Photos
Videos
Kampvuur op camping Hessenheem
1
Posts

Kleine nederlaag Aladna/De Issel

De korfballers hebben inmiddels al een tijdje de zaal verlaten en zijn weer op het veld aan het korfballen. Nadat de eerste wedstrijd tegen Diderna in een gelijkspel eindigde werd afgelopen weekend de tweede wedstrijd van de veldcompetitie verloren. In Delden was Zwart Wit met 8-7 net iets beter. Zwart Wit nam aan het begin een 2-0 voorsprong maar Aladna/De Issel kwam sterk terug door de achterstand om te buigen in een voorsprong, 2-3- De ploe...g speelde redelijk goed korfbal maar miste een aantal kansen om de score verder uit te breiden. Halverwege de wedstrijd had de ploeg nog steeds een kleine voorsprong, 4-5. Zwart Wit begon sterk aan de tweede helft en kwam al vrij snel op een voorsprong van twee doelpunten verschil. Aladna/De Issel wist terug te komen tot 8-7 maar miste ook op het einde een aantal kansen zodat er nipt verloren werd. Komend weekend speelt de ploeg op sportpark IJsselweide in Ulft een thuiswedstrijd.

See More

Aladna/De Issel begint veldcompetitie met gelijkspel

De korfballers hebben de zaal verlaten en zijn weer op het veld. Aladna/De Issel begon de veldcompetitie met een uitwedstrijd tegen Diderna in Dieren. In de beginfase was Aladna/De Issel het betere team en wist dat goed om te zetten in doelpunten. Binnen een kwartier stond Aladna/De Issel met 0-4 voor. Daarna zakte de wedstrijd een beetje in. Beide teams moesten na de zaalcompetitie wennen aan het buitenspel en het mooie we...er. Bij Aladna/De Issel wilde het scoren niet meer lukken en bij het rustsignaal keek Aladna/De Issel tegen een 10-9 achterstand aan. In de tweede helft wisten beide teams de korf amper meer te vinden. In de eindfase van de wedstrijd maakte Ellen van.den Brink de gelijkmaker, 12-12. Topscorers deze wedstrijd waren Peter van Berkel en Dianne Heezen met elk 3 doelpunten. Over twee weken staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma als de ploeg in Delden op bezoek gaat bij Zwart-Wit.

See More
Image may contain: 10 people, people smiling
Posts
Korfbalvereniging De Issel updated their cover photo.
March 18
Image may contain: 10 people, people smiling
Image may contain: 10 people, people smiling
Korfbalvereniging Aladna is feeling content.

Aladna/De Issel kampioen zonder zelf in actie te komen

Aladna/De Issel is kampioen geworden tijdens de zaalcompetitie korfbal. De ploeg was zelf al uitgespeeld ...en was afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Die vielen vorig weekend gunstig uit voor Aladna/De Issel zodat de ploeg kampioen werd zonder zelf te spelen. Afgelopen weekend kwam de ploeg toch nog onverwacht in actie. De uitwedstrijd tegen EKCA moest worden overgespeeld omdat de ploeg uit Arnhem een speler had opgesteld die niet speelgerechtigd was. De 25-22 van de eerste wedstrijd werd dus ongeldig verklaard maar ook afgelopen weekend wist Aladna/De Issel niet te winnen. In matige wedstrijd werd er met 16-10 verloren. Dit mocht echter de pret niet drukken omdat het kampioenschap al binnen was voordat er aan de wedstrijd werd begonnen. Het betekende het tweede kampioenschap voor Aladna tijdens de zaalcompetitie nadat de jeugd ook al kampioen was geworden.

