Videos
Sekadar pengingatan kepada semua..
7
Dlm stadium
2
Perarakan Sambutan Maulidur Rasul 2018 M
102
6
Photos
Posts

[[ Legend Kampung ]]

Gambar Kredit : Tuan Toffed Yaakob

Image may contain: 13 people
Toffed Yaakob

wira kampung bakar batu💆 cia cia cia !

PROGRAM GOTONG ROYONG KEBERSIHAN BAGI MENCEGAH PENYAKIT DEMAM DENGGI DI KLINIK DESA BAKAR BATU

Sukacita dimaklumkan bahawa Jabatan Kesihatan Majlis Bandaraya Johor Bahru dengan kerjasama Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam, SWM Enviroment Sdn Bhd akan mengadakan program gotong royong seperti ketetapan yang berikut :

Tarikh : 1hb Mac 2018 (Khamis)...
Masa : 8.00 Pagi
Tempat : Klinik Desa Bakar Batu

Sehubungan itu, Pihak kami amat berbesar hati menjemput tuan/puan dan seluruh penduduk untuk hadir bersama-sama bagi memeriahkan program gotong royong tersebut.

kerjasama dari semua pihak amat kami hargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

http://klinik.bakarbatu.my

#BakarBatu, #KlinikDesaBakarBatu #KomunitiBakarBatu #GotongRoyong #KgBakarBatu #AmySearch #AnakBakarBatu #BakorBatu

See More
Medical & Health
Klinik Desa Bakar Batu's photo.
Klinik Desa Bakar Batu
119 Likes
10 talking about this
Posts

PROGRAM GOTONG ROYONG KEBERSIHAN BAGI MENCEGAH PENYAKIT DEMAM DENGGI DI KLINIK DESA BAKAR BATU

ihak kami amat berbesar hati menjemput tuan/puan dan seluruh penduduk untuk hadir bersama-sama bagi memeriahkan program gotong royong tersebut.

kerjasama dari semua pihak amat kami hargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

MAR1
Thu 8:00 AM UTC+08Klinik Desa Bakar BatuJohor Bahru, Malaysia
3 people going

[[ Pengumuman ]]

Salam buat warga Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua. Untuk pengetahuan semua warga Komuniti, Anak-anak muda dari Kampung Bakar Batu telah pun menubuhkan kelab Bola Sepak iaitu #BSVFC, sekarang ini pasukan mereka telah menyertai "JOHOR BAHRU COMMUNITY LEAGUE" dan sekarang ianya telah masuk ke perlawanan yang 3.

Marilah kita sama-sama memberi sokongan dan semangat kepada Team #BSVFC dimana semua adalah anak anak jati dan muda kampung bakar batu.

...

AYUH BANGKITKAN SEMANGAT BERSAMA KAMI!

Sekiranya ada masa kelapangan bolehlah datang untuk menyaksikan perlawanan pada hari Ahad ini , 25hb Feb 2018 , Jam 5.00 Petang bertempat di Padang Kem 501 tebrau , Pandan!

Jangan lupa ikuti kami (LIKE / FOLLOW ) di http://bsvfc.bakarbatu.my sokongan komuniti semua amatlah dihargai.. Terima kasih

#KgBakarbatu #KomunitiBakarBatu #anakbakorbatu #AnakBakarBatu #BakarBatu #FamilyBB #Semangat1915

See More
Image may contain: 4 people, people smiling, text
BSV FC is in Kampong Bakar Batu, Johor, Malaysia.

JOHOR BAHRU COMMUNITY LEAGUE

Misi mencari 3 mata penuh.
Perlawanan minggu ke 3
pertembungan di antara BSV FC vs LASTCALL FC...
Johor Bahru Community League 2018 yang akan berlangsung pada AHAD ini, 25 Februari 2018 di Padang Kem 501 tebrau , Pandan .

See More

[[ Komuniti prihatin kesejahteraan terjalin ]]

Terima kasih diatas cadangan Encik Daniel Hakimi dan kami ambil serius tentang apa yang berlaku hari ini. Untuk maklumat Enick Daniel Hakimi, sebelum ini memang ada bonggol, kami akan cuba dapatkan maklumbalas dari pihak yang berkenaan.

Untuk maklumat semua ini bukan kejadian pertama, kami juga membuat kenyataan berkenaan had laju untuk Kenderaan bermotor di sekitar kampung iaitu 30KM/Sejam dan meminta kerjasama semua penduduk un...tuk mematuhinya pada tahun 2016

Secara jujurnya, Selagi tiada kesedaran diri, rasa bertanggungjawab dan mengubah menteliti dari kelas ketiga ke pertama. Kemalangan tetap akan berlaku, isu keselamatan ini adalah tangunggjawab semua, bermula dari rumah, sekolah dan ditempat awam. Baik yang kerendaan bermotor atau yang berjalan kaki.

