Photos
Videos
Magyar Népmesék - 100 részre bővül a sorozat
1.5K
73
Jankovics Marcell
466
13
kisgömböc
162
4
Posts

Imola, Bogi és Lorna királylányok vagy alattvalóik, figyelem!
Duplán készültek el az alábbi névre szóló pólók, ezért kedvezményes áron meg lehet őket vásárolni.
Imola - méret: 4 éves
Bogi - méret: 4 éves
Lorna - méret: 6 éves...
A pólók ára: 2500 Ft / darab + szállítási díj
Kérjük, üzenetben jelezzétek vásárlási szándékotokat.
https://www.magyarnepmesek.eu/w…/show_product_in_category/50

See More
Webshop - AKCIÓ
magyarnepmesek.eu
No automatic alt text available.
Magyar Népmesék - A társasjáték is playing Magyar Népmesék - A társasjáték.

Ahogyan a tavaszi zsongás, úgy robban be a Magyar népmesék társasjátékcsalád legújabb tagja is:
a Kard és Korona Kiadó MOST dobja piacra a Magyar népmesék – a ...Memóriajátékot!

A közismert memóriajáték alapjaiból építkezve, de a kiadóra nagyon jellemző újdonságokkal készült el a megjelenésében megszokott kiemelkedő minőséggel.
Igazi családi játék, már az óvodáskorúaknak is kiváló választás, akik a közismert memóriajáték alapján tudják játszani: „keresd a párját és vidd el a lapkákat”.
Hogy idősebbek számára is kellő izgalmat váltson ki, három új játékmodult helyeztünk a el a dobozban, amelyek együtt, vagy külön-külön is játszhatóak:
-a "nap-hold-csillag",
- a "jó és rossz" harca,
- a speciális ikonnokkal ellátott haladó változat is rengeteg meglepetést tartogat!

A játék most megrendelhető a www.kekjatek.hu oldalon, a reflexshop webshopjában (https://reflexshop.hu/kard-es-korona/?p_id=19308913
), és hamarosan a fontosabb játékboltokban is kapható lesz.

See More
Posts
No automatic alt text available.
Magyar Népmesék - A társasjáték

Kedves Kincsvadászok! Az utolsó kaland megérkezett!

Él a népmesék világában megannyi törpe, kiknek gazdasága messze földön híres. Ilyen a ma esti főszereplőnk i...s, ki kincsét meg is osztja azokkal, akiknek jó a memóriájuk.

Az elmúlt 4 hétben 4 feladványt kaptatok, és mindegyiken szerepeltek tárgyak. Ezek rajta vannak ezen a képen is. Akad azonban most egy új tárgyunk is, és pont ez alatt rejtőzik a zsákmány. Most kiderül kinek milyen a memóriája!

Ez az utolsó nyereményjátékunk, úgy írjátok a választ és osszátok a játék hírét!

Már nem kell sokat aludnunk, és megjelenik a Magyar népmesék – a Memóriajáték!

See More
No automatic alt text available.
Magyar Népmesék - A társasjáték

Különleges képességű hősök

Nincs ez másképp a Magyar népmesék - a Memóriajáték esetében sem. Játékos izgalommal mutatjuk be, kedves közönség, a memóriajátékunk ...utolsó, egyben „leggémerebb” modulját, a haladó változatot, azaz a különleges képességeket. Itt a lapkákon van egy-egy speciális képesség, amit a lapkák alján bal oldalt látható ikon mutat. Ezeket a képességeket általában akkor tudjuk kihasználni, ha elvittük a párt.

A két komának, a ravasz rókának és a haramiáknak például igen gyorsan eljár a kezük, így ha őket párként elvisszük, vihetünk egy párt az egyik játékostársunktól is. No persze, van olyan hatás is, amit ezt kivédi. Ilyenek a fapajzzsal jelölt varázstárgyak, de az ezüstpajzzsal jelölt város például a játék teljes idejére védelmet ad.

Van, aki mellé a szerencse fog szegődni, amint szerencsepatkókat vesz magához, melyek segítéségével azonnal felfordíthat több lapkát is. A szemfüles párok, mint például a Pinkó vagy a törpe, megadja nekünk a lehetőséget, hogy azonnal meglessünk néhány rejtett lapkát.

A rest lánytól pedig jobb óvakodni, nehogy kimaradjunk egy körből. A lustálkodás ragadós!

See More
Image may contain: sky and cloud
Magyar Népmesék - A társasjáték

Magyar népmesék világának kalandorai!

Van a népmesék mélyén egy várkastély, melyet megannyi csodás szerzet lakja. Néha fel-feltűnik a csintalan Pinkó is, hogy g...alibát kavarjon - elvégre mégiscsak az ördög fia. Legutolsó húzása után most őt keresi az egész város!

Mindenki figyeli, de senki se találja. Pedig minden lény látja a szomszéd mezőt is: magától jobbra is, balra is, maga fölött is, de még alatt is. No akkor, hol lehet?!

