Jump to
Press alt + / to open this menu
CommunitySee All
Highlights info row image
30,437 people like this
Highlights info row image
30,310 people follow this
AboutSee All
Highlights info row image
+20 112 443 1944
Highlights info row image
Hours
Always Open
PlacesCairo, EgyptKelab IKRAM Mesir
Photos
Reviews
19 Reviews
Tell people what you think
Amir Izzuddin
· May 19, 2017
Semoga Allah terima amal kita. Tarbiah bukan segala-galanya tetapi segala-galanya bermula dengan tarbiah.
Nabila Azmi
· March 23, 2016
medan yang baik untuk improve diri mentally, spiritually dan physically, dibantu dengan surrounding(akhawat) yang juga saling menyokong dan membina :)
W Nurul Izzaty
· March 2, 2016
Semoga terus tsabat dan maju menuju redha Allah.

Bismillahi nahya
Videos
Video Korporat Kelab IKRAM Mesir
99
7
STEP3 IS COMING ! [PROMO] Kisah-kisah tipikal serta perbandingan ekspektasi dan realiti masalah-masalah kewangan yang seringkali dihadapi oleh pelajar-pelajar dalam dan luar negara khususnya di Mesir. Antaranya adalah langsung tidak merancang kewangan, berbelanja pada perkara yang tidak perlu, tidak mahir berniaga dan pelbagai lagi. STEP 3 dibawakan khas oleh IKRAM Mesir tampil membawa solusi bagi membantu para pelajar bagi menghadapi isu-isu seperti di dalam video berikut. Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud : "Setiap hamba pada Hari Qiyamat tidak akan mengorak langkah menuju ke mana-mana selagi dia belum selesai disoal-siasat tentang empat perkara : Pertama : Tentang umurnya di manakah dihabiskan sewaktu di dunia dahula? Kedua : Masa remajanya, bagaimana dia menghadapi ujian di waktu itu? Ketiga : Tentang harta, dari mana dia perolehi dan bagaimana dia membelanjakannya? Keempat : Tentang ilmunya, apakah dia telah beramal dengan ilmu itu?" (Hadis Riwayat Muaz bin Jabal r.a.) 27th MARCH 2015. Save the date. Daftar di sini : http://bit.ly/17ZNit9 **pendaftaran akan tutup 24jam dari sekarang!! (22/3/2015)
302
9
Road To Alaska 2.0
92
1
Posts

Salam Maal Hijrah

[Perutusan IKRAM Sempena Maal Hijrah] HIJRAH KE ARAH YANG LEBIH BAIK

Di kesempatan ini, Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) mendoakan agar Maal Hijrah 1439H ini d...apat memupuk persefahaman dan perpaduan seluruh rakyat Malaysia dalam menjadikan Malaysia Negara Rahmah, bersesuaian dengan tema ‘Kesatuan Ummah, Kesejahteraan Negara’.

See More
Perutusan Maal HijrahPertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)1 Muharram 1439H / 22 September 2017 HIJRAH KE ARAH YANG LEBIH BAIK “Sesungguhnya orang-orang ya...
ikram.org.my

[Lintas Langsung MUKIM'17: Muktamar Kelab IKRAM Mesir Kali Ke-2]

Sedang berlangsung sesi Ucapan Dasar oleh Presiden Kelab IKRAM Mesir sesi 2017/18, Muhammad Dzikrul Khanif Bin Zainol Azmi. Dalam ucapannya, beliau mengingatkan bahawa pemuda adalah golongan yang sangat berpotensi tinggi dan seharusnya menterjemahkan segala kekuatannya dalam bentuk amal.

Beliau juga menghuraikan idea “Membangun Mahasiswa Harmoni” yang menjadi pembawaan Kelab IKRAM Mesir sesi 2017/18 ini. Sebanya...k 7 ciri-ciri mahasiswa harmoni telah digariskan bagi mencapai idea “Membangun Mahasiswa Harmoni”.

#MUKIM2017
#MembangunMahasiswaHarmoni

Ukhuwah | Tarbiah | Khidmah
........................
Ikuti perkembangan kami di pautan berikut:
Portal: http://ikrammesir.org/
Youtube: http://youtube.com/user/ikrammesir
Twitter: http://twitter.com/ikrammesir

See More
Image may contain: 1 person, standing