See More

Korfballers winnen laatste wedstrijd zaalcompetitie

Aladna/De Issel heeft de zaalcompetitie afgesloten met een ruime 16-5 overwinning op Ekca. De eindstand is nog niet bekend aangezien een aantal teams nog een of zelfs twee wedstrijden moeten spelen. Momenteel bezet Aladna/De Issel de eerste plaats maar het kan in punten nog ingehaald worden door andere ploegen. Het blijft dus nog even afwachten of er een kampioenschap aan zit te komen. Mocht dat zo zijn dan wordt Aladna/De I...ssel kampioen zonder zelf in actie te komen. De laatste wedstrijd deze zaalcompetitie kwam moeizaam op gang. Beide ploegen hadden moeite met scoren en lange tijd stond het slechts 1-1. Dat veranderde halverwege de eerste helft toen Aladna/De Issel beter in de wedstrijd kwam en afstand nam van de tegenstander uit Arnhem. In deze fase werd de basis gelegd voor de latere overwinning, 8-2. In de tweede helft werd al snel duidelijk dat van tegenstander Ekca weinig gevaar kwam en Aladna/De Issel kon de voorsprong verder uitbouwen. Bij het laatste fluitsignaal stond de teller op 16-5. Voor Aladna/De Issel is het nu dus even afwachten wat de andere teams in de competitie gaan doen en of men al dan niet een kampioenschap te vieren heeft.

See More
Image may contain: 6 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Aladna/De Issel weet ruime achterstand bijna om te buigen

De korfballers van Aladna/De Issel zijn er net niet in geslaagd een punt mee te nemen uit Arnhem. Na een 15-7 achterstand bij rust verloor de ploeg in een doelpuntrijke wedstrijd met 25-22. Al vanaf het eerste fluitsignaal werd er volop gescoord door beide ploegen. In eerste instantie kon Aladna/De Issel bijblijven maar gaandeweg de eerste helft liep Ecka verder uit. Dat kwam mede doordat de ploeg uit Arnhem heel zuive...r was met schoten van afstand. Bij de rust leek Aladna/De Issel al kansloos gezien de 15-7 tussenstand. De tweede helft kende een totaal ander beeld dan de eerste. Aladna/De Issel scoorde een paar keer in korte tijd en begon er weer in te geloven. Langzaam aan werd de achterstand kleiner en kleiner en met nog tien minuten te gaan was het verschil slechts 4 doelpunten verschil meer. Wat volgde was een super spannende slotfase waarin Aladna/De Issel steeds dichterbij kwam en met nog 2 minuten te spelen was de stand 23-22. De gelijkmaker hing in de lucht maar het was Ekca dat wist te scoren en daarmee de overwinning veilig stelde. Doelpuntenmakers deze wedstrijd waren Chantal Wissink en Raymond Venemans (beiden 6 keer), Frank Hendriksen (4x), Dianne Heezen (3x), Michiel Toebes (2x) en Ellen van den Brink. In de zaalcompetitie staan er voor Aladna/De Issel nog twee thuiswedstrijden op het programma.

See More
Image may contain: 6 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Winst Aladna/De Issel

Aladna/De Issel heeft de thuiswedstrijd tegen Ekca gewonnen. Het eerste kwartier speelde Aladna/De Issel goed korfbal en werden mooie aanvallen opgezet. De ploeg nam in dat eerste kwartier ook afstand van de tegenstander uit Arnhem door een 5-0 voorsprong te nemen. Daarna werd Aladna/De Issel slordig en het maken van doelpunten lukte ook niet meer. Ekca kwam in de laatste tien minuten voor rust langzaam dichterbij en van de ruime voorsprong was bij de r...ust weinig meer over, 5-4. Aladna/De Issel begon beter aan de tweede helft en kwam op een 7-4 voorsprong. Deze voorsprong werd gedurende het restant van de wedstrijd niet meer weggegeven en uiteindelijk won Aladna/De Issel met 11-8. De ploeg blijft door deze overwinning meedoen om de bovenste plaatsten in de competitie waar een aantal teams op slechts een paar punten verschil van elkaar staan.

See More
Image may contain: 6 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Nederlaag voor Aladna/De Issel

Aladna begon compleet aan de wedstrijd tegen Melynas, maar moest al na
drie
minuten incompleet verder door een blessure. Melynas was, net als altijd,...
goed op schot en kwam in de beginfase op voorsprong. Het driemans vak
speelde een puike wedstrijd en wist het de tegenstander vaak lastig te
maken. Het kostte veel energie, maar Aladna wist in de tweede helft toch
tot
twee doelpunten verschil te naderen. Uiteindelijk trok Melynas aan het
langste eind en won de wedstrijd met 14-9. Aladna blijft hierdoor, met een
wedstrijd minder, nog wel op de eerste plaats, maar de concurrentie
nadert.
Het is dus zaak de komende weken orde op zaken te stellen. De volgende
wedstrijd is tegen de nummer 2: Ekca uit Arnhem. In deze wedstrijd scoorde
Peter van Berkel 3 keer, Carieke Kuiperij, Dianne Heezen en Frank ten Have
scoorden elk 2 keer. =