Te megtalálod hol rejtőzködhet?

Válaszokat és megosztásokat újfent szombatig kérjük!

See More
No automatic alt text available.
Magyar Népmesék - A társasjáték

No huszárok, ide figyeljetek! Remélem megéleztétek a pengét, mert ma biza' a gonoszra vadászunk.

5 lovas indult útnak, hogy nyakát szegje a rossznak. Van itt el...len gonosz boszorka, furfangos ördög, veszedelmes sárkány, de mind elbújt egy szemvillanás alatt, ahogy előcsúsztak a hüvelyekből a kardok.

5 gonoszt keresünk, 5 betűt kérünk. Azt látták a lovasok, hogy mindegyiküknek saját ellenfele lesz, és mindegyik pontosan két mező távolságra van kihívójától. Lovagolhatnak előre, hátra, föl s alá, de átlóban nem.
Merre bujkálhatnak a bitangok? Mondjátok meg hát ti a bátor huszároknak!

A megoldásokat szombat estig kérjük. A megosztásokat pedig köszönjük!

See More

A különleges párok

​Ahogy megígértük a múlt​ ​héten: hétről hétre vezetünk bele Titeket a Memóriajáték szabályaiba.
Múltkor megtudhattuk, hogyan játszhatjuk a játékot a memóriajátékok közismert szabálya alapján, mely az első verziója a szabályrendszernek. Csavarjunk most egyet rajta!

...

A normál memóriajátékokban nekünk pontosan ugyanazt a két képet kell keresnünk, hogy párként elvihessük őket. No de, láthattátok, a múlt héten a rest lány párja a szorgos lány volt! Most pedig az aranyszín királyfi keresi a mátkáját? Hogy is van ez?!

A Magyar népmesék - a Memóriajátékban bizony néhány esetben eltérő képet kell keresnünk, amikor a párokat keressük. Ha a lapkák jobb felső sarkában lévő szívben egy másik karakter képét látjuk, tudhatjuk, hogy nem ugyanazt a rajzot kell keresnünk.

Tekintsetek a képre! Arany királyfi - arany királylány. Ezüst királyfi - ezüst királylány. Réz királyfi - réz királylány. ​Hogy a család teljes legyen, megtalálhatjátok az öreg királyt és nejét is.​ Ha már a házasság szentségét emlegettük, feltűnik az öregasszony, s férje, a vén juhász is.
Persze nemcsak a házasságban születhetnek párok. A két komát a barátságuk tartja össze. A tolvajt és a banditát pedig a közös ügy.

Szerettek játszani? Keressétek a párokat!

See More
Image may contain: 2 people, people smiling
Image may contain: 1 person
Magyar Népmesék - A társasjáték

Remélem ösmeritek a színeket, mert most biza’ meg lesz dolgoztatva szemetek. Az aranyszín királyfi párját keresi. Ki lehet az más, mint aranyszín királylány. No... de hol bujkál az az ezüst erdő közepén?

Megkérdezte testvéreit a legény: látták-e az erdőben az aranylányt, szegényt?

Ezüstszín királyfi azt mondá: páromnál jártam, de az úton nem láttam.

Rézszín királyfi azt mondá: páromnál jártam, de az úton nem láttam.

Merre jártatok hát, királyfik?

Ezüstszín királyfi azt mondá: jobbról kerültem a várost, majd alulról, míg mátkámtól ideértem.

Rézszín királyfi azt mondá: jobbról kerültem a várost, majd felülről, míg mátkámtól ideértem.

Nem csüggedt az arany király tovább. Tudta már a megoldást. Na de ti tudjátok-e?

Ha még meg is osztjátok, nagyon megköszönjük és a győztest is a megosztók közül fogjuk majd kisorsolni! Száll a mese szájról szájra...

See More
No automatic alt text available.
Magyar Népmesék - A társasjáték

Kedves Játékosok!

Eljött az idő, hogy bemutassuk a Magyar népmesék – a Memóriajáték szabályait. A játék 4 különféle játékmódot tartalmaz, melyek akár önmagukban..., akár együtt is játszhatóak. A következő 4 héten minden hétre jut egy-egy játékmód. Ma induljunk az alapoktól!

A Memóriajáték játszható a mindenki által jól ismert, hétköznapi memóriajáték szabályával is: fordítsunk fel egymás után két lapkát. Ha párokat fordítottunk – vigyük el, egy pontot szerezve ezzel. Ha nem pár, fordítsuk vissza!

A Magyar népmesék – a Memóriajáték ezzel az egyszerű játékszabállyal is játszható, gondolva az óvódásokra és az eredeti memóriajátékok szerelmeseire.
Persze már itt is belekeverhetünk egy kis csínyt… hiszen vannak arany mintájú kártyák, amik dupla pontot érnek! És óvakodjunk a szürke mintás szereplőktől, mert ők mínusz egyet érnek...

