Photos
Videos
We blikken positief en kritisch terug op 2014. We zijn trots op alle Vlaardingers die zich met hart en ziel hebben ingezet voor onze stad. #nuvooruit https://vlaardingen.d66.nl/2015/06/26/trots-op-vlaardingen/
6
3
Tijdens onze avond Ruim Denken met als thema Laaggeletterdheid, draagt onze burgemeester Bert Blase drie van zijn korte gedichten voor.
5
We zijn vanavond aanwezig in de Stadsgehoorzaal, waarin dromen gedeeld worden. We zijn in gesprek over de toekomst van De Stads.
7
Posts

De Vlaardingse #Stemwijzer is online:
www.vlaardingen.stemwijzer.nl 🖍💚

Vul hem ook in en laat hieronder weten wat jouw uitkomst is! ⤵️

Image may contain: text

Heeft u ons ook al gesproken aan de deur? Wij lopen regelmatig door de wijken van Vlaardingen om bewoners te spreken over wat er speelt in de wijk en waar de gemeente de komende tijd iets aan zou moeten verbeteren, of wat juist behouden moet blijven.

Gisteren liepen wij door de Hofbuurt. De belangrijkste punten die in gesprekken naar voren kwamen waren de verbinding met Rotterdam CS, parkeergelegenheid in de buurt en (gevaarlijke) verkeerssituatie.

Herkent u een van bovenstaande punten, of heeft u juist een voorbeeld van wat behouden moet blijven? Wij horen het graag! Binnenkort zijn wij te vinden in de Oostwijk.

Image may contain: 4 people, people smiling, outdoor
Posts

Nu LIVE op www.rijnmond.nl/radio het Vlaardingers lijsttrekkersdebat.

Onze lijsttrekker Koen Kegel zal straks in debat gaan over de toekomst van het Museum Vlaardingen. Luister je mee?

#radiorijnmond #D66 #Vlaardingen

Image may contain: 2 people, people smiling, indoor

Op dit moment wordt er gestemd in de Eerste Kamer over de donorwet van Pia Dijkstra (D66).

Nog teveel mensen hebben zich niet geregistreerd, waardoor veel mensen op wachtlijsten onnodig overlijden.

Deze leden van D66 Vlaardingen hebben hun persoonlijke keuze gemaakt en we hopen dat jij dat ook doet. Bedankt! 💚

... See More
Image may contain: 10 people, people smiling, people standing and suit

•Vind jij dat er genoeg woonhuizen zijn?•

D66 Vlaardingen gaat zich sterk maken voor meer woningen in het middensegment!🏡

Benieuwd naar onze andere standpunten? Bekijk snel ons verkiezingsprogramma.💚

... See More
Image may contain: text

•Wethouder snijdt taart aan•
Op donderdag 8 februari heeft D66 wethouder Bert van Nieuwenhuizen deze taart mogen aansnijden vanwege het heugelijke feit dat het project Saneren van de Semi-statische Archieven (SSA) is afgesloten.

Het Saneren van de Semi-statische Archieven heeft in 2011 een aanvang genomen. Ruim 1.500 strekkende meter gemeente archief is hierbij bewerkt en waar nodig opgeslagen voor het nageslacht. Een tweetal gespecialiseerde bureau’s hebben bij dit monnikenwerk o.a. steun gehad van 6 medewerkers van Stroomopwaarts (zie afbeelding op de taart).

Image may contain: one or more people, food and indoor
Image may contain: fruit, food and indoor

•Appeltje erbij?•

Afgelopen week stond bij de koffiecorner in het gemeentehuis een doos met appels 🍎

Daarnaast worden ook nog de papieren bekertjes gerecycled 💚

...

Zo zien wij het graag! Gezond & Duurzaam 👍

Gemeente Vlaardingen

See More
Image may contain: indoor

•Conferentie Jongeren Op Gezond Gewicht•

Op woensdag 7 februari waren D66 wethouder Bert van Nieuwenhuizen en secretaris bestuur en kandidaat raadslid Marianne Rots aanwezig bij een conferentie van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Het was een goede bijeenkomst waar veel informatie werd verschaft over hoe een gezondere leefomgeving voor kinderen kan worden bereikt.

JOGG heeft tijdens deze avond aangegeven graag met een uitgebreider programma verder te willen en D66 Vlaardingen ondersteunt dit! 💚

Image may contain: 1 person, standing and screen

•YETS basketbal project Geuzencollege•
Dinsdagmiddag 6 februari was een delegatie van het college en een aantal betrokken ambtenaren te gast op het Geuzencollege voor een bezoek aan het YETS basketbal project.

D66 is zeer blij met dit project. Met een hogere mate van zelfvertrouwen voelen kinderen zich gelukkiger en kunnen zij op jonge leeftijd beter omgaan met negatieve invloeden. D66 wil daarom aandacht schenken aan het versterken van de eigen kracht van kinderen en jongere...n. Bijvoorbeeld door de YETS-foundation, een stichting die basketbal koppelt aan normen en waarden en een gezonde toekomst, heeft laten zien een enorme impact te kunnen hebben in het leven van kwetsbare jongeren.

