Photos
Videos
PENGENALAN - Seruan Kebangkitan Islam Akhir Zaman
226
35
Zeitgeist - Sistem Kewangan Dunia PART 1
18
7
Seruan Kebangkitan Islam - Akan Datang
38
6
Posts
Ustaz Iqbal Zain

SOLAT MIKRAJ MUKMIN

Jika Rasulullah SAW dibawa menembus ke alam tinggi dalam peristiwa Isra Mikraj, yang menghantar baginda menyaksikan rahsia-rahsia suci, sert...a menyaksikan Khaliq, maka seorang mukmin sejati juga boleh merasakan mikraj ini. Mediumnya tak lain adalah solat. Solat adalah mikraj rohani mukmin, sebagai kendaraan untuk seseorang sampai dan menggapai ketinggian dan kemuliaan.

Solat adalah mikrajnya kaum beriman yakni bermi`raj secara rohani. Solat yang khusyu' membolehkan seorang mukmin berjumpa, bermuwajahah, bermunajat dan berkomunikasi secara intim dengan Allah Subhanahu Wa Ta’ala Bagaimana caranya?

Imam Gazali dalam Ihya `Ulumuddin menyebut enam makna batin yang dapat menyempurnakan makna solat, yaitu ; (1) kehadiran hati, (2) kefahaman, (3) ta`zim, mengagungkan Allah, (4) segan, haibah, (5). Berharap, raja, dan (6) malu.

1. Yang dimaksud dengan kehadiran hati (hudur al qalb) dalam solat ialah bersihnya hati dari hal-hal yang tidak semestinya terlintas di dalam solat, selari antara apa yang diucapkan dalam solat dengan apa yang difikirkan.

2. Yang dimaksud dengan kefahaman, tafahhum, adalah faham terhadap makna dari apa yang diucapkan dalam solat. Kefahaman akan makna yang dibaca akan dapat membantu menghadirkan hati.

3. Yang dimaksud dengan ta`zhim ialah sikap hormat kepada Allah. Ta`zhim merupakan buah dari dua pengetahuan, yaitu pengetahuan penghayatan atas kebesaran Allah dan kesedaran akan kehinaan dan keterbatasan dirinya sebagai makhluk.

4. Yang dimaksud dengan haibah ialah perasaan takut kepada Allah yang bersumber dari kesedaran bahwa kekuasaan Allah itu amat besar dan efektif serta menyedari bahwa hukum Allah atau sunnatullah itu pasti berlaku. Oleh kerana itu dia sangat takut melanggar hukun-hukumnya, kerana akibatnya merupakan satu kepastian.

5. Yang dimaksud dengan raja’, penuh harap, adalah selalu berfikir positif bahwa Allah Maha lembut dan luas kasih sayangNya. Di dalam solat, perasaan harap dan cemas silih berganti, cemas takut melanggar, dan berharap memperoleh rahmatNya.

6. Sedangkan perasaan malu, haya’ kepada Allah bersumber dari kesadaran akan banyaknya kekurangan pada dirinya dalam menjalankan ibadah kepada Allah Subhanahu Wa Ta’ala..

Menurut Imam Ghazali, jika ke enam hal itu berkumpul pada orang solat, maka hatinya akan menjadi khusyu` kerana seluruh citarasanya, seluruh kesedarannya, tertuju hanya kepada Yang Satu, Yang Maha Agung, yang dihormati, ditakuti, tapi menjadi tumpuan harapannya. Sayyidatina Aisyah RA pernah menceritakan bahawa di luar solat, Rasulullah SAW biasa berbincang-bincang akrab dengan siapapun, tetapi ketika sedang solat, beliau seakan-akan tidak mengenal orang lain, dan Aisyah pun bersikap seperti tidak mengenal beliau.

Khusyu akan mudah dicapai oleh orang yang lurus pandangan hidupnya, kerana kekeliruan pandangan hidup akan menyulitkan pemusatan perhatian dalam beribadah. Kelazatan bermunajat hanya dimiliki oleh orang yang sudah tidak lagi mencintai harta benda duniawi, kerana seperti yang dikatakan oleh al Ghazali bahwa orang yang masih bergembira dengan harta benda, apalagi yang masih mencampur adukkan kebaikan dengan keburukan, dia tidak dapat bergembira dalam bermunajat kepada Allah. Cinta harta dan cinta kepada akhirat tidak boleh menyatu dalam satu wadah.

SILA SHARE DAN SEBARKAN

See More

Solat adalah suatu kerehatan bukan keberatan bagi golongan mukmin..

Salam Jumaat. Jemput ke page Pena Al Ikhlas

Image may contain: text
Pena Al Ikhlas is with Safwatullah Bin Mohd Fadli and 10 others.

Solat bukan untuk menyusah dan membebankan kehidupan manusia.

Rasulullah SAW menyuruh Bilal r.a. mengumandangkan azan dengan berkata:
“Wahai Bilal, rehatkan k...ami dengan solat.”
[Riwayat Ahmad]

Orang yang selalu berasa berat untuk bersolat adalah kerana dirinya masih tidak mengetahui hakikat solat yang sebenarnya.

Renungkan semula kisah Israk Mikraj Rasulullah SAW di mana pada ketika itulah ibadah solat 5 waktu sehari semalam mula diwajibkan.

Sebelum peristiwa Israk Mikraj itu, Nabi SAW telah melalui tahun yang penuh kesedihan. Baginda telah diuji dengan kewafatan dua insan yang sangat disayanginya, bapa saudara yang banyak membela iaitu Abu Thalib dan isteri tercinta yang paling setia iaitu Siti Khadijah.

