Photos
Videos
Behind The Frame | X-Photographer Daniel Tengs and the X-T2
4
Posts

Nähdään Kuva & Kamera - messuilla 2.-4. maaliskuuta! Olemme paikalla ja esittelemme X- ja GFX-sarjan kameroitamme ja objektiivejamme. Ja tietenkin meillä on mukanamme uusi X-sarjan huippumallimme, FUJIFILM X-H1!

Fujifilm Suomi added 7 new photos.

FUJIFILM X-H1

Nyt tulee X-sarjan uusi huippumalli, FUJIJFILM X-H1, kehitelty vastaamaan ammattilaiskuvaajien vaatimuksia niin valokuvauksessa kuin videotallennu...ksessakin. Uudelleenkehitelty vankka ja kestävä kamerarunko, parannettu ergonomia ja käytettävyys viisiakselisen kuvanvakaimen ansiosta sekä lukuisia uusia kuva- ja videotoimintoja. Näin X-H1 ottaa paikkansa korkeimman suorituskyvyn omaavana, monipuolisimpana ja edistyneimpänä X-sarjan kamerana koskaan.

Ensimmäinen X-sarjassa kuvanvakaimella

Uusi FUJIFILM X-H1 on ensimmäinen X-sarjan kamera viisiakselisella kuvanvakaimella (IBIS), joka edistyneen rakenteensa ansiosta (mm. tuplaprosessorit) yltävät noin 10 000 laskutoimitukseen per sekunti). Tähän kun vielä yhdistetään jokin objektiivi X-sarjan laajasta korkealaatuisten objektiivien valikoimasta, kompensoi uusi kuvanvakain jopa 5,5 porrasta pidemmällä suljinajalla. Suurta tarkkuutta vaativassa valmistusprosessissa kokoonpano sisältää jokaisen kameran yksityiskohtaisen tarkastuksen ja säädön kuvakennon oikean paikan varmistamiseksi. Uudelleenkehitetty jousitus ja suljinasetus ”sähköinen ensimmäinen verho” minimoi mekaanisen sulkimen värähtelyt, jolloin kuvanvakaimen edut pääsevät täysin oikeuksiinsa.

Vahvempi rakenne, entistä teräväpiirtoisempi etsin ja uusi ylänäyttö

Kamerarungon vankka ja sääsuojattu rakenne on 25% vahvempaa magnesiumseosta ja kestävämpi pinnoite ja objektiivikiinnitys kuin aiemmin julkaistussa FUJIFILM X-T2:ssa. X-H1 on myös saanut suuremman kahvan ja uudelleenkehitetyn laukaisimen. Kameran suljin työskentelee hiljaisemmin ja reilunkokoinen AF-ON-nappi on luotu niitä kuvaajia varten, jotka haluavat säätää automaattitarkennusta peukalolla. Sähköinen 3,69 megapikselin etsin vaikuttaa korkealla suurennusasteellaan ja päivitystaajuudellaan sekä minimaalisella ”blackout”-ajallaan sarjakuvauksessa. LCD-näyttö kameran takapuolella (3 tuumaa) on saanut kosketustoiminnon ja on FUJIFILM X-T2:n tavoin käänneltävissä kolmeen suuntaan; ylös- ja alaspäin kuvatessa vaakaformaatissa ja ylöspäin kuvatessa pystykuvia. X-H1 on varustettu myös suurella ylänäytöllä, joka toimii loistavasti kaikissa valo-olosuhteissa ja tarjoaa mahdollisuuden muokata informaatiota käyttäjän tarpeisiin sopivaksi, sekä valokuva- että videotilassa.

