Photos
Posts

Dagsfärsk uppdatering från entreprenören AKEA.

Projektering pågår. AKEA har skickat in ansökan till Trafikverket. Tillstånd beräknas dröja 4-5 månader. Under tiden jobbar man vidare med bland annat markavtalen.

Enskilda markavtal samt ritning på tänkt läggning har skickats ut till berörda markägare. Ett möte för markägare hölls i Stehag för någon vecka sedan. Fler enskilda och gemensamma möten kan förekomma.

...

AKEA kommer inte börja gräva förrän alla markavtal är inne.

Ambitionen och förhoppningen om att få fiber till hösten 2018 lever vidare.

Ha en trevlig helg

See More

Nyhet!
Nu nytt lägre pris 19 900 kr

Vi vill med detta nyhetsbrev informera om ett nytt och billigare pris på din fiberanslutning,
nu endast 19 900 kr (tidigare 21 900 kr)

...

Detta avser område Bosarp- Kärrstorp- Öslöv- Billinge- Stockamöllan- Munkarp- Hallaröd.
Ni som redan skickat in ett avtal kommer automatiskt att få detta pris och det dras från din första faktura.

Alla hushåll på landsbygden i Höör och Eslöv är inkluderade i detta erbjudande och alla får möjligheten till fiber.

Har du inte skickat in ditt avtal gå in på www.fibertillalla.se och skicka in det till oss eller signera digitalt.

Status:
Vi har tillsammans med entreprenör sökt tillstånd hos bla trafikverket och länsstyrelse samt att vi haft markavtalsmöten med berörda markägare. Vi kommer att ha flera sådana möten löpande för att säkerställa ledningsvägen för fibern.
Du som inte berörs av markupplåtelseavtal kommer att få ett tomtprojekteringsmöte längre fram där ni kommer få information om hur vi vill komma fram på respektive tomt.

See More
Fibertillalla.se är en webbsida som ägs och drivs av Zmarket. Om du ännu inte har fiber hemma så har du kommit rätt.
fibertillalla.se
Posts

Som vissa redan uppmärksammat i Skånska Dagbladet kommer Höörs och Eslövs kommun satsa pengar i fiberutbyggnad. Många har undrat vad dessa pengar skall gå till. För att reda ut detta har jag haft en konversation med en tjänsteman som jobbar med ärendet. Här är vederbörandes svar.

"Vad jag vet så är det för att få tillgång till fiber för kommunens egen verksamhet, t ex förskolor, pumpstationer och liknande och samtidigt möjliggöra en utbyggnad för landsbygden runt omkring."

En kort uppdatering från informationsmötet. Det preliminära slutdatumet har skjutits upp. Målet är att bli färdig till årsskiftet 2018/2019.

I veckan var en tjänsteman från AKEA på genomfart. Han kontrollerade sin planerade sträcka mot verkligheten. Testet avsåg matarledningen till vårt huvudnät och inte ledningen in till respektive fastighet. Han återkommer om 14 dagar med resultatet.

Image may contain: car and outdoor

Informationsmötet i Eslöv kommer hållas på Medborgarhuset A-salen, Kyrkogatan 1.
Datum: Tisdag 10 oktober
Tid: 18:30- 19:30 samt tid för frågor

Det kommer hållas tre olika möten för oss fiberintresserade. Mötena kommer hållas i Höör den 20/9, Hörby den 5/10 och Eslöv den 10/10. Mer information om tid och plats kommer publiceras så småningom.

I dagarna kommer två olika brev gå ut till fastighetsägare i vårt område. Det ena brevet avser markavtal och kommer gå ut till berörda markägare. Det andra brevet avser anslutningsavtal och kommer gå ut till alla fastighetsägare som inte är "gröna". Detta innebär att för de som ...ännu inte bestämt sig ges nu en ny chans att komma med i projekteringen. Vissa människor som redan har skickat in ett avtal kan eventuellt få ett avtal hem till sig. Det har i så fall blivit något fel i kedjan varvid du inte är grönmarkerad hos Zitius. Utifall att du får ett avtal hemskickat, trots att du redan har tecknat avtal, måste agera genom att skicka in avtalet på nytt eller kontakta Zitius.

