Photos
Reviews
Kuopion Autoteknillinen Yhdistys ry has no reviews yet.
Tell people what you think
Posts

SATL:n liittokokous Tallinnassa 17. - 18.3.2018. KATY:ä ovat edustamassa pj. Antti Kovanen, varapj. Jaakko Toivanen ja siht. Tommi.

Eiliset toimikuntakokoukset menivät hienosti ja ilta keskusteltiin ja seurusteltiin vapaamuotoisesti. Tänään sunnuntaina istutaan varsinaiseen liittokokoukseen päättämään yhteisistä asioistamme

KATYn vuosikokous pidettiin 9.1.2018 Savon ammattiopistolla.

Autoalan koulutuspäällikkö Harri Hakkola esitteli meille 1.1.2018 voimaan astunutta koulutusreformia. Kuulimme myös koulun muutosta Savilahteen.

Vuosikokous meni hienosti ja runsaasti keskustellen. Vuosikokous valitsi yksimielisesti KATYn puheenjohtajaksi vuodelle 2018 Antti Kovasen. ...
Seppo Reinikaisen kaivatessa hallitukseen nuorempaa verta, niin hänen tilalleen valittiin Pasi Vainikainen. Sepolle suuret kiitokset tehdystä työstä Yhdistyksemme hyväksi!

Vuosikokouksen jälkeen pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin seuraavat toimihenkilöt:
varapuheenjohtajaksi Jaakko Toivanen
sihteeriksi Tommi Suhonen
kirja-asiamieheksi Pasi Vainikainen
rahastonhoitajaksi Pasi Vainikainen
oppilaitosyhteyshenkilöksi Jukka Martikainen
jäsenhankintavastaavaksi Vesa Hellevuo ja Vesa Roponen

See More
Posts
Image may contain: 4 people, people standing
No automatic alt text available.
Suomen Autoteknillinen Liitto ry added 2 new photos.

MEDIATIEDOTE 25.3.2017
Julkaisuvapaa heti

Mestarimekaanikko 2017 kilpailu on ratkennut

...

Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL) järjesti kaikille autoalan ammattilaisille avoimen Mes-tarimekaanikko 2017 -kilpailun jo 11. kerran. Kilpailun finaali ja palkintojenjako tapahtui Stadin ammattiopiston tiloissa lauantaina 25.3.2017.

Stadin ammattiopistossa Haagassa 25.3.2017 pidettyyn Mestarimekaanikko 2017 -finaaliin osallistui semifinaalista jatkoon päässeet kolme kilpailijaa. Kilpailijoiden tehtävänä oli suorittaa kolme eri työrastia. Rastien pituus oli 45 minuuttia ja niistä kustakin oli jaossa 10 pistettä, joten finaalin maksimipistemäärä oli 30 pistettä. Rastit olivat erittäin haastavia, eikä pisteitäkään jaettu helläkätisesti.

Voittajaksi kilpailusta selvisi Tomi Gren, Kouvola (Motonet korjaamo/TMA Finland Oy, Kouvo-la) 18,50 pisteellä. Voitosta hän sai noin 1000 euron arvoisen tuotepalkinnon.

Toiseksi sijoittui Jari Kopra, Lepsämä (Motomer Oy, Espoo) 17,00 pisteellä ja kolmanneksi Miika Lindberg, Kotka (Auto-Suni Oy, Kotka) 14,50 pisteellä. Toisesta sijasta jaettiin noin 750 euron arvoiset ja kolmannesta noin 500 euron arvoiset tuotepalkinnot. Loput semifinaaliin jääneet kilpailijat saivat kukin palkinnoksi valitsemansa Autoalan Koulutuskeskus Oy:n julkaiseman kirjan. Lisäksi kukin finalisti sai vuoden mittaisen käyttöoikeuden ProDiags -oppimisjärjestelmään sekä Suomen Autolehden vuosikerran.

Kuvat kärkikolmikosta finaalin rasteilla löytyvät SATL:n kotisivuilta osoitteesta http://www.satl.fi/ajankohtaista/nayta/404.

