Photos
Posts
Image may contain: one or more people, people sitting, hat and beard
The Foundation for Shamanic Studies

In Memoriam
Michael J. Harner
1929 - 2018

It is with great sadness that we inform you that Michael Harner, Founder of the FSS and originator of Core Shamanism, ...transitioned early in the morning of February 3.

He was supported in the days prior to his passage by his loving wife Sandra Harner and his devoted family. He passed peacefully out of this world and on to the next.

We expect that there will be a celebration of Michael's life in the coming months.

Michael's legacy lives on in this world through all of you -- his tens of thousands of students and practitioners of shamanism. His work will continue into the future through the educational efforts of the Foundation for Shamanic Studies.

If you would like to share a message about Michael Harner or comment on how his work in shamanism has touched your life, you are invited to POST A COMMENT on the FSS website shamanism.org. Click here and scroll down to the "Submit a Comment" section: https://shamanism.org/…/in-memoriam-michael-j-harner-1929-…/

Yours in spirit,
Susan Mokelke
President

About Michael Harner, The Way of the Shaman documentary:
https://shamanism.org/way-of-the-shaman/documentary.php

See More
Homoludens added an event.
January 13

Seminar ću voditi Nicole Drakulič Trninić, instruktorica i aktivna članica evropskog dijela neprofitne organizacije Foundation for Shamanic Studies.

Na osnovnom, iskustvenom seminaru/radionici sudionici se upoznaju sa core šamanizmom, univerzalnima ili skoro univerzalnima osnovnim metodama šamana, što je; mogučnost ulazka u nesvakidašnju realnost sa namjerom rješavanja problema i isceljivanja, stjecanja znanja.
Posobno mjesto na tom seminaru/radionici zauzima klasično šamansk...o putovanje, jedna od najzapaženijih vizionarskih metoda, koju je čovječanstvo koristilo u svrhu istraživanja skrivenih univerzuma, inače poznatih uglavnom kroz mitove i snove. Sudionici su, pomoču ravnomjernog bubnjanja i drugih tehnika za dostizanje šamanske svjesti, posvječeni u šamanska putovanja, pozvani da probude vlastite uspavane duhovne sposobnosti i ponovo pronađu svoju vezu sa Prirodom.

Temelj Osnovnog seminara Core šamanizma je knjiga Michaela Harnera 'The Way of the Shaman'

Seminar traje dva dana i nakon obaveznog teoretskog uvoda slijedi praktični rad.
U subotu, 18.2.2017 počinjemo u 9.00 sati i radimo do 18.00 sati. Naravno sa kraćim pauzama za čaj, kavu. I duljom pauzom za ručak oko 13.00 sati.
U nedelju, 19.2.2017 počinjemo u 9.00 i radimo do 14.00 sati. Samo sa kraćim pauzama.
Struktura seminara:
Prvi dan poćinjemo sa teoretičnim uvodom, povjest šamanizma, šamanska kozmografija,... Slijedi praktički dio; šamansko putovanje uz zvuk monotonog ritma bubnja u Donji svijet, sa namjerom pronalazka vlastite Životinje moći, prvo za sebe onda u drugom dijelu i za drugoga. Upoznat ćete se sa divinacijskom tehnikom Kameniti Orakel Lakota Indijanaca i sa par jednostavnih a djelotvornih šamanskih metoda.
Drugi dan slijedi šamansko putovanje u Gornji svijet, sa namjerom pronalazka svog Učitelja, par manjih tehnika i za zaključak grupna metoda isceljivanja zvana Duhovni Kanu koju je M. Harner preuzeo od Coastsalish Indijanaca.
Seminar je poćetni, polaznici se upoznaju sa šamanskom kozmografijom, upoznaju svoje najvažnije duhovne pomočnike i nauče se samostalno šamanski putovati uz pratnju monotonih ritmova.
Bubanj nije potreban, isto tako i zvečka. Uvijek imam koji sa sobom.
Treba vam karimat ili podloga za ležanje na podu, deka za pokrit se, jastuk, šal ili maramo, da pokrijete oči za vrijeme šamanskog putovanja, teku i olovku za zapiske. A za Kameniti Orakel prirodni, neobradženi kamen veličine grapefruita.
Na seminarima Foundation for Shamanic Studies za postizanje šamanskog ili promjenjenog stanja svijesti najviše koristimo bubnjeve i zvečke, nekada i pjevanje te ples.

