Posts

Varför inte starta det nya året med en helt ny gaming-dator?

Why not start the new year with a brand new gaming computer?
Translated

Är du på jakt efter en bra telefon som ger mycket för pengarna? Nu har vi extra bra pris på Samsung Galaxy A5!

Are you looking for a good phone that gives a lot for the money? Now we have extra good price on Samsung Galaxy A5!
Translated
Missa inte att fynda inom flera produktkategorier.
komplett.se
Videos
Q&A med Komplett.se!
31
88
Content Coordinator YouTube-Sverige
48
42
Tusen tack!
48
39
Photos
Reviews
4.1
1,455 Reviews
Tell people what you think
Faruk Emre Şahin
· September 14, 2017
I paid 25K and bought a new computer. When I got the parts and assembled it, it turned out that the CPU, CPU cooler and motherboard was faulty. I sent the computer back to them. Then I had to wait 3 w...eeks for them to fix it. And I was told that the new CPU cooler they ordered was also broken. And when they fixed the CPU cooler, the new motherboard they ordered was also faulty. That's why it took so long.

Anyway, I got the computer back in 3 weeks, then when I pressed the power button, the computer didn't even turn on and there were scratches in the chassis. I phoned them back and they asked me to send the computer back to them. Apparently the last motherboard they put was also faulty and they ordered a new one they said. 4 weeks after I purchased the computer, I am still waiting. I paid 25000 SEK for this computer and I don't even know if the rest of the hardware will work or not now.

This is the worst purchase I ever done in my life. How can so many different hardware parts be faulty in a single purchase? They don't have an answer to this and maybe their packaging is not great. I was supposed to get my computer in 3 days but almost 1 month and I am still waiting. And I phoned them several times and asked them to make this a prio maybe since I have been waiting so long but they said they couldn't do it. I would think 100 times before purchasing anything from this company again.
See More
Dan Ståby
· December 10, 2017
Undvik detta företag! Jag fick en trasig TV och har ej fått pengar tillbaka.

Jag beställde en TV på black friday, och fick en vecka senare en söndertrampad TV hemlevererad av PostNord. Detta var dock... bara början på problemen.

Kontakt med Kompletts kundtjänst resulterade i att de rekommenderade mig att slänga den trasiga TV:n själv, och få pengar tillbaka. De skulle även sköta reklamation mot PostNord. Ur en miljösynpunkt känns det dock förkastligt att inte återvinna trasig elektronik, dessutom var TVn så stor att jag inte skulle fått den till tippen själv. På grund av detta bad jag Komplett om hjälp att göra mig av med den.

Efter vidare kontakt med Kompletts kundtjänst ombads jag att ta kontakt med PostNords kundtjänst. Det visade dock sig att de inte kunde göra upphämtningar under kvällstid, och att de inte kunde hjälpa mig mer då den trasiga leveransen ej var reklamerad, något enbart Komplett kunde göra. Jag tog då kontakt med Kompletts kundtjänst igen, och bad Komplett om hjälp med att boka en upphämtning under kvällstid.

Vid denna punkt slutade Komplett att svara på mejl. Efter mycket tjat på PostNords kundtjänst över FaceBook hittade jag tillsist en person som var villig att se till att en chaufför hämtade returvaran kvällstid.

Ännu två mail till Kompletts kundtjänst med frågan när jag får tillbaka mina pengar resulterade tillsist i att de gav mig det vaga svaret: ”Du [sic] kommer då uppdateringar via mail från oss när din order är krediterad.”

Nu står jag utan TV och utan svar när jag blir återbetald.

Uppdatering 13/12:
Nu har jag fått ett automatutskickat mail om att pengarna kommer att vara på kontot inom 10 dagar. Dock oklart om det är tio dagar, tio helgfria vardagar, eller tio arbetsdagar hos komplett kompenserat för julsemester.
See More
Kristoffer Toffe Norberg
· December 12, 2017
Hur dåligt kan det bli?? Beställde hem ett databord den 26/11 och 5 dagar senare på fredagen så får jag min leverans med postnord. Inget fel där utan allt är frid och fröjd! När jag sen ska öppna upp ...leveransen som är uppdelad i 2st kolli så upptäcker jag att jag bara har fått bordsskivan.. Och i det andra paketet så har Kompletts personal lyckats att, istället för ben, skicka med en stol!!! Hur kan man inte se det undrar jag väldigt förvånat??

