Photos
Posts

R.I.P. Prince, echt in shock geweest van dit droevige nieuws. Bijgaand een ode aan de man die alles kon, maar wellicht nog het best gitaarspelen, vanaf 3:25 is zijn souplesse te bewonderen in een ode aan een andere artiest die veel te jong is gestorven, George Harrison. Wat een gemis! Wat zullen veel in de tachtiger jaren opgegroeide gitaar-aficionado's op nummers als When Doves Cry en Purple Rain luchtgitaar hebben gespeeld...
https://www.youtube.com/watch?v=6SFNW5F8K9Y

Prince, Tom Petty, Steve Winwood, Jeff Lynne and others perform "While My Guitar Gently Weeps" at the 2004 Hall of Fame Inductions. http://rockhall.com/ ⁍ Bu...
youtube.com

NK Air Guitar zoekt: sponsor(s), vrijwilligers, tv-personality(s) et cetera

Het NK Air Guitar heeft vorig jaar een prima jaar gekend, met een uitstekende winnaar in de persoon van The Guilty Director en voorrondes en een finale in De Melkweg om je vingers bij af te likken. In totaal hebben ongeveer 8 miljoen Nederlanders kennis kunnen nemen van het NK via media-uitingen. Na twee jaar heeft de sponsor gekozen voor andere projecten, en dus is het weer zaak om nieuwe sponsors te... interesseren voor deze zeer populaire, internationale en super-coole performance kunst. Daarom zoek ik per heden:

- Een of meer sponsor(s) – het NK Air Guitar levert altijd veel pers op, in 2015 zowel TV (Jinek; RTV NH, AT-5) als radio en geschreven pers (AD; Veronica gids; RTL et cetera). Toch zoeken wij nog een sponsor, als het veelvoudig olympisch en wereldkampioen Ireen Wust lukt, dan toch ook het NK Luchtgitaar? Aanmelden kan via info(apestaartje)luchtgitaar.nl

- Na 12 jaar het NK organiseren is het tijd voor een jongere generatie om ook de handen uit de mouwen te steken en daarom zoek ik vrijwilligers die in het land voorrondes willen organiseren. NB vergis je niet, het is veel werk! De ervaring leert dat vooral kunstzinnige types veel plezier beleven aan deelname en organisatie, dus in plaats van allerlei poppodia te bezoeken gaat vanaf 2016 vooral de interesse uit naar toneelverenigingen, performance arts instellingen en kunstacademies, et cetera. aanmelden ook via bovenstaand adres.

- Er is altijd veel belangstelling van tv programma’s om luchtgitaristen op de buis te krijgen. Nu is air guitar lastig goed te filmen en goede begeleiding en juiste selectie van deelnemers is en blijft belangrijk, maar met nieuwe programma’s die play back weer op de kaart zetten is er behoefte aan (oud-)deelnemers die het zien zitten om op tv op te treden. NB vaak ligt er een concreet verzoek voor een specifieke deelnemer achter de vraag van programma’s, soms zoekt men een erg jonge deelnemer (zelfs onder de tien jaar!) of een wat oudere (boven de 50, The Hurricane binnenkort ook in uw theater!). Kortom, geef aan of je eventueel interesse hebt.

Voor nu rest mij jullie een luchtig 2e gezond 2016 toe te wensen!

See More
Posts

Ruim 12 jaar na het eerste NK Air Guitar officiele erkenning door het populairste radio- en tv programma aan het eind van het jaar. !!! Ik zou zeggen: Whole Lotta Love, Led Zeppelin of The Pretender van The Foo Fighters.