Kraj održavanaja seminara:
Kuča Života, Vlaška ulica 81, Zagreb

Cijena seminara je 140,00 eur

Za više informacija o programu i prijave
šaljite e-mail na: nicole77@me.com
zovite 098/ 409093, Nicole Drakulič Trninić
i pogledajte internetnu stranicu FSS Europe :
http://www.shamanicstudies.net/
ili www.homoludens.si

See More
MAR3
Mar 3 - Mar 4Kuča Života, Vlaška ulica 81, Zagreb
2 people interested
Posts

FSS EUROPE TRILETNI PROGRAM

6.5.2018 - 12.5.2018
se v Colaresu, blizu Lizbone, na Portugalskem, začenja novi Triletni program FSS. Delovni jezik programa bo angleščina s prevodom na portugalščino.

...

Več informacij najdete na internetni strani Foundation for Shamanic Studies Europe:
https://www.shamanism.eu/three-year-program/

See More
Originated by Michael Harner and based upon his decades of research and experimentation, this course is the most advanced training in shamanism and shamanic healing offered by the Foundation. It is widely considered as unparalleled in the world. It involves intensive extended training in progressive...
shamanism.eu

SEMINARJI FSS V LETU 2018


03.03.2018 - 04.03.2018
OSNOVNI SEMINAR: Way of the Shaman...
Zagreb / HR

30.03.2018 - 01.04.2018
VRAČANJE DUŠE , Power Soul Retrieval Training™ *
Istra / SI

06.10.2018 - 07.10.2018
OSNOVNI SEMINAR: Way of the Shaman
Istra / SI

02.11.2018 - 04.11.2018
ŠAMANIZEM IN SANJE
Istra / SI

* Za seminar Vračanje Duše sta predpogoj absolvirana napredna seminarja core šamanizma Ekstrakcija in Šamanizem, smrt in umiranje.

See More
NOV1
Wed 8:00 PM UTC+01Odranska ulica, HR-10000 Zagreb, Hrvatska
417 people interested

Izkustveni dvodnevni seminar/delavnico bom vodila Nicole Drakulič Trninić, predstavnica in aktivna članica Evropskega dela neprofitne organizacije Foundation for Shamanic Studies.

Na osnovnem seminarju core šamanizma se udeleženci pobližje spoznajo s ' core' šamanizmom, univerzalnimi ali skoraj univerzalnimi metodami šamana; to je potovanje v nevsakdanjo realnost z namenom reševanja problemov in zdravljenja.

Poseben poudarek je na klasičnem šamanskem potovanju, pomembni vizio...narski metodi, ki jo ljudje vsega sveta uporabljajo z namenom, da bi raziskovali skrite univerzume, znane predvsem iz mitov in sanj. Na šamanskih potovanjih srečamo svoje duhovne pomočnike, s pomočjo katerih se naučimo šamanizem uporabljati v vsakdanjem življenju, da bi si pomagali, zdravili sebe, druge in naš planet Zemljo.

Temelj osnovnega seminarja Core šamanizma je knjiga Michaela Harnerja 'The Way of the Shaman'

Urnik seminarja je:
v soboto od 9.00-18.00 (pavza za kosilo ca 1.5 uro, okoli 13h), v nedeljo od 9.00-14.00 (brez daljše pavze).
Osnovne črtice programa:
Prvi dan začnemo z teoretičnim uvodom, zgodovina šamanizma, šamanska kozmografija,... Praktični del: šamansko potovanje v spodnji svet, da bi našli svojo žival moči. Delo v parih, ko drug za drugega prinesemo žival moči. Kamniti orakel Lakota Indijancev ( divinacijska tehnika), in par manjših aktivnosti. V nedeljo pa potovanje v zgornji svet, z namenom, da bi našli svojega učitelja. Zopet par manjših tehnik in zaključimo s skupinskim delom: zdraviteljska metoda, prevzeta od Coastsalish Indijancev Spiritulni kanu.
Seminar je začetni, udeleženci se seznanijo s šamansko kozmografijo, spoznajo svoje najpomembnejše duhovne pomočnike in naučijo se samostojno šamansko potovati ob zvokih monotonih ritmov.
Boben ne potrebujete, tudi ropotuljice ne. Jih imam vedno nekaj s sabo. Potrebujete podlogo za ležanje, deko za pokrivanje, šal ali ruto za prekrivanje oči in zvezek ter svinčnik za zapiske. In neobdelan kamen velikosti grenivke za Kamniti orakel.