Ringer i alla fall till kundtjänst som ska hjälpa mig med ärendet. Även dom skrattar och säger rakt ut att dom tycker det är väldigt konstigt hur det har kunnat bli så. Hur som, kundtjänst ska hjälpa mig och jag ber att få svar samma dag om hur det går. Personen säger även att han ska skriva en notis eftersom jag vill ha svar omgående. Tiden passerar, dagarna går och på torsdagen nästan en vecka senare så ringer jag upp kundtjänst igen och bli kopplad till samma person som skulle hjälpa mig första gången. Då säger han att han precis har fått svar för någon timme sedan och att det ej finns reservdelar på lagret. Då blir jag riktigt förbannad och talar om för honom att han hade kunnat lyfta på luren, ringa till sitt komplett-lager och fått svar som han hade kunnat gett mig inom i alla fall 1 timme. Åtminstone så hade han kunnat maila till leverantören av bordet och frågat om dom har delar samtidigt, men så är det väl när man skiter i kunderna att det spelar ingen roll om dom får vänta en vecka längre. Så jag talar argt om för honom att vi skiter i detta. Bara dom skickar en retur fraktsedel så går jag någon annanstans. Inga problem. Det ska fixas. Idag ringde jag upp igen 5 dagar senare då jag fortfarande inte fått någon. Det visar sig att den inte blivit skickad än. Så nu äntligen har jag fått fraktsedeln men eftersom ärendet inte är avslutat och jag inte fått pengarna tillbaka än så får vi väl se om uppdateringar i detta ärende kommer att behövas. Och någon kompensation kan jag väl glömma för då kanske dom skulle ge plåster på såret och sånt sysslar nog inte dom med. Komplett har definitivt tappat mig som kund!!!!!
See More
Simon Strandberg
· November 2, 2017
För 3 veckor sen beställde jag en Dator,Skärm, Tangentbord, headset och mus.
Efter 2,5 vecka mailar jag er och frågar vad statusen är på min beställning,
Jag får då ett svar om att headsetet är slut i... lagret. Detta får jag först reda på när jag själv tar kontakt med er? Svaret jag får är att ni kan se lagerstatusen på en produkt efter 1 vecka! Trots detta hörde ni inte av er efter återigen 2,5 vecka!
Jag avbeställer mitt headset och beställningen ska tas om hand omgående och allt ska skickas i samma leverans på grund av fraktkostnader.
Får 2 dagar senare ett sms om att jag kan hämta ut min leverans, då märker jag att endast Dataskärmen finns med i leveransen??

Min högsta önskan är att jag aldrig beställde från komplett då ni har bevisat vara väldigt oproffsiga och ha väldigt dålig koll på läget! Mvh Extremt missnöjd kund
See More
Alexander PaSa Karlsson
· December 2, 2017
Hej Komplett

Måste tyvärr utrycka mitt lilla missnöje,...
Stor fundering kring er hantering,
Beställde order Fredag kväll och får inte förens 7 dagar senare ett brev i posten att mitt paket finns att hämta.

Till min förvåning hittar jag då 1 produkt från min order hos mitt ombud.
Börjar titta och ser att min order är uppdelad i 3 kolli och jag lyckas se att 2 av 3 ska finnas, så lyckas få ut min Sonos Play 3 högtalare också utöver min nya 32” monitor.

Men fortfarande fundersam över vart mitt nya headset befinner sig så får nu vänta ännu en helg.

Noterar även att båda produkterna skeppats i sin produktkartong som båda har skador på sig vilket oroar ytligare.

Måste även påpeka att då jag la ordern hade en produkt inte Lager som status utan bekräftad så valde då altenativet

Leveransalternativ Skicka samtliga varor i en samlad försändelse.


För att slippa få splittrad leverans och tanken var att uppleva mina produkter för största gången tillsammans.

Samt eftersom jag är tidigare kund har jag redan en profil men mobilnummer så satt spänt och väntade på ett SMS så väldig överaskad när jag då upptäcker ett kuvert i postlådan en fredag vilket betyder att mina saker legat sen torsdag och nu med 2018 på ingång känns det inte effektivt eller modernt..


Nej jag är gammal komplett kund och har alltid upplevt snabba och effektiva leveranser men att få 3 spridda och skadade leveranser verkar inte förbättra mitt förtroende för er.
See More
Erik Lindström
· November 16, 2017
Uppd. Eftersom ni löste det uppkomna problemet med er leverantör Postnord för min order från er så höjer jag till en fyra.

