Reviews
4.4
7 Reviews
Tell people what you think
Georgiadou Soula
· November 17, 2017
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!!!!!!!!!!
Λενα Δασκαλιαδου
· November 17, 2017
Από τους καλύτερους! !!!
Roussie Chionidou
· November 19, 2017
Ο καλύτερος!
Photos
Posts

Χρήση μετφορμίνης για τη θεραπεία του διαβήτη σε ασθενείς με μέτρια νεφρική λειτουργία!

Image may contain: text
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

Λόγω της έξαρσης του κοινού κρυολογήματος έχετε εμφανίσει δεκατική πυρετική κίνηση (37,2-37,7) πόνο στο λαιμό,βήχα ξηρό και γενικευμένη κακουχία λογότερο απο ένα 24ωρο.Τι απο τα παρακάτω κάνετε?

Posts

Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Ο θηλασμός για 6 μήνες ή περισσότερο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στις γυναίκες κατά την αναπαραγωγική τους ηλικία, έδειξε έρευνα.

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέλυσαν στοιχεία γυναικών που είχαν εγγραφεί σε έρευνα για την υγεία της καρδιάς, 30 χρόνια πριν, και των οποίων ο τρόπος ζωής και η υγεία παρακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος.

...

Ανακάλυψαν ότι όσες είχαν θηλάσει τα παιδιά τους για τουλάχιστον 6 μήνες είχαν 47% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη 2, τις 3 δεκαετίες σε σύγκριση με όσες δεν θήλασαν.

Γυναίκες που θήλασαν για λιγότερους από 6 μήνες, επίσης είχαν μειωμένο κίνδυνο κατά 25%.

Η Dr Erica Gunderson, του Kaiser Permanente Division of Research στην Καλιφόρνια, ανακάλυψε πολύ δυνατή σχέση μεταξύ διάρκειας θηλασμού και χαμηλότερου κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, ακόμα και όταν ελήφθησαν υπόψη παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Έρευνες έδειξαν ότι μωρά που θήλασαν έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις στο θώρακα και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη ή να γίνουν παχύσαρκα όταν μεγαλώσουν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο JAMA Internal Medicine

See More

Έφηβοι που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο πιθανό να αρχίσουν το κάπνισμα

Οποιαδήποτε μορφή καπνίσματος, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο, συνδεόταν με μελλοντικό κάπνισμα, ιδιαίτερα όταν οι έφηβοι χρησιμοποιούσαν περισσότερα από ένα προϊόντα.
Νέα έρευνα που εστιάζει στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από εφήβους, ανακάλυψε ότι όσοι το χρησιμοποιούν είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν το κανονικό τσιγάρο εντός ενός έτους.

...

Ερευνητές του University of California, ανέλυσαν στοιχεία δείγματος περισσότερων των 10.000 εφήβων, 12-17 ετών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα έως σήμερα που υπολογίζει την επίδραση μεταξύ χρήσης εναλλακτικών προϊόντων καπνίσματος και της ακόλουθης έναρξης καπνίσματος τσιγάρων σε νεαρή ηλικία.

Οποιαδήποτε μορφή καπνίσματος, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο, συνδεόταν με μελλοντικό κάπνισμα, ιδιαίτερα όταν οι έφηβοι χρησιμοποιούσαν περισσότερα από ένα προϊόντα.

Ο Benjamin W Chaffee, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι έφηβοι που πειραματίζονταν με τον καπνό σε οποιαδήποτε μορφή είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για μελλοντικό κάπνισμα.

Πρόσθεσε, ότι τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι η χρήση πλήρους γκάμας προϊόντων καπνού, περιλαμβανομένου του ηλεκτρονικού τσιγάρου, του πούρου και του ναργιλέ συνδέεται με μεγαλύτερες πιθανότητες για μελλοντικό κάπνισμα τσιγάρων.

See More

Μάθε για τον Διαβήτη ζήσε με το Διαβήτη

No automatic alt text available.

Εύχομαι σε όλους σας μια όμορφη,υγιή και χαμογελαστή χρονιά να έχετε!
Να είστε καλά!

