Posts

GrowGroup IFS zet in op duurzaamheid

Verduurzaming van onze AGF-sector overstijgt onze landsgrenzen. Veel handelsbedrijven hebben al eigen farms in uithoeken van de wereld, maar dit is vaak uit het oogpunt van het gehele jaar rond de producten kunnen aanbieden en/of meer betrokken te zijn bij de kwaliteit.

Nederland is één van de grootste exporteurs naar het Midden-Oosten, een regio waar lokale teelt niet vanzelfsprekend is. Met de introductie van Vertical Farming is dit aan... het veranderen. Met deze oplossing kunnen wij al een redelijk assortiment lokaal produceren.

Waterbesparing
Lokale overheden moedigen deze techniek aan uit oogpunt van 95% waterbesparing bij de farmers. Het product wordt met deze oplossing het gehele jaar rond dichter bij de consument geproduceerd en is daardoor minimaal 24 uur verser! Ook heeft het minder te leiden van transport. Hierdoor verbeteren de kwaliteit en houdbaarheid aanzienlijk.

CO2-reductie
Als we de optelsom van de CO2 belasting van gasgestookte kassen in Nederland plus de 5.500 km transport afstand vergelijken met de elektriciteitsconsumptie bij lokaal telen dan realiseren wij al een reductie van 42% CO2 uitstoot.

Geothermie
Met onze partner in Abu Dhabi onderzoeken wij nu of voor fase 2 van de Green Factory Al Ain gebruik gemaakt kan worden van geothermie. De koeling van het complex verbruikt een aanzienlijk deel van de energie die wij nodig hebben. Met deze stap verwachten wij de CO2-uitstoot nog eens met 20% verder te verlagen.

See More
No automatic alt text available.
Vertical farming is schitterend – een heel mooie techniek waar we vanuit Nederland een behoorlijke bijdrage aan hebben geleverd. Maar als de grond goedkoop is, kom je er niet alleen met Vertical.....
groentennieuws.nl
Photos
Reviews
GrowGroup has no reviews yet.
Tell people what you think
Posts

GrowGroup ontwikkeld een concept voor training van personeel voor vertical farms.

No automatic alt text available.

GrowGroup als project ontwikkelaar werkt aan een business plan voor een Vertical Farming oplossing in de metropool regio MRDH.

Image may contain: outdoor
GrowGroup updated their profile picture.
No automatic alt text available.
GrowGroup updated their cover photo.
Image may contain: 1 person