—�—�—�—�—�—�—...
Ni får en stjärna eftersom ni skickar pallgods med Postnord som inte levererar en pall på en vecka.
Välj någon annan av de större logistikföretagen. Då vi själva skickar ett femtiotal EURpallar med schenker/DHL varje dag med en hitrate på över 99,9% för leverans inom en dag kan man undra varför ni samarbetar med postnord. Ett företag som uppenbarligen har stora problem. Ska era kunder börja avbeställa sina paket eller välja andra e-distributörer om det är tidskritiska gods eftersom er underleverantör inte sköter sig.

För så är det, Postnord är er underleverantör så det borde vara ni som är kritiska mot dem eftersom de skadar er verksamhet?
Jag funderar faktiskt varför inte fler av de större företagen går ut och kritiserar Postnord eftersom ni inte är själva om att få dålig service av denna leverantör.

Och hänvisa inte till att det inte är ert fel utan Postnords fel. Det är fortfarande ni som har dem kvar som underleverantör. Man är inte bättre än sin sämsta anställd eller sämsta underleverantör.

/Erik
See More
Frederik Denkvist
· August 5, 2017
Eftersom ni efter fem dagar inte svarat på mitt mail väljer jag att lägga ut det offentligt.

...
Jag beställde ett AMD Radeon Pro WX5100 8GB för någon vecka sen.


När jag i måndags var jag och hämtade ut paketet på posten och när öppnade det låg det ett AMD Radeon Pro WX2100 2GB i det.


Jag ringde er kundtjänst för att få hjälp att lösa problemet men fick till svar att jag borde insett att det var fel pris på varan och att ni inte tänker hjälpa mig att byta varan mot det jag beställt. Istället erbjöd ni er att jag skulle få betala extra för att jag skulle få det jag beställt och betalat för.


Enligt konsumentlagen ingår en ett avtal om att det ska vara rätt vara och att den inte ska vara defekt när betalning sker. Jag vill hänvisa till orderbekräftelsen jag bifogat i mailet där det klart står vilken vara jag beställt.


Ni har dessutom kvar samma vara för samma pris på eran hemsida. Se bifogad bild för det.


Bifogar även en bild på det grafikkort jag fick hemskickat
See More
Jonathan Ernst K Palmgren
· October 30, 2017
Haft min dator i ca ett år. Fick sedan problem med vad jag förmodade vara Grafikkortet. Kontaktade kundsupport strax innan stängning och fick lite tips på hur jag till en början kunde felsöka datorn s...jälv. Hjälpte inte utan jag svarade på mailet som skickats ut. fick ytterligare ett svar, nu EFTER kundservicen stängt., snyggt!

Vi kom fram till att datorn skulle skickas in. Skickade in datorn och 5 arbetsdagar senare var datorn färdiganalyserad, fixad och på väg tillbaks. Lagom inför min vita månad ;)

* Bra kundservice: snabba svar och kompetent personal.
* Relativt snabb process: 6 arbetsdagar från att jag lämnat in den på posten tills
jag fick tillbaka den.
* Kostnadsfritt (för min del)

Stort cred till "Ambjörn O" på kundservicen för strålande service! :)
See More
Rasmus Hånberg
· January 3, 2018
Beställde en komplett dator från dem för ca 1.5 år sedan, efter ett år så ville ja uppgradera mitt ram minne från 8gb till 16gb, så jag beställde dem minnena som jag skulle ha, fick sedan hem minnena ...och satte i dem, ingenting fungerade, provade olika platser, dem nya minnena kunde helt enkelt inte hittas i bios, alltså fel på moderkortet, dem bad mig skicka tillbaka hela min dator... naturligtvis kan jag inte göra det då jag har arbete dagligen som måste göras på datorn, varför kunde dem inte skicka ett nytt moderkort?
Blev att jag fick skita i att uppgradera och reklamera minnena som det inte var något fel på då dem fungerade i dem två nuvarande platserna i moderkortet.
Väldigt besviken att dem inte kunde erbjuda att skicka ut ett nytt moderkort så kunde dem fått tillbaka mitt gamla som det var fel på.
See More
Richard Sundell
· January 4, 2018
Har beställt 3 datorer en skärm och en stol från komplett. Än idag 10 år senare funkar första burken jag köpte. Efter ca 1 år med andra datorn pajja moderkortet som komplett bytte utan krångel. Dom ha...r alltid haft det jag beställt så jag fått grejerna inom 2 dagar. Ända man kan klaga på är att dom skickar flera kolli separat istället för ett. See More
Haoyu Chen
· December 13, 2017
Värsta företaget ! Kommer aldrig köpa hos Komplett nu! Komplett-PC är bara troll. Höga pris om man byter ut det som finns till en annan. Köpte en PC för 30000 kr. Det kunde jag köpa med 20000 om jag b...ygger själv. Webbgalleri debiterar bara 600 för att bygga din PC. Dem tar mycket mycket mer pengar. Och min PC har ganska mycket problem en vecka användning. Fast jag skickade dem en gång för reparation. Och det blev samma problem inom 1 vecka. Jag är så hopplös. Rekommenderar webhallen om man vill köpa en PC och ni som är lata att montera! 1 poäng för den här. Bara service var okej! Inget mer! See More
Bengt Lindstein
· December 29, 2017
Det enda stället jag köper mina dataprodukter på (har varit kund hos komplett i över 15 år), har aldrig haft några problem som kompletts kundtjänst inte kunnat lösa snabbt och smidigt, kan varmt rekom...mendera deras webbutik (komplett se)

