Posts

Fisimatente [fɪzɪmatɛntə] Uitdrukking.

Een Napoleontische oorlog: Geweld, tirannie, kanonslagen, prikgeweren en super schattige soldatenpakjes. Duitsland viel in het begin van de 19e eeuw grotendeels onder Franse bezetting. In de rook van geweer- en kanonschoten raakte het land bezaaid met soldatenkampen. Hogere officieren hadden hun eigen tent. Regelmatig kregen Duitse meisjes van deze eenzame heren de uitnodiging hun tent te bezoeken.

“Visitez ma tente" of "Voici ma tente“...

Eenmaal aangekomen in hun tent bleek hoe eenzaam deze officieren moesten zijn geweest. Niemand kwam hier zonder kleerscheuren vandaan. Golven aan babies werden geboren om op te groeien zonder biologische vader. Overal werden vrouwen gewaarschuwd in dat land waar ze toen al onuitstaanbaar kut waren met inheemse talen.

“Pas op voor Fisimatenten"

Visitez notre tente?

See More

Beste jij,

Vanavond gebeurt er Fisimatente in de Bakkerij van Castricum. Dat wil zeggen: op het cultureel podium De Bakkerij te Castricum speelt Fisimatente met Maarten Mantel weer een voorstelling op 11 maart 2018. Laat dit duidelijk zijn voordat menigten fans op een lukrake dag voor een willekeurige bakker van Castricum om cabaret-praktijken schreeuwen. Dat nooit meer.

Dus kom gewoon op je zondagavond even lachen doen in de Bakkerij.

...

Voor maar €8,- de neus komt men binnen.
Open: 20:00 uur.
Aanvang: 20:45 uur.
Reserveren kan:
http://www.vriendenvandebakkerij.nl/?p=7556

See More
Een fijn avondje cabaret ofzo in De Bakkerij! Met Fisimatente en Maarten Mantel. Zondag 11 maart De Bakkerij Castricum.FisimatenteHet was in de napoleontische tijd met strenge winters. Vele mensen led[..]
vriendenvandebakkerij.nl
Photos
Reviews
5.0
2 Reviews
Tell people what you think
Marjoleine Enja
· October 21, 2017
Creatief, origineel en heel geinig