Photos
Videos
Kantrida nam je donijela mnoga uzbuđenja tijekom svojih sto i nešto godina. Pogledajte kratki video presjek koji smo napravili. (y)
332
5
GAVRANOOOOOVIĆ 0:1 Austrija Beč - RIJEKA
286
8
Dupini Krk 2017
533
26
Posts

Ponosni smo što smo Riječani i ostanimo takvi kakvi jesmo!

Rijeka iznad svih, Rijeka i riječki način života !

#volim grad koji teče

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
17,855 Views
17K Views

Jeste li znali da je Aladin s Trešnjevke ? Ako ste gledali večeras Aladina na RTL-u lako ste po govoru, mogli zaključit da je...

#HRT #RTL #NOVATV

http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/…/152-aladin-je-s-tresn…

"Lokalpatrioti Rijeka" nezavisna je lokalpatriotska stranica prvenstveno orijentirana na rad foruma koji prati sva važnija zbivanja u gradu Rijeci i naglasak stavlja na gospodarski, socijalni, kulturni i politički aspekt života Riječana.
lokalpatrioti-rijeka.com
Posts

NOĆNO SKIJANJE- S bakljama se uz pratnju HGSS-a spustili s najvišeg vrha Platka

Riječ je o zimskoj inačici manifestacije »Sva lica Platka« koja je ovaj tjedan ponudila razne sportsko-zabavne sadržaje te privukla mnoštvo. Osim programa garancija za dobru posjećenost bilo je i predivno vrijeme na 15 stupnjeva i uz ono najvažnije dovoljno snijega za uživanje u zimskim radostima . Predivno !

Platak sretni smo što te imamo ! 🛷

...

Video: Teo B.

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
780 Views

Pogledajte simulaciju LNG nesreće koja bi mogla zadesiti LNG terminal na Krku prema pretpostavkama Sandia laboratorija ukoliko bi se traljavo izgradio i ne bi poštivali najviši sigurnosni propisi. Sve što bi se nalazilo unutar polumjera od 500 metara od tankera ubijao bi zamrzavanjem ili gušenjem iz hladnog oblaka plina. Ako se zapali, nastao bi veliki udarni val, vatrena kugla koja bi mogla izgorjeti unutar radijusa od 1,6 km, uzrokujući strukturne štete i pokretanje šumskih...

Continue Reading
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
4K Views

Rijeka je izgubila mnogo ....😢

Korado Vujnović (1970. - 2018.)

"Kad mi srce stane kucat...
moja duša tad će ostat
na tom mjestu ispod stijena
za sva vremena..."

...počivao u miru...

See More
Image may contain: 1 person, closeup

Najbolji radio komentator HNK Rijeke, Korado Vujnović (48) operiran je u četvrtak u riječkom KBC-u nakon puknuća aorte. U bolnicu je primljen nakon jakih bolova u trbuhu. Pokazalo se vrlo opasnim za život jer kad pukne aorta, ostaje samo dva sata za operaciju.

Njegova krvna grupa je B- i potrebna mu je bila hitno krvna grupa 0- i B- jer njih može samo primiti a nije ju bilo dovoljno u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka.
http://kbc-rijeka.hr/zalihe-krvi/

...

Nakon javne objave na društvenim mrežama za krvnim grupama 0- i B- javilo se zaista mnogo ljudi , doslovce cijeli kraj se dignuo na noge. Slika ispod.

Otac je dvoje male djece.

Profesionalan odnos prema poslu, može bit uzor svim novinarima !

"Ja nikad neću pustiti u eter ili na naš portal vijest ako nije 100 posto provjerena i potvrđena. Radije ću zakasniti. Grozim se površnosti u poslu, iako smo svjedoci da se danas pušta u javnost ma samo i naznake neke »senzacije«."

Njegov iskreni urlik oduševljenja prigodom pogotka Rijeke u Stuttgartu, krajem kolovoza 2013. godine, postao je zanimljiv i populaciji koju nogomet nikad nije zanimao.

Korado , drž se !

See More
Image may contain: 1 person, sitting

Jedna od najposjećenijih znamenitosti Rijeke je "Gradska zvjezdarnica" rekonstruirana iz vojne utvrde iz 2. svjetskog rata na Gornjoj Vežici.

Prvi i jedini astronomski centar u Hrvatskoj koji objedinjuje zvjezdarnicu i planetarij, te jedini digitalni planetarij u Hrvatskoj. 🔭

No automatic alt text available.

Naš kraj dobiva 43,7 milijuna eura iz EU fondova ! 💰💶

Jedini tko neće dobiti ništa su Matulji (SDP), Bakar (HDZ), Jelenje (NEZAVISNI) i Omišalj (SDP) koji su izjasnili protiv "Urbane riječke aglomeracije" ( prve u Hrvatskoj !!). Čestitke dobitnicima !! 🤗 🥂

http://www.fiuman.hr/potpisan-ugovor-o-koristenju-437-mili…/

Image may contain: 1 person

BRAVO - Ponašanje koje traži našu pohvalu. Tako se to radi. Stat pred kamere i reći " DA , pogriješili smo !" 🤗🤗🤗
Javna isprika i nastojanje da se takve greške više ne događaju.

Čelnici PGŽ-a javno se ispričali jer su u nedjelju brojni Riječani i strani gosti zapeli u snijegu na Platku.

...

Goranski sportski centar će ovog tjedna, kao ispriku građanima koji su jučer zapeli u koloni za Platak, ponuditi dnevno i noćno skijanje za samo deset kuna, rekao je zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić.