Setelah itu Allah SWT menghapuskan segala kesedihan dan keperitan yang ditanggung oleh Nabi SAW melalui JEMPUTAN dan ANUGERAH yang sangat istimewa lagi agung iaitu perjalanan Israk Mikraj dan kewajipan ibadah solat.

Maka ketahuilah bahawa ibadah solat adalah JEMPUTAN dan ANUGERAH Yang Amat Agung dari Allah SWT kepada kita semua umat Nabi Muhammad SAW.

Andai kita benar-benar tahu istimewanya ibadah solat, nescaya kita akan suka menunaikannya.

Hakikatnya, melalui solat Allah akan menghilangkan segala kesukaran hidup yang kita alami, mengurniakan kekuatan dan ketenangan ke dalam hati kita bagi menempuh jalan Islam secara istiqamah.

Tidak sukakah kita menerima jemputan dari Tuhan Yang Maha Agung yang akan mendengar segala pengaduan dan pengharapan kita untuk dikabulkanNya ?

Hanya kepada Engkau Kami menyembah dan hanya kepada Engkau kami memohon pertolongan.
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, Bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.
[Surah Al Fatihah : Ayat 5 – Ayat 7]

Wallahua’lam

See More
Posts

Penulisan ini telah dinukil bertahun dulu sebelum PRU13 lagi..

Tetapi pada hari ini, ia tetap relevan untuk direnungkan dengan teliti..

Wajib dibaca oleh mereka yang masih percaya dan bergelumang dalam sistem2 kertas dan sampah ciptaan Yahudi dan Nasrani.

...

Moga mereka mendapat kefahaman dari apa yang cuba kami sampaikan selama ini.

Amin..

See More
Image may contain: text
JOM! Semarakkan Kebangkitan Islam Akhir Zaman is with Abidah Al-Kubro and 29 others.

"JIKA ORANG ISLAM TIDAK MENGUNDI SEMASA PRU13, AKAN MELEMAHKAN KUASA POLITIK DAN PEMERINTAHAN MELAYU ISLAM DI MALAYSIA.. SIAPA YANG AKAN BERKUASA DAN MENJADI PE...RDANA MENTERI..?"

Itulah masalahnya dgn org yg bergelumang dan beriman dgn demokrasi.. mereka kata faktor undi yg akan mengangkat seseorg tu jadi pemimpin (PM).. itu kata2 org yg hanya fikir logik melihat kpd sistem demokrasi..

Ini pula kata kami di page ini :

Mengapa tidak dilihat ke dlm Al Quran dan Sunnah ? bukan undi kita yg akan menentukan kuasa pemerintahan diberi kepada siapa..

Katakanlah (wahai Muhammad): Wahai Tuhan yang mempunyai kuasa pemerintahan! Engkaulah yang memberi kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Engkau kehendaki. Engkaulah juga yang memuliakan sesiapa yang Engkau kehendaki dan Engkaulah yang menghina sesiapa yang Engkau kehendaki. Dalam kekuasaan Engkaulah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu. (Surah Ali Imran : Ayat 26)

apakah syarat2 ALLAH akan turunkan pertolongan membinasakan musuh2 Islam dan memberi kekuasaan pemerintahan kepada umat Islam ?

(Pengikut-pengikut Nabi Musa merayu, lalu) Musa berkata kepada kaumnya: Mintalah pertolongan kepada Allah dan bersabarlah, sesungguhnya bumi ini kepunyaan Allah, diwariskannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya dari hamba-hambaNya dan kesudahan yang baik adalah bagi orang-orang yang bertakwa.

Mereka berkata: Kami telah dianiaya dan diperhambakan (oleh Firaun) sebelum engkau datang kepada kami dan sesudah engkau datang kepada kami. Nabi Musa menjawab: Mudah-mudahan Tuhan kamu akan membinasakan musuh kamu dan menjadikan kamu khalifah di bumi, kemudian Dia akan memerhati bagaimana pula perbuatan kamu?

(Surah Al A'raf : Ayat 128 - Ayat 129)

“Allah menjanjikan orang-orang yang beriman dan beramal soleh dari kalangan kamu (wahai umat Muhammad) bahawa Dia akan menjadikan mereka khalifah-khalifah yang memegang kuasa pemerintahan di bumi, sebagaimana Dia telah menjadikan orang-orang yang sebelum mereka berkuasa dan sesungguhnya Dia akan meneguhkan bagi mereka dengan agama yang telah diredhaiNya (agama Islam); dan Dia juga akan menggantikan bagi mereka keamanan setelah mereka mengalami ketakutan (dari ancaman musuh). Mereka terus beribadat kepadaKu dengan tidak mempersekutukan sesuatu yang lain denganKu dan (ingatlah) sesiapa yang kufur ingkar sesudah itu, maka mereka itulah orang-orang yang fasik (derhaka).”

[Surah Al Nur : Ayat 55]

Rata2 yg komen di page ini - yang tidak bersetuju dgn perjuangan DEMOKRASI adalah mereka yg mahukan kebangkitan Islam akhir zaman.. iaitu tertegaknya Khilafah Akhir Zaman.. BUKAN SETAKAT NAK MENANG PRU13 dan menawan Putrajaya.. fokus dan matlamat kami adalah lebih jauh lagi.. iaitu Khilafah Akhir Zaman yg mengikut JALAN KENABIAN.. utk memahami dan memperjuangkannya, kita tak boleh sekadar berfikir dgn logik akal.. kita perlu menggali dan menyelongkar jauh ke dalam Kitab Suci Al Quran dan Sunnah (serta Sirah) kehidupan Rasulullah SAW dan Para Sahabat.. di sana ada kunci utama kefahaman dalam mengenal perjuangan Islam Akhir Zaman yg HAQ..!

