Posts

Bijkomend materiaal voor onze brandweerpost!

Image may contain: outdoor
Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is feeling glad.
6 hrs

Twee gloednieuwe multifunctionele autopompen komen onze kant uit. Ze zullen als echte werkpaarden dienst doen in onze posten in Gemeente Herk-de-Stad en in Stad Beringen. Fijn weekend!
#schoonvolk #brandweervoertuigen #werkenbijdebrandweer #altijdparaat #samenvoormeerveiligheid

APR8
Sun 11:00 AM UTC+02De MarkthallenHerk-de-Stad, Belgium
4 people interested
Videos
Sint-maartenvuurwerk
96
9
Strooien in Herk-de-Stad
98
18
Vuurwerk om het nieuwe jaar in te zetten
57
Photos
Posts
Gemeente Herk-de-Stad updated their cover photo.
15 hrs
Image may contain: flower and text

Vandaag is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons watergebruik. Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. In België stroomt er elke dag, 24 uur op 24, perfect drinkbaar water uit de kraan. En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Kraantjeswater is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleve...rd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel. Laat flessenwater en andere dranken dus wat vaker aan de kant staan en kies voor kraantjeswater! Met wat fruit, kruiden of groenten eraan toegevoegd, krijg je een verrassend fris drankje. Ook Herman Verbruggen, peter van het project drinKraantjeswater, geeft het goede voorbeeld. Hij laat zijn chocomelk staan en kiest voor water van de kraan! Meer info en tips vind je op www.drinkraantjeswater.be.

See More
Image may contain: 1 person

Herk-de-Stad kleurt groen op het kaartje van Ma-Zo. Ook in onze gemeente kan je een mantelzorgtoelage verzamelen. Meer info op www.herk-de-stad.be/…/ocmw/financiele-hulp/mantelzorgtoelage.

Zeven op de tien gemeenten voorziet een mantelzorgpremie. Ontdek of jouw gemeente een premie uitkeert!
ma-zo.be

Nergens in Limburg voelen inwoners zich zo veilig in hun eigen gemeente als in Herk-de-Stad. Dat blijkt uit de stadsmonitor van de Vlaamse overheid. 92 procent van de inwoners van Herk-de-Stad zegt zich nooit of zelden onveilig te voelen.

Het OCMW van Herk-de-Stad is op zoek naar een maatschappelijk assistent. Meer informatie over deze vacature vind je op www.herk-de-stad.be/economie/vacatures.

Image may contain: text

Weer wat dossiers van de dienst Burgerzaken die naar het archief mogen. Gelukkig wordt er de laatste jaren alsmaar meer ingezet op de digitalisering en winnen we stap voor stap de strijd tegen papiergebruik op kantoor. Wist je dat ook jij 24 uur op 24 online attesten kan aanvragen in het digitaal loket op www.herk-de-stad.be? En we hebben goed nieuws! Voortaan kan dit ook met de toepassing it's me, het systeem waarmee al heel wat banken werken en waardoor het gedoe met de E-idlezer bijna tot het verleden hoort.

Image may contain: people sitting and indoor

Wil jij onze nieuwe collega worden? We zijn op zoek naar een financieel directeur. Meer info krijg je op www.herk-de-stad.be/economie/vacatures. Is deze vacature niets voor jou? Deel dan dit bericht want wie weet zit er in je vriendenkring wel iemand te wachten op de job van zijn of haar dromen.

Image may contain: text

Vandaag nodigden de verschillende opvangen van De Speeldoos in het kader van de Dag van de Zorg de buren, ouders en grootouders uit. Zij kwamen maar al te graag een kijkje nemen achter de schermen van onze kinderopvangvoorzieningen. Er viel vandaag op Burendag veel te beleven in de verschillende Speeldozen. In Schulen werd een heus beautysalon ingericht om je eens goed te laten verwennen. In Donk en Berbroek gaven de verklede kinderen de bezoekers een leuke rondleiding doorheen de opvang. De kinderen van Schakkebroek zongen liedjes voor de buren, terwijl de kinderen van De Speeldoos in Herk-de-Stad een bezoek brachten aan de bewoners van woonzorgcentrum Ocura. Zij werden getrakteerd op een dansje en een zelf geknutseld roosje. Op deze Burendag werd in De Speeldoos nog maar eens duidelijk dat kinderopvang zoveel meer is dan alleen opvang.

Image may contain: 1 person
Dienst Sport Herk-de-Stad is feeling excited.

Wees er snel bij, er zijn nog enkele plaatsen vrij !

Image may contain: text
Herkse jeugd

We organiseren een ontbijtfilm in de paasvakantie. Jij komt toch ook?

Onze dienst Sport organseert van 3 tot 6 april het paassportkamp Fun@Sport. Fun@Sport is een onmisportkamp met in de voormiddag 'New Games'. In de namiddag komen er diverse sporttakken aan bod zoals schermen, volleybal, Jiu-jitsu, badminton, ...

Schrijf je nu in via http://herk-de-stad.be/vrije-ti…/sport/sport--en-jeugdkampen.

Image may contain: one or more people, people on stage and basketball court

Je tijdlijn op Facebook bevat sinds kort minder berichten van pagina’s. Voor wie het nieuws over onze gemeente niet wil missen: enkele handige tips in dit filmpje!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
792 Views

Onze collega's van de dienst Jeugd en De Markthallen doen mee aan de Nationale Pyjamadag van Bednet. Door in hun pyjama te komen werken tonen ze hun solidariteit met zieke kinderen en jongeren. Ging jouw kind vandaag ook in pyjama naar school? #bednet #nationalepyjamadag

Image may contain: one or more people, people standing, shoes and indoor
Herkse jeugd

Vandaag is het nationale pyjamadag en wij doen mee!

Noteer de Buitenspeeldag al in je agenda. Maar... in tegenstelling tot de voorbije jaren moet je niet vooraf inschrijven. Er is begeleiding, maar de ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Herkse jeugd added 2 new photos.

Even voor de duidelijkheid. Er mag dit jaar op de Buitenspeeldag vrij in en uit gelopen worden. Inschrijven is dus helemaal niet nodig!