A Memóriajáték pár héten belül a boltokban, ne veszítsd szem elől!

See More
No automatic alt text available.
Magyar Népmesék - A társasjáték

Szorgos fiúk s lányok, most figyeljetek!

Olyan furfangos játékot hoztunk elétek, melybe bele fog törni a bicskátok! Vagy talán éles eszetekkel megoldást találto...k? A szorgos lány testvérét keresi, aki biza’ győztese a bújócskának. Úgy gondoljátok, ti túl tudtok járni a rest lány eszén, s megtaláljátok, melyik lapka alatt szunnyad ő lustasága? Hát, akkor hajra! Ha megmondod, melyik betű alatt henyél a bitang, tiéd lehet egy Magyar népmesék Memória. A helyes megfejtést ide firkantók között ugyanis kisorsolunk egyet eme remek portékából. Jövőhét szombat este sorsolás, így addig van időd megfejteni a választ! Ha még meg is osztjátok, megköszönjük és a győztest is a megosztók közül fogjuk majd kisorsolni! Száll a mese szájról szájra...

MELYIK LAPKA ALATT HORKOLÁSZIK A REST LÁNY?

A rest lány bizony gyakran eltűnik, ha elkerül a kapa. De vajon merre lehet? A szorgos lány testvérét keresi! Azt tudta, hogy a Kisgömböc közelébe nem feküdt, hiszen fél tőle, hogy álmában falná fel. Macskacicót kérdezte hát meg először, aki felelte: ő biza’ nem látta, pedig járt az asztal alatt s feletti is, hogy biztonságba tudja a kolbászt meg a szalonnát. Ekkor a fürge nyúl futott főhősünk segítségére, de abban a sorban, melyben most is áll, szundító mihasznát nem talált.

No, tudjátok-e a megoldást?

See More
Image may contain: text
Magyar Népmesék - A társasjáték

Kedves Népmeserajongók!

Örömmel jelentjük be, hogy cirka egy hónap múlva újabb taggal bővül a Magyar népmesék társasjátékcsalád. Legújabb gyermekünk a Memóriajá...ték, és ahogy a népmesék hősei, így a játék is furfangos. A közismert memória szabályok mellett különleges, trükkös elemekkel is felruháztuk hőseinket.
Óvakodj a haramiáktól, mert könnyen ellopják értékeidet! Védd meg magad varázstárgyakkal!
Figyeld a Nap, a Hold és a csillagok állását, hiszen segítenek majd utadon, vándor!
Harcolj a jókkal a gonoszok ellen! Kardot elő huszárok, le a sárkányok fejével!

Hogy az ünnep teljes legyen, a nyereményjátékot is hirdetünk. Figyeljétek szombaton a Kékjáték és a Magyar népmesék oldalát, mert minden héten felteszünk egy furfangos kérdést, s a válaszadók között egy-egy Memóriajátékot sorsolunk ki!

Vidd hírünk, vándor, március idusán!

See More

'A rest legényről' kirakós játék és póló
Megvásárolható: www.magyarnepmesek.eu/webshop
A csatornánkon a mesét is meg tudjátok nézni: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=91S_9x4aqQw

No automatic alt text available.

Magyar népmesék dvd lemezek mellett, Leo és Fred, Vízipók-csodapók, gyűjteményes kiadások, felújított egész estés animációs mesefilm lemezek is kaphatóak a webshopunkban. Itt tudtok válogatni: https://www.magyarnepmesek.eu/aruhaz/dvd

Image may contain: 2 people, people smiling

Mesés díszlet

Fabulous Set :)
Translated
Image may contain: one or more people, people on stage, sky and outdoor
Kecskemétfilm Kft.

A háttérben, és mégis központi helyen - a kecskeméti Városháza előtti színpadon
#MagyarNépmesék #Kecskemétfilm #Advent

A mai naptól leadott póló rendeléseket már nem tudjuk teljesíteni karácsonyig, de egyéb népmese termékekkel még meglephetitek a szeretteiteket!
Nézzetek szét a www.magyarnepmesek.eu/webshop oldalon.

Magyar népmesék added 10 new photos to the album: Egyéb termékek.

Ma 14 óráig lehet még leadni póló rendeléseket!
www.magyarnepmesek.eu/webshop

No automatic alt text available.

Nemrégiben Jankovics Marcellnél jártunk. A Kossuth-díjas rendezőt nem kell senkinek bemutatni, a Magyar népmesék sorozat legnépszerűbb epizódjai születtek meg a keze alatt, majd később egész estés rajzfilmek is, mint az Ember tragédiája, Fehérlófia, vagy az Ének a csodaszarvasról.
Felkerestük hát és készítettünk vele egy rövid interjút, ahol mesélt nekünk a népmesékről és a társasjátékok világáról is. Fogadjátok szeretettel!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
38K Views