See more of Liberalistene Troms by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
See more of Liberalistene Troms by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
Not Now
Community
Icon of invite friends to like the lage
Invite your friends to like this Page
Highlights info row image
236 people like this
Highlights info row image
231 people follow this
People
People Also Like
Pages liked by this Page
Photos
Videos
Liberalistene Landsmøte 2016
3
Liberalistene Landsmøte 2017
1
Det var et svært vellykket landsmøte! :) #LibLM2017 #LibLM17
3
Posts

Partilederen vår om nettnøytralitet. Verdt å tenke over.

Nettnøytralitet er ikke positivt for forbrukeren, skriver Arnt Rune Flekstad, partileder i Liberalistene i denne kronikken.
digi.no
Liberalistene

Er det ikke fascinerende hvordan mange borgere er av den oppfatning at politikere vil dem vel, mens kapitalister vil dem vondt?

Politikere tar verdiene deres fr...a dem med tvang, og bruker minst 20% på å administrere seg selv, for deretter å fordele ineffektivt ut resten i et meget begrenset tilbud med store mangler.

Kapitalister produserer varer og tjenester som skaper arbeidsplasser. De inngår kun frivillige kontrakter med arbeidere som samtykker. De leverer et meget bredt tilbud med høy grad av effektivitet og kostnadsbesparelse for kundene.

Likevel klarer mange å se kapitalistene som de "onde". Hvorfor er det slik tror du?

See More
Reviews
2 Reviews
Tell people what you think
Posts

Liberalistene har dette valget satt fokus på å fjerne arbeidsgiveravgiften for å blant annet å gjøre det enklere å etablere nye arbeidsplasser. Kanskje en ide for Trine Skei Grande å støtte oss i dette siden det er en sjanse for at hun selv blir arbeidsledig til høsten?

#gratisåarbeide

Venstre-leder Trine Skei Grande avlyser alle ferieplaner. Hver dag frem til valget 11. september skal brukes til å vinne velgere som kan løfte partiet over sperregrensen.
aftenposten.no

Dersom staten var ett menneske hadde det sikkert tenkt at det alltids er mer skattepenger å hente der de kommer fra, nemlig meg og deg. 😂😂

Image may contain: meme and text
Sløseriombudsmannen

Staten hadde ikke råd til å gi folk en suveren ny kreftbehandling til 240.000 kroner per pers, men betalte 240 millioner kroner for å unngå å forstyrre to ugler....

150-250 liv gikk tapt* fordi politikerne heller ville bruke våre skattepenger på det de så på som morsomme gladsaker. Våre skattepenger = deres lekepenger.

"Naturmangfold har sin pris", sa daværende samferdselsminister Magnhild Kleppa (Senterpartiet). Hun fikk ansvaret for veiprosjektet etter at daværende miljøvernminister Erik Solheim (SV - Sosialistisk Venstreparti) bestemte at uglene måtte få ro, uansett kostnad.

Heldigvis har noen hatt råd til å betale for denne kreftmedisinen privat, selv om staten også krevde 60.000 kroner i moms. Denne livreddende muligheten har SV sagt de vil jobbe for å begrense framover...

Link til uglesaken: http://www.vg.no/…/hoeybro-for-hubro-prislapp-2…/a/10094029/

Link til kreftsaken: http://www.vg.no/…/tone-60-betaler-300-000-for-…/a/23617385/

Link til SV som sier "Innslaget av private tjenester skal først og fremst begrenses til ideelle organisasjoner", altså private sykehus som Aleris må bort: https://www.sv.no/arbeidsprogram/kapittel-10-helse/

* En studie viste at selv blant lungekreftpasienter som allerede hadde "prøvd alt", kunne medisinen Opdivo friskmelde 16% av pasientene: http://bit.ly/2rYjR9w

See More
Image may contain: one or more people, eyeglasses and text
Liberalistene

• La sykehusene drive selv med økonomisk og
administrativt selvstyre

• Legalisere aktiv dødshjelp/assistert selvmord

...

• Fjerne avgifter på medisiner og kosttilskudd

Liberalistene mener at det finnes leger, sykepleiere, forsikringsselskaper, private klinikker og andre som vil gi oss bedre og mer effektiv behandling enn hva dagens monopol leverer. Disse tilbudene ønsker vi velkommen, i stedet for å sette negative merkelapper på dem, som for eksempel «velferdsprofitører».

Hver innbygger betaler i snitt minst 62 000 kroner til helse og omsorgstjenester per år. Som første steg bryter vi opp statens monopol på helsetjenester, og lar hver enkelt velge leverandør selv.

#opphevhelsemonopolet

See More

Leserinnlegg i Harstad Tidene av vår førstekandidat. Hvorfor er noen alltid ute etter å kontrollere andre mennesker?

