Photos
Reviews
3.9
114 Reviews
Tell people what you think
Vivek Bhattacharya
· November 21, 2013
awesome market!!!! awesome people...
Hans Bomers
· August 23, 2016
We zijn hier vorig jaar (zomer 2015) geweest. Een erg mooie roofvogelshow, op een prachtige boerderij waar je ook nog lekker kunt eten achteraf.

Veel prachtige uiteenlopende vogels, en je merkt dat ...de valkeniers ontzettend veel van de vogels weten en de dieren in topconditie verzorgd worden. Roofvogels blijven fascinerend en het is denk ik goed om er wat meer van af te weten. Daardoor stel je de dieren nog meer op prijs wanneer je ze in het wild ziet vliegen. En ook geeft het iets meer achtergrond bij het reilen en zeilen rond de verzorging van roofvogels en wat voor deze beesten van belang is.

Sommige mensen hebben bijvoorbeeld bij een roofvogelshow als eerste indruk dat roofvogels op het eerste gezicht in 'kleine' (want vogels moeten toch kunnen vliegen) of 'vieze' (want vol met vogelpoep) verblijven worden gehouden. Zo is het verleidelijk om over de verzorging van wilde dieren snel vooroordelen te hebben. Maar als je goed kijkt en luistert merk je dat deze mensen met vakkennis, liefde en respect met deze dieren omgaan. Het blijven wilde dieren, die je niet kunt beoordelen naar onze maatstaven van "comfort" of "levensgenot". In het wild zit een roofvogel vaak op een rots vol met poep. En de ruimte, dat krijgen deze vogels volop wanneer er met ze gevlogen wordt. Wat een roofvogel overigens nooit voor zijn plezier doet (daarvoor kost vliegen veel te veel energie en is de natuur ook voor een roofvogel een veel te gevaarlijke plek), maar puur om voldoende voedsel binnen te halen! Dat voedsel wordt perfect afgemeten en alleen daardoor blijven de vogels in topconditie, zien ze er mooi uit, en houden ze de drang om te willen vliegen.

Jan Cees Lont is een perfecte plek om van dit soort dingen wat meer te leren. Er wordt met passie en respect over deze dieren gepraat en met ze omgaan. En natuurlijk ook zeer geschikt voor iedereen die gewoon een dagje naar deze prachtige dieren wil kijken!
See More
Rik Kwint
· June 22, 2016
Het is er aardig, maar de vogels zijn erg krap behuisd. De eigenaar is niet iemand die een beetje open staat voor aanwijzingen of kritiek.
Debbie Geerink
· April 12, 2015
Ontzettend genoten van de roofvogel workshop/show. We hebben gegiert van het lachen en wat was ik de pineut want ik vond het een beetje eng dus werd ik extra gestimuleerd om toch de vogel op de arm te... nemen die ik eng vond. En als kers op de taart moest ik ook assistent zijn met het voeren en over vliegen . Er was ook heel veel moois te zien. See More
Christa Veenendaal
· July 2, 2016
Alles heel gezellig, heerlijke tuin waar je relaxed wat kunt eten, prachtige (kunst-)galerie, hele mooie roofvogelshow, en ook nog eens heel gezellig om er rond te wandelen. Kortom, een super-uitstapj...e. Zeer de moeite waard. See More
Jean Polet
· August 13, 2016
Supper erg leuk
Bedankt teo en kelly
En komen snel weer om te kijken en te genieten van jullie en de mooie vogels
En naruurlijk van de heerlijke appel taart met slagroom
Gr van uit waalwijk
Marjolein Wolverson Brouwer
· May 30, 2015
We hebben heel erg van ons bezoekje genoten! We mochten lammetjes voeren en een baby uiltje aaien. Mijn dochter genoot heel erg van de gezellige medewerksters en de speel plaats. En ik nam weer pracht...ige 'natural crafting materials' mee terug naar Engeland. See More
Anja Verhart
· May 18, 2014
Genoten van de dag. Mooi weer is natuurlijk ook van belang . En wij waren aangenaam verrast van de roofvogel show . Leuke presentatie en veel uitleg over de dieren . Leuke en gezellige markt . Goede ...muziek . We werden goed begeleid naar een parkeerplaats . Een aanrader ! See More
Emiel Van Den Heuvel
· June 20, 2014
Ontzettend leuk en educatief voor kinderen. Sfeer vol en zeer ontspannen. Vogelshow is ontzettend leuk en top gepresenteerd door Theo. Kom snel weer een keer langs.
Annemarie Dijkhorst
· June 15, 2014
een super geweldige dag gehad!!!!!Dit ga ik nooit meer vergeten!!!!!Ik zeg voor herhaling vatbaar dus tot snel!!!!!Bedankt theo en kelly!!!!!
Henny Moen
· September 24, 2013
De workshop is echt een aanrader.. en dan daarna de vogelshow nog even bekijken GEWELDIG !
Mijni Caan-Boerefijn
· April 26, 2014
Wij komen er regelmatig - af en toe een workshop en af en toe met de kleinkinderen naar de roofvogelshow! Leuk hoor! :-)
Mandy Visser
· June 6, 2015
Super ervaring, echt een aanrader. Zelf cadeau gedaan en ook hij was erg onder de indruk. Ook super informatief. Geweldig, zal dit echt nooit vergeten.
Nico Vermeer
· October 5, 2013
Even op bezoek geweest en de ogen uit gekeken, sfeervol, leerzaam en veel knutsel materiaal voor de nodige ontspanning..
Dit is terplekke en halverwege geschreven dus straks ervaar ik nog meer..
Ron Ledegang
· June 21, 2014
Werkelijk een topdag gehad onder leiding van Theo en Kelly. Ik kreeg dit voor mijn verjaardag en zal het aanbevelen bij iedereen.
Gaby van der Vlugt-Varkevisser
· July 13, 2014
Super leuke en geslaagde dag gehad!
Doortje Sol
· July 26, 2014
Leuk ..... heeeel Leuk ...
Riena Vievol
· March 22, 2015
Zaterdag weer ern prachtig werkstuk gemaakt. En was weer supergezellig
Tamira Delorme
· November 18, 2015
€20 bezorgen, voor een ritje Hhw de Zandhorst, gaat wel erg ver! Bovendien, is het netjes als men dit vantevoren meldt!!!
Slechte service ... Helaas!
Ineke Bosch
· November 7, 2013
Een gezellige locatie voor familie of personeels feesten.
Videos
PRIL GELUK Herman en Tinie onze Canadese Oehoe's wonen al jaren bij ons. Tinie een felle dame gaf nooit blijk de toenadering van Herman op prijs te stellen..............tot dit prille voorjaar. Er werden 2 eieren gelegd die maar matig werden bebroed, op de manier van "af en toe broeden.......is ook broeden". Vanmorgen was ik dan ook ontzettend verbaasd toen er een wit balletje op het grind lag en er een ei met een klein snaveltje er uit naast lag. Vandaag dus beschuit met muisjes.......en laat de beschuit maar weg.
80
16
Koreaanse landbouw studenten doen een rondje Noordholland om kennis te maken met " het andere" agrarische bedrijf. Bij ons zien ze roofvogels en spelen ze farmers games. Super enthousiast.
16
Posts