Jag har både köpt enskilda produkter, en pc som jag byggt ihop själv samt även en färdigbyggd pc via komplett, samtliga datorer (2) har nu gott problemfritt sedan jag köpte dom 2012 och 2013.
See More
Andreas Öst
· December 6, 2017
Första och absolut sista gången jag beställer, skulle ha följt min magkänsla o ha beställt från INET, ja det är kanske några kronor dyrare, men kan ta o betala 500-1000 kr mer, om man får hem prylarna... inom rimlig tid, o slippa eventuellt få vänta i över en månad, det är värt dom pengarna.

Man är för tålmodig o skulle ha avbokat beställningen efter 2 veckor, när det inte finns någon garanti att prylarna dyker upp i tid, efter alla andra som skrivit. Får väl glad om jag får hem dessa innan mitten av februari.
See More
Meriam Amer
· December 4, 2017
Värsta butik ! De fraktar inte beställningar i tur , beställde iphone x och skulle leverera i november men nu står att ska leverera 20 december och det är jätte konstig att de som beställa nu , får s...amma datum som de som beställde i oktober See More
Jonas Carlsson
· December 30, 2017
De har alltid varit oproffsiga från ca 10 år sedan när de lurade mig på ett grafikkort för 6000 till idag när de inte kunde genomföra ett presentkort som görs systemmässigt och deras erbjudande gick u...t så det inte gick att beställa varorna i tid.
Det går alltid att vinna tillbaka kunder men för att detta omdömet skulle höjas skulle det vara en kompensation på 10000.

Ingen ide att rekommendera mig att hör av mig till Supporten då det va de som lovade att presentkortet skulle komma i tid. Och var det gäller Det gamla grafikkortet så är det ingen ide att svara om ni inte tänker kompensera för summan.
See More
Filip Davidson
· January 14, 2018
Proffsig hjälp via kundsupport, fick en vara som var "begagnad" från tillverkaren.

Allt gick smidigt och vi samarbetade att beställa en ny som kunde hämtas ut 4 dagar senare. ...

/ Förstående och kunnig support.
/ Smidigt och trevligt, fortsatte hjälpa mig efter stängningsdags.

5 / 5 !
See More
Ola Walfridsson
· October 19, 2017
Köpte en Razer Ripsaw som tyvärr var stendöd ur förpackningen. Istället för att behöva skicka in varan och vänta på en ny så skickade Komplett den nya produkten och bad mig att slänga den trasiga. Sup...ersmidigt och jag är supernöjd! See More
Mathias Andersson
· December 7, 2017
Beställde prylar från er den 24:e nov som skulle ”finnas på lager” men slutade med restnotering, ”osäker leverans till lager 22:e dec”. Inte så svårt att hålla låga priser om man fejkar lagertillgång.... Slutade med att jag avbeställde allt och köpte från netonnet istället som levererade samma varor tom snabbare än utlovad leveranstid. See More
Nils Jimmy Nilsson
· December 7, 2017
Har handlat från komplett i över 10 år, både privat och via företag, gott över sexsiffriga belopp och de ytterst få gångerna det varit bekymmer har det lösts utan problem.
Endast två varor har varit ...DOA, och det löstes kort därefter. Ibland är varor tyvärr 'ej i lager' oförskämt länge, men det är knappast regel.