Kameran sisältä löydämme saman 24.3 megapikselin X-Trans CMOS III –kennon ja voimakkaan prosessorin (X Processor Pro), jotka esiteltiin ensin FUJIFILM X-Pro2:ssa ja myöhemmin FUJIFILM X-T2:ssa. Värisuodattimen epäsäännöllinen pikselisovitus mahdollistaa sen, että kameran ei tarvitse käyttää terävyyttä heikentävää alipäästösuodatinta vastustaakseen moiré-efektiä hienoissa kuvioissa. Siten prosessori pystyy hyödyntämään kennon täyden potentiaalin luodakseen upean yksityiskohtien rikkauden ja FUJIFILM:ille tyypillisen värintoiston. Kennossa on matala kohina ja se yltää hyvin korkeisiin herkkyyksiin.

Kattavia parannuksia edistyneille videokäyttäjille

X-H1 on ensimmäinen X-sarjan kamera uudella filmisimuloinnilla ETERNA. Filmisimulointi perustuu analogiseen filmiin ETERNA, joka on kauan ollut suosittu kinokuvauksessa. ETERNA luo elokuvamaista tyyliä suurella sävylaajuudella varjoissa sekä alhaisemman kontrastin ja värikylläisyyden. Yhdistettynä mahdollisuuteen lisätä dynamiikka-aluetta (DR400) ja bittinopeutta (200 Mbps saakka) sujuu kuvaaminen nopeammin ja kuvaajalla on suurempi luova vapaus noin 12 portaan alueen ansiosta.

X-H1 tallentaa 4K DCI (4096 × 2160 pikseliä) tai UHD (3840x2160 pikseliä) ja korkeanopeusvideota Full-HD:nä jopa 120 fps tasaisemman hidastuksen saamiseksi. Kamera voi nyt myös käyttää F-Log-värinmääritysprofiilia sekä muistikorttiin että ulkoiseen tallentimeen HDMI-liitännän kautta. Seuraavaa automaattitarkennusta videolle on parannettu ja sille on annettu enemmän asennusmahdollisuuksia (jäljitysherkkyys ja AF-nopeus) ja manuaalisessa tarkennustilassa on nyt asetus ”linjäärinen”, mikä helpottaa tarkennuksen siirtoa. X-H1:n äänentoisto on myös saanut uusia asetuksia ja toimintoja, kuten korkealaatuisempi sisäinen mikrofoni sekä toiminto aikakoodille.

Parempi automaattitarkennus ja uusi tila välkynnän vähentämiseen

Kameran automaattitarkennusalgoritmi on parannettu aikaisempiin X-sarjan malleihin verrattuna. Automaattitarkennus toimii nyt nopeammin ja korkeammalla tarkkuudella tilanteissa, joissa valo on vähäistä ja matalan kontrastin kohteissa. Himmentimen f/11 käyttö on nyt mahdollista, samoin kuvakennon nopeampien AF-pisteiden käyttö vaiheentunnistuksella. Isoja parannuksia on tullut myös seuraavan automaattitarkennuksen (AF-C) zoomauksessa, mikä tuo suuria etuja kuvatessa kohteita, joiden liikerata on ennalta-arvaamaton.

Nopean ja tarkan tarkennuksen säätöä varten kamerassa on joystick, jolla valitaan aktiivinen AF-piste tai AF-alue. Automaattitarkennus mittaa suurella tarkkuudella 91 kappaleen tarkennuspisteellä, joista 49 keskimmäisintä ovat vaiheentunnistavia maksimaalista nopeutta ja tarkkuutta varten. Tarkennuspisteet kattavat suurimman osan etsinkuvasta ja ne voidaan valita automaattisena tai manuaalisena. Kun tarvitaan korkeampaa tarkkuutta, voidaan pisteiden määrää lisätä jopa 325 kappaleeseen valikkoasetuksen kautta.

