Posts

In deze donkere dagen wordt vaker ingebroken. Twee studenten van het Arcus College, Fon Overeem en Joey Pasveer, hebben een speciaal project opgezet om de veiligheid voor onze inwoners extra onder de aandacht te brengen.
Donderdag 28 januari trokken zij samen met afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente én de politie met 35 mannen en vrouwen sterk door onze gemeente om extra controles uit te voeren. Zij controleerden op openstaande ramen, poorten en deuren. In de wijk... Nieuwenhagen was inzameldag van Rd4. Hierdoor stonden veel containers bij muren, waardoor inbrekers gemakkelijk op het dak konden klimmen. Om mensen bewust te maken van de situatie en de mogelijke gevolgen hiervan, hebben zij bij de bewoners aangebeld en ‘voetstappen’ aangereikt die van een inbreker hadden kunnen zijn. Wil je weten wat je kunt doen om inbraken te voorkomen? Kijk op: http://bit.ly/2EvUWkb

See More
Image may contain: shoes
No automatic alt text available.

VOORVERKOOP PINKPOPKAARTEN!
Zaterdag 24 februari start om 10.00 uur de voorverkoop van de Pinkpopkaarten voor de 49ste editie van Pinkpop. Ook in het Burgerhoes (Sweelinckplein 1) is die dag een verkooppunt ingericht. Op deze plek vindt de verkoop van de tickets ALLEEN plaats op zaterdag 24 februari.
Dit jaar vindt het Pinkpopfestival voor de 31ste keer plaats op het Megalandterrein in Landgraaf en wel op 15, 16 en 17 juni. Koop de tickets alleen via de officiële verkoopkanalen. De ticketprijzen worden op 21 februari, de dag van de perspresentatie in Paradiso Amsterdam, bekend gemaakt. De kaartverkoop aan de balies in het Burgerhoes gaat gewoon via ticketmaster. Betaling is mogelijk via pin of contant. Let wel: op = op! Meer informatie? Kijk op www.pinkpop.nl

No automatic alt text available.
Videos
Landgraaf heeft veel te bieden op toeristisch gebied. Niet alleen tal van activiteiten en sportmogelijkheden, maar ook ontspanning en natuur en rust. Voor ieder wat wils. Het RTL4 programma 'Nederland heeft het' besteedde onlangs aandacht aan onze gemeente. Voor wie het gemist heeft, hieronder nogmaals het item
128
40
Dansgroep Slide verraste de aanwezigen op de Open Dag van het Burgerhoes zojuist met een heuse flashmob! Tot 17.00 uur is er nog meer zang, dans en nog veel meer.
194
18
Het Burgerhoes is het ‘hoes’ waar onze burgers centraal staan. De partners van het Burgerhoes hebben niet alleen hun eigen aanbod, maar werken ook samen. Op die manier versterken ze het aanbod én de dienstverlening voor jou, als burger. We stellen de partners kort voor. Bij een aantal partners kun je door te klikken op hun naam op hun eigen Facebookpagina komen voor hun activiteiten: • Het Klant Contact Centrum van de gemeente biedt gemeentelijke diensten aan. Bijvoorbeeld uitgifte van rijbewijzen en paspoorten, voorzieningen voor inwoners die op ondersteuning zijn aangewezen en de vergunningverlening voor activiteiten en plannen. • ISDBOL, de Intergemeentelijke Sociale Dienst, ondersteunt de burgers vooral op het gebied van werk en inkomen. • Bij de Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken kun je terecht voor alles wat met lezen te maken heeft, maar voor ‘een leven lang leren’, nieuwe mediatechnieken en cultuurontwikkeling. • Het Clientenplatform Wwb geeft advies over het sociale beleid van de gemeente en biedt haar kennis aan tijdens een maandelijks spreekuur (eerste maandag van de maand tussen 14 en 16 uur). • De Omroep Landgraaf verzorgt reportages over een groot aantal evenementen en activiteiten in Landgraaf, interviewt burgers en biedt informatie aan via haar kabelkrant. • Het SeniorWeb leert met name 50-plussers om te gaan met computers, internet en alles wat daarbij hoort. Die kennis kan in de SOOS nog verdiept worden. Het SeniorWeb geeft ook speciale cursussen over, onder andere, fotobewerking. • Het Service Gilde Landgraaf, kortweg ‘Het Gilde’, biedt cursussen en workshops aan, bijvoorbeeld over talen, verkeersveiligheid of mode. Het Gilde Podium verzorgt ook diverse lezingen. • De Vrijwilligerscentrale van Welsun bemiddelt tussen vraag en aanbod als het gaat om de inzet van vrijwilligers voor burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Meer info over openingstijden en contacten: http://www.landgraaf.nl/dienstverlening/contact-en-openingstijden_42015/
90
4
Photos
Posts

In VIA Landgraaf deze week een leuk artikel over de taallessen aan de statushouders bij het Mens Ontwikkel Bedrijf. De taallessen worden gegeven door een vrijwilliger van de Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken. Zodra de deelnemers de taal voldoende beheersen gaan ze aan het werk binnen het Mens Ontwikkel Bedrijf of de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente #Landgraaf. De taalles moet de gang naar werk vereenvoudigen.

