, wanneer het minder mooi is, maar dat is het meestal al te laat. Het gazon vergt regelmatig en gericht onderhoud, zodat het gazon het hele jaar door mooi is. Aangezien... wij het gazon het hele jaar door maaien en bewandelen, is het van belangrijk om voor voldoende voeding te zorgen. Door gerichte bemesting en verzorging ontstaat een gezonde grasmat waarin mos, onkruid en schimmels weinig tot geen kans krijgen. De oorzaak van aantastingen of een slechte conditie van het gras kan komen door te veel bemesting of te weinig bemesting. Wanneer u problemen heeft met uw gazon, is het dan ook raadzaam om een keer een bodemonderzoek te laten doen. Met de uitslag van dit bodemonderzoek kunt u uw bemesting aanpassen, waardoor u zowel de juiste hoeveelheid als de juiste voedingsstoffen kunt gaan toedienen aan uw gazon. Hierbij wordt meestal gekeken naar de ontbrekende voedingsstoffen en de zuurgraad van de grond. De beste tijd van een bodemonderzoek is februari, zodat de resultaten op tijd binnen zijn, zodat u in het voorjaar een goede start kunt maken met het onderhoud en bemesting van de grasmat.

Wilt u meer tuintips? Check dan onze website:
http://www.culterra.nl/nld/tuintips.html

See More
Reviews
Culterra has no reviews yet.
Tell people what you think
Photos
Posts

Culterra heeft een compleet nieuwe website. Zowel voor de consument als voor de professional een toegankelijke website, met tips, veelgestelde vragen en al onze verkooppunten! Wil jij bijvoorbeeld alles te weten komen over Culterra Groen oftewel Culterra 10-4-6 dé universele organische meststof welke ook in uw tuin goed van toepassing is? Check dan:
http://www.culterra.nl/nld/groen.html

Wondering what kind of organic fertilizers Culterra makes? Check our website:
http://www.culterra.com/com/organic.html

Whether it is Control Union, FIBL Luomo or any of the other EU and OMRI related certification bodies, we not only produces compliant fertilizers but also assist our customers with necessary regulatory documentation
culterra.com

Have you ever been interested to take a look inside Culterra Holland? Don’t wait any longer and watch our company video below.

https://youtu.be/O_A2LmHped4

Company Video of Culterra Holland, producer of organic fertilizers
youtube.com
Culterra updated their cover photo.
February 2
Image may contain: nature and outdoor
Culterra updated their profile picture.
February 2
No automatic alt text available.