Wallahua'lam

See More

Fitnah dahsyat seterusnya dalam episod menyemarakkan Islamophobia di seluruh dunia. Sebagai alasan untuk menghalalkan puak mereka datang beramai-ramai menjamah darah dan daging umat Islam. Inilah akibat penyakit Al Wahn yang pernah dijanjikan oleh Rasulullah SAW lebih 1400 tahun dahulu.

Apa persiapan kita ?

No automatic alt text available.
Imran Nazar Hosein

Is the Sunni Caliphate really restored in Iraq?

Articles - Islam and Politics

Wednesday, 04 Ramadaan 1435

...

A lamp provides light which allows us to see.alt

We can walk in a particular direction, for example, when we have a light with which to see.

Without the lamp, and without the light which it provides, we live in darkness, and hence, cannot see.

Most of mankind are today living in darkness and hence, although they have eyes, they yet cannot see. They live in darkness because there is no light from Allah in their hearts

What price do they pay for their blindness?

Allah Most Wise declared in the blessed Qur’an that He has adorned the lowest sky with ‘lamps’:

وَلَقَدْ زَيَّنَّا السَّمَاء الدُّنْيَا بِمَصَابِيح........َ

And, indeed, We have adorned the skies nearest to the earth with lamps . . .

(Qur’an, al-Mulk, 67:5)

For those (and only those) who have the capacity to discover the relationships that exist between the stars, do the stars function as ‘lamps’ permitting ships for example, to chart a course in the vast expanse of the oceans of the world.

Similarly, only those who have the spiritual insight with which to ‘connect dots’ in history, will be able to read and understand events that are now mysteriously unfolding on the stage of the world. Those unable to do so will invariably respond to an articulation of such understanding with the intellectually tame and stereotyped cry of “conspiracy theory”. They will pay a price for their blindness and their incapacity to penetrate the explanation that the Qur’an provides of the reality of the world today, and for ignoring the several warning in the Qur’an, as well as concrete evidence in the Sīrah, of Jewish conspiracies against Islam and Muslims.

Even the greatest of secular political scientists today are still incapable of ‘connecting dots’ from the emergence of Pax Britannica to its replacement by Pax Americana, in order to anticipate the imminent culmination of that mysterious process with a Pax Judaica that will witness the Jewish State of Israel inheriting the mantle of ruling State in the world. We connected those dots more than 12 years ago when we published our best-selling book on Islamic eschatology entitled ‘Jerusalem in the Qur’an’.

Secular scholarship is similarly incapable of connecting the dots to discover the relationship of that mysterious 3-staged political process with the equally mysterious removal of real money from the market, and its replacement, around the world, with bogus, fraudulent and utterly Harām paper, plastic and electronic money. We connected those monetary dots in our booklet (also on Islamic eschatology) entitled ‘The Gold Dinar and Silver Dirham – Islam and the Future of Money’.

There are many more dots that must be connected if we are to fully penetrate and understand the messianic reality of the world today.

When a people cannot themselves see, there will always be those who would gleefully exploit the opportunity to put a chain around their necks, weapons in their hands and money in their pockets, in order to lead them to establish such absurdities as a bogus Islamic Caliphate and to recognize and embrace a false and bogus Imām al-Mahdi.

That is precisely what is now emerging in Iraq.

It is bogus because of the source of weapons and finance. Who is supplying the state-of-the-art weapons and the finance for this so-called Jihād? The answer is quite obvious. It is the same Zionist Santa Claus who did it previously in Libya and Syria, who is now doing it in Iraq.

It is also bogus because the Qur'an has prohibited Mualims from entering into such a relationship with an alliance of Jews and Christians. That Judeo-Christian alliance now exists in the Zionist Judeo-Christian alliance which controls power in modern western civilization. The price that they pay for their alliance with NATO in Libya, Syria and now in ISIS, is that they are no longer a part of the community of Muslims. Rather they have now joined Saudi Arabia, Qatar, Turkey and the leaders of the Pakistan Armed Forces as part of the Judeo-Christian Zionist alliance.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاء بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللّهَ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

"Oh you who have faith (in Allah Most High) do not take (such) Jews and (such) Christians as your friends and allies who, themselves, are friends and allies of each other. And whoever from amongst you turn to them for friendship and alliance (now) belong to them. Surely Allah does not guide a wicked people". (Qur'an, al-Maida, 5:51)

The British American and French governments in particular, aided and abetted by their Saudi, Turkish and their many other clients in Qatar, Jordan, Pakistan, etc., are responsible for the emergence of that vengeful fighting force which is now proclaiming their freshly-minted Caliphate in Iraq. Where is the mint located where all this vengeance was minted? The fighters of ISIS or ISIL were born into the gruesome fires of long years of unjust western sanctions against Iraq, their teen-aged life was splattered with the blood of equally unjust atrocities and torture which was deliberately and mercilessly perpetrated in the Abu Gharīb prison in Iraq, in the vast US concentration camp in Guantanamo, as well as elsewhere in hidden ‘renditions’ in other parts the world. There was a diabolical method in the madness of torture and sexual humiliation perpetrated in broad daylight post 9/11 by the political and military leadership of Judeo-Christian modern western civilization (it is important to note that Orthodox Christianity is not a part, and will never be a part, of that modern western civilization in which a man can now legally marry another man). It was designed to produce precisely the crop of fighters we now witness in ISIS/ISIL.