Na seminarjih Foundation for Shamanic Studies se, za dosego spremenjenega/šamanskega stanja zavesti, uporablja večinoma bobnanje. Kdaj tudi petje, ples, ropotulja.

Foundation for shamanic studies nudi tudi napredne seminarje. Vsak od njih je vezan za določeno tehniko, ki jo pogosto uporabljamo pri šamanskem delu. Vendar pa je sistem koncipiran tako, da je obisk naprednih seminarjev mogoč šele po opravljenem osnovnem seminarju.

Cena seminarja je 140 EUR

Za podrobnejše informacije in prijave

pošljite e-mail na naslov: nicole77@me.com

pokličite 031/880 811, Nicole Drakulič Trninić

in si oglejte internetno stran FSS:www.shamanicstudies.net

See More
OCT21
Oct 21, 2017 - Oct 22, 2017Holistični center Moč SrcaMaribor, Slovenia
57 people interested
Homoludens added an event.
May 28, 2017

Napredni seminar FSS "Šamanizem in duhovi narave"

rV vseh obdobjih je človek v svojem okolju, v naravi srečeval stvari in pojave, ki si jih ni znal razložiti. V šamanskih kulturah je vse živo, vse ima dušo in tako je tudi Nerazložljivo človek spoznak kot živo.
Za človekovo življenje je bilo pomembno, da je s tem Nerazložljivim živim vzpostavil stik z namenom, da bi dobil moči, pomoč, zdravljenje in potrebne informacije, včasih tudi zato, da bi to bitje orazpoložil, ga pomiri...l (vreme).
Da bi človek to bitje prepoznal v stvareh in pojavih, ki ga obdajajo: v živalih, rastlinah, kamenju, v ognju, se pravi v vsem kar se nahaja v naravi, je moral izostriti svoje čute. Nato se je naučil kako vzpostaviti odnos s tem samostojnim bitjem, ki za razliko od škratov, hišnih duhov idr. ni vezano na materijo.
Na tem seminarju se bomo naučili kako vzpostaviti stik in sodelovati z duhovi srednjega sveta, z elementi, ki nas obdajajo in so nam pripravljeni pomagati. Posvetili se bomo transformatorski moči ognja in učili se bomo od duha ognja. Spoznali bomo rituale, s pomočjo katerih bomo lahko prostor v katerem živimo, prostor v katerem se trenutno nahajamo, prilagodili tako, da bo za nas dober in se bomo v njem dobro počutili. Vadili bomo kako s pomočjo duhov narave, predvsem z duhovi rastlin, in tudi s pogovorom naših ropotulj in bobnov s temi duhovi, zdraviti in pomagati drugim ljudem.

Dealali bomo v naravi, ne glede na vreme.

Cena seminarja je 200,00 eur.

Za udeležbo na naprednem seminarju FSS je potrebno opraviti Osnovni seminar 'Pot Šamana'.

Za podrobnejše informacije in prijave
pošljite e-mail na naslov: nicole77@me.com

pokličite 031/880 811, Nicole Drakulič Trninić

in si oglejte internetno stran FSS:www.shamanicstudies.net

See More
JUL21
Jul 21, 2017 - Jul 23, 2017Klub prijateljev mladine, Smolnik 38
1 person went

Izkustveni dvodnevni seminar/delavnico bom vodila Nicole Drakulič Trninić, predstavnica in aktivna članica Evropskega dela neprofitne organizacije Foundation for Shamanic Studies.

Na osnovnem seminarju core šamanizma se udeleženci pobližje spoznajo s ' core' šamanizmom, univerzalnimi ali skoraj univerzalnimi metodami šamana; to je potovanje v nevsakdanjo realnost z namenom reševanja problemov in zdravljenja.

Poseben poudarek je na klasičnem šamanskem potovanju, pomembni vizio...narski metodi, ki jo ljudje vsega sveta uporabljajo z namenom, da bi raziskovali skrite univerzume, znane predvsem iz mitov in sanj. Na šamanskih potovanjih srečamo svoje duhovne pomočnike, s pomočjo katerih se naučimo šamanizem uporabljati v vsakdanjem življenju, da bi si pomagali, zdravili sebe, druge in naš planet Zemljo.

