Posts
Image may contain: indoor
Gemeente Hellendoorn
16 hrs

Vanavond is er om 19.30 uur een raadsvergadering in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. De vergadering is openbaar. Op de agenda staat o.a.:

- Vas...tstelling bestemmingsplan Heuvelrughutten Ommerweg Hellendoorn
- Meerjarenafspraken tarieven toeristenbelasting

U kunt de vergadering live meekijken via raad.hellendoorn.nl
Daar vindt u ook de hele agenda, met vergaderstukken.

See More

CDA, ChristenUnie, D66 en GroenLinks starten coalitieonderhandelingen in Hellendoorn

Hellendoorn – Het CDA, de ChristenUnie, D66 en GroenLinks gaan met elkaar onderhandelen om tot coalitievorming te komen in de gemeente Hellendoorn. Uit individuele gesprekken die hebben plaatsgevonden tussen alle politieke partijen en de verkenner is gebleken dat dit de voorkeur heeft van de vier voornoemde partijen.

De vier partijen denken dat deze combinatie op basis van inhoud en vertrouwe...n in elkaar tot een stabiel en slagvaardig gemeentebestuur kan leiden.

Inhoudelijk voelen de partijen nadrukkelijk de urgentie om de grote uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Zo ligt er een forse uitdaging op het gebied van klimaat- en energiebeleid. De vier partijen zijn er gezamenlijk van overtuigd dat hier een stevig pakket van maatregelen moet worden neergelegd, waarbij zowel energiebesparing, zonne-energie als windmolens onderdeel van de oplossingsrichting zijn.

Daarnaast willen de partijenovereenstemming bereiken over hoe de gemeente Hellendoorn zich dient te verhouden tot de wereld om haar heen. Hiervoor is goede regionale samenwerking onontbeerlijk. Er moet altijd kritisch worden gekeken naar de vraag waar gezamenlijk optrekken meerwaarde heeft en waar niet. Samenwerking moet tevens democratisch en transparant worden georganiseerd, maar er staat geen hek om Hellendoorn.

Op het gebied van bestuurlijke samenwerking zien het CDA, de ChristenUnie, D66 en GroenLinks elkaar als partijen die bewezen hebben zaken voor elkaar te kunnen krijgen.

De vier partijen streven naar een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Ook wordt er gestreefd naar een bestuursperiode waarin veel ruimte is voor inbreng van inwoners, organisaties en bedrijven en van alle partijen in de gemeenteraad.

De vier partijen beginnen komende week aan deze onderhandelingen en brengen de samenleving steeds zo snel als dat kan op de hoogte van de vorderingen.

See More
Videos
Beginspraak
7
2
Verkeersveiligheid Haarle
12
6
Onderwijs
8
Photos
Posts
Image may contain: indoor
Gemeente Hellendoorn

Vanavond is er om 19.30 uur een vergadering van de commissie algemene bestuurlijke zaken en middelen in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. De ver...gadering is openbaar.

Op de agenda staat o.a.:

- Meerjarenafspraken tarieven toeristenbelasting

U kunt de vergadering live meekijken via raad.hellendoorn.nl
Daar vindt u ook de hele agenda, met vergaderstukken.

See More
Image may contain: night and outdoor
Gemeente Hellendoorn

Vanavond is er een vergadering van de commissie grondgebied in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Aanvang 19.30 uur. De vergadering is openbaar. ...

Op de agenda staat o.a:

- Vaststelling bestemmingsplan Heuvelrughutten Ommerweg Hellendoorn

U kunt de vergadering live meekijken via raad.hellendoorn.nl
Daar vindt u ook de hele agenda, met vergaderstukken.

See More
Image may contain: plant and indoor
Gemeente Hellendoorn

Vanavond is er om 19.30 uur een vergadering van de commissie samenlevingszaken in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. De vergadering is openbaar.

...Op de agenda staat o.a.:

- Kunst op Het Ravijn-zwem sport zorg

U kunt de vergadering live meekijken via raad.hellendoorn.nl
Daar vindt u ook de hele agenda, met vergaderstukken.

See More

Nog een paar foto's van woensdag tijdens de installatie van de nieuwe raad.
Met dank aan ons kersverse commissielid Norbert Grobben voor de foto's.

En vanavond was het dan zover, de nieuwe gemeenteraad is geïnstalleerd. Namens D66 zijn Edo Op Den Dries en Bertus Webbink geïnstalleerd als raadslid, en Norbert Grobben als commissielid.

Image may contain: 11 people, people smiling, crowd
Image may contain: 3 people, people standing and indoor
Image may contain: 3 people, people standing, table and indoor

Gisterenavond hebben we afscheid genomen van de vorige gemeenteraad.
Voor D66 namen we afscheid van Bert Mostert en Henk Daggert. Wij bedanken deze heren voor alle inzet de afgelopen jaren.

Een resultaat om trots op te zijn!!
D66 heeft in veel gemeentes klappen gekregen maar tegen de stroom in zijn we in de gemeente Hellendoorn gegroeid in het aantal stemmen! We zijn met twee dik verdiende zetels de komende vier jaar weer vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Edo en Bertus; van harte gefeliciteerd!!

No automatic alt text available.

D66 wil dat er budget beschikbaar is voor laaggeletterden, via taalhulp in de bibliotheek of ander taalonderwijs.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
532 Views
Stichting De Welle Nijverdal

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen werd er een 'debat in begrijpelijke taal' georganiseerd door het Taalpunt Nijverdal, een samenwerkingsverband van S...tichting De Welle Nijverdal, ZINiN, Gemeente Hellendoorn, ROC van Twente (officieel) en Stichting Lezen & Schrijven.

Afgevaardigden van CDA Hellendoorn (Anchela Mak), Pvda Hellendoorn-Nijverdal (Geert Geujen), D66 Hellendoorn (Edo op den Dries), VVD Hellendoorn (Winnie Muller), GroenLinks Hellendoorn (Dennis op den Dries), Lokaal Hellendoorn (Thea ten Have) en ChristenUnie Hellendoorn (Henk Maneschijn) presenteerden hun programma in begrijpelijke taal, gingen de discussie aan en beantwoordden vragen van het publiek.

Weet jij nog niet op welke partij je gaat stemmen? Luister dan naar de standpunten van de partijen afzonderlijk en maak je keuze! De partijen komen rond 1.20 minuten aan het woord.

Beelden: Hennie Paalman
Interview en montage: Chantal Kosters
Welle in Beeld

See More

Het is zover!

No automatic alt text available.

Gisteren was het laatste debat voor de verkiezingen bij N-Joy.
De zaal zat vol en de sfeer was goed. Mooi optreden van onze lijsttrekker Edo Op Den Dries. Morgen is het zover. Maak gebruik van uw stemrecht!
Stem D66 lijst 4!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by D66
50,961 Views
50,961 Views
D66

💚 Prachtige oproep van D66'er Jan Terlouw. Stem woensdag D66 voor een progressieve samenwerking in jouw gemeente.

Afgelopen donderdag was het debat in Haarle, en morgen is onze lijsttrekker Edo Op Den Dries natuurlijk ook weer aanwezig bij het TC Tubantia lijsttrekkersdebat in Grandcafé N-Joy.

Op een koud en guur Dunantplein stonden we vandaag om in gesprek te gaan met de inwoners van de gemeente. Hoewel het niet druk was hebben we tóch een paar leuke gesprekken gehad. Lekkere zelfgemaakte arretjescake erbij en koffie van Gulle Goedzak Nijverdal. Het flyeren op zaterdagen zit er op!

Image may contain: one or more people, people walking, basketball court and outdoor