Sunni Iraq also felt great frustration as Shia Iraq foolishly and tamely submitted to the western forces of occupation in participating in US sponsored elections while the country was still occupied – and then watched in even greater frustration as the Shia won the elections and joyfully betrayed Islam in taking over the governance of an Iraq that was under western military occupation.

Having created those fighters and having ensured they would be fueled by a rage that delivers the required morale for fighting the most brutal of all wars, the hidden hands who perpetrated 9/11 have now unveiled their long-anticipated master-plan with which they plan to portray a rising world of Islam that poses a menace to mankind.

In a lecture delivered more than 10 years ago I explained that master-plan to include the creation of a causus bellum that would allow the West to wage a great pre-planned war on Arabs and Muslims on Israel’s behalf. Indeed I expect that Israel will herself emerge from behind the curtain to take the leading role in this great war. The causus bellum has to be so well-planned that the West would be able to claim it to be a just war waged to save mankind from a rising Islam that posed a menace to mankind.

The news from Iraq of the restoration of a Khilāfah State (i.e., Caliphate) and the appointment of a new Khalīfa (i.e., Caliph) fits perfectly into the Zionist game-plan. We now anticipate the unfolding of a number of very startling events that will provide opportunity for Israel to advance her agenda towards the world-order of Pax Judaica:

A Sunni Khilāfah waging fiercely brutal war on all and sundry in the large belt of northern Iraq and north-eastern Syria is meant to provoke Shia Iran and Iraq into a military response. Following faithfully in the blood-stained footsteps of a treacherous Ottoman Empire, Turkey will wait patiently for that Iranian military response before gallantly entering into the war to champion the Sunni cause. The Ottoman so-called Islamic State championed the cause of Sunni Islam by waging unjust war on Shia Iran for hundreds of years.

I now expect, regretfully so, that before long the Zionists will get one of their most-cherished of all goals, i.e., Sunni-Shia civil war in the House of Islam.

The West will exploit the opportunity of the following: a) carefully-contrived image of Islam as a rising force in the world menacing world civilization; b) mayhem in the form of civil war in the world of Islam; and c) civil war in Pakistan between Sunnis and Shia and between Sunnis and the State, to attack and destroy Pakistan’s nuclear weapons and nuclear plants and then ensure that Pakistan does not survive as a single State. I expect the new and notoriously hostile Hindu leader of India to gleefully participate in that effort to defang and dismember Pakistan. [He and his followers are hostile to Muslims for reasons quite similar to the hostility for Islam of Orthodox Christians in Russian, Greece, Armenia and elsewhere in Eastern Europe. Both the Ottoman and the Moghul Empires inflicted unjust war on Orthodox Christians and Hindus respectively, and occupied their territory in what must be described as imperial rule. Orthodox Christians and Hindus were humiliated by their subjection to many centuries of such Muslim imperial rule.] Can the Pakistan Armed Forces which have continuously aided and assisted NATO in its unjust war on Islamic Afghanistan and barbaric oppression of innocent Afghan Muslims, expect any Divine assistance? Can they expect any assistance from the very Muslims they have continuously betrayed? Perhaps the leadership of Pakistan’s Armed Forces is still unaware that Islam the religion has zero tolerance for oppression, and hence there will be a price for having aided and abetted that oppression.

I believe that the West will make an effort to seduce Iran into launching an attack on Saudi Arabia with a promise of Makkah and Madina under Shia rule. The offer will be irresistible since it would facilitate the emergence by deception, and the subsequent recognition of an Imam al-Mahdi who will be chosen and groomed by the Zionists.

Perhaps that would also be the opportune time for unleashing the biological war (plague) on the Arabs, prophesied by Prophet Muhammad (sallalahu ‘alaihi wa sallam) that will wipe them out like sheep:

Narrated Auf bin Malik: I went to the Prophet during the Ghazwa of Tabuk while he was sitting in a leather tent. He said, “Count six signs that indicate the approach of the Hour: my death, the conquest of Jerusalem, a plague that will afflict you (and kill you in great numbers) as the plague that afflicts sheep, the increase of wealth to such an extent that even if one is given one hundred Dinars, he will not be satisfied; then an affliction which no Arab house will escape, and then a Truce between you and Banu al-Asfar who will betray you and attack you under eighty flags. Under each flag will be twelve thousand soldiers.

(Sahih Bukhari)

Finally we may note that the Zionist West will be carefully seeking an opportunity to attack and defang Russia and China as well, as nuclear powers. NATO’s war with Russia has already commenced by proxy in Syria and Ukraine and is poised to now also include Iraq. The Malhama (or Armageddon of Christian eschatology) now appears inevitable. I am currently writing an explanatory Islamic eschatological essay on the subject entitled Islam and Russia’s tryst with Destiny.