Extremt bra utbud, mycket bra priser, normalbegåvad kundservice och snabb leverans.

Full pott, komplett alla dagar!
See More
Sara Hubba Trast
· September 21, 2017
Fruktansvärt missnöjd!
Köpte en tv som jag fick avlägga otroligt mycket tid och väntan på, eftersom det bokades in leverans ett flertal tillfällen utan att de kom med varan.
Komplett meddelar att jag ...inte behöver betala fakturan förrän tv har levererats. Nu skickas det inkassokrav på fakturan som de meddelade att jag inte behövde betala.

Rekommenderar att inte handla från detta företaget!

Hade givit 0 stjärnor om det gick, så 1 stjärna får gå till dom som sitter i kundtjänst och är trevliga :)
See More
Posts

Sista dagen på Superweekend! Har du gjort ett klipp i helgen?

Last day at superweekend! Did you make a clip this weekend?
Translated
SuperWeekend består av ett gäng utvalda produkter inom data, gaming och tillbehör till extra bra priser.
komplett.se

Är du sugen på att vinna en super-limited musmatta till din squad? Kommentera då var din favoritposition är att landa på kartan, och varför? Vi utser en vinnare som får fyra musmattor!

You want to win a super-limited mousemat to your squad? Comment then where your favoritposition is to land on the map, and why? We appoint a winner who gets four mousepads! (Y)
Translated
No automatic alt text available.

Emilie – "Emzia" – är en stor Twitch-profil, och flera hundra ser henne spela varje gång hon är live. Här är hennes bästa tips för hur även du kan lyckas på Twitch!

Emilie - "Emzia" - is a big twitch profile, and several hundred see her play every time she's live. Here's her best tips for how even you can succeed on twitch!
Translated

Är du på jakt efter en telefon som ger dig mycket prestanda för pengarna? Ta en titt här!

Are you looking for a phone that gives you a lot of performance for the money? Take a look here!
Translated
Nu kan du förhandsboka nya Samsung Galaxy A8, och på så sätt säkra din plats i kön till säljstarten den 19 januari.
komplett.se

Superweekend är här igen! Kolla in helgens erbjudanden - det kan löna sig!

Superweekend is here again! Check out this weekend's offers - it can pay off!
Translated

Är du bland de många som har köpt den här skärmen? 23% rabatt på en 28" 4K LED-skärm från Samsung!

---> https://fb.st/bq1m6n

Are you among the many who bought this screen? 23 % discount on a 28 " 4 K LED screen from Samsung! ---> https://fb.st/bq1m6n
Translated
Image may contain: screen

Antalet cosplay växer stadigt, och består idag av flera tusen personer som lägger många timmar på att designa och tillverka sina egna unika spelkaraktär-kostymer. Nu försörjer sig Tine Marie Riis (27) på sin hobby.

The number of cosplay is growing steadily, and consists today of several thousand people who spend many hours designing and producing their own unique game suits. Now Tine Marie Riis (27) supports her hobby.
Translated

Är du på jakt efter ett tidsfördriv resten av vintern? Just nu erbjuder vi PlayStation 4 till ett kanonpris!

Are you looking for a pastime for the rest of the winter? Right now we're offering Playstation 4 to a deal!
Translated
Missa inte att fynda inom flera produktkategorier.
komplett.se

Något för dig?

Something for you? :-)
Translated

Vad tror du det här är?

What do you think this is?
Translated
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Komplett
2,216 Views
2.2K Views

Vattenläckor, inbrott och bränder. Är du orolig över att resa hemifrån? Med dessa enkla grepp slipper du oroa dig!

Vattenläckor, burglaries and fires. Are you worried about leaving home? With these simple grip, you won't have to worry!
Translated

Nytt år, nya möjligheter! Varför inte starta det nya året med en helt ny gaming-dator?

New year, new opportunities! Why not start the new year with a brand new gaming computer?
Translated
Kampanjpriset gäller till och med den 4 februari 2018 eller så långt lagret räcker.
komplett.se

En av våra bästsäljare på januarirean så här långt är en 75" TV från Samsung. Har du kollat om du hittar något som faller dig i smaken?

One of our bestsellers at januarirean so far is a 75 " TV from Samsung. Have you checked if you find anything that falls to you?
Translated
Kampanjen pågår till och med den 21 januari.
komplett.se