En daar is de footage van The Guilty Director tijdens de finale van het WK Air Guitar 2015, veel te lage scores naar onze mening, maar waar Nederland en België gaan voor de algehele performance, gaat men in Noord Finland toch vooral voor de basistechnieken. Gaat dit een trendbreuk betekenen bij de beoordeling van Nederlandse kandidaten in de toekomst? De tijd zal het leren. NB de finale in Finland bereikte via BBC, New York Times en Huffington Post een miljoenenpubliek, om over de markt van de winnaar Your Daddy uit Rusland nog maar te zwijgen. Met dank aan Hi-FI Klubben.

https://www.youtube.com/watch?v=0h77lJyRmHA

Air Guitar World Championships 2015 1. Kereel “Your Daddy” Blumenkrants 34,8 (RU) (17,8) 2. Matt “Airistotle” Burns 34,8 (US) (17,5) 3. Michael “Operation Ro...
youtube.com

http://www.kaleva.fi/ilmakitara. Vanaf 1830 vanavond live het WK airguitar vanuit Oulu Finland, Nederlands kampioene Sita van Santa a.k.a. The Guilty Director is als laatste aan de beurt, wie weet nog een wereldkampioen vandaag erbij!

Kautta aikain 20. imakitaransoiton MM-kisat järjestetään Oulussa 26.–28.8. Kaleva.fi lähettää perjantain MM-finaalin suorana Rotuaarilta.
kaleva.fi
Luide muziek maar zonder gitaren, gisteren was het weer tijd voor het NK Luchtgitaar in De Melkweg. De artiesten van dienst noemen zich The Claw, Hurricane en Guilty Director, zij streden voor een plekje op het WK.
at5.nl

Na tien jaar voor het eerst een vrouwelijke Air Guitar kampioen voor Nederland, en wat voor een, gaat ze de wereldtitel binnenhalen voor ons land?

Einduitslag 10e Dutch Air Guitar Championships 2015

1. The Guilty Director, Amsterdam
2. The Claw
3. Voodoo Medicine Man...
4. The Destroyer
5. Coole Kaat / John Trinitron
7. Thor
8. Jan Junior
9. Funky Jordi
10. Hurricane
11. Raaf
12. Boney

Jury: Phil Tilli (ex-Moke, ex--Trockener Kecks, bandmanager), Dennis van Leeuwen (ex-Kane), Cas Oostvogel (directeur Hi Fi Klubben), Jan Vollaard (NRC), Gyuri Vergouw (organisator NK Air Guitar).

De winnares gaat naar huis met een ultramoderne stereo-set (Cerwin-Vega XLS215 luidsprekers, een 2 x 150 echte watts tellende NAD C375BEE versterker en een Sonos CONNECT streamer met toegang tot Spotify, Tidal, internet radio, etc. Wake up your neighbours) en vertegenwoordigd Nederland bij het 20e WK in FInland eind augustus, de tweede prijs is een waardebon van 500 Euro en de 3e prijs een waardebon van 250 euro te besteden bij Hi-Fi Klubben..

See More

APS: Finalisten 10e Dutch Air Guitar Championships 2015 bekend

De finale van het 10e Dutch Air Guitar Championship is aanstaande en alle finalisten zijn bekend. Op 6 juni zullen zij strijden om de titel van Nederlands Air Guitar kampioen in de Melkweg te Amsterdam. De winnaar van de finale zal eind augustus de Nederlandse luchtgitaarbelangen gaan verdedigen in het Finse Oulu, waar sinds 1997 de wereldkampioenschappen worden gehouden. Hier nemen luchtgitaristen uit ruim 20 la...nden, van Japan tot Amerika en van Duitsland tot Rusland, aan deel.


Na de voorronden hebben zich de volgende deelnemers voor de finale geplaatst: The Destroyer (regerend kampioen, automatisch geplaatst voor finale), de winnaars van de voorronden Voodoo Medicine Man, Funky Jordi, Coole Kaat en The Claw alsmede de overige gekwalificeerden Raaf, Thor, Hurricane, Jan Junior II, Boney, Guilty Director en John Trinitron. Alle deelnemers hebben zich gekwalificeerd dankzij deelname aan en een hoge klassering in een van de voorronden.