Warning and advice from Prophet Muhammad (sallalahu ‘alaihi wa sallam):

“There will be a tribulation that will wipe out the Arabs in which those killed on both sides are in the Hellfire. In that time the tongue will be stronger than the sword.” Musnad Ahmad

“Before the Hour comes, there will be tribulation like pieces of black night, when a man will wake up as a believer but be a disbeliever by evening, or he will be a believer in the evening but will be a disbeliever by morning. And the one who is sitting will be better than the one who is standing, and the one who is standing will be better than the one who is walking, and the one who is walking will be better than the one who is running. So break your bows, cut their strings and strike your swords against rocks, and if anyone enters upon anyone of you, let him be like the better of the two sons of Adam. (i.e., the one killed, not the killer).” Sunan Ibn Majah

“Before the Hour comes there will be Harj.” I said: “O Messenger of Allah, what is Harj?” He said: “Killing.” Some of the Muslims said: “……you will kill one another, until a man will kill his neighbor and son of the cousin and a relative.” Some of the people said: “O Messenger of Allah, will we be in our right minds that day?” The Messenger of Allah said: “No, reason will be taken away from most of the people at that time, and there will be left the insignificant people who have no reason.” (Sunan Ibn Majah)

_____________________________________________________________________

See More

Salam Jumaat..

Image may contain: outdoor
Pemanah Minda - Hijrah Hati Menuju Ilahi

"Sesungguhnya alam hanya mampu memenuhi keperluanmu dari sudut jasmani, tetapi tidak dapat memenuhi keperluan rohanimu"
(Syeikh Ibnu 'Athaillah As Sukandari)

A...r Rahman, Maha Pemurah ALLAH yang telah menciptakan alam ini beserta nikmat-nikmat yang tidak terhitung bilangannya, dikhaskan buat memudahkan kehidupan manusia. Namun nikmat-nikmat material yang wujud pada alam ini hanyalah bermanfaat pada sudut fizikal dan jasmani manusia semata-mata. Segalanya itu hanya akan memberi kesan manfaat kepada rohani manusia DENGAN SYARAT setiap yang dinikmati itu mempunyai perhubungan langsung dengan penciptanya iaitu ALLAH SWT.

Kerana sifat Ar Rahman ALLAH semua manusia di dunia ini menikmati udara, air, makanan, pakaian dan sebagainya tanpa mengira sama ada seseorang itu beriman, munafik atau kafir. Seluruh manusia yang diizin mengambil manfaat dari alam ini pasti akan merasa keperluan jasmani mereka dipenuhi.

Maha Kaya ALLAH, DIA tidak pernah kisah dan berkira tentang nikmat duniawi ini. Kerana apa ? Kerana di sisi ALLAH, nilai nikmat dunia ini tidak lebih berharga dari nilai sebelah kepak nyamuk. Hakikatnya, ada sesuatu yang lebih dipandang dan tinggi nilainya di sisi ALLAH. Bahkan jauh lebih berharga dari seluruh nikmat di dunia ini. Ketahuilah bahawa ia adalah NIKMAT HATI yang mempunyai perhubungan langsung denganNYA. Inilah nikmat yang terbesar bagi setiap manusia. Namun, berapa ramai yang menyedarinya nilainya ? Yang berusaha untuk mencari dan memilikinya ?

Malangnya mereka yang tidak beriman dan kafir, yang hanya sibuk menikmati material-material yang wujud pada alam ini saja. Hanya merasa puas apabila keperluan jasmani mereka dipenuhi. Tetapi dari sudut rohani, hati mereka tandus dan kosong. Hati mereka tidak merasa nikmat perhubungan dengan ALLAH dan ALLAH tidak memandang sedikit pun kepada kesenangan dan keindahan jasmani mereka. Dan di Akhirat kelak, kemurkaan ALLAH kepada mereka akan lebih dahsyat lagi.

Semoga kita tidak tergolong di kalangan manusia yang tertutup rohaninya. Di dunia ini, jangan sesekali mementingkan keperluan jasmani semata-mata sehingga mengabaikan keperluan rohani yang jauh lebih utama dan berharga.

Semoga kita semua diberi kefahaman yang benar, tidak tertipu dan lalai di sebalik keindahan alam, sehingga menjadikan hati buta dan tuli kepada Pencipta sekalian alam ini.

Semoga taufik dan hidayah ALLAH dilimpahkan ke atas kita semua.

Amin..

Wallahua'lam

See More

Watak seorang Muslim adalah sentiasa tenang dan tajam dalam mencari hikmah di sebalik ujian yang berlaku.

**Rujuk video Youtube di komen pertama**

 

Jangan hanya melihat kejadian #MH17 sebagai suatu yang negatif buat negara Malaysia dan diri kita sebagai rakyatnya.. Jangan hanya sibuk memperkatakan tentang kejatuhan matawang negara, nilai saham MAS dan sebagainya - itu hanyalah material luaran semata-mata yang hanya dipentingkan oleh golongan pengejar... kemajuan.

 

Jika anda cenderung memikirkan impak buruk yang dibawa oleh puak kuffar, itulah yang anda dapat dan membuatkan anda terus tenggelam dalam agenda perancangannya.

 

InsyaALLAH, ujian berat yang sedang kita hadapi ini kerana ALLAH mahu beri suatu kebaikan besar yang bakal berlaku di bumi bertuah ini. Namun yang terpilih untuk memahami hanyalah mereka yang mahu merenung dan memikirkan rahsia perancangan halus ALLAH SWT.

 

Ramai yang hanya berfikir dari sudut perancangan agenda 'puak jahat' dalam menjayakan tragedi buruk ini, tetapi tidak mahu menggunakan akal yang sama untuk memikirkan apakah agenda dan perancangan ALLAH (yang lebih hebat) dalam mengizinkan semua ini berlaku.

