Posts

Weer wat dossiers van de dienst Burgerzaken die naar het archief mogen. Gelukkig wordt er de laatste jaren alsmaar meer ingezet op de digitalisering en winnen we stap voor stap de strijd tegen papiergebruik op kantoor. Wist je dat ook jij 24 uur op 24 online attesten kan aanvragen in het digitaal loket op www.herk-de-stad.be? En we hebben goed nieuws! Voortaan kan dit ook met de toepassing it's me, het systeem waarmee al heel wat banken werken en waardoor het gedoe met de E-idlezer bijna tot het verleden hoort.

Image may contain: people sitting and indoor

Wil jij onze nieuwe collega worden? We zijn op zoek naar een financieel directeur. Meer info krijg je op www.herk-de-stad.be/economie/vacatures. Is deze vacature niets voor jou? Deel dan dit bericht want wie weet zit er in je vriendenkring wel iemand te wachten op de job van zijn of haar dromen.

Image may contain: text
Videos
Sint-maartenvuurwerk
96
9
Strooien in Herk-de-Stad
98
18
Vuurwerk om het nieuwe jaar in te zetten
57
Photos
Posts

Vandaag nodigden de verschillende opvangen van De Speeldoos in het kader van de Dag van de Zorg de buren, ouders en grootouders uit. Zij kwamen maar al te graag een kijkje nemen achter de schermen van onze kinderopvangvoorzieningen. Er viel vandaag op Burendag veel te beleven in de verschillende Speeldozen. In Schulen werd een heus beautysalon ingericht om je eens goed te laten verwennen. In Donk en Berbroek gaven de verklede kinderen de bezoekers een leuke rondleiding doorheen de opvang. De kinderen van Schakkebroek zongen liedjes voor de buren, terwijl de kinderen van De Speeldoos in Herk-de-Stad een bezoek brachten aan de bewoners van woonzorgcentrum Ocura. Zij werden getrakteerd op een dansje en een zelf geknutseld roosje. Op deze Burendag werd in De Speeldoos nog maar eens duidelijk dat kinderopvang zoveel meer is dan alleen opvang.

Image may contain: 1 person
Dienst Sport Herk-de-Stad is feeling excited.

Wees er snel bij, er zijn nog enkele plaatsen vrij !

Image may contain: text
Herkse jeugd

We organiseren een ontbijtfilm in de paasvakantie. Jij komt toch ook?

Onze dienst Sport organseert van 3 tot 6 april het paassportkamp Fun@Sport. Fun@Sport is een onmisportkamp met in de voormiddag 'New Games'. In de namiddag komen er diverse sporttakken aan bod zoals schermen, volleybal, Jiu-jitsu, badminton, ...

Schrijf je nu in via http://herk-de-stad.be/vrije-ti…/sport/sport--en-jeugdkampen.

Image may contain: one or more people, people on stage and basketball court

Je tijdlijn op Facebook bevat sinds kort minder berichten van pagina’s. Voor wie het nieuws over onze gemeente niet wil missen: enkele handige tips in dit filmpje!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
787 Views

Onze collega's van de dienst Jeugd en De Markthallen doen mee aan de Nationale Pyjamadag van Bednet. Door in hun pyjama te komen werken tonen ze hun solidariteit met zieke kinderen en jongeren. Ging jouw kind vandaag ook in pyjama naar school? #bednet #nationalepyjamadag

Image may contain: one or more people, people standing, shoes and indoor
Herkse jeugd

Vandaag is het nationale pyjamadag en wij doen mee!

Noteer de Buitenspeeldag al in je agenda. Maar... in tegenstelling tot de voorbije jaren moet je niet vooraf inschrijven. Er is begeleiding, maar de ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Herkse jeugd added 2 new photos.

Even voor de duidelijkheid. Er mag dit jaar op de Buitenspeeldag vrij in en uit gelopen worden. Inschrijven is dus helemaal niet nodig!

APR18
Wed 2:00 PM UTC+02Hercules SportcentrumHerk-de-Stad, Belgium
67 people interested

Onze organisatie is in diepe rouw na het overlijden van onze collega Eric Vanardennen van de technische dienst. Wij zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor onze gemeente. We wensen zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

Image may contain: one or more people, beard and text

Een wereld zonder vrijwilligers, dat zou pas een arme wereld zijn. Volgens een studie van de Koning Boudewijnstichting doen zowat 1,8 miljoen Belgen aan vrijwilligerswerk. Ook in Herk-de-Stad zetten zoveel mensen zich belangeloos in voor zoveel verschillende organisaties of verenigingen. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk leveren al die vrijwilligers onbetaalbaar werk. Daarom vandaag bij de start van de ‘week van de vrijwilliger’ een dikke merci voor alle vrijwilligers. Bedank hen ook met een like op dit berichtje! #weekvandevrijwilliger!

Image may contain: text

Meer weten over het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker?
Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar
www.bevolkingsonderzoek.be/dikkedarmkanker
Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts.

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing and text

Omdat het beginnen te regenen is, kan het gevaarlijk glad zijn op de wegen. Onze strooidiensten zijn daarom uitgerukt om de wegen te strooien. Omdat het zout net voor verdeling met pekel gemengd wordt, blijft het beter liggen en werkt het sneller. Het strooien gebeurt volgens vastgestelde routes, opgesteld op basis van het gebruik van de wegen. Daarbij krijgen de hoofdwegen, de verbindingswegen, de busroutes en de fietspaden die vaak door de schoolgaande jeugd gebruikt worden prioriteit. Onze technische dienst is nog tot vanavond laat op de baan. De situatie wordt ook de rest van het weekend op de voet opgevolgd. #veiligeherksewegen #technischedienstherkdestad #strooien

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1.4K Views

Wat een leuke activiteit in de bibliotheek!

Bibliotheek Herkdestad added 5 new photos.

De leerlingen van juffrouw Nele hebben de spits afgebeten. Met Bibster, een spel op tablets, hebben ze niet alleen de bibliotheek leren kennen maar zijn ze ook ...heel wat wijzer geworden over wetenschap en techniek, het thema van de Jeugdboekenmaand. Ook de andere 3de leerjaren van alle scholen van Groot Herk komen het spel spelen.

See More

1 maart = Complimentendag! Doe mee en post je leukste, mooiste, liefste compliment en geef zo een goed gevoel!

No automatic alt text available.