Photos
Posts

Elektromos autóval közlekedők, figyelem!

No automatic alt text available.
ELMŰ - ÉMÁSZ

Elektromos autóval közlekedők, figyelem!

Tájékoztatjuk a tisztelt autósokat, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ által az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. székháza előt...t (3525 Miskolc, Dózsa György út 13.) üzemeltetett elektromos autó töltőállomás 2017. december 5-én adományozási ünnepség miatt egész napra lezárásra kerül.

Az ünnepség miatt aznap a töltőállomás nem áll az autósok rendelkezésére. Kérjük az elektromos autóval közlekedők szíves türelmét és megértését!

See More
Elmű-Émász - E-mobility Program updated their cover photo.
May 4, 2016

Már 39 közterületi e-autó töltőpont várja az elektromos autót használókat országszerte!

Image may contain: text
Posts

Elektromos Autós Rally Európán keresztül 9 nap alatt 9 főváros érintésével – Budapesten 2016. május 7-én.

Tisztelt Elektromos Autó Tulajdonos!

Engedje meg, hogy a Magyar Elektromobilitás Szövetség és az ELMŰ meghívja Önt az eTourEurope nemzetközi rendezvényre 2016. május 7-én, amely Budapesten immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre. Rendezvényünk kifejezetten az elektromos közlekedés és a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését hivatott szolgálni.

Az eTourEurope célja a környezetkímélő autózás népszerűsítése mellett, tapasztalatok gyűjtése az elektromos autók nagy t...ávolságok során történő használatáról, valamint a rendelkezésre álló töltőinfrastruktúra tesztelése. Az eTourEurope keretében az elektromos autók konvoja összesen 3900 km-t tesz meg 9 nap alatt, 9 európai fővárost érintve. Budapest az eTourEurope Rally magyarországi megállója.

A budapesti helyszínt partnerünk, a WestEnd City Center biztosítja immáron második alkalommal. A Rally résztvevői és elektromos járműveik 2016. május 7-én, szombaton 13 órától érkeznek a WestEnd City Center tetőkertjébe.

Idén először magyar csapat is indul az eTourEurope Rally-n, melynek résztvevőit együtt köszönthetjük a budapesti állomáson.
A versenyzők fogadása mellett elektromos autós találkozóra is készülünk.

Örömmel vennénk, ha az Ön részvételével és a tulajdonában lévő elektromos autójával elérhetnénk a kitűzött célunkat és a rendezvény helyszínén megvalósulna a "100 E-autó” Budapesten, ezzel is demonstrálva az elektromos autózás aktualitását, minél nagyobb térnyerését.

Kérjük, regisztráljon az eTourEurope rendezvényre, melyen az elektromos autós találkozó mellett számos az elektromos autózáshoz, a környezettudatossághoz kapcsolódó programmal, és a gyerekekre is gondolva egy közös Családi napra várjuk Önöket.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

A rendezvény napján a parkolás előzetes regisztrációt követően ingyenes.

A rendezvény helyszínén az elektromos autók részére töltési lehetőség az eTourEurope Rally keretében érkezett autók töltési igényének biztosítását követően áll regisztrált vendégeink rendelkezésére. Megértésüket köszönjük!

Időpont: 2016. május 7., 10:00 - 18:00, szombat, érkezés 10:00-12:00 között.
Helyszín: WestEnd City Center A2 parkoló szint

E-autó regisztráció: 2016. május 6., 12:00 óráig.

Programjaink:
· LEGFRISSEBB TRENDEK, ÚJDONSÁGOK AZ ELEKTROMOBILITÁS TERÜLETÉN
· MINIRING A GYEREKEKNEK
· VEZETÉSTECHNIKAI TANÁCSADÁS A FELNŐTTEKNEK
· TESZTVEZETÉSI LEHETŐSÉG
· EGÉSZ NAPOS CSALÁDI RENDEZVÉNY

További információk:
http://www.etoureurope.eu/
https://www.facebook.com/emobilitysolutionsltd/

Kiállítással kapcsolatos kérdéseiket az alábbi e-mail címen és telefonszámon várjuk: event@elektromobilitas.hu | +36702726972

See More

2015. október 5-én adták át és szerelték fel az első zöld alappal és fekete betűkkel ellátott rendszámtáblát magyar autóra. Mostantól erről is felismerhetjük az elektromos autókat.

2015. október 5-én adták át és szerelték fel az első zöld alappal és fekete betűkkel ellátott rendszámtáblát. Mostantól erről is felismerhetjük az elektr...
autonavigator.hu

A Los Angeles-i rendőrségnél Tesla S autókat tesztelnek - érdekes látvány közúton, szolgálati járműként egy elektromos autó.