 

Renung dan mencarilah ke dalam diri kerana di sana adanya hati yang menerusinya kita mampu bertemu kefahaman dan jawapan hakiki dari ALLAH buat golongan terpilih. Usah mencari apa yang sedang dilihat di dunia nyata dan alam maya (internet) kerana yang ada semuanya telah dipenuhi oleh propaganda dan fitnah sang pencatur dunia.

 

Tanya diri anda sendiri : Selama ini hati anda banyak dihabiskan untuk mengenali agenda sang 'pencatur dunia' atau mengenali ALLAH, Tuhan yang Mencipta dan Memiliki dunia serta seluruh isi alam ?

 

Jadilah 'jurucakap' ALLAH yang menyampaikan dakwah, berhentilah menjadi 'jurucakap' konspirator dunia yang hanya menyampaikan dakyah!

 

Wallahua'lam


See More

#MH17

Tragedi MH370 4 bulan lalu menyaksikan US dan sekutu-sekutu mereka diangkat sebagai hero yang perlu ditabik oleh Malaysia dan China (2 negara yang paling terkesan akibat tragedi tersebut).

Kini sebuah lagi pesawat penerbangan Malaysia iaitu MH17 dijadikan sasaran oleh para konspirator dunia dalam usaha membuatkan 'kepercayaan masyarakat dunia memihak kepada percaturan akhir zaman mereka'. Ia sangat halus..

...Continue Reading
Image may contain: 2 people, people sitting

Kesedaran Umat Islam AKhir Zaman ==> Kebangkitan SEBENAR Umat Islam Akhir Zaman

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close

Malangnya umat Islam masih sibuk berselisihan mengenai soal BOIKOT - terus lupa kepada perjuangan sebenar..!

**Ulang siar... Sebarkan semoga bermanfaat.

No automatic alt text available.
Pemanah Minda - Hijrah Hati Menuju Ilahi is with Ainon Mohd and 4 others.

Mengapa ISU BOIKOT produk Zionis mahu dibesar-besarkan hingga menimbulkan perdebatan di kalangan umat Islam sendiri ? Kita sibuk berdebat perkara remeh tapi lup...a kepada perkara sebenar yang lebih besar..!

Isu Boikot Zionis sebenarnya sudah lama disebarkan, namun hanya berapa kerat saja yang peduli..? Isu Boikot ini sepatutnya bukan hanya timbul di saat rakyat Palestin dibantai semata-mata ? Ia bukan 'isu bermusim'..? Mungkin hanya dianggap bermusim oleh sekelompok umat Islam yang tidak memahami isu yang lebih besar iaitu Zionis yang memusuhi Allah dan Rasul itu sendiri..! Mereka (Zionis) telah menghujani dunia dengan produk mereka, apakah kita hanya memandang kepada produk mereka semata-mata..? Tetapi terlupa melihat dan memahami siapakah Zionis itu sendiri..?

Fahamilah, 'Episod Sedih' di Bumi Palestin hari ini tidak akan berakhir melalui 'Boikot Produk' Zionis semata-mata.. Memboikot produk Zionis tidak memberi kesan besar kepada Zionis, meskipun keuntungan mereka merosot.. kerana soal WANG tidak memberi masalah kepada mereka.. Bukankah mereka yang menguasai perbankan dan sistem kewangan dunia..?

Namun, usaha BOIKOT Produk mereka wajib dilakukan apabila terbukti keuntungannya disalurkan kepada dana untuk membunuh dan menzalimi umat Islam.. Jangan pertikaikan sesiapa yang pada hari ini lantang melaungkan slogan BOIKOT Produk Israel.. kerana apa yang mereka laungkan itu memang sepatutnya dilakukan oleh umat Islam..

Tapi yang menyedihkan apabila wujud kelompok yang sinis melabel mereka sebagai 'boikoters'.. Bukankah amalan melabel sebegini membawa kepada perpecahan sesama sendiri..? Seolah-olah diwujudkan golongan 'boikoters' dan 'unboikoters'.. Dan kedua-dua kelompok ini cenderung berbalah sesama sendiri hanya kerana soal ISU BOIKOT.. Akhirnya masing-masing lupa tentang isu sebenar yang lebih besar..

Apakah tindakan lebih UTAMA yang lebih BESAR dan WAJIB dilakukan oleh umat Islam hari ini dalam usaha memerangi Zionis dan menyumbang ke arah pembebasan Baitul Maqdis seperti yang dijanjikan kelak ?

Jawapannya bergantung kepada bagaimana kemampuan mata hati kita dapat melihat dan memahami isu sebenar iaitu hakikat di sebalik tanah suci Baitul Maqdis, musuh-musuh Islam (Yahudi Zionis) dan pejuang Islam Akhir Zaman..

Sedarlah, bukankah semua yang berlaku di dunia hari ini (dan apa yang bakal berlaku akan datang) sudah lengkap dijelaskan dalam Al Quran dan As-Sunnah..? Sudah dinyatakan bagaimanakah sikap sebenar puak Yahudi dan Nasrani yang memusuhi Islam, fitnah besar Dajjal di akhir zaman, dan jalan kebangkitan Islam yang akan kembali membebaskan tanah suci Baitul Maqdis di akhir zaman..

Apakah fokus & matlamat kita sebagai umat Islam yang ditakdirkan hidup di dunia hari ini ? Sekadar mahu terus mengikut 'acuan' Zionis yang menjadikan kita berpecah belah sesama sendiri akibat perkara-perkara kecil dan remeh, tapi terlupa kepada tanggungjawab utama yang lebih besar..?