Alun perin finaaliin selviytynyt Ylämyllyltä kotoisin oleva Tomi Vainikainen joutui vetäytymään kilpailusta henkilökohtaisista syistä. Hänen tilallaan finaaliin osallistui neljänneksi semifinaalissa sijoittunut Miika Lindberg.

Finaalikilpailun sisältö

Rasteista ensimmäinen oli hybridiauton vianetsintä, kun auto ei suostunut käynnistymään. Kohdeautona oli vuosimallin 2016 Hyundai IONIQ HEV. Arvostelukohteina olivat asiakaspalvelu, looginen vianetsintä, testerin ja oskilloskoopin käyttö sekä tulosten analysointi ja vian löytäminen. Vian aiheutti oikosulussa ollut väyläjohto.

Toisella rastilla tehtävänä oli suorittaa uuden auton luovutustarkastus. Kohdeautona oli vuosimallin 2017 Jeep Grand Cherokee. Arvostelukohteina olivat ajoneuvon valmistajan luovutustarkastuksen ohjeistuksen mukaiset tarkastuskohteet ja sen mukaan eri työvaiheiden läpikäyminen ja asetettujen poikkeamien huomioiminen.

Kolmannella rastilla tehtävänä oli suorittaa diesel-auton vianhaku. Tehtävänannossa oli kerrottu, että autoon oli vaihdettu toisella korjaamolla uusi käytetty moottori, mutta sitä ei oltu saatu toimimaan. Auto kyllä käynnistyi, mutta se sammui melkein heti. Kilpailukohteena oli vuoden 2010 Opel Insignia 2,0 Sports Tourer. Arvostelukohteina olivat muun muassa omien ja auton suojavälineiden käyttö, vikakoodien luku, looginen vianetsintäprosessi, ongelmien oikea päättely eri mittauksilla sekä korjausehdotus. Ongelman aiheutti polttoaineen täytössäätöventtiilin virheellinen toiminta, joka aiheutti virhetilan (liian suuri polttoaineen paine) ja siten auton sammumisen.

Finaalin sekä helmikuun alussa pidetyn semifinaalin kilpailurastien suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista vastasivat autoalan asiantuntijoiden kanssa Metropolia ammattikorkeakoulun kuuden autoinsinööriopiskelijan ryhmä, johon kuuluivat Samu Autiosalo, Samu Heinonen, Samu Kuronen, Joona Murtolehto, Tomi Perkiömäki ja Vesa Vilkman. Kilpailutehtävien toteutuksella he suorittivat samalla omiin opintoihinsa liittyvää projektityökurssia.

Edellä mainittuina autoalan asiantuntijoina toimivat finaalissa Diagno Finland Oy:n tekninen asiantuntija ja kouluttaja Björn Boström, Hyundai Motor Finland Oy:n teknisistä koulutuksista vastaavan Kainuun ammattiopiston opettaja Markku Suonpää (oli mukana myös semifinaalissa), FCA Finland Oy:n jälkimarkkinoinnin kenttäpäällikkö Ukko Rummukainen, Stadin ammattiopiston opettaja Petri Hanski ja kilpailupaikkana toimineen oppilaitoksen yhteyshenkilönä koulutuspäällikkö Aku Lämsä.

Semifinaalissa asiantuntijoina toimivat Prodiags Oy:n kouluttajat Jarmo Aalto ja Jorma Höyteinen, Wihuri Oy:n Teknisen Kaupan osastopäällikkö Jouni Kiviranta, FCA Finland Oy:n teknisistä koulutuksista vastaavan AEL:n koulutusasiantuntija Kai Hikman ja Stadin ammattiopiston lehtori Mika Saroma.

Suurkiitokset kaikille kilpailun yhteistyökumppaneille.