voor groepen zijn wij op afspraak elke dag OPEN
Voor individueel bezoek zijn wij de komende tijd GESLOTEN

Image may contain: shoes, plant, food and outdoor
Posts

VANDAAG ZIJN WIJ GESLOTEN

Dit is hem dus 10 w. oud.
Wie een liefdevol huisje voor hem heeft mailt naar info@janceeslont.nl

Image may contain: cat

Teddy (m / 10 weken) zoekt een lief baasje.
Heeft u interesse, mail naar info@janceeslont.nl

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
996 Views
996 Views

DOOR ZIEKTE HELAAS GESLOTEN VANDAAG EXCUUS

ZONDAG 10 SEPT. GESLOTEN

Image may contain: food

KITTENS
Mientje de poes van Lieselotte heeft kittens ( m & v), wij zoeken er een goed huisje voor. Heeft u interesse, MAIL dan info@janceeslont.nl (via facebook reageren wij niet)

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1,039 Views
1K Views
Jan Cees Lont Sfeerboerderij updated their cover photo.
Image may contain: plant, tree, flower, outdoor and nature

Kom vandaag weer genieten van het heerlijke zonnetje!
De monchoutaart is weer lekker en de koffie vers. De fuchsias staan in bloei en de boomgaard is zwaar van het fruit.

NAZOMEREN IN NIEDORP
19 & 20 aug (www.nazomereninniedorp.nl)
Zondag 20 aug zijn wij ook open van 11 - 17.00u.
*hoogstamboomgaard met 50 bomen
(appel/peer/pruim/kers/walnoot)...
*bloementerras
*monchoutaart / pannenkoeken & de lekkerste koffie

See More

NAZOMEREN IN NIEDORP
19 & 20 aug is het weer zover
kijk voor alle info op
www.nazomereninniedorp.nl
Wij zijn alleen ZONDAG geopend van 11 tot 17.00 u....
* hoogstam boomgaard (50 bomen peer, appel, walnoot, kers, pruim)
* monchoutaart / pannenkoeken & de lekkerste koffie
* bloementerras

See More
Image may contain: plant, flower, tree, outdoor and nature

ZONDAG 13 AUG
ZIJN WIJ GEOPEND
12.00-17.00 u.
* monchoutaart
* pannenkoeken...
* gratis op de foto met uiltje Flip.

See More
Image may contain: food

VAKANTIE
zondag 6 aug. zijn wij gesloten

Image may contain: plant, flower, outdoor and nature