X-H1:ssä on uusi toiminto välkynnän vähentämiseen, kun valonlähteillä on epätasainen valovoima ja väri. Toiminto huolehtii, että kamera ottaa kuvan juuri kun välähtävä valonlähde on voimakkaimmillaan tasaisemman valotuksen ja valkotasapainon saamiseksi esimerkiksi sisätilakuvauksissa, joissa käytössä loisteputkivalaistus.
.
Vertical Power Booster Grip – VPB-XH1

Valokuvaajat, jotka kaipaavat erityisen korkeaa suorituskykyä, voivat käyttää akkukahvaa Vertical Power Booster Grip VPB-XH1, johon mahtuu kaksi akkua. Yhdessä kameran akun kanssa lisääntyy kapasiteetti noin 900 kuvaan, samalla kun X-H1 saa tarpeeksi lisävoimaa lisätäkseen maksimaalisen sarjakuvausnopeuden 8:sta 11 fps. Sitä paitsi etsimen ”blackout”-aika vähentyy entisestään samalla kun tallennusaika 4K-videolle pitenee noin 30 minuuttiin. Akkukahva on tehty magnesiumseoksesta, se on yhtä lailla sääsuojattu kuin runkokin ja on varustettu säädöin, jotka helpottavat kuvausta pystysuunnassa (mm. laukaisin, syöttöpyörä, AF-ON, Q-valikko ja AF-joystick). VPB-XH1 on varustettu myös kuulokeliitännällä, mikä onkin videokuvaajien keskuudessa arvostettu hienous. Mukana tulevalla AC-adapterilla AC-9VS muuntaa VPB-XH1:n erilliseksi kaksoislaturiksi (lataa kaksi akkua noin kahdessa tunnissa) ja sitä voidaan käyttää myös kameran virtalähteenä.

Saatavilla: maaliskuu 2018
Suositushinta:

Kamerarunko: 1999 €

Kamerarunko settinä VPB-XH1:n kanssa + 2 lisäakkua: 2 399 €

See More

Nyt tulee X-sarjan uusi huippumalli, FUJIJFILM X-H1, kehitelty vastaamaan ammattilaiskuvaajien vaatimuksia niin valokuvauksessa kuin videotallennuksessakin. Uudelleenkehitelty vankka ja kestävä kamerarunko, parannettu ergonomia ja käytettävyys viisiakselisen kuvanvakaimen ansiosta sekä lukuisia uusia kuva- ja videotoimintoja. Näin X-H1 ottaa paikkansa korkeimman suorituskyvyn omaavana, monipuolisimpana ja edistyneimpänä X-sarjan kamerana koskaan.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Fujifilm Suomi
82 Views
82 Views
Posts

Kamera-lehti: Fujifilm on esitellyt X-H1-kameran eurooppalaiselle valokuvalehdistölle Portugalissa. Kamera-lehti oli mukana julkistuksessa.

https://kamera-lehti.fi/fujifilmin-uutuus-esiteltiin-portu…/

Fujifilm on esitellyt X-H1-kameran eurooppalaiselle valokuvalehdistölle Portugalissa. Kamera-lehti oli mukana julkistuksessa. Tapahtumapaikkana oli alkukeväinen Lissabon, ja tilaisuudessa oli mahdollista kokeilla kameraa vaihtelevissa olosuhteissa. Infotilaisuuden järjestäjä piti kaikkiaan nelj...
kamera-lehti.fi

"The Fujifilm X-H1 review – Technicalitus Maximus" by X-Photographer Jonas Rask

https://jonasraskphotography.com/…/the-fujifilm-x-h1-revie…/

Here we go again. With what has apparently become “my thing” in Fujifilm circles. Today I get to write about the new Fujifilm X-H1 APS-C camera. What I think is great about it, and what…
jonasraskphotography.com

FUJINON MKX18-55mm T.2.9 ja FUJINON MKX-50-135mm T2.9

Uuden huippumallin, FUJIFILM X-H1:n, julkistamisen yhteydessä julkaistaan X-sarjaan uusi FUJINON-objektiivien sarja, joka on suunnattu elokuvantekijöille. FUJINON MKX18-55mm T.2.9 ja FUJINON MKX-50-135mm T2.9 ovat kaksi korkeatasoista kino-objektiivia, joissa on korkein mahdollinen optinen suorituskyky ja käytettävyys ammattilaisvideokuvausta varten. Objektiivit, jotka vastaavat 27mm-84mm:ä sekä 76mm-206mm:ä kinokoossa, ov...at ensimmäiset täysin mekaanisesti säädeltävät kino-objektiivit X-kiinnityksellä. Vielä yhdistettynä X-sarjan ainutlaatuiseen värintuottoon, luovat objektiivit täysin uusia mahdollisuuksia videoon suuntautuneille valokuvaajille.