Najavio je da će uprava Goranskog sportskog centra ispitati i nastojati ispraviti greške u organizaciji prometa na izletištu.

Inače , Platak bilježi svoje "zlatno doba ". Već i sad se je mnogo učinilo u povratak stare slave Platka. Županija će i u iduće tri godine uložiti čak 40 milijuna kuna u Platak, naše najprepoznatljivije skijalište s jedinstvenim pogledom na more.

Lokalne vlasti žele brdo uživanja pretvoriti u nacionalno skijalište broj jedan. Zasad im ide jako dobro, to se vidi po dugim gužvama koje niti veliko novo parkiralište ne može više primiti.

Velike pohvale zaslužuje i Marko Boras Mandić koji ima u sebi ugrađene lokalpatriotske vrijednosti. Za svoj kraj već je mnogo , toga, dobrog napravio. Bravo Marko !!!

See More
Image may contain: 2 people, people standing

Iako najveći mediji šute. Društvenim mrežama nije promaknulo da je Vlada, odobrila da se GMO nađe u našoj prehrani u Hrvatskoj. Kakve posljedice u budućnosti će donijeti, vidjet ćemo.

Image may contain: text

Naš kraj je kolijevka ex Yu rocka, a iznjedrio je i jedan od najpopularnijih ženskih rock bendova u Jugoslaviji.
Nisu znale svirati . Kad su im dečki i prijatelji otišli na služenje vojnog roka , uzele su im instrumente ... ostalo je povijest (Mrle im je posudio pojačalo i bas) . 89 su imale oko 186 koncerata...

Jeste li znali da je Cacadou Look bio prvi ženski sastav s prostora ex Yu koji je snimio album ?!
Neke od njihovih pjesama i danas možemo čuti na radiju - "Tako l...ako" ... "Baum Bam Bam" ... "Baš kao nekad" ... "Kao pjesma" ... "Sama" .

HRT- Emisija ŽENE, POVJERLJIVO! Osamdesete
#RI ROCK

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
2.6K Views

Prometna nesreća ko iz filmova na križanju Slaviše Vajnera Čiče i Pomerio (Brajda).

Netko je prošao na crveno i od siline udarca auto je prevrnut. Inače ovo križanje je jako opasno i za pješake jer svima bude zeleno. Križanje traži dodatno trepteće svjetlo koje će čuvat pješake.

Foto : Policija zaustavlja u Rijeci

Image may contain: car and outdoor

U našem gradu je 65 276 vozila prema najnovijim podacima koje smo dobili od PU primorsko -goranske .

Zbog premalenog broja parking mjesta , stanari u zoni naplate iako plaćaju mjesečnu kartu , nemaju više gdje parkirati...

http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/…/151-alarmantno-stanar…

"Lokalpatrioti Rijeka" nezavisna je lokalpatriotska stranica prvenstveno orijentirana na rad foruma koji prati sva važnija zbivanja u gradu Rijeci i naglasak stavlja na gospodarski, socijalni, kulturni i politički aspekt života Riječana.
lokalpatrioti-rijeka.com

Ovo je policijski presretač u Rijeci i našem kraju koji je ispisao najviše kazni vozačima . Srebrni mercedes RI 235 SL ! Čuveni tragač na prekršitelje je u pogonu od 2013 godine . Najcesce kruži po ind.zoni Kukuljanovo no može ga se naci na cijelom potezu od Opatije do Krka.

Ovo su prometne kazne, koje najlakše možete dobiti.

Za prekoračenje veće od 20 do 30 km/h od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna od 1000 kuna i po pravomoćnosti pr...ekršajno pravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se 1 negativni prekršajni bod za prekoračenje veće

od 10 do 20 km/h od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna od 500 kuna

See More
Image may contain: one or more people and car
Image may contain: car and outdoor
Image may contain: outdoor

Ovo se ne propušta !!!

NOVI MEGA MEGA FESTIVAL dolazi u Rijeku, na Grobnik !!
David Guetta, Usher, DJ Tiesto na ljeto dolaze na Grobnik, 3. i 4. kolovoza.
Ulaznice će koštati za jedan dan 60 eura, a za dva dana 120 eura i namjenjene su pretežno stranom tržištu. Moći će se nabaviti od 1. ožujka preko sustava Eventim, a najavna pressica na kojoj će biti predstavljen cijeli projekt bit će održana prvih dana ožujka u Rijeci.

...

Za završetak Star Dust Festivala. organizatori obećavaju dosad neviđeni spektakularni vatromet kakav se u Hrvatskoj još nije vidio, vatromet koji će, kažu, »zapaliti« nebo nad Grobnikom i Rijekom.

Odličan uvod u 2020. godinu kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture.

Zadnji elektronski party na Grobniku bio je 2004. godine.

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
3.2K Views

U našem gradu otvoren je "La Bodega" vrhunsko, predivno mjesto, gdje uz knjigu možete popit i čašu vina.🍷📚

Ovdje možete navratiti i s police uzeti bilo koju knjigu. Ako imate vremena popijte i koju čašu vina, prolistajte knjigu i uzmite si malo mira.
Tko zna možda tu, nastane i koji novi riječki pisac.

...

La Bodega Rijeka - Restoran · Vinski bar (Ex El Rio)

#RijekaEuropskaprijestolnicakulture2020 👌

See More
Image may contain: people sitting, table and indoor
Lokalpatrioti Rijeka added a new photo to the album: Tetovaže.

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...

Photo: Miro Balov Fiume, 2017

Image may contain: one or more people, stripes and closeup