Photos
Posts

PRIJEDLOG ZA DODJELU ZLATNOG GRBA OPĆINE BLATO MERI CETINIĆ
Po primljenom dopisu Općine Blato Izvršni odbor V.U.Kumpanjija donio je jednoglasnu odluku o kandidaturi Meri Cetinić za dodjelu javnog priznanja - Zlatni grb Općine Blato.
Meri Cetinić je kroz svoju bogatu glazbenu karijeru dala veliki doprinos promociji Blata. Iako kao vrhunska glazbenica surađuje s najboljim i najpoznatijim tekstopiscima i skladateljima, vrlo često i rado pjeva i narodne pjesme, pjesme blatskih i otočkih pjesnika i tekstopisaca koje i sama sklada, pjeva na dijalektu i na taj način neprestano djeluje kao promotor Blata i njegove kulturne baštine.

glazba:Meri Cetinić/ stihovi: Milenka Sardelić Šibenska šansona 2001. Nagrada za najbolju interpretaciju https://www.facebook.com/meri.cetinic.fanpage
youtube.com

Večeras je na Izbornoj skupštini izabrano vodstvo Udruženja za sljedeći dvogodišnji period. Predsjednik je i dalje Tomislav Bačić, a za novoga vojvodu, na prijedlog dosadašnjeg vojvode koji je prihvaćen na Skupštini vitezi, potvrđen je na večerašnjoj skupštini kapitan Branko Bačić Bufalo.
Priznanje za ostvarenih 40 bodova dobio je vitez Mateo Bosnić Bagatela, a Zlatnu plaketu za ostvarenih 50 bodova vitez Drago Katić. Čestitamo dobitnicima!

Posts

Zlatna plaketa - najviše priznanje Udruženja koje se dobija za ostvarenih više od 50 bodova ono je čemu većina vitezova, kumpanjola teži. Potvrda je to njihovog rada, truda i zalaganja, a još je više znak da su jedan veliki dio svog života dali Udruženju i da su i oni ti koji su zaslužni za očuvanje naše bogate tradicije.

No automatic alt text available.

Pozivamo sve članove na ovogodišnju izbornu skupštinu Udruženja koja će se održati u petak 9. veljače 2018. u 19:30 u vijećnici Općine Blato.
Izvršni Odbor V.U.Kumpanjija

Jelo se, pilo se, plesalo i pjevalo. 59. put!

Danas su na HRT Radio Split o pokladnim običajima Blata govorili predsjednik Udruženja Tomislav Bačić, vojvoda Vedran Šeparović i predstojnica Fanita Šeman.

Slika govori sve. Trpeza prepuna tradicije. Još nas ima, još smo tu. Zdravi i veseli bili #kumpanjija #prehrambenifolklor #blato #tradition #heritage #croatiafulloflife #lovecroatia

Image may contain: people sitting, people eating, table, food and indoor

Kućna zabava

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1.9K Views

Domaćice vrše posljednje pripreme za Kućnu zabavu ... tribi se gruda, bilo iz baje je gotovo, rožata se hladi, tu su i hrstule, čimule, pasticada, sardele... bit će to još jedna slasna večer. Dođite!

Jedno jako starinsko, skoro pa zaboravljeno jelo - “slatki kulin”. Rijetko ćete ga imati prilike probati, ali ako navratite na Kućnu zabavu imat ćete tu čast. Upravo se u jednom kominu suše na dimu, bit će spremni za petak. U slast!

A u poklade se uvijek i dobro jelo. Uz lumpare, polučene gere, pečene ciple na stolu se našlo i ... (poslušajte)
#prehrambenifolklor #kumpanjija #blato #obicaji #herritage #poklade #culture #instafood #croatiantradition #islandkorcula #lovecroatia #croatiafulloflife

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
920 Views

Već više od pola stoljeća princip je isti. Ulaznice nema, donesite nešto starinske (ili manje starinske) spize, slastica, pića... ili samo dobru volju i pridružite nam se za najbogatijom blatskom trpezom. Zdravi i veseli bili.

FEB2
Fri 7:30 PM UTC+01Konoba Zlinje BlatoBlato, Croatia
34 people interested
Visit Blato Korčula added 16 new photos to the album: Eno-gastro ponuda i blatska lumblija/ G.E.T. Report i Nova Zemlja — in Blato, Korčula.

Predivne reportaže nastale za vrijeme održavanja manifestacije @6. dani blatske lumblije
Čitajte o eno-gastro ponudi naše destinacije, blatskoj lumbliji i poljičkom soparniku, blatskoj torti i još puno, puno toga ...
#blatskalumblija

Obavještavamo sve članove da će se dogovor za početak ovogodišnjih aktivnosti održati u prostorijama Udruženja u ponedjeljak, 22. siječnja u 19h.
Ujedno pozivamo i sve ostale zainteresirane da nam se pridruže.

Image may contain: 3 people, crowd and outdoor
Image may contain: 1 person, standing and outdoor
Image may contain: one or more people, sky, crowd, tree and outdoor
Viteško udruženje Kumpanjija - Blato updated their cover photo.
January 10

Munde (foto: Dinko Oreb)

Image may contain: 4 people