Temelj osnovnega seminarja Core šamanizma je knjiga Michaela Harnerja 'The Way of the Shaman'

Urnik seminarja je:
v soboto od 9.00-18.00 (pavza za kosilo ca 1.5 uro, okoli 13h), v nedeljo od 9.00-14.00 (brez daljše pavze).
Osnovne črtice programa:
Prvi dan začnemo z teoretičnim uvodom, zgodovina šamanizma, šamanska kozmografija,... Praktični del: šamansko potovanje v spodnji svet, da bi našli svojo žival moči. Delo v parih, ko drug za drugega prinesemo žival moči. Kamniti orakel Lakota Indijancev ( divinacijska tehnika), in par manjših aktivnosti. V nedeljo pa potovanje v zgornji svet, z namenom, da bi našli svojega učitelja. Zopet par manjših tehnik in zaključimo s skupinskim delom: zdraviteljska metoda, prevzeta od Coastsalish Indijancev Spiritulni kanu.
Seminar je začetni, udeleženci se seznanijo s šamansko kozmografijo, spoznajo svoje najpomembnejše duhovne pomočnike in naučijo se samostojno šamansko potovati ob zvokih monotonih ritmov.
Boben ne potrebujete, tudi ropotuljice ne. Jih imam vedno nekaj s sabo. Potrebujete podlogo za ležanje, deko za pokrivanje, šal ali ruto za prekrivanje oči in zvezek ter svinčnik za zapiske. Pa neobdelan kamen velikosti grenivke za Kamniti orakel.

Na seminarjih Foundation for Shamanic Studies se, za dosego spremenjenega/šamanskega stanja zavesti, uporablja večinoma bobnanje. Kdaj tudi petje, ples, ropotulja.

Foundation for shamanic studies nudi tudi napredne seminarje. Vsak od njih je vezan za določeno tehniko, ki jo pogosto uporabljamo pri šamanskem delu. Vendar pa je sistem koncipiran tako, da je obisk naprednih mogoč šele po opravljenem osnovnem seminarju.

Cena seminarja je 140 EUR

Za podrobnejše informacije in prijave

pošljite e-mail na naslov: nicole77@me.com

pokličite 031/880 811, Nicole Drakulič Trninić

in si oglejte internetno stran FSS:www.shamanicstudies.net

See More
MAR25
Mar 25, 2017 - Mar 26, 2017LILA CenterLjubljana, Slovenia
55 people interested

BOBNARSKI KROG v Mariboru vodi Herta Štepihar

Vabim vas, da se nam pridružite na šamanskemu bobnarskem večeru.
Zakaj šamansko bobnanje? Od trenutka spočetja smo vezani na utrip srca matere, Zemlja ima svoj utrip, vesolje in celotno stvarstvo, naš najmanjši delec, celica vidnega in nevidnega sveta, vse ima lasten utrip. In vendar je vse del celote in omreženo.
Šamansko bobnanje, po nekaterih ocenah staro 20.000 do 30.000 tisoč let, predstavlja eno najstarejših zdraviteljskih ...tehnik, hkrati pa služi tudi kot sredstvo, sibirski šamani pravijo svojemu bobnju konj, ki z monotonimi in ponavljajočimi ritmi omogoča dostop do modrosti in vedenja skritega v brezčasju.
Kljub monotonemu ritmu bobnanja skupine, vsak posameznik najde način, da se preko svojega bobna poveže s svojimi duhovnimi pomočniki in z njimi vzpostavi komunikacijo. Šaman vedno pazljivo posluša svoj boben in sledi temu kar mu le ta govori. S svojim bobnanjem se zahvaljuje, prosi, časti, se povezuje z naravo in s celotnim stvarstvom. Vse to daje skupinskemu bobnanju bogastvo, globino in veliko moč.
Bobnanje, predvsem pa bobnanje v skupini, zelo dobro vpliva na naše počutje. Pri tem pa ne smemo pozabiti na občutek za pravo mero med glasnim in tihim bobnanjem, med sprejemanjem in dajanjem.