Image may contain: 4 people, people sitting and text

We ontvingen een ansichtkaart uit Nepal van Mieke en Lida. Zij bedanken onze gemeente voor onze sportfaciliteit; de trappen op de Wilhelminaberg. Die hebben ze gebruikt om te trainen voor hun reis naar Nepal waar ze deelgenomen hebben aan een Himalayatrekking. Wat een prestatie en wat een leuk bedankje! Complimenten voor Mieke en Lida! We ontvingen per mail ook nog een foto van de training.
Wie heeft de trappen nog meer gebruikt voor een sportprestatie waar je trots op bent? We zijn benieuwd .... #landgraaftrappen #wilhelminaberg

Image may contain: text
Image may contain: outdoor and nature
Image may contain: 1 person, smiling, standing and outdoor

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte? Lees het onderstaande bericht van de bibliotheek Landgraaf.

Image may contain: 2 people, people sitting and eyeglasses
Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken

Hulp bij belastingaangifte bibliotheek Landgraaf

Wie moeite heeft met de belastingaangifte kan in de maanden maart en april terecht bij bibliotheek Landgraaf i...n het (digitale) taalhuis. Vrijwilligers zullen u dan helpen bij het doen van de aangifte.

U kunt hulp krijgen op de maandagen: 5, 12 maart en 9, 16, 23 en 30 april, tussen 18.00 en 21.00 uur.
Verder kunt u terecht op vrijdag 2, 9,16, 23, 30 maart en 6, 13, 20 april tussen 10.00 en 13.00 uur.

Om wachttijden te voorkomen, dient u een afspraak te maken. Dit kan aan de balie van de bibliotheek in het Burgerhoes of via mail: info@bibliotheeklandgraaf.nl.

U hoort of ontvangt een data en tijdstip (zo veel mogelijk u voorkeur) en wat u allemaal dient mee te nemen om de aanvraag in goede banen te leiden.

Alleen particulieren komen in aanmerking voor deze gratis service en wordt alleen gedaan voor alleenstaanden met een bruto jaarinkomen dat niet groter mag zijn dan €21.000 (spaargeld niet hoger dan €24.437) en gehuwden of ongehuwd samenwonend een bruto jaarinkomen niet groter dan €26.000 (spaargeld niet meer dan €48.874).

Heeft u geen Digid? Maak een afspraak om tijdens de openingstijden van de bibliotheek een Digid aan te maken.
Dit dient u minimaal 1 week voor de afspraak met de belastinginvulhulp plaatsvindt. Dat kan aan de balie van de bibliotheek, of via mail: info@bibliotheeklandgraaf.nl

See More

De gemeente Landgraaf’ biedt de woonwagenstandplaats gelegen aan de Vogelzankweg 101 (groot ca 363 m²) te koop dan wel te huur aan. Kijk voor meer informatie op: http://www.landgraaf.nl/…/woonwagenstandplaats-vogelzankweg…

Op deze webpagina's vindt u nieuwsberichten, wegwerkzaamheden en andere actuele informatie van gemeente Landgraaf.
landgraaf.nl

Maandag 5 februari werd het eerste inloopspreekuur voor mantelzorgers gehouden in het Burgerhoes. Een nieuwe plek omdat de oude locatie (Dr. Calshof) uit zijn jasje was gegroeid. Wethouder John Ringens was aangenaam verrast om te zien hoeveel mensen gebruik maken van het inloopspreekuur. Het spreekuur wordt maandelijks door het Steunpunt voor Mantelzorgers georganiseerd. Tijdens de gezellige bijeenkomst in de Pinkpopzaal werden verhalen en zorgen met elkaar gedeeld. De bijeen...komst vindt maandelijks plaats op de eerste maandag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Zorg je voor een zieke of hulpbehoevende, thuis of in een verzorgingshuis, dan ben je van harte welkom! Aanmelden is niet nodig en de koffie en thee zijn gratis. Het volgende inloopspreekuur is maandag 5 maart. Kijk voor meer informatie over het Steunpunt voor Mantelzorgers op www.mantelzorgparkstad.nl.

See More
Image may contain: 8 people, people smiling, people sitting, table and indoor
Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting and indoor
Image may contain: text

Prachtige foto's van de carnavalsoptocht van Landgraaf van gisteren onder een stralende zon! De optocht is ook terug te zien via https://www.youtube.com/watch?v=W0NW8PU4cGk&feature=youtu.be (Omroep Landgraaf).