Image may contain: night, sky and outdoor
Image may contain: text
Αναστάσιος Θεοδωρίδης

Ένα μήνυμα από τη συνάδελφό μου Ioanna Dimitropoulou που κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει αφού δεν κατάφερε να βρει λύση τους τελευταίους μήνες στον ά...νισο αγώνα που κάνει για τον μικρό Μορφέα.
Εύχομαι να έρθει ο Άη Βασίλης και για τον μικρό Μορφέα.....

ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!!!!!!!

Για όσους δεν με γνωρίζουν, ονομάζομαι Δημητροπούλου Ιωάννα και είμαι ειδικευόμενη αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Έχω έναν γιο 2 ετών, τον Μορφέα, ο οποίος εδώ και 6 μήνες παλεύει με Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία. Από την αρχή της διάγνωσης του εντάχθηκε σε υψηλού κινδύνου σχήματα χημειοθεραπείας λόγω της πτωχής απάντησης που είχε στα αρχικά φάρμακα.
Ένα από τα φάρμακα που τον βοήθησε να κάνει ύφεση της νόσου του είναι η ασπαραγινάση. Όμως στο σκεύασμα που κυκλοφορεί ευρέως στη χώρα μας εμφάνισε σοβαρό αλλεργικό σοκ και έτσι απαγορεύεται να το πάρει ξανά.
Τον Αύγουστο του 2017 κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες να παραγγείλουμε από το εξωτερικό (από την Αγγλία συγκεκριμένα) ένα σκεύασμα που περιέχει την ουσία ασπαραγινάση αλλά από ένα φυτό την ερβίνια. Το φάρμακο αυτό, ERWINASE, δεν έχει έρθει από τότε!!!!!!!!
Μέχρι τώρα χρησιμοποιήσαμε όλα τα στοκ φιαλίδια που υπήρχαν στην Ελληνική επικράτεια (από το νοσοκομεία Παπανικολάου, από το Παίδων Αγ.Σοφία και από όπου αλλού μπορέσαμε να βρούμε).
Μην βρίσκοντας άλλα φιαλίδια αποφάσισαν οι θεράποντες να χορηγήσουν την τρίτη και τελευταία επιλογή φαρμάκου, το Ongaspar, το οποιο επειδή περιέχει και αυτό ανασυνδυασμένη ασπαραγινάση όπως το πρώτο, έκανε και αυτό αλλεργικό σοκ στο παιδί.
Η μόνη λύση για να ολοκληρώσει ο γιος μου τα υπόλοιπα απαιτούμενα σχήματα χημειοθεραπείας και να είναι όλα έτοιμα όταν θα βρεθεί δότης να κάνουμε μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι το φάρμακο ERWINASE.
Η εταιρία που το παράγει ρίχνει ευθύνες στον ΙΦΕΤ, ο ΙΦΕΤ ρίχνει ευθύνες στην εταιρία που το διανέμει και μου δίνει δικαιολογίες του στυλ ότι δεν μπορούν να διαβάσουν ότι στέλνουν οι θεράποντες, ότι δεν έχουν φάρμακο, ότι το στέλνουν επιλεκτικά κα.
Έχω βρει το φάρμακο αυτό σε νοσοκομείο του Λονδίνου αλλά κανένας φορέας δεν μου δίνει έγκριση να το φέρω κατευθείαν!!!!!!
Εχω επικοινωνήσει για το θέμα με τη διοίκηση του νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο γιος μου, με τον Υπεάρχη, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και όλοι είναι παραπάνω από πρόθυμοι να βοηθήσουν ΑΛΛΑ ακόμα δεν έχει έρθει το πολυπόθητο φάρμακο.
Οι γιατροί λένε πως σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν τα επόμενα σχήματα με αυτό το φάρμακο η πιθανότητα υποτροπής είναι μεγάλη. Αύριο θα ξεκινήσει το επόμενο σχήμα χημειοθεραπείας και φάρμακο δεν υπάρχει πουθενά στην επικράτεια.
Βοηθήστε με σας παρακαλώ να κοινοποιηθεί το θέμα αυτό, να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται μήπως και γίνει κάτι!!!
Ευχαριστώ!