'Het wordt een gevecht tussen een oude en nieuwe generatie luchtgitaristen', aldus de organisatie, 'een clash tussen titanen van de luchtgitaar. Het is een onuitgemaakte zaak wie wint, de jeugd is zonder meer zeer talentvol en de finale bestaat uit 6 oudgedienden en 6 nieuwelingen, met totaal verschillende stijlen. De jury, en het publiek, is gewaarschuwd'.

De finale vindt plaats in de Oude Zaal van de Melkweg te Amsterdam, zaal open 20.00. Start kampioenschap 20.45. Toegang Euro 6,--. De presentatie van de finale is in handen van Evelien Bosch (BNN, Zapp). De jury van de finale bestaat uit Dennis van Leeuwen (gitarist, ex-Kane), Phil Tilli (gitarist ex-Moke en Tröckener Kecks, talentmanager), Cas Oostvogel (directeur sponsor HiFi-Klubben), Jan Vollaard (muziek recensent NRC) en Gyuri Vergouw (organisator NK sinds 2003). Tijdens het juryberaad speelt de rockgroep Vanderbuyst een van hun laatste concerten ooit.

Het Dutch Air Guitar Championship wordt sinds 2014 gesponsord door Hi-Fi Klubben, de beste audiozaak in town. Meer info over het kampioenschap via www.luchtgitaar.nl en www.hifiklubben.nl/airguitar.

See More
Altijd al op het podium willen schitteren maar geen idee hoe je die gitaar moet bespelen? Of heb je echt die X-Factor en wil je laten zien hoe goed je bent met je luchtgitaar?
hifiklubben.nl

Uitslag voorronde Amsterdam 15 mei, De Nieuw Anita

Na een uitzinnige voorronde, waarin de als Mexicaans freestyle worstelaar verkleedde The Claw overduidelijk met de winst aan de haal ging, konden door de jury drie namen aan de lijst met finalisten worden toegevoegd. De fysiek tot het uiterste gaande The Claw liet er als eerste deelnemer geen gras over groeien en ging direct voluit op ‘MF from Hell’ van The Datsuns. Andere deelnemers, zoals Richy Airiens met Dire Straits ‘Su...ltans of Swing’ en de onder het publiek zeer populaire The Fonz kozen daarentegen een ingetogener benadering. De als tweede eindigende Jan, stage-name ‘Jan’, blonk vooral technisch met zijn snelle vingers uit met Pink Floyds ‘Another Brick in The Wall’. Als derde eindigde ‘The Guilty Director’, die vooral opviel door haar directe contact met de volgepakte zaal. Haar ‘Chop Suey’ van System of A Down maakte vooral door de bijbehorende faciale expressie grote indruk op de jury. De jury besloot de voltallige top drie een ticket naar de finale te geven maar geen verdere wildcards te verstrekken.

Ook hier ging de winnaar naar huis met een Argon TT2 USB draaitafel, terwijl ook voor de overige winnaars prijzen door sponsor Hi-FI KLubben ter beschikking werden gesteld.

See More

Uitslag Voorronde Utrecht 14 mei podium Ekko

Na een zinderende voorronde, waarin alle deelnemers tot het uiterste gingen, werd Coole Kaat door de jury unaniem aangewezen als winnares. ‘Haar performance ging door alle geluidsbarrières’, aldus de jury, die zeer gecharmeerd was van de energie die de winnares stopte in haar vrije nummer ‘mObscene’ van Marilyn Manson. Op de tweede plaats eindigde Jan Junior II, met in de vrije ronde een subtiele versie van een nummer van Dave Mat...thews. Als derde eindigde Jesse Jazz met in de vrije ronde 'Lonely Boy’ van de Black Keys. In een voorronde die door de jury werd gekenschetst als ‘ee van de beste, zo niet de beste, ooit’, lagen de deelnemers in de einduitslag zeer dicht bij elkaar. Hierdoor meende de jury ook ‘De hemelvaart van Boney M’, die een extravagante versie van ‘Rasputin’ speelde en Blou Lou aan de lijst met mogelijke winnaars van een wild card toe te voegen. De uitslag van de wildcards wordt maandag 18 mei bekend gemaakt. Alle deelnemers en de jury verlieten podium Ekko met het gevoel Utrecht anders te hebben achtergelaten dan voor aanvang van de voorronde.