Omroep Landgraaf added 31 new photos.

Carnavalsoptocht Landgraaf 2018

Onder een stralende hemel trok de optocht vanaf de markt in Schaesberg naar Nieuwenhagen. Het was gezellig druk langs de route.
Foto's: Hans Janssen

Gemeente Landgraaf updated their cover photo.

Foto: Herman Gerards

Image may contain: tree, sky, grass, plant, outdoor and nature

Landgraaf gastheer voor Opsporing Verzocht

Op dinsdag 20 februari zendt AVROTROS, in het kader van het DNA-verwantschapsonderzoek Nicky Verstappen, live vanuit ons Burgerhoes het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ uit.

Het programma vraagt op deze plek extra aandacht voor het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek dat gehouden wordt omtrent de dood van Nicky Verstappen. Naast de zaak van Nicky Verstappen worden er in de uitzending van dinsdag 20 februari ook andere, ac...tuele zaken behandeld.Uniek voor deze uitzending is dat AVROTROS op locatie live uitzendt.

Burgemeester Raymond Vlecken vindt het vanzelfsprekend dat wij ons Burgehoes hiervoor ter beschikking stellen: 'daarmee benadruk ik nogmaals het belang van het DNA-verwantschapsonderzoek. Hebt u een oproep gekregen? Geef dan, net als ik, uw DNA zodat deze zaak hopelijk opgelost kan worden.'

Kijk voor het persbericht van AVROTROS op onze website: http://bit.ly/2G2V3jp

See More
Image may contain: 1 person, standing

De nummers van de partijen die op 21 maart mee doen aan de verkiezingen zijn bekend. Kijk voor meer informatie op onze website: http://www.landgraaf.nl/…/kieslijsten-vastgesteld_34222.html

Image may contain: text

De Blauw Sjuut is gearriveerd in #Landgraaf.

Image may contain: one or more people and outdoor
Image may contain: 8 people, people standing and outdoor
Image may contain: 1 person, playing a musical instrument and indoor

Huishoudelijke mededelingen in verband met de komende carnavalsdagen!
- Maandag 12 en dinsdag 13 februari wordt geen afval aan huis ingezameld. Check tijdig de alternatieve ophaaldag! De zaterdag vóór carnaval is ook één van de inhaaldagen. Kijk op de afvalwijzer (https://www.rd4.nl/inwoners/landgraaf) of de app! De milieuparken, kringloopwinkels en het servicepunt zijn ook gesloten.
- In verband met de optochten zijn diverse straten in #Landgraaf in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers en carnavalsvoertuigen. Kijk op http://bit.ly/2C0wP73 voor de locaties.
- Ons Burgerhoes is gesloten op maandag 12 februari en dinsdag 13 februari. Kijk op http://bit.ly/2BKN1ZM voor meer info.
Voor iedereen een fijne carnaval! (Poster: Anette Valkenburg).

Image may contain: 2 people, people smiling

Vanmorgen waren het stadsprinsenpaar Claudia en Perry Vaessen van Landgraaf te gast in het Burgerhoes voor een gezellig ontbijt. Daarna ontvingen ze samen met het college van Landgraaf de Koetsche Grüskes die hun tocht aan het maken zijn door de regio om reclame te maken voor het Auwt Wieverbal van vanavond. De Koetsche Grüskes kregen van burgemeester Raymond Vlecken de oorkonde uitgereikt van de Närrische Europäische Gemeinschaft voor hun 66 jarige bestaan. De 'vasteloavend' kan beginnen!

Vanwege de vorst heeft Rd4 vanmorgen geen GFT afval opgehaald in #Landgraaf op de route van vandaag. Vanmiddag rijden ze nogmaals dezelfde route om de containers te legen. Mocht het afval dan ook niet uit de containers gaan, dan wordt de ophaalroute alsnog gestopt.

Op zaterdag 24 februari vindt het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek plaats om antwoord te krijgen op de vraag wat er met de 11-jarige Nicky Verstappen is gebeurd.
Wat is een DNA-verwantschapsonderzoek? In de onderstaande video laat de politie zien hoe ze dit doen en wat de mensen die de uitnodiging hebben gekregen, kunnen verwachten.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
12,991 Views
Politie Brunssum - Landgraaf

Om antwoord te krijgen op de vraag wat er in augustus 1998 op de Limburgse Brunssummerheide met de 11-jarige Nicky Verstappen is gebeurd, begint op zaterdag 24 ...februari een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek. Dit is het grootste DNA-verwantschapsonderzoek dat ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. Zo’n 21.500 mannen ontvangen in februari via de post een persoonlijke uitnodiging om vrijwillig DNA af te staan.

Wat is DNA-verwantschapsonderzoek? Deze video laat zien hoe de politie dit doet en wat al die mensen die de uitnodiging krijgen, kunnen verwachten.

See More