D66 Vlaardingen is voorstander van de inzet van deze werkwijze op meer scholen en het ontwikkelen van andere methoden om de YETS-visie (Youth Empowerment Through Sports) gestalte te geven. Daarnaast verwelkomen wij graag andere en nieuwe initiatieven die jongeren begeleiden in het vinden van hun plaats in de wereld. 💚

See More
Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

• Pluim voor maatschappelijk betrokken ondernemer Hans Wuijts •

Op maandagmiddag 5 februari bezocht D66 wethouder Economische Zaken Bert van Nieuwenhuizen ondernemer Hans Wuijts van Jumbo De Loper.

Hans Wuijts is een actieve ondernemer die zich op allerlei manieren voor de stad inzet. Zo is Wuijts medeorganisator en sponsor van de Avond4daagse, de Sinterklaasintocht, fiets en dode-hoektrainingen voor kinderen en de Haring en Bierwandeltocht. Wuijts gaat hiervoor partnerscha...ppen aan met scholen, organisatoren en andere bedrijven in de stad.

Ook is Hans Wuijts actief in ’zijn’ winkelcentrum De Loper waar hij voorzitter is van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) helpt ondernemers, gemeenten, politie en brandweer om samen de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijventerreinen te verbeteren. Bert van Nieuwenhuizen sprak zijn waardering uit voor dit maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Met Hans Wuijts besprak hij tijdens het bezoek ook de ontwikkelingen in de supermarktbranche en de ontwikkelingen die Jumbo Wuijts doormaakt. De supermarkt is afgelopen jaren twee keer van formule gewisseld en volledig omgebouwd; van Super naar C1000 naar Jumbo. Voor de toekomst oriënteert de ondernemer zich op de mix van detailhandel en horeca in zijn winkel, waarbij voor de klant meer te beleven is. Dit concept is in verschillende Jumbo supermarkten al geïntroduceerd.

Al met al een zeer terechte pluim voor een ondernemer die zich op deze manier inzet voor Vlaardingen!💚

See More
Image may contain: outdoor

•De wethouder vertelt•

Wethouder Bert van Nieuwenhuizen verteld over twee afspraken in zijn agenda van afgelopen week 💚

>Dinsdag 30 januari ben ik samen met collega Cees Oosterom (zorg) aanwezig geweest bij Albeda Vlaardingen voor de uitreiking van het vignet Dementie Vriendelijke School.

...

Leerlingen leren tijden de lessen Zorg om Dementie te herkennen en daarna te handelen. De uitreiking geschiedde door Alzheimer Nederland.

>Donderdag 1 februari was ik bij Bestuurs Commissie Economisch Vestigingsklimaat in het spiksplinternieuwe gebouw van MRDH aan de Westersingel 12 in Rotterdam.

Belangrijkste agendapunt was en is “Werklocaties”. Hierbij blijvend aandacht voor Bedrijventerreinen, Kantoorlocaties en de Detailhandel. Bij dit laatste is er binnen de Metropool extra aandacht voor zwakke plekken.

Vlaardingen is, mede dankzij het Centrumplan De Binnenstad Centraal, al een stap verder en kan meeliften op een subsidieregeling van de Provincie.

See More
Image may contain: car and outdoor
No automatic alt text available.
D66 Vlaardingen shared JOGG Vlaardingen's postfeeling excited.

JOGG Vlaardingen (jongeren op een gezond gewicht) organiseert een mini conferentie 🍏

Wij vinden dit een super initiatief dus heb je tijd? Ga dan vooral langs op 7 februari 💚

No automatic alt text available.
JOGG Vlaardingen

Op 7 februari organiseren we een mini-conferentie voor professionals uit de opvang, het onderwijs, de sport en de zorg. Aanmelden kan via www.joggvlaardingen.nl/mini-conferentie

Zo! Het D66 Vlaardingen frame is live!

Ook fan van D66? Laat het zien en activeer je eigen Facebook frame! 💚😀💚

Image may contain: 1 person, text

Raadskandidaat Rob schreef weer een interessante blog. 💚

Dit keer over “ De nieuwe Gemeente”
Lees het hier!

... See More
No automatic alt text available.

D66 Vlaardingen steunt de Nationale Voorleesdagen. 📗

Daarom las onze fractievoorzitter Koen Kegel vandaag voor aan de peuters van Kindcentrum De Villa. 👍🏻

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen! Gaat u ook nog voorlezen? 💚

Image may contain: 6 people, people sitting, child, shoes and outdoor

Er word nog al eens wat geroepen 🤭
De politiek luistert niet goed...
Plannen worden alleen maar genoemd omdat het verkiezingstijd is...
Het draait alleen maar om zieltjes winnen.

...

En zo gaat het nog wel even door!

Wat vind jij daar eigenlijk van? 💚

See More
Image may contain: text

Vrijdag 26 januari is het nieuwe schoolplein van OBS De Singel aan het Kruidenpad in de Holy officieel geopend! D66 wethouder Bert van Nieuwenhuizen was hierbij aanwezig. De kinderen hadden tekeningen gemaakt die vervolgens zijn uitgewerkt door een hovenier, waarna het schoolplein is aangelegd. Dit nieuwe schoolplein heeft gezorgd voor meer vergroening door het aanleggen van gras in plaats van tegels, wat beter is voor de afwatering. Hierdoor ontvingen zij subsidie van het Hoogheemraadschap van Delfland, de gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen. Een heel mooi initiatief! 🌱

Image may contain: one or more people and outdoor
Image may contain: 1 person, child, crowd and outdoor
Image may contain: 2 people, people smiling, outdoor
Image may contain: outdoor