Photos
Videos
RATKOCI DUKE FRYMUAR ME HIMNIN E DARDANISË (12.04.2014)!
100
Himni i Dardanisë në përvjetorin e 24 të degës së LDK - së në Rahovec!
60
8
Video nga Tubimi i djeshëm i LDK - së në Rahovec. Të hënën që vie besojmë se do jemi prap kështu të bashkuar, jo për fushatë, por duke e festuar fitoren e madhe të LDK - së dhe të Republikës së Kosovës. VOTO LDK - në (54). V. Gashi!
62
3
Posts
Image may contain: 5 people, people sitting, table and indoor
Avdullah Hoti
5 hrs

Sot u mbajt tryeza e partive politike e organizuar nga LDK-ja kumorën pjesë të gjitha partitë politike parlamentare dhe joparlamentare. Roli i LDK-së, si partia... më e madhe në vend, në këtë nismë, është koordinues, me qëllim hapjen e mundësisë që subjektet politike të debatojnë e të propozojnë zgjidhje për situatën politike në vend. Tryeza tjetër presim të thirret nga partitë e tjera sipas fuqisë politike që ka secila.

Vlerësimi i LDK-së është se qeverisja 7-mujore ka qenë e vështirë dhe në disa raste shumë të rëndësishme janë nxjerrë vendime arbitrare dhe problematike. Temat e mëdha ka qenë e vështirë të adresohen duke qenë se koalicioni ka qenë tepër i brishtë, me vetëm 61 vota. Ligji për Ratifikimin e Marrëveshjes së Demarkacionit me Malin e Zi u ratifikua me mbështetjen vendimtare të LDK-së.

Vendin e presin temat të mëdha: vazhdimi i dialogut me Serbinë, formimi i Asociacionit, formimi i ushtrisë, reformat e agjendës evropiane, reforma zgjedhore etj. Ne mendojmë se këto tema duhet të diskutohen në këtë format dhe së bashku.

Kriza institucionale në muajin e fundit ka pamundësuar adresimit të çështjeve madhore. Tash koalicioni ka humbur shumicën parlamentare, me daljen e Listës Serbe nga koalicioni. Mungesa e shumicës në Kuvend e pamundëson qeverisjen normale demokratike. Prandaj, forcat politike duhet të gjejnë zgjidhje për të dalë nga kjo situatë. Ky cikël debatesh, që po nis me këtë tryezë, duhet të shterojë debatin për të dalë nga kjo situatë.

See More
Image may contain: one or more people, people sitting, table and indoor
Avdullah Hoti
7 hrs

Tryeza e LDK-se fillon me pjesemarrje te te gjitha partive politike, parlamentare dhe joparlamentare.
Kjo forme e dialogut te brendshem na ka munguar si spekter... politik i Kosoves. Agjenden shteterore e qojme perpara vetem me koncenzus. Dhe LDK eshte e gatshme te luaje rolin e vete ne ndertimin e ketij koncenzusi.

See More
Reviews
LDK RAHOVEC has no reviews yet.
Tell people what you think