Sedarlah saudara-saudaraku.. memboikot produk Zionis semata-mata tidak memadai, namun ia mesti dilakukan.. selain itu ada kewajipan dan tanggungjawab besar lain yang perlu dilakukan dan diutamakan..

Sedarkah kita golongan manakah yang secara konsisten MEMUSUHI Zionis - iaitu cara hidup, sistem, ideologi mereka ?

Di mana melalui DAKWAH mereka, dengan Izin ALLAH semakin ramai umat Islam sedar tentang FITNAH BESAR AKHIR ZAMAN.. Ramai telah kembali kepada Al Quran dan As Sunnah.. Meninggalkan kesenangan dunia yang menipu - tinggalkan harta riba', jauhi pinjaman bank, jauhi politik demokrasi, bersederhana dan menitikberatkan soal makan, minum, hiburan dan sebagainya..

Bukankah telah disabdakan bagaimana umat Islam akhir zaman bakal mengalahkan dan menyembelih Yahudi Zionis..? Persoalan yang perlu kita fikirkan bersama adalah bagaimana untuk melahirkan generasi Islam yang akan kembali bersatu di mana di dalam hati mereka tertanam kukuh Kalimah Tauhid 'LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD AR-RASULULLAH'..! Tiada lagi kepentingan duniawi, tiada lagi racun fitnah dan propaganda musuh di dalam hati mereka..!

Hanya di tangan golongan sebeginilah Panji Al Liwa' dan Ar Rayah mampu dikibarkan dengan penuh semangat dan nekad mara menghala menuju ke bumi Palestin.. ALLAHuAkbar..!


Wallahua'lam..

See More

Sebagaimana yang pernah kami nyatakan sebelum ini..

Video kuliah SIH semalam..

Selamat menonton dan berfikir..

Jemput datang beramai-ramai ini malam..

No automatic alt text available.
Deen Choudhury

SPIRITUAL GLAMOUR: PRIDE & PREJUDICE IN A DAJJALISTIC AGE

FANS & STUDENTS OF SHEIKH IKRAN HOSEIN IN KL MALAYSIA DO NOT MISS TONIGHT'S LECTURE

Bagus info ni.. Jom sebar-sebarkan..

Artsrahman Rahman

Ulamak Rabbani yg boleh dijadikan guru dan model ( jangan belajar drpd tok guru bersilo lendik wahhabiy,syiah, Islam liberal )

Copy Paste drpd page traditional... islam Berikut adalah senarai 40 & 75 Alim Ulama' Rabbani yang telah diangkat dan diperakuikan dalam Majlis RasuluLlah di Madrasah Ahbabul Mustapha, Tumpat, Kelantan pada 5hb Mei 2012...

ULAMA NUSANTARA
1. Syeikh Muhd Fuad Bin Kamaludin Al-Maliki
2. Dr. Muhammad Uthman El-Muhammady
3. Prof. Datuk Dr. Syed Muhd Naquib Bin Ali Al-Attas
4. Prof. Dato' Dr. Muhammad Afifi Al-Akiti
5. Tuan Guru Salleh Bin Musa
6. Tuan Guru Hassan Bangkok
7. Tuan Guru Abdul Hamid Bin Salleh (Gunung)
8. Tuan Guru Abdullah Bin Sama’ah
9. Maulana Hussin Bin Abdul Qadir
10. Maulana Dato’ Abdullah Bin Bukhari
11. Maulana Wan Muhd Majduddin Bin Abdullah
12. Maulana Abdul Hamid Bin Chin
13. Dato’ Mohamad Fuad Bin Omar
14. Ustaz Ismail Mina Bin Ahmad
15. Tokku Ibrahim Bin Mohammad
16. Ustaz Abu Aswad Bin Yah Al-Kubra
17. Sheikh Mohd Faizal Bin Abdul Manaf
18. Sheikh Dato’ Mohd Murtadza Bin Ahmad
19. Tuan Guru Abdul Hamid Bin Ismail (Bukit Tembaga)
20. Sheikh Ahmad Al-Hadi Al-Hassani
21. Sheikh Dr. Muhd Abdul Latif Al-Farfour Al-Hassani
22. Sheikh Dr. Yusuf Muhyiddin Riq El-Bakhur Al-Hassani
23. Sheikh Afeefuddin Al-Jailani Al-Hassani
24. Habib Umar Bin Muhammad Bin Hafidz
25. Habib Ali Zainal Abidin Bin Abdurrahman Al-Jufri
26. Prof. Dr. Habib Abdullah Bin Muhammad Baharun
27. Habib Zain Bin Ibrahim Bin Sumait
28. Baba Yusuf Paku Al-Fathani Al-Makki
29. Habib Hamid Bin Alwi Al-Kaaf Al-Banjari Al-Makki
30. Syeikh Hassan Bin Toyyib Al-Malazi Al-Makki
31. Baba Wan Abdul Aziz Bin Wan Shafie Al-Fathani Al-Makki
32. Habib Hasan Bin Muhammad Al-Attas
33. Baba Ismail (Pak Da Eil), Pondok Krasak
34. Baba Ismail Bin Omar (Baba Eil Sepanjang)
35. Kiai Syarif Hidayatullah Bin Nasir
36. Sheikh Dr. Ahmad Dabbagh
37. Sheikh Muhammad Bin Yahya Al-Ninowy
38. Syekh Abdul Qadir As-Sufi
39. Sheikh Imran Nazar Hosein
40. Sheikh Dr. Muhammad Tahir ul-Qadri