See More

91 νέα κρούσματα ιλαράς μέσα σε μία εβδομάδα – Έλληνες έως 44 ετών οι περισσότεροι ασθενείς

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται τα νέα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα.

Από του μήνα έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας είχαν καταγραφεί 91 επιβεβαιωμένα περιστατικά, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών να ανέρχεται στους 871 στις 21 Δεκεμβρίου, έναντι 780 κρουσμάτων μία εβδομάδα νωρίτερα.

...

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης νέων κρουσμάτων παρατηρείται στη νότια Ελλάδα.

Στη μεγάλη πλειονότητα, πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται επαγγελματίες Υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα με ορολογικό ή μοριακό έλεγχο ανέρχονται σε 509, τα πιθανά κρούσματα με συμβατή κλινική εικόνα και επιδημιολογική σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι 295 και τα ενδεχόμενα κρούσματα με συμβατή κλινική εικόνα είναι 67.

Οι επιδημιολόγοι αναμένουν εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα. Δεν αποκλείουν, δε, αύξηση των κρουσμάτων και επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Μέχρις τις 21 Δεκεμβρίου, είχαν καταγραφεί δύο θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς.

Ο πρώτος αφορούσε βρέφος Ρομά 11 μηνών, ανεμβολίαστο, με υποκείμενη δυστροφία, το οποίο κατέληξε με κλινική εικόνα σηψαιμίας.

Ο δεύτερος αφορούσε 17χρονο Ρομά, ανεμβολίαστο, που κατέληξε με κλινική εικόνα εγκεφαλίτιδας.

Εμβολιασμός
Οι επιστήμονες συνιστούν εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς – ερυθράς - παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των επαγγελματιών Υγείας, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών αποτελούν απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

See More

Το Παθολογικό ιατρείο θα παραμείνει κλειστό απο το Σαββατο 23/12/2017 ως την Τριτη 26/12/2017 θα λειτουργήσει κανονικά απο την Τετάρτη 27/12/2017 το πρωί.
Να είστε όλοι καλά,να περαστε όμορφα σε οτι και να κάνετε! Υγεία σε ολους!

Image may contain: flower

Χρόνια πολλά με ψυχική και σωματική υγεία!
Μοιραστείτε αγάπη χαμόγελο συναίσθημα!
Μας κανει καλύτερους ανθρώπους!
Καλά Χριστούγεννα να έχετε!

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

ΝΕΦΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗ

Αν κάποιος πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία μπορεί ενδεχομένως να έχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Ο κίνδυνος ενδεχομένως μπορεί να αποδοθεί στο αυξημένο επίπεδο ουρίας.

...

Ο Ziyad Al-Aly, του Washington University,δήλωσε ότι γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ο διαβήτης είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για νεφρική νόσο, αλλά τώρα έχουμε καλύτερη κατανόηση ότι η νεφρική νόσος μέσω αυξημένων επιπέδων ουρίας επίσης αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη.

Πρόσθεσε ότι όταν η ουρία συσσωρεύεται στο αίμα λόγω νεφρικής δυσλειτουργίας, συχνά οδηγεί σε αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη και προβληματική έκκριση ινσουλίνης.

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Kidney International, είναι σημαντικά, επειδή τα επίπεδα ουρίας μπορούν να μειωθούν επιτρέποντας βελτιωμένη αγωγή και πιθανόν πρόληψη του διαβήτη, σημείωσαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα στοιχεία 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς διαβήτη, σε διάστημα 5 ετών, με έναρξη το 2003.

Από αυτούς, 117.000 από όσους δεν είχαν διαβήτη (9%) είχαν αυξημένα επίπεδα ουρίας, υποδεικνύοντας φτωχή νεφρική λειτουργία και είχαν 23% υψηλότερο κίνδυνο εμ φάνισης διαβήτη.