De winnaars gingen naar huis met prachtige prijzen ter beschikking gesteld door hoofd-sponsor Hi-Fi KLubben, waaronder een Argon TT2 draaitafel met USB aansluiting voor de winnaar. Volgende afspraak 6 juni, finale in de Melkweg te Amsterdam

See More

Een mooi verslag van de avond in Rotterdam op Zinesters: http://zinesters.nl/2015/05/nk-air-guitar-op-de-v11/

De ‘luchtgitaar’ is misschien wel het meest bespeelde instrument ter wereld en uiteraard mag daarom een wereldwijde competitie om de beste bespeler er van te
zinesters.nl

Uitslag 2e voorronde Dutch Air Guitar Championships 2015
Wordt Rotterdam dan toch nog een Rock-stad? Wie gisteren aanwezig was bij de stomende 2e voorronde van het NK Air Guitar op het podium van vuurtorenschip annex podium V11 zal volmondig ‘YEAH’-roepen. Onbetwist winnaar werd Funky Jordi, in 2003 al winnaar van het allereerste NK en tevens 2e op het WK van dat jaar. Volgens de jury heeft hij ‘alle kenmerken van een top-luchtgitarist, waarbij techniek, humor en de eigenscha...ppen van een podiumdier tezamen komen’. Tweede werd de verrassende Raaf, die voor wellicht het moeilijkste vrije nummer koos, Eruption van Van Halen en daarbij veel gewicht in de schaal legde. Op de derde plaats eindigde de jongste deelnemer Thor. De jury besloot op basis van het vertoonde deze top drie af te vaardigen naar de finale van het NK op 6 juni in de Melkweg te Amsterdam. De gedeelde vierde plaats was voor oudgediende The Hurricane, de eerste grootvader die ooit deelnam aan een NK, en Veras, die vooral uitblonk door een uiterst actieve stage-act. Beiden kregen de mogelijkheid van een wildcard voor de finale, waarvan de verdeling pas wordt vastgesteld nadat alle voorronden zijn geweest.
De winnaar ging naar huis met een Argon TT2 USB draaitafel, de nummer 2 met een Argon Music Box en de nummer 3 met een AIAIAI hoofdtelefoon, ter beschikking gesteld door hoofdsponsor Hi-Fi Klubben. Volgende voorronden deze week in Utrecht en Amsterdam, be there and Air! Inschrijven is nog mogelijk via www.hifiklubben.nl/airguitar.

See More
Altijd al op het podium willen schitteren maar geen idee hoe je die gitaar moet bespelen? Of heb je echt die X-Factor en wil je laten zien hoe goed je bent met je luchtgitaar?
hifiklubben.nl