See More
Image may contain: 6 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Aladna/De Issel veegt vloer aan met tegenstander

De korfballers van Aladna/De Issel hebben de wedstrijd tegen streekgenoot Wiko omgezet in een monsteroverwinning. In Winterswijk werd met de alleszeggende cijfers van 4-19 gewonnen. Al vanaf het begin van de wedstrijd was Aladna/De Issel heer en meester en kon het naar hartenlust aanvallen. Wiko kwam in het stuk niet of nauwelijks voor. Halverwege had Aladna/De Issel al een 2-9 voorsprong en was de wedstrijd eigenlijk al gespee...ld. Ook in de tweede helft was het Aladna/De Issel dat het heft in handen had en het ene na het andere doelpunt wist te scoren. Wiko gaf de aanvallers van Aladna/De Issel daartoe ook alle ruimte. Bij het laatste fluitsignaal stond de teller op 4-19. Door deze monsterscore blijft Aladna/De Issel in de competitie meedoen om de bovenste plaatsen. Topscorers deze wedstrijd waren Frank Hendriksen(6x) en Raymond Venemans(4x). Komend weekend staat er een thuiswedstrijd tegen Olympus’58 op het programma voor Aladna/De Issel.

See More
Image may contain: 6 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Eerste nederlaag voor Aladna/De Issel

De korfballers van Aladna/De Issel hebben, nadat de laatste wedstrijd voor de feestdagen in Enschede met 8-11 was gewonnen van Ekc/Nääs, in het eerste weekend van januari thuis de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Melynas was met 12-16 de sterkste nadat Aladna/De Issel in de eerste helft nog op een 5-1 voorsprong had gestaan. Maar die voorsprong werd richting het einde van de eerste helft kleiner. Melynas kwam beter in de wedstrij...d en kwam tot op een doelpunt verschil, 5-6. Aladna/De Issel benutte vlak voor en vlak na rust twee strafworpen en kwam in het begin van de tweede helft op 5-8. Daarna was het Melynas dat de wedstrijd in handen nam en vooral met schoten van afstand een ruime voorsprong opbouwde, 10-14. En daarmee was de spanning verdwenen uit de wedstrijd en was de eerste nederlaag in deze zaalcompetitie een feit voor Aladna/De Issel. De ploeg staat op een derde plaats en gaat volgende week op bezoek bij streekgenoot Wiko in Winterswijk dat op de laatste plaat terug te vinden is.

See More
Image may contain: 7 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Wij als korfbalvereniging de Issel wensen iedereen gelukkig nieuwjaar en een sportief en gezond 2018.

Image may contain: 7 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Na drie gelijke spelen overwinning voor Aladna/De Issel

Aladna/De Issel heeft na drie gelijke spelen op rij de eerste overwinning binnen. In Enschede werd met 8-11 gewonnen van Ekc/Nääs. Beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd waar in zoals wel vaker dit seizoen aan het begin weinig werd gescoord. Halverwege de eerste helft stond er slechts een 1-2 stand op het bord. Daarna begon het wat beter te draaien en wisten beide ploegen de korf beter te vinden. Na een 4-4 sta...nd schoot Aladna/De Issel vlak voor tijd twee keer raak waardoor het met een voorsprong van twee doelpunten verschil de rust in ging. Ook in de tweede helft werd er in eerste instantie weinig gescoord. Het duurde 10 minuten voor de bal voor het eerst door de korf ging. Aladna/De Issel nam vervolgens een ruime 4-8 voorsprong maar de ploeg maakte het zich onnodig moeilijk door Ekc/Nääs terug te laten komen tot 7-8. Uiteindelijk won Aladna/De Issel verdiend door in de slotfase nog een paar keer te scoren met 8-11. Tobi Venhorst was met vier doelpunten topscorer van deze wedstrijd.