See More

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο με ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία η ομιλία για τον σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές του στο ΚΑΠΗ του δήμου Γρεβενών.Υπηρξε καθολική συμμετοχή ανδρών και γυναικών,προβλήθησαν διαφάνειες,ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους καθώς επίσης και μέτρηση τριχοειδικής γλυκόζης! Θερμά ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο κο Φαρμάκη,τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ κο Καραούλα,τη νοσηλεύτρια κα Πάλλα, καθώς επίσης την κα Μελίδου για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης και την προσφορά υλικού και τέλος τον κο Γεωργιάδη για τον μπουφέ και την προσφορά υλικού μέτρησης.Ευχαριστώ και ολους τους παρευρισκόμενους που με μεγαλη προσοχή και αγάπη αγκάλιασαν την εκδήλωση! Ασφαλώς θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους στα πλαίσια εκπαίδευσης ασθενών τόσο στον διαβήτη όσο και σε άλλες παθήσεις! Να είστε καλά,καλημέρα.

Εγκρίθηκε ψηφιακό χάπι που θα δίνει πληροφορίες για τη λήψη του

Ο FDA ενέκρινε το πρώτο χάπι του οποίου η πορεία στον οργανισμό του ανθρώπου θα μπορεί να ακολουθηθεί με ψηφιακά μέσα.

Συγκεκριμένο φάρμακο, που συνταγογραφείται για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας και των μανιακών επεισοδίων έχει ενσωματωμένο αισθητήρα που καταγράφει ότι το φάρμακο έχει ληφθεί από τον ασθενή.

...

Επίθεμα που φορά ο ασθενής μεταδίδει την πληροφορία σε smartphone.

Οι πληροφορίες μπορούν επίσης να αποστέλλονται στον γιατρό, αν ο ασθενής έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Ειδικοί θεωρούν ότι θα βελτιωθεί η συμμόρφωση στην αγωγή, αν και η εταιρεία που ανέπτυξε το χάπι σημειώνει ότι αυτό δεν έχει αποδειχτεί για το προϊόν της.

Ο αισθητήρας έχει το μέγεθος κόκκου άμμου και ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με τα γαστρικά υγρά.

Χρειάζονται 30 λεπτά έως 2 ώρες για να εντοπιστεί η κατάποση του χαπιού.

Στέλεχος του FDA, δήλωσε ότι το να μπορούμε να παρακολουθούμε την κατάποση των φαρμάκων που συνταγογραφούνται για τις ψυχικές νόσους ενδεχομένως μπορεί να είναι χρήσιμο για τους ασθενείς.

See More
No automatic alt text available.

Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη
Ας δώσουμε έμφαση στο γυναικείο φύλο

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

Υποσχόμενο φαίνεται εμβόλιο για τη γρίπη, που θα παρέχει μακροχρόνια προστασία

Η μέθοδος φαίνεται να αποτελεί υποσχόμενη οδό προς την ανάπτυξη καθολικού εμβολίου γρίπης.
Νέο είδος εμβολίου γρίπης που περιέχει προγονικά γονίδια του ιού της γρίπης ενδεχομένως μπορεί να παρέχει δια βίου προστασία και να ανοίξει σύντομα το δρόμο για καθολικό εμβόλιο γρίπης.

...

Το νέο εμβόλιο χορηγήθηκε σε ποντικούς που επέζησαν από έκθεση σε θανατηφόρες δόσεις 7 από 9 διαφορετικούς ιούς γρίπης. Όσα έλαβαν υψηλότερες δόσεις δεν νόσησαν.

Από την άλλη μεριά, ποντικοί που έλαβαν παραδοσιακά εμβόλια γρίπης ή ρινικά σπρέι νόησαν και πέθαναν όταν εκτέθηκαν στους ίδιους ιούς.

Τα θανατηφόρα παθογόνα μπόρεσαν να αποφύγουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού που προκαλείται από τα παραδοσιακά εμβόλια.

Αν και είναι νωρίς να ισχυριστούμε ότι η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στους ανθρώπους, φαίνεται να αποτελεί υποσχόμενη οδό προς την ανάπτυξη καθολικού εμβολίου γρίπης.

Τελικός στόχος είναι να μπορούν να εμβολιάζονται οι άνθρωποι μια φορά και να έχουν δια βίου προστασία.

Θα χρειαστεί ίσως να φτάσουμε στο 2020 ή στο 2025 πριν γίνει διαθέσιμο ένα καθολικό εμβόλιο γρίπης.

Η μέθοδος θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μακροχρόνια ανοσία κατά της γρίπης.

See More