Lisätietoja: pasi.perhoniemi@satl.fi, 044-523 9477

Pasi Perhoniemi
Toiminnanjohtaja
Suomen Autoteknillinen Liitto ry

See More

Autokaupungin onnenpotku. Tuhat uutta työpaikkaa ihmisille ja töitä roboteillekin vuosiksi.

It's a fluke. A thousand new jobs for people and work for robots for years.
Translated
Valmet Automotive ilmoitti aloittavansa Mercedes-Benzin seuraavan sukupolven kompaktiluokan auton valmistuksen 2018 ja palkkaa reilut tuhat uutta työntekijää ennen sitä.
talouselama.fi
Suomen Autoteknillinen Liitto ry

MEDIATIEDOTE

Autotekniikan parhaat asiantuntijat olivat koolla Porissa

Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus autoalan koulutukseen aiheutti huolta

...

Autoalan esimies-, kouluttaja- ja vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden yhteistyöjärjestön Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n (SATL) 82. Liittokokous pidettiin 17.-19.3. Porissa. SATL:oon kuuluu noin 6000 henkilöjäsentä 37 paikallisyhdistyksestä ympäri Suomea. Vuosittain järjestettävä Liittokokous on järjestön päättävä elin. Tämän vuoden kokouksessa oli edustettuna 25 yhdistystä 63 äänivaltaisen edustajan voimin.

Kokouksen keskusteluissa nousi esiin ammatillisen koulutuksen reformin negatiiviset vaikutuksen autoalan koulutuksen tasoon ja laatuun. Siinä etenkin huolta aiheutti enemmän työnantajien vastuulle siirtyvä käytännön työharjoittelujen sekä yleisaineiden perustietojen kouluttamisen järjestäminen. Millä resursseilla se oikein tapahtuisi ja onko työnantajilla mielenkiintoa siihen panostamiseen omia rekrytointitarpeitaan enempää? Lisäksi se aiheuttaa opiskelijoiden osaamisen eriarvoistumista, joka pahimmillaan johtaa jatkokoulutusmahdollisuuksien menettämiseen osaamisvajeen takia.

SATL:n jäsenistöön kuuluu monia toisen asteen autoalan ammatillisen koulutuksen opettajia.

Kokouksen valinnat

Kokouksessa valittiin Liiton hallituksen puheenjohtajaksi kolmatta kertaa insinööri Turo Tiililä (ikä 50, kotipaikka Helsinki). Vuosittaisten erovuoroisten tilalle valittiin seuraavat hallitusjäsenet; Jukka Autio (Jyväskylä), Mika Heinola (Kokkola), Eero Kukko (Oulu), Mauri Linnanketo (Pori) ja Vesa Villanen (Salo). Vanhoina hallituksen jäseninä jatkavat Pentti Ala-Maakala (Tampere, varapuheenjohtaja), Jaakko Falck (Mikkeli), Kari Kaihonen (Vantaa), Antti Kovanen (Kuopio) ja Tero Salovaara (Kerava).

SATL on nimennyt Vuoden Autoteknikon vuodesta 1982 lähtien. Nimitys on järjestön korkein tunnustus, jonka se antaa autoalalla tai autoalan hyväksi toimineelle henkilölle. Sääntöjen mukaisesti nimitys julkistetaan SATL:n Liittokokouksen yhteydessä.

Vuoden Autoteknikko -palkinto myönnettiin Diagno Finland Oy:n hallituksen jäsenenä ja yrityksen Senior Advisorina toimivalle insinööri Arto Lehtiselle (64, kotipaikka Helsinki). Valtaosan työurastaan hän on työskennellyt Boschia maahantuoneella Alftan Oy Ab:lla, ja sittemmin Boschin itse tultua Suomen markkinoille Robert Bosch Oy:llä. Hän on toiminut kouluttajana, huoltopäällikkönä ja toimialajohtajana huolto- ja testaustekniikkaosastolla. Hän on työskennellyt joitain vuosia myös automaahantuonnin tehtävissä Vehon palveluksessa.