Mahdollisuudet ammattitaitoisesti tuotettuihin videomateriaaleihin edullisempaan hintaan on noussut viime vuosina. Tätä ajatellen julkaistiin FUJIFILM X-T2 4K-videolla kesällä 2016. Jotta kysyntään voitaisiin vastata entistä paremmin, julkaistaan nyt FUJIFILM X-H1 monin parannuksin ja uudelleenkehitetyin toiminnoin. Muutamia näistä toiminnoista ovat viisiakselinen kuvanvakain (IBIS), ETERNA-filmisimulointi, 4K DCI sekä Full-HD korkeanopeusvideo 120 fps asti.

Perinteisesti video-objektiivit ovat olleet suuria, painavia ja kalliita verrattuna valokuvaobjektiiveihin. Uudet MKX-objektiivit on suunniteltu kompakteihin X-sarjan järjestelmäkameroihin ja siksi niillä on alhainen 1080 gramman paino, ja sama pituus sekä filtterihalkaisija (φ82mm) objektiivien vaihdon helpottamiseksi. Objektiivien sähköiset kontaktit mahdollistavat kuvanvakaimen hyödyntämisen X-H1:ssä, vääristymän korjauksen ja optimaalisen värinmuokkauksen Fujifilmin filmisimulointitilojen avulla.

Nämä kaksi objektiivia kattavat videotuotannossa eniten käytetyt polttovälit ja kiinteällä himmentimellä T2,9 koko zoomausalueen yli saadaan pehmeä bokeh-efekti. MKX18-55mm:ssä ja MKX50-135mm:ssä on optinen videokuvaukseen sopiva design toiminnoin, joilla estetään polttovälin muutokset tarkennettaessa (”breating”), tarkennuksen siirtyminen ja optisen akselin liike zoomatessa.

Tarkkaa käsittelyä varten objektiiveissa on kolme rengasta manuaaliseen käsittelyyn. Yksi tarkennusta, yksi zoomausta ja yksi iiristä (himmennin) varten, kaikissa 0,8m hammasratas (gear pitch), sekä 200 asteen kiertokulma sujuvaa tarkennusta varten. Objektiivin kiinnityksen läheisyydessä on myös makrotoiminto, jonka ansiosta elementit siirtyvät optisesti lähelle kohdetta, jolloin ei tarvitse vaihtaa makro-objektiiviin.

Suositushinta:
MKX18-55
4099 €

MKX50-135
4399 €

Saatavilla: huhtikuussa 2018

See More
Image may contain: camera
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Image may contain: camera

FUJIFILM X-H1

Nyt tulee X-sarjan uusi huippumalli, FUJIJFILM X-H1, kehitelty vastaamaan ammattilaiskuvaajien vaatimuksia niin valokuvauksessa kuin videotallennuksessakin. Uudelleenkehitelty vankka ja kestävä kamerarunko, parannettu ergonomia ja käytettävyys viisiakselisen kuvanvakaimen ansiosta sekä lukuisia uusia kuva- ja videotoimintoja. Näin X-H1 ottaa paikkansa korkeimman suorituskyvyn omaavana, monipuolisimpana ja edistyneimpänä X-sarjan kamerana koskaan.

Ensimmäinen X-s...

Continue Reading

Valokuvaaja Jessica Wikström testaa keskikoon kamera FUJIFILM GFX 50S:ää Profoton uuden Air Remote TTL F:n ja B1X:n kanssa. Video on kuvattu Jessican studiossa Tukholman Kungsholmenilla malli George Dellingerin potrettikuvauksen aikana.

