Photos
Posts

Kállay Natália mestercoach workshopján jártunk. Ha van kedved egy kis tanulásra és önreflexióra, kattints a cikkre.
http://coachszemle.hu/…/858-hazafele-kilelegzem-az-uegyfele…

Image may contain: 1 person, closeup and outdoor
Magyar Coachszemle
Media/News Company

A korábbi évek gyakorlatát folytatva a Business Coach Kft. együttműködő partnereivel ismételten nagyszabású kutatást indít a magyar coaching-piac aktuális helyzetének feltérképezésére.

A kutatás célja, hogy felmérje a coaching elterjedtségét, az alkalmazás módjait, feltételeit és körülményeit, ezáltal hozzájáruljon ahhoz, hogy a hazai vezetők és HR szakemberek jobban megismerhessék a coachingban rejlő lehetőségeket, és minél hatékonyabban alkalmazhassák ezt az eszközt.

A kitö...ltési linkekért kattintsatok ide:
http://coachszemle.hu/hi…/857-orszagos-coaching-kutatas.html

See More
Magyar Coachszemle
coachszemle.hu
Reviews
5.0
2 Reviews
Tell people what you think
Posts

Mi lehetne annál jobb, mint nőnapon a Férfiak Klubjáról írni? Interjú Bedő Imrével - Pammer Stella tollából.

"Napjaink férfija számára a legfontosabb út, a munkába menekülés lett."

Mit gondoltok Ti erről? Mennyire felelősek ezért a ma ünnepelt nők?

... See More

"Minden segítő szakmában dolgozó ember egy bába. Ez a bába mindent megtesz azért, hogy világra segítse, ami a másik emberben benne van. Segít életre hozni a jobb, ha nem a legjobb énjét. És ebben a munkájában akkor ér a csúcsra, ha át tudja adni a másik embernek azt a tudást, amivel egy idő után önmaga bábájává válhat majd." - vallja Yehuda Tagar, mester coach, aki múlt héten Budapesten járt, és a nevéhez fűződő Psychophonetica és ennek részeként a Módszeres Empátia módszertanáról mesélt. Hogy mit tud ez a módszer, arról a linkre kattintva tovább olvashattok.
http://coachszemle.hu/…/855-legy-baba-aki-vilagra-tudja-seg…

Image may contain: 1 person, standing
Magyar Coachszemle
Media/News Company

Coachként egyik fontos feladatunk, hogy segítsünk ügyfelünknek rálátni a napi rutinjaira, hogy azokat újraértelmezve, átkeretezve észrevegye, hogy a nehézségeket és kihívásokat támogató erőnek is tekintheti.

No automatic alt text available.
Magyar Coachszemle
Media/News Company

"A rendszerállítás egyfajta színpadra hasonlít, eseményeket és kapcsolatokat jelenítünk meg általa térben és időben. Egy mozgó képsor jön létre, amiből következtetések vonhatóak le az adott helyzetre vonatkozóan, akár egész komplex körülményekkel vagy kapcsolatrendszerekkel összefüggésben is. Olyan ez, mint egy jéghegy, a tudatosult rész a jéghegy csúcsa, a víz alatt azonban egy sokkal nagyobb, a tudatos én számára nem elérhető információhalmaz található. A rendszerállítás mó...dszereleme, az un. képviseleti vagy reprezentáló érzékelés ahhoz segít hozzá minket, hogy testi átéléseken keresztül a jéghegy víz alatti részéből egyre több információhoz férjünk hozzá az érzeteinken keresztül. Az, hogy a reprezentáló érzékelés hogyan történik, jelenleg nem tudjuk pontosan. Használjuk a jelenséget mind az életvezetési mind az üzleti problémák megoldásában. A rendszerállítást alkalmazzuk önmagában, használjuk coaching folyamatba illesztetten és társítjuk terápiás folyamatokkal is – attól függően, hogy az ügyfélnek mire van egyrészt igénye, másrészt szüksége."