No automatic alt text available.
Liberalistene Troms updated their cover photo.
Image may contain: text
2,392 Views
Liberalistene
April 18

Fattigdom skyldes skyldes mangel på produksjon, som skyldes mangel på frihet. Fattigdom og hungersnød blir stadig mer utbredt desto mer ufritt et land er – noe ...vi kan observere både i dag og opp gjennom verdenshistorien.

Liberalistenes løsning på problemet er ikke noe magisk triks, men hardt arbeid. Alt vi ser rundt oss, fra den enkleste gråblyant til det hyperavanserte CERN-anlegget i Sveits, er produsert av tenkende og skapende mennesker. Dette kommer hverken gratis eller automatisk. Det aller meste som er til nytte for mennesker, fra livsviktig mat og husly til underholdning, må skapes av mennesker.

Ved å beskytte eiendomsretten og la alle fredelige mennesker være i fred til å tenke, samarbeide, utvikle og produsere, vil den generelle velstandsøkningen komme alle til nytte.

Video: Donahue (1979)

See More
Image may contain: one or more people and people standing
Liberalistene

Et parti, som lover sine velgere privilegier "gratis" på andres bekostning og samtidig anklager andre for populisme...

Vi låner, med et smil, vårt ungdomsparti LibUngs uoffisielle slagord: Fred, frihet og ingenting "gratis"

Vil du vite mer om oss? liberalistene.org

Kan vi nå den andre siden? Bli med på arctic escape á la Liberal

JUL7
Fri 8:00 PM UTC+02Arctic EscapeTromsø, Norway
Til stadighet hører man aktivister kreve såkalt “nettnøytralitet” uten at noen egentlig forsøker å forklare hva de legger i dette. “Rettferdighet” og “likhet” blir ofte benyttet, men disse er uklare ord som spiller mer på følelser enn rasjonalitet. Men hva er det egentlig? Og uten, vil ikke internett bli tatt over av grådige selskaper?
1. INTERNETT VAR ÅPENT OG FRITT FØR “NETTNØYTRALITET”
...
Image may contain: text
Liberalistene

At Liberalistene vokser raskt ser man både på antall følgere på Facebook, men også i våre stadig flere leserbrev og mediedekning i tradisjonelle medier. I forbi...ndelse med at vi fikk godkjent lister til stortingsvalget i 2017 i alle landets fylker, ble partileder Arnt Rune Flekstad intervjuet av TV 2. Vi jobber nå knallhardt for å forberede oss til stortingsvalget i 2017.

Er du lei av at stortingspolitikerne fratar deg 60-70 % av inntekten din og detaljregulerer hvilke valg du kan gjøre? I så fall må du stemme på Liberalistene til stortingsvalget 2017 og i fremtidige valg. Vil du bidra og gjøre en forskjell? I så fall kan du bli medlem eller støttemedlem:
https://www.liberalistene.org/bli-medlem/

Se de to innslagene på TV 2 med partileder Arnt Rune Flekstad:
https://www.facebook.com/liberalistene/videos/1474600932552369/

https://www.facebook.com/liberalistene/videos/1474440645901731/

See More

Teksten ble for første gang utgitt i 2005 i avisa Oslo nr 1.

Nini Stoltenberg er en tapper kriger. Først tukter hun sin egen heroindjevel, hvilket bare de færreste makter. Så gir hun seg til å mene ting man ikke må mene noe om i norsk narkotikapolitikk. Det siste er det ingen som fikser i lengden. Jeg prøvde selv å henge med i et par tiår, men det blir som med gammel, tørr marock. Man går lei. Man går ut og tar seg en drink i stedet.
I år er det 20 år siden ...
...

Enhetsskolen, A4-modellen. Ideen hylles, symptomene fordømmes av stadig flere. Problemet er at alt for få ser sammenhengen.

Barn er individer og har også behov for forskjellige løsninger de og deres foreldre kan velge fra. Teksten er viktig og kommentaren skrevet av Eigil Knudsen i vår post er god.

Ta gjerne en titt, del den også gjerne til venner og kjente.

Denne saken illustrerer en av grunnene til at Liberalistene er motstandere av enhetsskolen.

«Alexander» gikk på en norsk skole og lå langt bak de andre elevene ...og hadde vanskeligheter med å passe inn. Til tross for at han demonstrerte over gjennomsnittlige intellektuelle evner utenfor skolen ble han en skoletaper, og skolen var mer interessert i å medisinere ham enn å tilpasse undervisningen.

Etter å ha gått på en internasjonal skole i Finland som spesialiserte seg på individuelt tilpasset undervisning fikk «Alexander» endelig mulighet til å vise hva han er god for, og endte opp med toppkarakterer i flere fag.

Liberalistene mener at alle elever er unike individer og at et enhetlig skolesystem aldri vil klare å ta full høyde for dette. Skoletapere skapes ofte ikke av manglende evner, men av at skolen har en ferdig definert mal man ikke passer inn i.