Katso koko video täältä: https://youtu.be/jt25SEoTp-Y

Photographer Jessica Wikström Tests Medium Size Camera Fuji Film Gfx 50 s with new air remote! And B1x. The video was described in Jessica's studio in Stockholm's over model during the portrait of George Dell. Watch the full video here: https://youtu.be/jt25SEoTp-Y
Translated
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
3,302 Views
FUJIFILM X WORLD is with Profoto and Fujifilm Sverige.

Swedish photographer Jessica Wikström photo shoot with model George Dellinger in Stockholm, Sweden using FUJIFILM GFX 50S and the new Profoto Air Remote TTL-F together with Profoto B1X

Fujifilm Suomi updated their cover photo.

X Magazine #23:

http://bit.ly/2j00Ywx

Image may contain: phone, screen, camera and text
Fujifilm Suomi updated their cover photo.

- FUJIFILM X-Pro2 FIRMWARE VER. 4.00 -

Nyt saatavilla uusi ohjelmistopäivitys FUJIFILM X-Pro2:een monin uusin parannuksin, mm. 4K-videotallennus, suoratallennus tietokoneelle, tuki uudelle "FUJIFILM X RAW STUDIO":lle, parannettu seuraava autofokus, RGB-histogrammi, kirkasvalon varoitus sekä parempi yhteensopivuus studiosalamoiden kanssa.

Lue lisää ja päivitä kamerasi täällä:

...

http://www.fujifilm.com/…/softw…/firmware/x/xpro2/index.html

See More
Image may contain: camera and text

"Dual vision” – FUJIFILM X-T2 vai FUJIFILM X-Pro2?

X-kuvaajat Charlene Winfred ja Flemming Bo Jensen kertovat, mikä X-sarjan huippumalleista on heidän suosikkinsa ja miksi se soveltuu juuri heidän valokuvaamiseensa parhaiten.

Mikä on sinun suosikkisi ja miksi?

... See More
"Dual vision” – FUJIFILM X-T2 vai FUJIFILM X-Pro2? X-photographers @[100001818819607:2048:Charlene Winfred] and @[759383981:2048:Flemming Bo Jensen] tell us which of the top models of the x series is their favorite and why it is suitable for their photography. What's your favorite and why? https://www.youtube.com/watch?v=rXGZaq4vMMA
Translated
X-Photographer Flemming Bo Jensen and Charlene Winfred go head to head. Find out why Flemming uses the X-T2 meanwhile Charlene uses the X-Pro2. Filmed 4K on ...
youtube.com

Mitäon koti sinulle?

Tule mukaan norjalaisen Magnum-kuvaajan Jonas Bendiksenin kotiin, hän kertoo videolla valokuvaamisestaan, FUJIFILM GFX:stäja kuvistaan projektissa "Home".

Valokuvaprojekti ”Home”on FUJIFILMin ja kuvatoimisto Magnumin yhteistyötä. 15 valokuvaajaa tutkii teemaa ”Home”, jonka tulos esitellään näytöksissäympäri maailmaa maaliskuusta 2018 alkaen.

...

Osallistuvat valokuvaajat:

 Antoine d’Agata (Ranska)
 Jonas Bendiksen (Norja)
 Chien-Chi Chang (USA)
 Thomas Dworzak (Georgia/Iran/Saksa)
 Elliot Erwitt (USA)
 David Alan Harvey (USA)
 Hiroji Kubota (Japani)
 Alex Majoli (Italia)
 Trent Parke (Australia)
 Gueorgui Phikhassov (Venäjä)
 Mark Power (Iso-Britannia)
 Moises Saman (Espanja/Peru)
 Alessandra Sanguinetti (USA)
 Alec Soth (USA)
 Alex Webb (USA)