Kako bobnanje deluje na človeka in skupnost:
- zmanjša stres
- z bobnanjem odpravimo nepotrebne balaste
- sprostimo se
- napolni nas z močjo
- zaznavamo nove ideje, dobimo nove poglede na stvari
- ustvarimo dobro počutje

Vabljeni ste vsi, ki prakticirate šamanizem, vsi, ki vas šamanizem zanima, vsi, ki bi želeli doživeti šamansko delo in zdravljenje in vsi, ki ste željni doživetja skupinskega bobnjanja. Glasbeno znanje ali izobrazba niso potrebni.

S sabo prinesite: udobno obleko, podlogo za sedenje ali ležanje, če imate, tudi boben ali ropotuljo in potrebščine za pisanje idej, ki se vam pri bobnanju porodijo.

In kot vedno, tudi tokrat velja:
Vsak udeleženec/ka je v vsakem pogledu v popolnosti odgovoren sam zase.

Prijave na:
Herta Štepihar
cell: 0038651420706
email: herta.stepihar@gmail.com

See More
MAR3
Fri 7:00 PM UTC+01Tempelj SrcaMaribor, Slovenia
1 person went

Dragi ljudi,
javljam da počinjem sa večeri bubnjanja od 21.02. - utorak sa početkom u 19 i 30 sati u Vlaškoj ulici broj 81 a - Kuća Života. Namjera je da se redovito sastajemo svakog drugog utorka i
zajedno uronimo ububnjavanjem u nove svjetove.

Ukoliko ste zainteresirani javite !...
Pozdravi!
Tatjana Ranogajec Svrdlin

kontakt i prijave na
Tatjana Ranogajec Svrdlin
email: zelenaprica@inet.hr
mobilni telefon: 091 7887 175

See More
FEB21
Tue 7:30 PM UTC+01
1 person interested
Rađeni su tradicionalnim načinom izrade od prirodnih materijala, grijanjem na pari i savijanjem drveta u željenu dimenziju. Ili sastavljanjem od segmenata.
drumtidam.info

BOBNARSKI KROG v Mariboru vodi Herta Štepihar

Vabim vas, da se nam pridružite na šamanskemu bobnarskem večeru.
Zakaj šamansko bobnanje? Od trenutka spočetja smo vezani na utrip srca matere, Zemlja ima svoj utrip, vesolje in celotno stvarstvo, naš najmanjši delec, celica vidnega in nevidnega sveta, vse ima lasten utrip. In vendar je vse del celote in omreženo.
Šamansko bobnanje, po nekaterih ocenah staro 20.000 do 30.000 tisoč let, predstavlja eno najstarejših zdraviteljskih ...tehnik, hkrati pa služi tudi kot sredstvo, sibirski šamani pravijo svojemu bobnju konj, ki z monotonimi in ponavljajočimi ritmi omogoča dostop do modrosti in vedenja skritega v brezčasju.
Kljub monotonemu ritmu bobnanja skupine, vsak posameznik najde način, da se preko svojega bobna poveže s svojimi duhovnimi pomočniki in z njimi vzpostavi komunikacijo. Šaman vedno pazljivo posluša svoj boben in sledi temu kar mu le ta govori. S svojim bobnanjem se zahvaljuje, prosi, časti, se povezuje z naravo in s celotnim stvarstvom. Vse to daje skupinskemu bobnanju bogastvo, globino in veliko moč.
Bobnanje, predvsem pa bobnanje v skupini, zelo dobro vpliva na naše počutje. Pri tem pa ne smemo pozabiti na občutek za pravo mero med glasnim in tihim bobnanjem, med sprejemanjem in dajanjem.

Kako bobnanje deluje na človeka in skupnost:
- zmanjša stres
- z bobnanjem odpravimo nepotrebne balaste
- sprostimo se
- napolni nas z močjo
- zaznavamo nove ideje, dobimo nove poglede na stvari
- ustvarimo dobro počutje

Vabljeni ste vsi, ki prakticirate šamanizem, vsi, ki vas šamanizem zanima, vsi, ki bi želeli doživeti šamansko delo in zdravljenje in vsi, ki ste željni doživetja skupinskega bobnjanja. Glasbeno znanje ali izobrazba niso potrebni.

S sabo prinesite: udobno obleko, podlogo za sedenje ali ležanje, če imate, tudi boben ali ropotuljo in potrebščine za pisanje idej, ki se vam pri bobnanju porodijo.

In kot vedno, tudi tokrat velja:
Vsak udeleženec/ka je v vsakem pogledu v popolnosti odgovoren sam zase.