See More

Vi fick ett mail från representanten på Skanova igår kväll. I mailet framgick det att projekteringen pågår för fullt. De har kommit en bra bit på projekteringen och kommer kalla till informationsmöte i närtid. Vi återkommer med tid och plats när det är bestämt.

Hej fiberintresserade,

Det har inte varit mycket att rapportera även om mycket varit i görningen. Nu är vi dock snart i skarpt läge varvid vi vill kort berätta om vad som väntar i närtid.

Det har precis hållits en genomgång med entreprenören om tillstånden för byggnationen. Tyngdpunkten av mötet låg på markavtalen. Grävandet i respektive område påbörjas först när markavtalen kommit in. Målet är att samtliga markavtal skall vara inne i augusti eller senast september. Tidigare... trodde vi att medlemmar ur bygdens fibergrupp skulle kontakta berörda markägare men det uppgiften kommer skötas av representanter från AKEA istället. När markavtalen är inhämtade kommer de fiberintresserade bli kontaktade för tomtprojektering. Parallellt med tomtprojektering kommer stamnätet att byggas.

Vi önskar er en trevlig midsommar.

See More

Vårt fiberprojekt går vidare!

Informationsbrev 2017-03-31

Upphandling av grävning och installation är nu slutförd och Zitius har tecknat avtal med Akea för att utföra installationen i vår fibernät.

...

Detta innebär att processen att få kabeln installerad och försedd med ljus fortsätter. Detta känns jätteskönt för oss som jobbat i de olika föreningarna. Vi ser med glädje på fortsättningen och att vi kommit så här långt.

Målsättningen är fortfarande att installationen skall vara klar under 2017. Nästa steg är att Akea skall göra en detaljplanering som beräknas ta ca 2 månader. Efter detta följer arbetet med att göra markavtal för grävning och därpå installationsplanering till varje fastighet.

Vid installationsplanering till varje fastighet kommer ni som tecknat avtal att få hembesök där ni tillsammans med Akea går igenom Er installation. Om möjlighet finns kommer det anordnas informationsmöte som öppet hus och detta planeras under maj eller juni.

Installationen av våra fastigheter kommer att göras efter hand som man gräver, vilket då innebär att vi kommer att bli inkopplade på olika tidpunkter under projektet.

Vi får återkomma med mer information när installationsplaneringen har gjorts.

Till fastighetsägarna som inte har tecknat avtal.

De fastigheter som gjort intresseanmälan alternativt varken gjort intresseanmälan eller avtal kan komma att bli uppringda av Zitius. Ni kan ännu gå in på www.fibertillalla.se och teckna avtal.

Vad har hänt sedan sista informationsbrevet.

Samtliga som tecknat avtal skall ha fått en orderbekräftelse antingen via epost eller via brev. Om ni inte har fått denna information ber vi er ta kontakt med Zitius eller med någon av oss som hjälper till i detta projekt.

Förvirrande information - IP-only.

Några av Er, har under de senaste veckorna fått information från IP-Only. Vi vill bara klarlägga att vi har inget samarbete med IP-Only utan vårt samarbete är med Zitius.

Om du får ett kontrakt som inte är undertecknat Zitius - tag kontakt med oss så att niinte råkar skriva på fel!

En stor skillnad är att vi är färdiga att börja bygga, medan IP-Only ligger i planeringsfasen och kanske 2 år bort innan de kan leverera, om de kan leverera.

Informationskanaler.

Zitius – www.fibertillalla.se

Vår egna informationskanaler:

Bosarp fiberförening - http://www.bosarpsfiber.se

Stockamöllan Billinge fiberförening - http://www.billinge-stockamöllan- fiber.se/

Fiber i Hallaröd - http://hallarod.eu/fiber-i- hallarod/

Munkarp – Klingstorp – Ageröd - http://www.munkarp108.se/fiber/

En gemensam Facebook-grupp.

Namnet på gruppen är:

Fiber till Bosarp, Billinge, Stockamöllan, Hallaröd & Munkarp

Denna finner ni på följande adress:

https://www.facebook.com/Fiber-till-Bosarp-Billinge-Stock…/…

See More
Fibertillalla.se är en webbsida som ägs och drivs av Zmarket. Om du ännu inte har fiber hemma så har du kommit rätt.
fibertillalla.se

Jippi !