IMAM BA’ ALAWI
1. Syed Umar Bin Salim Al-Muhdor
2. Syed Mohd Mahayaddin Anuar Al-Haddad
3. Syed Hassan Bin Ahmad Al-Attas
4. Syed Abdul Rahman Bin Abdullah Al-Habsyi
5. Syed Ahmad Bin Abdullah Al-Idrus
6. Syed Ali Bin Ibrahim Al-Tahir
7. Syed Noor Muhammad Bin Jamal Benyahya
8. Syed Agil Bin Abdul Rahman Benyahya
9. Syed Suhaimi Bin Syed Hassan Al-Hadi
10. Syed Zainol Abidin Al-Idrus
11. Syed Muhammad Bin Alwi Al-Attas
12. Syed Abdul Kadir Bin Hussin Al-Joofre
13. Dato’ Syed Omar Bin Abdullah As-Syatirie

IKHWAN SUFIAH
14. Sheikh Mohd Sabri Bin Ghazali
15. Sheikh Fisol Bin Taib
16. Sheikh Ahmad Bin Ibrahim
17. Sheikh Hafiz Bin Selamat Asy-Syazili
18. Prof. Dr. Wan Suhaimi Bin Wan Abdullah Al-Ahmadi
19. Dr. Abdul Manam Bin Mohamad Qadiri Wa Naqsyabandi
20. Ustaz Abdul Raof Bin Nurin Al-Ahmadi An-Naqsyabani
21. Ustaz Raja Ahmad Mukhlis Bin Raja Jamaludin As-Syazili
22. Ustaz Mohd Fadhil Bin Ariffin Ad-Dusuki Al-Muhammadiyah
23. Ustaz Muhd Rajab Akmal Bin Abdul Halim Al-Ahmadi

ULAMA PONDOK
25. Tuan Guru Abdul Hamid Bin Abdul Rahman Al-Jarumi
26. Tuan Guru Wan Ahmad Bin Wan Muhammad Nor
27. Tuan Guru Izzudin Bin Ibrahim
28. Tuan Guru Sobri bin Osman
29. Tuan Guru Ahmad Zahari Bin Yusuf
30. Tuan Guru Abdul Rahman Bin Siram
31. Tuan Guru Mat Lundang Paku
32. Tuan Guru Abdul Rahim Bin Omar
33. Tuan Guru Wan Muhammad Bin Wan Osman
34. Tuan Guru Abdul Qadir Jailani Bin Yusuf (Pak Su Musa)
PENDAKWAH BEBAS
35. Dr. Zulkifli Bin Mohamad Al-Bakri
36. Ustaz Abdul Rauf Bin Ismail Al-Madini
37. Ustaz Mohd Kazim Bin Elias Al-Hafiz
38. Ustaz Zamihan Bin Mat Zain Al-Ghori
39. Ustaz Mahfuz Bin Muhammad @ Khalil
40. Ustaz Mohd Rasyiq Bin Mohd Alwi
41. Ustaz Abdullah Zaidi Bin Hassan
42. Ustaz Ahmad Shukri Bin Ghazali
43. Ustaz Mohd Zaidi Bin Abdullah

MAJMUK HAWARI
44. Dato’ Dr. Syed Mohamad Salleh Bin Yusof Al-Zawawi
45. Dato' Md Saleh Bin Md @ Hj Ahmad
46. Prof. Emiritus Datuk Osman Bin Bakar
47. Prof. Dr. Wan Mohd Nor Bin Wan Daud
48. Dr. Abdul Rahman Bin Mahmood
49. Dr. Ismail Bin Mahmud
50. Dr. Sulaiman Bin Ibrahim Al-Baruhi
51. Ustaz Mohd Fadhil Bin Musbah
52. Ustaz Mustapha Kamal Bin Hamzah
53. Ustaz Md Nasir Bin Othman
54. Ustaz Zamzuri Bin Harun

PENDAKWAH LUAR
66. Prof. Dato' Dr. Sayyid Muhd Aqiel Bin Ali Al-Mahdaly
67. Habib Omar Bin Abdul Aziz As-Saqaf
68. Habib Hamid Bin Umar Al-Habsyi
69. Habib Ali Bin Muhamad Al-Jufri
70. Habib Ghazi Bin Ahmad BinSyahab
71. Tuan Guru Muhammad Nuruddin Bin Marbu Abdullah
72. Tuan Guru Ahmad Fahmi Bin Zam-zam An-Nadwi Al-Maliki
73. Syed Isa Bin Mohamed Bin Semait
74. Dr. Sayyed Abd Hamid Al-Mahdaly
75. Dr. Awang Abdul Aziz Bin Juned.

See More

Yang berdekatan dan berkelapangan, jangan ketinggalan hadir ke Majlis Ilmu ini

Image may contain: 1 person, standing and text
PencInta MajLis IlMu is with Matsu Mas and 2 others.

Ceramah Perdana

'Fitnah Dajjal'
Masjid Bukit Antarabangsa

...

20 April 2014 (Ahad)
Bermula selepas Magrib

See More

Sesiapa yang pernah membaca kisah hidupnya, pasti akan teruja untuk menghayati filem yang mengisahkan riwayat hidupnya..

Selamat menonton...

Free Man (Turkish: Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi) is a 2011 Turkish biographical film, co-written, produced and directed by Mehmet Tanrısever, starring Mü...
youtube.com