Prijave na:
Herta Štepihar
cell: 0038651420706
email: herta.stepihar@gmail.com

See More
FEB6
Mon 7:00 PM UTC+01TEMPELJ SRCA, Ulica Staneta Severja 9b, Maribor

Seminar ću voditi Nicole Drakulič Trninić, instruktorica i aktivna članica evropskog dijela neprofitne organizacije Foundation for Shamanic Studies.

Na osnovnom, iskustvenom seminaru/radionici sudionici se upoznaju sa core šamanizmom, univerzalnima ili skoro univerzalnima osnovnim metodama šamana, što je; mogučnost ulazka u nesvakidašnju realnost sa namjerom rješavanja problema i isceljivanja, stjecanja znanja.
Posobno mjesto na tom seminaru/radionici zauzima klasično šamansk...o putovanje, jedna od najzapaženijih vizionarskih metoda, koju je čovječanstvo koristilo u svrhu istraživanja skrivenih univerzuma, inače poznatih uglavnom kroz mitove i snove. Sudionici su, pomoču ravnomjernog bubnjanja i drugih tehnika za dostizanje šamanske svjesti, posvječeni u šamanska putovanja, pozvani da probude vlastite uspavane duhovne sposobnosti i ponovo pronađu svoju vezu sa Prirodom.

Temelj Osnovnog seminara Core šamanizma je knjiga Michaela Harnera 'The Way of the Shaman'

Seminar traje dva dana i nakon obaveznog teoretskog uvoda slijedi praktični rad.
U subotu, 18.2.2017 počinjemo u 9.00 sati i radimo do 18.00 sati. Naravno sa kraćim pauzama za čaj, kavu. I duljom pauzom za ručak oko 13.00 sati.
U nedelju, 19.2.2017 počinjemo u 9.00 i radimo do 14.00 sati. Samo sa kraćim pauzama.
Struktura seminara:
Prvi dan poćinjemo sa teoretičnim uvodom, povjest šamanizma, šamanska kozmografija,... Slijedi praktički dio; šamansko putovanje uz zvuk monotonog ritma bubnja u Donji svijet, sa namjerom pronalazka vlastite Životinje moći, prvo za sebe onda u drugom dijelu i za drugoga. Upoznat ćete se sa divinacijskom tehnikom Kameniti Orakel Lakota Indijanaca i sa par jednostavnih a djelotvornih šamanskih metoda.
Drugi dan slijedi šamansko putovanje u Gornji svijet, sa namjerom pronalazka svog Učitelja, par manjih tehnika i za zaključak grupna metoda isceljivanja zvana Duhovni Kanu koju je M. Harner preuzeo od Coastsalish Indijanaca.
Seminar je poćetni, polaznici se upoznaju sa šamanskom kozmografijom, upoznaju svoje najvažnije duhovne pomočnike i nauče se samostalno šamanski putovati uz pratnju monotonih ritmova.
Bubanj nije potreban, isto tako i zvečka. Uvijek imam koji sa sobom.
Treba vam karimat ili podloga za ležanje na podu, deka za pokrit se, jastuk, šal ili maramo, da pokrijete oči za vrijeme šamanskog putovanja, teku i olovku za zapiske. A za Kameniti Orakel prirodni, neobradženi kamen veličine grapefruita.
Na seminarima Foundation for Shamanic Studies za postizanje šamanskog ili promjenjenog stanja svijesti najviše koristimo bubnjeve i zvečke, nekada i pjevanje te ples.

Kraj održavanaja seminara:
Kuča Života, Vlaška ulica 81, Zagreb

Cijena seminara je 120,00 eur

Za više informacija o programu i prijave
šaljite e-mail na: nicole77@me.com
zovite 098/ 409093, Nicole Drakulič Trninić
i pogledajte internetnu stranicu FSS:
http://www.shamanicstudies.net/
ili www.homoludens.si

See More
FEB18
Feb 18, 2017 - Feb 19, 2017Kuča Života, Vlaška ulica 81, Zagreb
24 people interested