Idag kom orderbekräftelsen på fiberleverans från Zitius AB till dig som beställt fiberanslutning ( 523 stycken )

Har du inte fått bekräftelsen på din mejl och vet att du beställt, hör av dej! ...
landsbygd@zitius.com
billinge.stockamollan.fiber@gmail.com

Du, som ännu inte tecknat avtal men skickat in intresseanmälan
kommer att kontaktas av Zitius under mars månad (178 stycken ).

Du, som ännu inte bestämt dig. Du har fortfarande möjlighet att komma med.
OBS! Försäkra dig om att det är Zitius som kontaktar dig och inte IP Only.

See More

Nu får vi fiber!
Zitius har beslutat att starta en upphandling av vårt fibernät.
Detta innebär att processen att få kabeln installerad och försedd med ljus är på gång.
Detta känns jätteskönt för oss som jobbat i de olika föreningarna. Vi ser med glädje på fortsättningen och att vi kommit så här långt.

...

Målsättningen är fortfarande att installationen skall vara klar under 2017.
Då kanske vi kan se Kalle Anka via fiber julafton 2017.
Första steget är nu en upphandlingsrunda där de leverantörer som vill lämna pris på vår installation, skall göra detta inom 35 dagar.
Sedan ska det tecknas avtal med den leverantör av installationen som väljs ut.

Efter det kommer planläggning av var kablar skall grävas ner och i detta ligger då att teckna markägareavtal med berörda markägare.
När detta är gjort så är det klart att börja installationen. Det är då vi kommer att se att något händer.
Förvirrande information - IP-only.
Några av Er, har under de senaste veckorna fått information från IP-Only.
Vi vill bara klarlägga att vi har inget samarbete med IP-Only utan vårt samarbete är med Zitius.

De kommer även att hållas ett informationsmöte den 9 feb i Eslöv och detta har inget med vår installation att göra.
Om du får ett kontrakt som inte är undertecknat Zitius - tag kontakt med oss så att ni inte råkar skriva på fel!

En stor skillnad är att vi är färdiga att börja bygga, medan IP-Only ligger i planeringsfasen och kanske 2 år bort innan de kan leverera.

Information från Zitius och Höörs Kommun.
I tidningen står det ganska ofta om fiberinstallationer och några av Er kommer att få inbjudningar till informationsmöte på olika platser inom Höörs Kommun.
På samma sätt så har detta inget att göra med vår installation, utan är nästa steg av fiberutbyggnaden inom Höörs Kommun.

Ny informationskanaler.
Ny gemensam hemsida och Facebook-grupp
Genom att projektet drar igång så kommer våra 4 område att slå ihop sina webbsidor till en. Arbetet med detta påbörjas snarast. Vi återkommer med mer information kring detta.
Under tiden så har ni fortfarande tillgång till de hemsidor som funnits tidigare.
Samtidigt så kommer det att skapas en Facebookgrupp som vi kommer att använda för att delge er snabbinformation.

Vi ser fram mot en ”ljus” framtid
Hälsningar från oss i de olika fibergrupperna.

See More

Facebook-sidan kommer byta namn till "Fiber till Bosarp, Billinge, Stockamöllan, Hallaröd & Munkarp". Eftersom våra bygder jobbar tillsammans, känns det smidigast att ha ett gemensamt informationsflöde.

På tal om information kan jag meddela att det kommer en glädjande uppdatering inom några dagar. Se gärna till att sprida denna sida till boende i de andra bygderna, för att de också skall kunna ta del av nyheterna.

VI FÅR FIBER!
Planerna är klara för nästa steg i fiberprojektet. Anbudsförfrågan, grävning, kommer att skickas ut i slutet av januari 2017.
Du som vill vara med men ännu inte anmält dig.
Gör detta snarast, men senast den 15 januari 2017
på Fibertillalla.se

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

Zitius kontor idag 13.30, Fiber till alla. Inmatning pågår för fullt. Högarna som ligger framför pärmarna har kommit in sedan i torsdags och är inte påbörjade ännu.

Image may contain: one or more people and people sitting

OBS! Det går fortfarande att intresseanmäla och skicka in avtal. Pris 21900:-.
Måndagen 12:e dec. träffas fibergrupperna Bosarp, Kärrtorp, Öslöv, Billinge, Stockamöllan, Munkarp och Hallaröd för att diskutera hur vi går vidare.