A Tesla Model S is about as far from a Ford Crown Victoria as you can imagine, but the former might just replace the latter in the police fleets of the U.S.
mashable.com

Íme egy francia fejlesztésű elektromos jármű, amivel gyakorlatilag bárhol/bármilyen körülmények között lehet közlekedni:

Why have a Jeep when you could have this?
mashable.com

A két autó és az elektromos autók töltéséhez használt töltőoszlop maximális kihasználtsága azt jelzi, hogy a környezetbarát elektromos közlekedés elterjedőben van. Öröm kinéznünk az ELMŰ-székház épülete elé!

“Nagy a forgalom az ELMŰ Székház előtti töltőnél #e-mobility #emobility #electriccar #elmu #emasz #toyota #prius #aram #electricity #energy #rwe #rwegroup…”
instagram

Idén nyáron indul az "önjáró", saját magukat vezetni képes Google-autók tesztje. Egy rövid videó is készült ennek kapcsán, amiből megismerhetitek ezt a kompakt járművet, érdemes megnézni: http://po.st/IwdQWU

Google’s self-driving cars have been given the green light to venture out onto public roads in Mountain View, California this summer. Project Director Chris Urmson wrote in a company blog…
thenextweb.com|By Amanda Connolly

Jeremy Clarkson, a Top Gear műsorvezetője a BMW i8-at teszteli...

SNEAK PEAK: @JeremyClarkson testing the new @BMW i8! @BMWi @BMWOwnersClub @BBC_TopGear @MrJamesMay @RichardHammond pic.twitter.com/bR2NMKrc1n
twitter.com

Szeptember 25-ig nem működik töltőoszlopunk a Városligetnél, itt mutatunk két másikat a közelben.

Elektromos töltőoszlopok a Felvonulási Tér környékén
google.com
Image may contain: car
ELMŰ - ÉMÁSZ

Töretlenül erősödik az elektromos autó-eladás szerte a világon. Az európai és amerikai piacokon átlagosan 70%-al több elektromos autó talált gazdára idén mostan...áig, mint tavaly az év megegyező szakaszáig. Beszámolunk a trendekről új blogposztunkban.

See More
Image may contain: outdoor
ELMŰ - ÉMÁSZ

Aki hallott arról az amerikai milliomosról, aki már az autószalon kijáratában összetörte vadonatúj Tesláját, tudhatja, hogy az elektromos autókban bizony van bő...ven nyomaték. Dehogy az amerikai benzinzabáló és gumiégető, kultikus gyorsulási versenyautók, a dragsterek között induljon egy e-autó??

A High Tech Systems megalkotta a történelem első elektromos hajtású dragsterét, amelyet a népszerű versenyző, Don Garlits kívánalmainak megfelelően alakítottak ki. Az egyelőre kísérleti stádiumban levő bivalyerős konstrukciót 1500 kW-os, azaz közel 2000 lóerős elektromos motor hajtja.

See More
ELMŰ - ÉMÁSZ added 22 new photos to the album: e-tour 2014.

Kilenc európai nagyvárost érintve, összesen 4200 kilométert autóztak kilenc nap alatt az eTour 2014 résztvevői. Itthon az ELMŰ székházánál, és az újabb ELMŰ ele...ktromos töltőkkel gazdagodó Westend City Center előtt lehetett közelebbi ismeretséget kötni a járművekkel, és kérdezni vezetőiktől.

See More

Elektromos autót fejlesztett a győri egyetem http://buff.ly/1kHf3cP

A SZEIectra 80 kilométeres végsebességgel ugyanennyit tud megtenni egy feltöltéssel.
index.hu

"Budapesten töltődtek az eTourEurope Rally elektromos autói" http://buff.ly/1nuahjU

A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (ELMŰ) Magyarország legnagyobb áramszolgáltató vállalata, Budapesten és Pest megyében, mintegy 4.050 km2 szolgáltatási területen, több mint 1.300.000 ügyfele számára biztosítja a mindennapok nélkülözhetetlen energiáját, 1.800 munkatársa segítségével.
www.elmu.hu
Image may contain: 1 person
ELMŰ - ÉMÁSZ

Segun Oyeyiola az édesapja VW bogarából építette meg Nigéria első napelemes, szélgenerátoros, elektromos járművét. Az egyetemi hallgató alkalmanként az éhezést ...is vállalta, hogy alkatrészt, szerszámot tudjon venni a projekthez, mely végre elkészült és innovatív példát jelent a tiszta és olcsó közlekedésre.

See More