Uitslag 1e voorronde Dutch Air Guitar Championships

Na een stomende eerste voorronde in het Patronaat Cafe in Haarlem kwalificeerde winnaar Voodoo Medicine Man zich als eerste voor de grote finale van de Dutch Air Guitar Championships, powered bij Hi-Fi KLubben. Jeroen ‘Voodoo Medicine Man’ de Brie uit Warmond is een oude bekende van de kampioenschappen, want al in 2003 nam hij, toen als jongste deelnemer, deel aan de allereerste Nederlandse airguitar finale ooit in Paradiso.... Voodoo Medicine Man is rechtshandig en speelde een metalversie van ‘Kiss From A Rose’ van Seal. Op de tweede plaats eindigde R.E.M.-Ohh uit Spaarndam met een subtiele uitvoering van ‘Start Me Up’ van de Rolling Stones en als derde eindige de ingetogen linkshandige Misz Medicine uit Hillegom, de enige vrouwelijke deelnemer, met ‘No One Knows’ van Queens Of The Stone Age. Het verplichte nummer was deze keer de gitaarsolo uit ‘I Believe In You’ van de classic rockgroep Y&T. De jury bestond uit Cas Oostvogel, directeur van Hi-Fi Klubben, Thom Lick, gitarist en bedrijfsleider van het Patronaat en Gyuri Vergouw, co-organisator NK Air Guitar. Na afloop nam het voltallige publiek de airguitar in de hand en speelde ‘Rockin’ in the Free World’ van Neil Young. Voodoo Medicine Man won naast deelname aan de grote finale op 6 juni aanstaande ook een gouden medaille en een topmodel draaitafel. Meer info later...

See More

10e Dutch Air Guitar Championships 2015, powered by Hi-Fi Klubben

Dit is een origineel ANP-persbericht

Het meest spectaculaire kampioenschap van Nederland staat weer op punt van beginnen. Voor de tiende maal wordt op 6 juni a.s. bij het Amsterdamse poppodium Melkweg de finale van het Dutch Air Guitar Championship, powered by Hi-Fi Klubben georganiseerd. De Nederlands kampioen zal daarna in augustus de belangen gaan verdedigen van Nederland in het Finse Oulu, waar sinds 19...97 de wereldkampioenschappen worden gehouden en deelnemers uit ruim 20 landen, van Japan tot Amerika, van Brazilië tot Rusland, aan deelnemen.

Voordat het zover is, worden vijf voorronden georganiseerd waar deelnemers kunnen strijden voor een plaats in de finale. De voorronden zijn in Haarlem (Patronaat Café, 26 april), Hilversum (De Vorstin, 6 mei), Rotterdam (V11, 9 mei), Utrecht (Ekko, 14 mei) en Amsterdam (De Nieuwe Anita, 15 mei).

De winnaars van de voorronden gaan naar de finale, er zijn tevens wildcards te verdienen voor de beste nummers twee en drie. Voor de finale zijn al geplaatst de huidige kampioen en voormalig wereldkampioen The Destroyer en de eerste Nederlandse kampioen ooit, Funky Jordi. Winnaars van het kampioenschap treden inmiddels wereldwijd op. Het Dutch Air Guitar Championship wordt sinds 2014 gesponsord door Hi-Fi Klubben, de beste audiozaak in town.

De presentatie van de finale is in handen van Evelien Bosch (BNN, Zapp). De jury van de finale bestaat uit Dennis van Leeuwen (gitarist, ex-Kane), Phil Tilli (gitarist ex-Moke en Trökener Kecks, talent scout), Cas Oostvogel (directeur sponsor HiFi-Klubben), Jan Vollaard (muziek recensent NRC) en Gyuri Vergouw (organisator NK sinds 2003). Tijdens het juryberaad speelt de rockgroep Vanderbuyst een van hun laatste concerten ooit.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een van de voorronden op www.hifiklubben.nl/airguitar. Hier is ook meer info te vinden over het kampioenschap.

See More
Altijd al op het podium willen schitteren maar geen idee hoe je die gitaar moet bespelen? Of heb je echt die X-Factor en wil je schitteren met je luchtgitaar? De Nederlandse kampioenschappen Air Guitar komen eraan!
hifiklubben.nl

De nieuwe Facebookpagina van het NK Air Guitar powered by Hi-Fi Klubben is online..Check it out! https://www.facebook.com/airguitarchampionships

Ook de nieuwe webpagina waar je je kan inschrijven voor het NK is nu online: https://www.hifiklubben.nl/airguitar

Air Guitar Championships powered by Hi-Fi Klubben's photo.
Air Guitar Championships powered by Hi-Fi Klubben
131 Likes
1 talking about this