Viimeiset 12 vuotta hän toimi Diagno Finland Oy:ssä toimitusjohtajana ja sittemmin hallituksen puheenjohtajana. Tämä aika toi tutuksi yrityksen pyörittämisen haasteet ja antoi mahdollisuuden tarjota laajemmin asiakkaille näiden tarvitsemia tuotteita ja palveluita.

Liki neljänkymmenen autoalaa palvelleen vuoden jälkeen hän jäi päivittäisestä työelämästä ansaitulle eläkkeelle syyskuussa 2016, mutta antaa edelleen vahvan panoksensa kehittämällä Diagno Finland Oy:n toimintaan.

Vuoden Autoteknillisen Yhdistyksen arvonimen sai Joensuun Seudun Autoteknillinen Yhdistys ry. Siihen kuuluu 186 jäsentä. Arvonimen saantiin vaikuttavat esimerkiksi jäsenmäärän kehitys, tiedottamisen taso, toiminnan aktiivisuus sekä jäsenmaksujen hyvä hoito.

Muita merkittäviä tunnustuksia arvokkaasta toiminnasta autoalan, Liiton ja Autoteknillisten yhdistysten eteen annettiin myös kokouksen yhteydessä. Liiton kultainen kunnialevyke myönnettiin yhdelle ansioituneelle SATL:n jäsenelle eli Matti Arposelle (64, kotipaikka Imatra). Perusteluina olivat muun muassa hänen pa-noksensa niin SATL:n kuin sen jäsenyhdistysten toiminnassa.

Liittokokouksen järjestelyistä vastasi SATL:n jäsenyhdistyksenä 80-vuotisjuhliaan viettänyt Porin Autoteknillinen Yhdistys.

LISÄTIETOJA:
Toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi, puh. 044-523 9477, s-posti: pasi.perhoniemi@satl.fi
Puheenjohtaja Turo Tiililä, puh. 0400-435 008, s-posti: turo.tiilila@testworld.fi

See More
Kuopion Autoteknillinen Yhdistys ry updated their cover photo.
No automatic alt text available.
Image may contain: 1 person, standing
Suomen Autoteknillinen Liitto ry

SATL:n Travelling Fellow Jere Lehtinen voitti FISITA:n maailmankongressin opiskelijakongressin parhaan esityksen palkinnon!

Etelä-Korean Busanissa tällä viikoll...a järjestetyn autoinsinöörien maailmanjärjestön FISITA:n kongressin päätöstilaisuudessa palkittiin tänään kongressin parhaat esitykset. Aalto yliopiston opiskelija Jere Lehtinen voitti opiskelijakongressin parhaan esityksen palkinnon. Hänen esityksen aiheena oli ”Nonlinear Lateral Dynamic Behavior of a High Capacity Transport Vehicle” eli HTC-yhdistelmän epälineaarinen sivuttaissuuntainen dynaaminen käyttäytyminen.

Lehtinen osallistui tapahtumaan SATL:n ilmoittamana FISITA:n Travelling Fellowship ohjelman kautta tutustuen Etelä-Korean autoalan tutkimukseen ja teollisuuteen sekä kulttuuriin Travelling Fellowship -ryhmän mukana kongressia edeltäneellä viikolla. Lehtinen tulee pitämään matkan kokemuksistaan esityksen SATL:n Autoteknillisellä pikkujouluristeilyllä 25.-26.11.2016. Lisäksi yhteenveto matkasta julkaistaan seuraavassa Satelliitti-lehdessä.

Etelä-Korean Busanissa nyt 26.-30.9.2016 järjestetty FISITA:n maailmankongressi oli järjestyksessään 36. Se järjestetään joka toinen vuosi. Osallistujia oli paikalla 33 eri maasta yhteensä 1802 henkilöä. Kongressissa pidettiin kaikkiaan 511 esitystä, joista 12 opiskelijakongressissa. Seuraava maailmankongressi järjestetään kahden vuoden päästä Intian Chennaissa 3.-6.10.2018.

Onnittelut vielä Jerelle hyvästä esityksestä.