Vi mener at den statlig styrte enhetsskolen bør brytes opp og at undervisning gradvis bør overføres til det sivile samfunnet. Dette vil skape et mangfold og legge til rette for innovasjoner og mange individuelt tilpassede løsninger, slik at alle elever kan finne sin plass.

«Alle mennesker er genier, men om man bedømmer en fisk på bakgrunn av hvor flink den er til å klatre i trær vil den leve hele livet i den troen at den er dum», lyder et passende sitat i denne sammenhengen.

Les mer om skolepolitikken vår i programmet:

https://www.liberalistene.org/politikk/partiprogram/…

See More
«Alexander» var raskere enn moren i hoderegning og lærte seg engelsk ved egen hjelp. Likevel ble han skoletaper.

Politikerne i Balestrand kommune i Sogn vil nekte Petra og de andre beboerne på helsetunet å ta et glass vin til maten.

– Om dette skal skje i fellesareal der ...besøkande er, er ikkje det nokon god kombinasjon. Så kan ein også diskutere om helsetunet er rett plass for eit skjenkeløyve, seier Arnstein Menes (Balestrand Senterparti), i formannskapet.

Mens private sykehjem slik som Manglerudhjemmet i Oslo lager bar og andre tilbud for å øke trivselen og derigjennom reduserer medisinbruken [1], vil altså politikerne i Balestrand kommune og andre formyndere forby nordmenn å velge annerledes enn de mener er rett. Dessverre er det ikke bare slike livskvalitetsøkende tiltak som mangler på norske offentlige sykehjem.

Ikke bare må eldre og pleietrengende nordmenn stå i kø, flytte inn på toaletter eller må dele rom med andre. Når de først kommer inn så opplever pasientene at det offentlige bruker helse- og omsorgstjenester som en kuttpost ved budsjettforhandlingene år etter år. På norske sykehjem bruker man ned til 40 kroner per pasient per dag i kostnader til mat [2]. Opptil 60 % av pasienter på norske sykehjem er underernærte, i følge forskning [3]. Mange pasienter må ligge i skitne bleier i mange timer før de blir stelt, fordi det offentlige kutter i personalkostnader.

Dersom man kunne valgt tilbyder av sykehjem selv eller til sine foreldre, så er det naturlig å tro at de fleste valgt sykehjem som satset mer på matkvalitet.

I de store byene har lokallagene til KrF Kristelig Folkeparti [3], Arbeiderpartiet [4], Venstre, SV - Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne vist at de reduserer budsjettene til helse- og omsorgstjenester samtidig som de øker skatte- og inntektsnivået. Deres store ord om å satse på helse og omsorg er med andre ord ren løgn. Som politiker er det imidlertid lovlig å lyve:
http://www.nrk.no/…/politiske-loftebrudd-blir-tillatt-1.476…

Liberalistene synes eldreomsorg er for viktig til at politikere og byråkrater skal være ansvarlige for det. Gang etter gang viser politikerne at når de er ansvarlige for noe, blir det dyrt og dårlig.

I et privat system blir de eldre ansett som kunder, og tilbydere av eldretjenester må konkurrere om å tiltrekke seg klienter. Dette sikrer god kvalitet og et mer mangfoldig tilbud. Liberalistene mener det er avgjørende å sette de eldre selv i sentrum og at eldreomsorgen skal tilpasse seg klientenes egne ønsker og behov.

I en overgangsfase ønsker Liberalistene at staten skal finansiere eldreomsorgen via et stykkprissystem, hvor klientene selv fritt velger institusjonen og hvor pengene følger klienten. På denne måten konkurrerer samtlige institusjoner på helt like vilkår. Deretter skal den offentlige finansieringen gradvis settes ned og utgiftene dekkes av hver enkelt med inntekter fra den enkeltes pensjon og/eller oppsparte midler. Dette skjer i takt med at skatter og avgifter reduseres.

Les mer om hva vi mener her:
http://liberalistene.org/politikk/partiprogram/…

https://www.liberalistene.org/offentlige-uskikket-a-drive-…/

https://www.facebook.com/liberalistene/photos/a.849639931715142.1073741828.752436708102132/1303823129630151/?type=3&theater

1. http://www.tv2.no/a/8557325/

2. https://www.facebook.com/liberalistene/posts/1068784729800660

3. https://sykepleien.no/…/underernaering-er-fortsatt-et-probl…

4. https://www.facebook.com/liberalistene/photos/a.849639931715142.1073741828.752436708102132/1219458234733308/?type=3&theater

See More
BALESTRAND (NRK): Helsetunet i Balestrand i Sogn ønsker å kunne servere alkohol til dei eldre under middagen. Det seier formannskapet nei til.
nrk.no