Ha ennél többet is szeretnél olvasni a rendszerállítás és a coaching metszetéről, akkor a teljes cikkért csak ide kell kattintanod. Rudniczai Margit esettanulmánya:

http://coachszemle.hu/…/854-testorientalt-modszerkosar-uegy…

See More

"A startup és az agilis teamek sikerei az elmúlt évtizedekben egyértelművé tették, hogy az önszerveződő csapatok is képesek magas hozzáadott értékkel, kimagasló eredménnyel dolgozni. Több izgalmas kérdés merült fel ezzel kapcsolatban:

Hogyan érdemes vezetni az önszerveződő csapatot? Erre adnak választ az olyan új vezetési koncepciók, mint a servant leader, vagy a host leader.
Milyen módon lehet üzletileg is életképes az önszerveződés egy gyorsan változó világban? Erre többek ...közt számos agilis projektszervezési módszer fogalmazódott meg. Egyre több cég választja az agilis transzformáció szépségeit, és küzd a nehézségeivel. Látják az agilitásban rejlő versenyelőnyt, de nem könnyű egy létező, nem agilis szervezetet agilissá tenni."

Hosszabb lélegzetű tanulmányt írt Kiss Olga phD, Peuker Gabriella, Terjéki Judit, Gátfalvi Katalin és Daragics György.

A teljes cikk MOST online: http://coachszemle.hu/…/852-oenszervezodo-csapatok-fejleszt…

See More
Magyar Coachszemle
coachszemle.hu

"Minden ember egy makk, amiben benne rejlik annak lehetősége, hogy pompás tölgyfává váljon. Ehhez szükségünk van táplálékra, biztatásra és fényre is, ami felé törekedhetünk, de a tölgyfaság lényegét eleve magunkban hordozzuk." - Sir John Whitmore

Image may contain: tree, sky, plant, outdoor and nature
Magyar Coachszemle
Media/News Company

"A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) egy korábbi kutatása rávilágított, hogy a túlterhelt kkv-vezetők és tulajdonosok a hagyományos tréningek helyett sokkal inkább szorulnak professzionális folyamat-tanácsadókra, ún. mentorokra. Kkv-kra specializálódott mentorokból azonban egyelőre hiány van. Ezekre az igényekre reagálva a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) amellett döntött, hogy más európai uniós projektjeiben szerzett tapasztalatai alapján kifejleszti, majd terjeszti a kkv-k...at célzó képzési programját: így indult útjáraegy Erasmus+ Stratégiai partnerség keretében a TRUST ME (TRaining for Unique Skills and Techniques for Mentoring) projekt, amelynek célja a mentoráláshoz szükséges egyedi készségek és kompetenciák fejlesztése, egy nemzetközileg elismert szakképzést kidolgozása a jövőbeni kkv-mentorok számára. A képzés célja, hogy a mentorok széles-körű szakmai tudással és erős szociális készségekkel felvértezve tudják támogatni a cégeket. A projekt első lépéseként a kutatók feltárták az üzleti mentorok szükséges kompetenciáit, majd az eredményekre alapozva kezdődött meg a mentorképzés tananyagfejlesztése és a tréningprogram kialakítása. A mentorképzési anyagok mellett kialakítottak a belépési szint felmérését célzó, valamint folyamatos nyomon követési programelemeket is. Jelenleg a program felnőttképzési és nemzetközi akkreditációja zajlik."

Tímár Gigi cikkét itt olvashatod végig:
http://coachszemle.hu/…/853-trust-me-segitseg-bizalmi-alapo…

Fotó: pixabay.com

See More

"Tegyi Enikő idehaza a brief coaching megkerülhetetlen alakja. Számtalan szakmai rendezvényen mutatta be szerethetően a megoldásközpontú módszertan működését és hatékonyságát. Egy ideje a brief coaching hangsúlyosan kognitív kereteit megtartva, tapintatosan fel is állítja az ügyfelét, ha a helyzet úgy kívánja: cselekvésre, mozgásra ösztönző eszközöket is becsempész az ülésekre. Nem csoda, első szakmájában színikritikus volt: a drámai interakciók mindig vonzották. Erről faggattam."

Ha kíváncsi vagy a Viniczai Andrea készítette teljes interjúra, kattints ide:
http://coachszemle.hu/rov…/interju/851-az-uegyfel-teste.html

2018. április 27-én jelenik meg a Magyar Coachszemle 7. évfolyamának 2. lapszáma SZEREPVÁLLALÁSOK címmel.