BOBNARSKI KROG v Mariboru vodi Herta Štepihar

Vabim vas, da se nam pridružite na šamanskemu bobnarskem večeru.
Zakaj šamansko bobnanje? Od trenutka spočetja smo vezani na utrip srca matere, Zemlja ima svoj utrip, vesolje in celotno stvarstvo, naš najmanjši delec, celica vidnega in nevidnega sveta, vse ima lasten utrip. In vendar je vse del celote in omreženo.
Šamansko bobnanje, po nekaterih ocenah staro 20.000 do 30.000 tisoč let, predstavlja eno najstarejših zdraviteljskih ...tehnik, hkrati pa služi tudi kot sredstvo, sibirski šamani pravijo svojemu bobnju konj, ki z monotonimi in ponavljajočimi ritmi omogoča dostop do modrosti in vedenja skritega v brezčasju.
Kljub monotonemu ritmu bobnanja skupine, vsak posameznik najde način, da se preko svojega bobna poveže s svojimi duhovnimi pomočniki in z njimi vzpostavi komunikacijo. Šaman vedno pazljivo posluša svoj boben in sledi temu kar mu le ta govori. S svojim bobnanjem se zahvaljuje, prosi, časti, se povezuje z naravo in s celotnim stvarstvom. Vse to daje skupinskemu bobnanju bogastvo, globino in veliko moč.
Bobnanje, predvsem pa bobnanje v skupini, zelo dobro vpliva na naše počutje. Pri tem pa ne smemo pozabiti na občutek za pravo mero med glasnim in tihim bobnanjem, med sprejemanjem in dajanjem.

Kako bobnanje deluje na človeka in skupnost:
- zmanjša stres
- z bobnanjem odpravimo nepotrebne balaste
- sprostimo se
- napolni nas z močjo
- zaznavamo nove ideje, dobimo nove poglede na stvari
- ustvarimo dobro počutje

Vabljeni ste vsi, ki prakticirate šamanizem, vsi, ki vas šamanizem zanima, vsi, ki bi želeli doživeti šamansko delo in zdravljenje in vsi, ki ste željni doživetja skupinskega bobnjanja. Glasbeno znanje ali izobrazba niso potrebni.

S sabo prinesite: udobno obleko, podlogo za sedenje ali ležanje, če imate, tudi boben ali ropotuljo in potrebščine za pisanje idej, ki se vam pri bobnanju porodijo.

In kot vedno, tudi tokrat velja:
Vsak udeleženec/ka je v vsakem pogledu v popolnosti odgovoren sam zase.

Prijave na:
Herta Štepihar
cell: 0038651420706
email: herta.stepihar@gmail.com

See More
DEC2
Fri 7:00 PM UTC+01Dream RoomMaribor, Slovenia
2 people interested
Homoludens updated their cover photo.
No automatic alt text available.

BOBNARSKI KROG v Mariboru vodi Herta Štepihar

Vabim vas, da se nam pridružite na šamanskemu bobnarskem večeru.
Zakaj šamansko bobnanje? Od trenutka spočetja smo vezani na utrip srca matere, Zemlja ima svoj utrip, vesolje in celotno stvarstvo, naš najmanjši delec, celica vidnega in nevidnega sveta, vse ima lasten utrip. In vendar je vse del celote in omreženo.
Šamansko bobnanje, po nekaterih ocenah staro 20.000 do 30.000 tisoč let, predstavlja eno najstarejših zdraviteljskih ...tehnik, hkrati pa služi tudi kot sredstvo, sibirski šamani pravijo svojemu bobnju konj, ki z monotonimi in ponavljajočimi ritmi omogoča dostop do modrosti in vedenja skritega v brezčasju.
Kljub monotonemu ritmu bobnanja skupine, vsak posameznik najde način, da se preko svojega bobna poveže s svojimi duhovnimi pomočniki in z njimi vzpostavi komunikacijo. Šaman vedno pazljivo posluša svoj boben in sledi temu kar mu le ta govori. S svojim bobnanjem se zahvaljuje, prosi, časti, se povezuje z naravo in s celotnim stvarstvom. Vse to daje skupinskemu bobnanju bogastvo, globino in veliko moč.
Bobnanje, predvsem pa bobnanje v skupini, zelo dobro vpliva na naše počutje. Pri tem pa ne smemo pozabiti na občutek za pravo mero med glasnim in tihim bobnanjem, med sprejemanjem in dajanjem.