See More
No automatic alt text available.
Suomen Autoteknillinen Liitto ry

SATL:n virallinen Autoteknillinen pikkujouluristeily lähestyy. Ilmoittautumiset 22.9.2016 mennessä. Lisäksi ennen matkaa on tarjolla koulutuspäivä 50% alennukse...lla!

SATL:n Autoteknillisen pikkujouluristeilyn ilmoittautumisajankohtaa on jatkettu torstaihin 22.9.2016 asti. Paikkoja on vielä jäljellä, osa enää rajallisesti, joten kannattaa olla ripeä. Alla olevassa kuvassa on ohjeet asian osalta sekä tarkennettu ohjelma.

Turun Autoteknillinen Yhdistys tarjoaa perjantaipäivälle 25.11.2016 ennen risteilyä mahdollisuutta osallistua "Ajankohtaista ajoneuvolainsäädännöstä ja uusi autotekniikka" -koulutuspäivään. Se järjestetään Turun Ammattikorkeakoulun tiloissa osoitteessa Sepänkatu 1, 20700 Turku kello 8:00 - 16:00 . Koulutuspäivän hinta on pikkujouluristeilylle lähteville 100,00 € (alv 0%), joka on puolet normaalista päivän hinnasta. Hinta sisältää myös lounaan ja kahvit. Tarkempi ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Tilaisuus kelpaa myös katsastajan täydennyskoulutuspäiväksi. Tiedustelut ja ilmoittautumiset tähän liittyen Juha-Pekka Lindqvistille alla olevaan osoitteeseen.

See More
Image may contain: 1 person
Suomen Autoteknillinen Liitto ry

SATL:n Mestarimekaanikko 2017 -kilpailu on tulossa. Kaikki ammatissa toimivat automekaanikot ovat tervetulleita osallistumaan, rohkeasti vain mukaan. Jos tiedät jonku sopivan kilpailijaehdokkaan, välitä viesti hänelle.

SATLn kesäpäivät Yyterissä 19. - 21.8.2016

Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: 2 people, people standing, outdoor and nature

SATLn kesäpäivät Porin Yyterissä alkavat tänään....

Kannatusjäsenemme tiedottaa

Image may contain: screen and phone
No automatic alt text available.
Image may contain: hat
Liikennekoulu Ässä Ky added 3 new photos.

Nyt se alkaa, TYKKÄYSSKABA nimittäin!

Tykkäämällä Liikennekoulu Ässän -sivusta osallistut kilpailuun, jossa on tarjolla upeita palkintoja.

#mukanakilpailussa #t...ykkää #osallistu #jaa #kaverille #LiikennekouluÄssä #autokoulu #kuopio #kesä #tabletti #pipopäässäpakkasella #muistaunohtaaparkkikiekko

Kun tykkäyksiä saadaan kokoon 200, arvotaan kaikkien tykkääjien kesken kaksi Liikennekoulu Ässän -logolla varustettua pipoa sekä yksi digitaalinen parkkikiekko.

Kun tykkäyksiä tulee 500, arvotaan kaikkien tykkääjien kesken Huawei media pad T1 10 !!

Kilpailuun osallistut tykkäämällä Liikennekoulu Ässän -sivusta 31.7.2016 mennessä. Voittajat julkaistaan Liikennekoulu Ässän -sivulla 1.8.2016.

Facebook ei liity kilpailuun. Facebook ei sponsoroi, suosittele tai hallinnoi kampanjaa millään tavalla, eikä kampanja liity mitenkään Facebookiin.

See More

KATYn vuosikokous tänään 20.2.2016 Laakkosella.
Tule mukaan tekemään hyviä päätöksiä!

asiakas.kotisivukone.com

Huomio Kaikki Kiinnostuneet!
Kannatusjäsenemme Piirla Oy:n tutustumispäivä 6.11.2015!
Rohkeasti mukaan!

NOV6
Fri 10:00 AM UTC+02Piirla OyKuopio, Finland
24 people interested