Mindenkinek vannak szerepei. Szerepben vagyunk akkor is, ha nem vagyunk színészek és nem játszunk. Jó értelemben alakítunk valakit, akik vagyunk, egy részünk, egészünk, aki akkor van éppen jelen, amikor valami, vagy valaki előhozza azt az énünket. Az elfogadható magunkat, vagy a pont nem elfogadhatót, de akkor és ott a számunkra szükségest.

Mindenkinek vannak vállalásai, ...sokféle értelemben. Vállalunk feladatokat, helyzeteket, és ezekkel együtt szerepeket. Így lesznek szerepvállalásaink. Jók és kevésbé hálás szerepeket vállalunk, némelyeket önként, egyebeket kapunk, vagy belesodródunk, ha terveztük, ha nem.

Melyiket hogyan, mikor és mennyire időre.

Arra kérjük ezen alkalomból szerzőinket, hogy fogalmazzák meg röviden, vagy hosszabban, mit gondolnak erről: szerepvállalás. Írjanak arról, hogyan találkoznak saját szerepeikkel, és hogyan találkoznak szakember minőségükben a vállalt szerepekkel, és hogyan segítik fel-vagy letenni a vállalt szerepeket. A SZEREPVÁLLALÁSOK-kal arra hívjuk most szerzőinket, hogy bátran hallgassanak belső hangjukra, akár megérzésükre, vagy ha úgy könnyebb, emlékeikre, gondolataikra, és osszák meg velünk, és az olvasókkal, mit jelent számukra a szerep, a vállalás és a kettő együttesen. A szakember szerepükben.

Jelentkezési és témafelvetési határidő: 2018. március 8.
A cikkek beküldésének határideje: 2018. március 26.
Megjelenés: 2018. április 27.
Beküldési cím: szerkesztoseg@coachszemle.hu

See More
No automatic alt text available.

Már készülünk az új lapszámra. Hétindító szerkesztőségi ülés ON.

Image may contain: 6 people, people smiling, people sitting and indoor

Metszetek címmel megjelent a Magyar Coachszemle 7. évfolyam 2018/1 száma -

Jelentős szakmai döntést hoztunk főszerkesztői és kiadóvezetői szinten idén januárban. Úgy határoztunk, hogy küldetésünk - a tudásmegosztás és a coaching szakma támogatása - elsődleges szempont, azaz vissza kell térnünk gyökereinkhez: a Magyar Coachszemle minden eddigi lapsz....
mailchi.mp

Metszetek címmel megjelent a Magyar Coachszemle 7. évfolyam 2018/1 száma - *|http://coachszemle.hu/|*

"A hiánypótló felmérést az Employer Branding Award megbízásából a Brand Excellence kutatói készítették. A kérdések összeállításában a Bindermann I The Employer Branding Company munkatársai működtek közre. A kezdeményezők 2017 decemberében a hazai vállalatok Employer Branding helyzetét, munkáltatói márkaépítési gyakorlatát vizsgálták."

A kutatás eredményeit olvasd itt: http://coachszemle.hu/

forrás: marketinginfo.hu...
fotó: pixabay.com

See More
Image may contain: 1 person, sitting
Magyar Coachszemle updated their cover photo.

"Azt hiszem szakemberként is így vagyunk ezzel: nekünk sem „jön be” minden módszer, mi sem tudunk bármiben hinni, bármivel azonosulni. Mind hisszük, hogy a coaching hasznos, érvényes és hiteles. Azt is hisszük, hogy ötvözhető, alakítható, rendszerezhető és főleg, hogy módszertanában lehet eltérő. Mindannyian azt keressük ebben, amit az ügyféleink: azt ami „bejön” nekünk. Halmazokat alkotunk, keresünk, hogy abban mélyüljünk el, amiben megtaláljuk azt, ahogyan dolgozni tudunk.

...Merthogy van az a halmaz, amiben már benne vagyunk, a hozott szakmánk, a tanulási, gyakorlati előzményeink, az A rész a tudásunkból, amihez keressük, jó esetben meg is találjuk a B halmazt, a módszert a maga teljességben, hogy a kettő találkozásában, metszetében legyünk szakmai értelmünkben önmagunk.

A Szemle ezen száma, a Metszetek erről szól: A és B halmazokról, arról, amit ebből az ügyfélhez viszünk, a metszetről, ahol A és B bennünk együtt van, vagy amit a társainkkal együtt alkotunk."

See More
No automatic alt text available.