Admin juga lihat ada yang masih dibawah umur menunggang motorsikal disekitar kampung secara berbahaya, ini juga perlu diambil kira dan kanak-kanak bermain ditengah jalan dan basikal secara berbahaya.

Sekali lagi Kami ingin meminta Kerjasama semua pihak, ibubapa, penduduk sekitar amatlah dihargai.Janganlah sampai berlaku kejadian yang tidak diingini dan menyalahkan pihak2 yang tidak tertentu juga menunding jari. Pesanan masyarakat ini untuk semua. Terima kasih.

3hb November 2016
https://www.facebook.com/Komunitibakarbatu/posts/1157860467633531

13hb September 2016
https://www.facebook.com/Komunitibakarbatu/posts/1111646122254966

#KgBakarBatu, #BakarBatu, #KomunitiBakarBatu #BakorBatu #BurningStone

See More
Daniel Hakimi to Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Nak Tanya ... Xde inisiatif untuk memerlahankan kenderaan di hadapan sekolah ke? Kenderaan yg lalu mmg xpernah perlahan... Lampu isyarat hati2 tu xde penyelesai...an...kereta tetap laju walhal depan sekolah Tadi ada sorang budak kne langgar nasib cedera sikit...bonggol xnk di buat ke dihadapan sekolah agama hjh rahmah? Sekadar cadangan jangan sampai ada kematian KT situ baru nak bertindak

See More

Sekiranya ada kesilapan yang admin tidak disengajakan, admin minta maaf kepada semua, admin Juga Manusia Biasa Yang Tidak Lari Dari Kesilapan. Apa-apapun elakkan kontroversi tingkatkan prestasi. #janganKecamAdmin #komunitiBakarBatu, #KgBakarBatu, #BakarBatu, #KBB 😅💦 www.bakarbatu.my

CityMalaysia
7,279 people checked in here

[[ Berita Terkini ]]

Salam takziah buat keluarga arwah, semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya dan ditempatkan bersama dengan orang2 yang beriman. Al-Fatihah,
Amin.

...

Terima kasih Tuan Dausham JB diatas berita ini.

See More
Image may contain: one or more people and outdoor
Azhar Pupus to TRAFFIC,JPJ,SPAD ROADBLOCK,TRAFFIC,CAUSEWAY & ACCIDENT INFO JOHOR AREA

Assalamualaikum & salam sejahtera...di sini saya cume nk berbagi kesedihan dan kecewa segelintir sikap pemandu kereta di malaysia yg suke lalu di lorong kecemas...an..ape perasan anda kerana sikap mementingkan diri sendiri nyawa orang lain tergadai gara2 anda masuk secare tibe2 di lorong kecemasan..kepada kereta yg masuk di lorong kecemasan secare tibe2 di kilometer 63.3 dari arah mahcap-JB berdekatan sempang renggam dan mengakibat kn nyawa orng lain melayang...kepada yg terase melakukan kesilapan ini kami dari pihak keluarga cume nk anda meminta maaf atas kesilapan anda telah lakukan bukan lari meninggal die begitu saja..RUMAH KAMI BERALAMAT DI 264 JALAN PANTAI KG BAKAR BATU 80150 JB...
#myvi hitam
#18/2/2018
#6.00pm

See More

[[ Berita Semasa ]]

SULTAN IBRAHIM MAHU BANGSA JOHOR TERUS BERSATU!

#SelamatTahunBaruCina #TahunAnjing #KBB #BakarBatu #KgBakarBatu #KomunitiBakarBatu #AnakBakarBatu #BangsaJohor #JDT

The Royal Johor added 18 new photos.

SULTAN IBRAHIM MAHU BANGSA JOHOR TERUS BERSATU

DYMM Sultan Johor Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar bertitah mahu Bangsa Johor terus bersatu-padu untu...k memajukan negeri ini.

"Semua Bangsa Johor, baik Melayu, India dan Cina perlu bersatu kalau hendak terus maju," titah Baginda.

Terdahulu, Tuanku Sultan Ibrahim berkenan mengunjungi kediaman Exco Kerajaan Negeri Johor, Dato' Tee Siew Kiong sempena sambutan Tahun Baharu Cina di Taman Setia Tropika, Johor Bahru hari ini (16 Feb).