Kako bobnanje deluje na človeka in skupnost:
- zmanjša stres
- z bobnanjem odpravimo nepotrebne balaste
- sprostimo se
- napolni nas z močjo
- zaznavamo nove ideje, dobimo nove poglede na stvari
- ustvarimo dobro počutje

Vabljeni ste vsi, ki prakticirate šamanizem, vsi, ki vas šamanizem zanima, vsi, ki bi želeli doživeti šamansko delo in zdravljenje in vsi, ki ste željni doživetja skupinskega bobnjanja. Glasbeno znanje ali izobrazba niso potrebni.

S sabo prinesite: udobno obleko, podlogo za sedenje ali ležanje, če imate, tudi boben ali ropotuljo in potrebščine za pisanje idej, ki se vam pri bobnanju porodijo.

In kot vedno, tudi tokrat velja:
Vsak udeleženec/ka je v vsakem pogledu v popolnosti odgovoren sam zase.

Prijave na:
Herta Štepihar
cell: 0038651420706
email: herta.stepihar@gmail.com

See More
OCT14
Fri 7:00 PM UTC+02Dream RoomMaribor, Slovenia
1 person interested

Izkustveni dvodnevni seminar/delavnico bom vodila Nicole Drakulič Trninić, predstavnica in aktivna članica Evropskega dela neprofitne organizacije Foundation for Shamanic Studies.

Na osnovnem seminarju core šamanizma se udeleženci pobližje spoznajo s ' core' šamanizmom, univerzalnimi ali skoraj univerzalnimi metodami šamana; to je potovanje v nevsakdanjo realnost z namenom reševanja problemov in zdravljenja.

Poseben poudarek je na klasičnem šamanskem potovanju, pomembni vizio...narski metodi, ki jo ljudje vsega sveta uporabljajo z namenom, da bi raziskovali skrite univerzume, znane predvsem iz mitov in sanj. Na šamanskih potovanjih srečamo svoje duhovne pomočnike, s pomočjo katerih se naučimo šamanizem uporabljati v vsakdanjem življenju, da bi si pomagali, zdravili sebe, druge in naš planet Zemljo.

Temelj osnovnega seminarja Core šamanizma je knjiga Michaela Harnerja 'The Way of the Shaman'

Urnik seminarja je:
v soboto od 9.00-19.00 (pavza za kosilo ca 1.5 uro, okoli 13h), v nedeljo od 9.00-14.00 (brez daljše pavze).
Osnovne črtice programa:
Prvi dan začnemo z teoretičnim uvodom, zgodovina šamanizma, šamanska kozmografija,... Praktični del: šamansko potovanje v spodnji svet, da bi našli svojo žival moči. Delo v parih, ko drug za drugega prinesemo žival moči. Kamniti orakel Lakota Indijancev ( divinacijska tehnika), in par manjših aktivnosti. V nedeljo pa potovanje v zgornji svet, z namenom, da bi našli svojega učitelja. Zopet par manjših tehnik in zaključimo s skupinskim delom: zdraviteljska metoda, prevzeta od Coastsalish Indijancev Spiritulni kanu.
Seminar je začetni, udeleženci se seznanijo s šamansko kozmografijo, spoznajo svoje najpomembnejše duhovne pomočnike in naučijo se samostojno šamansko potovati ob zvokih monotonih ritmov.
Boben ne potrebujete, tudi ropotuljice ne. Jih imam vedno nekaj s sabo. Potrebujete podlogo za ležanje, deko za pokrivanje, šal ali ruto za prekrivanje oči in zvezek ter svinčnik za zapiske. Pa neobdelan kamen velikosti grenivke za Kamniti orakel.

Na seminarjih Foundation for Shamanic Studies se, za dosego spremenjenega/šamanskega stanja zavesti, uporablja večinoma bobnanje. Kdaj tudi petje, ples, ropotulja.

Foundation for shamanic studies nudi tudi napredne seminarje. Vsak od njih je vezan za določeno tehniko, ki jo pogosto uporabljamo pri šamanskem delu. Vendar pa je sistem koncipiran tako, da je obisk naprednih mogoč šele po opravljenem osnovnem seminarju.

Cena seminarja je 140 EUR

Za podrobnejše informacije in prijave

pošljite e-mail na naslov: nicole77@me.com

pokličite 031/880 811, Nicole Drakulič Trninić

in si oglejte internetno stran FSS:www.shamanicstudies.net

See More
NOV5
Nov 5, 2016 - Nov 6, 2016Waldorfski vrtec Breg 3 3000 Celje
3 people interested