Photos
Posts

Kijk, hier zijn wij het natuurlijk volkomen mee eens!

“Het lijkt erop dat een relatief korte periode van kunstzinnige vorming de onvermijdelijke slijtage van de hersenen op latere leeftijd kan afremmen of zelfs ongedaan kan maken”

Door de jaren heen zijn er vele onderzoeken gedaan naar manieren om de hersenen scherp te houden. Tot op late leeftijd fris en fit blijven is een groot goed! Voor degenen met een kunstzinnige hobby is er goed nieuws van de vooraanstaande Mayo Clinic in de Verenigde Staten. Zij deden onderzoek onder…
paradijsvogelsmagazine.nl

Weer eens bewijs dat cratief bezig zijn (in dit geval zingen) gezond is voor de mens!

Onderzoek laat ons zien dat zingen goed is voor je. Met name voor je hart en longen en gemoedstoestand. Professor Graham Welch, voorzitter van Music Education aan het Institute of Education
yoo.rs
Posts

We hadden even een rustige start van 2016, maar nu zijn we er weer, met kunsttips, links naar andere activiteiten van onze docenten, en meer creatief leesvoer.

De eerste tip: de tentoonstelling Haar! in het Centraal Museum, waar je ook als bezoeker creatief met (mensen)haar kunt zijn....

●●●●○ Maatpakken met borsthaar Milou van Rossum 24 februari 2016 Het werk Babe (2013) van de Chinese kunstenaar Zhu Tian, gemaakt van roze vilt en mensenhaar, te zien op de tentoonstellingHaar! in het Centraal Museum Foto Centraal Museum Met ons haar hebben we een gecompliceerde relatie. Op ons hoof…
nrc.nl

Wij wensen jullie allemaal een prachtig 2016 toe en delen ter inspiratie graag dit artikel van Paradijsvogels over de 12 kenmerken van artistieke geesten.
Doe er wat mee in dit nieuwe jaar!

Nr 8. Emoties komen vanuit een diepe bron. Je kunt niet geven wat je niet hebt, en je kunt iemand anders alleen zover meenemen als jezelf bent geweest.

Voor de artistiekelingen zelf was het allang duidelijk, maar in de neurologische wetenschap is sinds kort ook officieel vastgesteld dat de hersenen van creatieve mensen anders werken dan die van de gemiddelde persoon. Of u er nu mee samenleeft, er zelf één bent of dat u zich graag omringd met artist…
paradijsvogelsmagazine.nl

Onze nieuwsbrief is weer verstuurd. Heb je hem niet ontvangen? Lees hem dan hier!

Wat is je diafragma? Hoe werkt je sluitertijd precies? Wil je nog steeds de basis van het fotograferen onder de knie krijgen? Aan het einde van de maand kun je de kneepjes van het vak leren bij onze tweedaagse fotografie cursus! Schrijf je snel in!

In de cursus Digitale fotografie - basisbegrippen leer je de techniek van het fotograferen. Je leert je camera in te stellen naar omstandigheden.
cursuslab.nl

TIP: Aanstaande zaterdag kun je tijdens de museumnacht langs bij Foam voor de tentoonstelling Magnum Contact Sheets, over de magie rond het 'allesbeslissende moment'.

Magnum Contact Sheets toont de magie rond het allesomvattende ‘beslissende moment’ en het ontstaan van iconische beelden. Deze tentoonstelling geeft aan de hand van originele contactvellen inzicht in het werkproces van ’s werelds beroemdste journalistieke fotografen.
foam.org

Docent Sander Heeze deelde deze 10 geboden voor het gebruik van - en auteursrecht op - foto's. Dat soort infprmatie moet iedere (beginnende) fotograaf natuurlijk hebben, dus delen we het graag ook met jullie.

No automatic alt text available.

Al gehoord van The Photo Map? Deze kaart waarop waarop alle Amsterdamse organisaties te vinden zijn die met fotografie te maken hebben wordt vandaag gepresenteerd.

Onze 2 daagse Fotografie cursus staat er niet op, maar is natuurlijk wel het noemen waard:
28 & 29 november (10.00-15.30 uur) in Amsterdam Oost
http://www.cursuslab.nl/cursus/digitale-fotografie-basis/

Op woensdag 28 oktober wordt in Huis Marseille The Photo Map gepresenteerd, een nieuwe plattegrond van Amsterdam waarop alle organisaties die met fotografie te maken hebben vermeld zijn.
fotoexpositie.nl

Vertrouw jij wat je ziet?
Lees hier het verhaal achter een foto, en wat twintig jaar geleden al met Photoshop bewerkt kon worden...

U kent hem vast wel, de beroemde ijsberg die - met of zonder inspirerende quote - op alle posters en kaartjes prijkt. Alleen is de ijsberg der ijsbergen…
demorgen.be

De wintertijd mag dan wel zijn ingegaan, er is nog genoeg mooi daglicht om te leren fotograferen!

Doe op 28 & 29 november mee met onze tweedaagse fotografiecursus voor beginners: leer alles over de knopjes op je camera en welke basisbegrippen je moet kennen om als beginnende fotograaf aan de slag te kunnen gaan.

Wat moet je met al die knoppen op je (nieuwe) digitale camera? In deze tweedaagse cursus leer je de basisbegrippen van de digitale fotografie. Op de eerste dag leer je de knopjes en instellingen te gebruiken, op dag twee leer je hoe je gebruikt maakt van de omstandigheden om het beste resultaat te bereiken.

NOV28
Nov 28, 2015 - Nov 29, 2015Amsterdam, Netherlands
2 people interested

Op de vrije woensdagmiddag gingen onze over-enthousiaste cursisten met docent Bram Stoof op pad naar Museum Van Loon, een oud grachtenpand wiens eerste bewoner de schilder Ferdinand Bol, leerling van Rembrandt, was. Een grote aanrader!

De doeken staan alweer klaar voor een nieuwe cursusdag!

Image may contain: people sitting and indoor

Op maandag begon de cursus Portrettekenen en schilderen met een dag werken met houtskool. Zie hier een paar van de resultaten van die dag.

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

De cursus Portrettekenen en schilderen ging vanochtend van start!
Wij zijn benieuwd naar de resultaten deze week!

No automatic alt text available.

Ter inspiratie voor dit weekend, en ter voorbereiding voor onze week Portrettekenen en schilderen die a.s. maandag begint (er is nog 1 plek vrij), bij deze een inkijkje in de ateliers van bekende kunstenaars. Was hun atelier een afspiegeling van hun werk? Wie waren hun muzes?
Hoe ziet jouw teken- of schilderplek eruit?

Men zegt soms wel eens dat het atelier van de kunstenaar een reflectie van zijn of haar ziel is. Het is de plek waar gedachten en ideeën tot kunst en schoonheid worden. Voor veel kunstenaars is het atelier ook een heilig domein, niet iedereen mag er zomaar binnen. Van veel van onderstaande kunstenaa…
paradijsvogelsmagazine.nl