Berangkat sama, DYMM Permaisuri Johor, Raja Zarith Sofiah Binti Almarhum Sultan Idris Shah.

Mengiringi Baginda berdua ialah YAM Tunku Panglima Johor, Tunku Abdul Rahman Al-Haj Ibni Sultan Ibrahim, YAM Tunku Putera Johor, Tunku Abu Bakar Al-Haj Ibni Sultan Ibrahim dan Encik Dennis Muhammad Abdullah, suami kepada YAM Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Binti Sultan Ibrahim.

Keberangkatan Tuanku Sultan Ibrahim disambut meriah dengan tarian singa serta iringan paluan gendang tradisional pelbagai kaum sebelum Baginda dan Keluarga DiRaja bergambar kenangan bersama keluarga Dato' Tee.

Sultan Ibrahim dan Raja Zarith Sofiah turut mencuba bakat menulis kaligrafi cina yang bermaksud 'Keluarga Harmoni, Hidup Berjaya'.

Tuanku Sultan Ibrahim dan Keluarga DiRaja meluangkan masa selama hampir sejam beramah-mesra bersama tetamu sebelum berangkat pulang.

#theroyaljohor
#royalpressoffice

See More

[[ News ]]

JOHOR BARU: Former squatters in Johor Baru who have been relocated to flats here are advised to adapt to the new environment.
thestar.com.my

Pada tahun 2013 kami ada muat naik satu status dan kami ada menerangkan tujuan laman ini diwujudkan dan kami juga masih berpegang teguh dengan tujuan itu. Dari mula-mula laman ini diwujudkan pada 2011. Dibawah ini kami ingin muat naik naik kembali status itu untuk tatapan semua. Terima kasih.

▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Staus pada: 21 February 2013

...

Salam.. Dengan ini ingin disarankan bahawasanya laman ini bukan untuk melaga-lagakan penduduk² di Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua atau bukan tempat untuk bermain politik.

Tujuan utama laman ini diadakan adalah untuk menyatukan semua penduduk² sekitar Bakar Batu, berkongsi cerita, pengalaman, meluahkan pendapat penduduk², menyebarkan berita² terkini dan banyak lagi, untuk kemajuan bakar batu dan semua penduduk sekitarnya, tanpa mengira apa juga latar belakang Sosiologi anda.

Walaupun ada setengah pihak yang tidak senang dengan apa yang di kongsikan didalam laman ini. Diharap dengan ini kami ingin menjelaskan perkara yang sebenar pandangan kami menubuhkan laman ini.

Sekian Terima Kasih

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

See More
Image may contain: text
Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua
Community

[[ Pengumuman ]]

Majlis Pecah tanah Jambatan penempatan semula setinggan di jajaran lebuhraya penyiaran timur (EDL) mukim plentong, Dareah Johor Bahru, Johor Darul Takzim - Pecah Tanah Tapak Sekolah Agama.

Dengan segala hormatnya merujuk kepada perkara di atas,

...

Sukacita dimaklumkan bahawa UMNO Bahagian Johor Bahru dengan kerjasama Majlis Bandaraya Johor Bahru akan mengadakan majlis diatas yang akan dirasmikan oleh Y.B Tan Sri Haji Shahrir Bin Haji Abd Samad, Ahli Parlimen Johor Baharu Seperti ketetapan yang berikut :

Tarikh : 10 Februari 2018 (Sabtu)
Masa : 8.30 Pagi
Tempat : Pangsapuri Desa Dato Hajah Hasnah

Sehubungan itu, Pihak kami amat berbesar hati menjemput tuan/puan dan seluruh penduduk untuk hadir bersama-sama bagi memeriahkan majlis tersebut

kerjasama dan tindakan dari pihak tuan amat kami hargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih..

See More
No automatic alt text available.
Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua
Community

[[ Khidmat Masyarakat ]]

Innalillahi wainnalilllahirajiun. Ingin dimaklumkan bahawa almarhumah Ungku Mazlin Ungku Ahmad Kakak kepada Ungku Faiedz Ahmad, Tinggal di Jalan Jambatan telah kembali ke rahmatullah awal pagi tadi pada 4hb Feb 2018. Jenazah telah dikebumikan di perkuburn islam Bakar Batu.

Sama-samalah kita mendoakan agar rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama-sama orang2 yang beriman serta dipermudahkan urusan akhiratnya. Al-Fatihah. Amin!

...

1974- 2018

See More
Image may contain: 4 people, people smiling, people standing
Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua
Community