Lue lisääprojektista täältä: http://home-magnum.com/en/

https://youtu.be/hMAPsjR5_04

See More
What's home for you? Come to the home of the Norwegian Magnum Photographer Jonas Bend, he will tell you on video of his photography, Fujifilm GFX:stäja for his photos in the project "home". The Photo project "home" is the collaboration of Fuji film and photo office Magnus. 15 photographers are investigating the theme "home" whose result will be presented in shows around the world from March 2018 Participating Photographers:  Antoine D ' Agata (France)  Jonas Bend (Norway) Chien-Chi Chang (USA) Thomas Courtney (Georgia / Iran / Saks) Elliot Erwitt (USA) David Alan Harvey (USA) Hiroji Kubota (Japani) Alex Majoli (Italia) Trent Parke (Australia)  Swim (Russia) Mark Power (Iso-Britannia) Moises (Espanja / Peru) Alessandra (USA) Alec Soth (USA) Alex Webb (USA) Read more about the project here: http://home-magnum.com/en/ https://youtu.be/hMAPsjR5_04
Translated
Magnum Photographer Jonas Bendiksen on the subject of "HOME" In collaboration with FUJIFILM, Magnum Photos is on a major new project exploring the subject of...
youtube.com

- Ohjelmistopäivitys vers. 3.00 X-T2:een -

Uusi ohjelmistopäivitys FUJIFILM X-T2:een on nyt saatavilla, ja siihen sisältyy mm. tuki uudelle "FUJIFILM X RAW STUDIO":lle, parannettu seuraava automaattitarkennus, RGB-histogrammi, varoitus kirkkaalle valolle ja parempi yhteensopivuus studiosalamoiden kanssa.

Lue lisää ja lataa päivitys täältä:

This goes to all X-T2 users!!

The latest firmware Ver.3.00 is now available for download!! The free upgrade will provide support for “FUJIFILM X RAW STUDIO”, im...prove studio flash controller usability compatibility, introduce new AF tracking algorithm and more!

Follow the link below for more details and to download the latest firmware

http://www.fujifilm.com/…/software/firmware/x/xt2/index.html

See More
Please read this Agreement carefully before downloading this upgraded version software ("FIRMWARE"). By downloading FIRMWARE, you are agreeing to be bound by the terms of this Agreement. If you do not agree to the terms of this Agreement, you are not authorized to download FIRMWARE.
fujifilm.com

- Ohjelmistopäivitys vers. 2.00 GFX 50S:ään -

Uusi ohjelmistopäivitys FUJIFILM GFX 50S:ään on nyt saatavilla, ja siihen sisältyy mm. tuki uudelle "FUJIFILM X RAW STUDIO":lle, parempi yhteensopivuus studiosalamoiden kanssa sekä useita muita parannuksia kameran asetusmahdollisuuksiin.

Lue lisää ja lataa päivitys täältä:

Firmware Ver.2.00 is now available for GFX 50S!

The free upgrade will provide support for “FUJIFILM X RAW STUDIO”, improve studio flash controller usability and... enhance functionality. Follow the link below for more detail and proceed to download!

See More
Please read this Agreement carefully before downloading this upgraded version software ("FIRMWARE"). By downloading FIRMWARE, you are agreeing to be bound by the terms of this Agreement. If you do not agree to the terms of this Agreement, you are not authorized to download FIRMWARE.
fujifilm.com

X-kuvaaja Kevin Mullins testaa uutta FUJINON GF45mm F2.8:aa hää- ja katukuvaukseen:

https://www.youtube.com/watch?v=0fj4JoiJ7cY

In this short video, Kevin Mullins, documentary wedding photographer, uses the medium format GFX 50S with the new Fujinon GF45mmF2.8 R WR lens to candidly sh...
youtube.com

Photographer Serkan Günes - Landscape photography shot with medium format - Helsinki 23.11. klo 18:00-19:30 - Rajala Pro Shop Postitalo

Serkan Günes - Landscape photography shot with medium format - Helsinki 23.11. klo 18:00-19:30

https://www.rajalacamera.fi/fujifilm-landscape-photography-…

Kamerat ammattilais- ja harrastekäyttöön. Parhaat ratkaisut muistojen ikuistamiseen, säilyttämiseen ja esittämiseen. Tutustu laajaan valikoimaamme!
rajalacamera.fi