See More
Image may contain: 7 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Opnieuw gelijkspel korfballers

Aladna/De Issel blijft deze zaalcompetitie alleen maar gelijkspelen. Nadat de eerste twee wedstrijden van de zaalcompetitie al in een gelijkspel eindigden, eindigde ook wedstrijd nummer drie, uit tegen Ekca in Arnhem gelijk, 14-14. Het duurde tien minuten voordat het eerste doelpunt viel maar daarna wisten beide ploegen de korf goed te vinden. De wedstrijd ging in eerste instantie gelijk op maar in de laatste paar minuten voor de rust sloeg Alad...na/De Issel een klein gaatje en ging het met een 5-8 voorsprong de rust in. In de tweede helft werd de voorsprong eerst 5-9 voordat Ekca langzaam aan dichterbij kwam. Nadat de ploeg uit Arnhem de stand gelijk had getrokken ging het gelijk op tot het einde. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren ongelooflijk spannend waarin beide ploegen voor de winst gingen. Nadat Ecka een 14-13 voorsprong had genomen maakte Aladna/De Issel vlak voor tijd gelijk. Beide ploegen probeerden nog te scoren en de winst naar zich toe te trekken maar het bleef 14-14. Wat het derde gelijkspel op rij betekende voor Aladna/De Issel. Topscoorders deze wedstrijd waren Frank Hendriksen (5x), Michiel Toebes en Nicky Wensink (beiden 3x).

See More
Image may contain: 7 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Opnieuw gelijkspel voor Aladna/De Issel

De korfballers van Aladna/De Issel hebben ook hun tweede wedstrijd van de zaalcompetitie gelijkgespeeld. Nadat het vorige week thuis met 11-11 gelijkspeelde tegen Wiko werd het afgelopen weekend in Doetinchem tegen Olympus’58 7-7. Aladna/De Issel nam vrij snel de leiding in de wedstrijd en bij een voorsprong van 1-3 lukte het beide ploegen even niet om tot scoren te komen. Olympus’58 speelde het tweede deel van de eerste helft beter en ...nam vlak voor rust de voorsprong in de wedstrijd, 4-3. Het spel ging in de gehele tweede helft gelijk op, beide ploegen stonden verdedigend goed opgesteld en de kansen die er kwamen werden lang niet allemaal afgerond. Nadat Olympus’58 een 7-6 voorsprong had genomen maakte Aladna/De Issel vijf minuten voor tijd de gelijkmaker. Beide ploegen kregen in de laatste minuten niet al te veel kansen op het winnende doelpunt zodat 7-7 de eindstand werd. Nicky Wensink maakte deze wedstrijd twee doelpunten.

See More
Image may contain: 7 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Korfballers beginnen zaalcompetitie met gelijkspel

De korfballers van Aladna/De Issel zijn de zaalcompetitie begonnen met een gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen Wiko eindigde na een spannende slotfase in 11-11. Het duurde even voordat het eerste doelpunt in de wedstrijd werd gescoord maar toen na acht minuten spelen Aladna/De Issel op een 1-0 voorsprong kwam ging het vrij snel. In korte tijd nam Aladna/De Issel een comfortabele 5-1 voorsprong. Tegenstander Wiko kwam via twee... strafworpen terug tot 5-3 en bij rust was de stand zelfs teruggebracht tot slechts een doelpunt verschil, 6-5. Aan het begin van de tweede helft trok de ploeg uit Winterswijk de stand gelijk om vervolgens een 6-8 voorsprong te nemen. Aladna/De Issel had het in die fase van de wedstrijd even moeilijk maar kwam daarna knap terug tot 8-8. Wiko kwam, nadat Aladna/De Issel een 10-8 voorsprong had genomen, terug tot 11-11 waarna er een spannende slotfase volgde. Aladna/De Issel kreeg in de laatste twee minuten spelen enkele mooie kansen en een strafworp om de wedstrijd te beslissen maar slaagde er niet in de bal door de korf te krijgen. Omdat ook Wiko niet meer wist te scoren eindigde het duel onbeslist, 11-11.

See More
Image may contain: 7 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature

Al vijf jaar spelen wij alle senioren wedstrijden met korfbalvereniging Aladna uit Aalten, onder de naam Aladna/De Issel 1 . En ook al twee keer kampioen geworden . Wat geweldig.

Image may contain: 6 people, people smiling, outdoor and nature
Image may contain: 7 people, people smiling, sky, tree, outdoor and nature