Photos
Reviews
4.8
504 Reviews
Tell people what you think
Ivaila Drashkova
· May 6, 2017
Beautiful building and congratulations for the amazing people that work there!!!!
Jimmy Raja
· May 11, 2017
Very kind and co operate people, very pleasant weather
Dragana Delova
· October 6, 2017
Odlicna pretstava, odlicni glumci, prekrasna zabava, no mislam deka teatarot treba da obrne vnimanie na stilot na oblekuvanje na posetitelite. Sepak edna takva institucija treba da ima "dress code". V...cera vidov posetitelo obleceni vo trenerki i sorcevi, mislam deka toa e nepocituvanje na institucijata i glumcite. See More
Eugene Axe
· November 18, 2017
Dodeka ne stavat nekoj kaj paltata covek zimoska da gi dava po brojcinja paltata jas ili ke go maknam so mene vnatre ili ne idam dodeka ne se sredi toa.I stvarno sramota tolku nov objekt a da vi krck...aat uste od sea stolcinjata.Mi e sram da se pomestam a da ne krcne.. See More
Емилија Величкова
· November 2, 2017
Одлична изведба на претставата Ничија земја!!!
Matej Nikoljski
· December 13, 2017
Секогаш убаво си поминувам, убав репертоар, културен персонал...
Slavica Paunovska
· October 31, 2017
Ѕе најубаво само пρодолжете тсκа
Nadežda Nada
· April 17, 2017
Preubav koncert na ansamblot "Tanec"..,ubava retrospektiva na praznicite I obicaite vo Makedonia so poseben osvrt na Veligden, bravo!
Alex Ice
· November 27, 2016
Siljan Strkot - prekrasna gluma so top kvalitet. Nemase sporedni ulogi - site bea amazing!
Nikola Bonimi Tripunovski
· March 30, 2017
оценка за Авантурите на Аладин... ОДЛИЧНА ПРЕТСТАВА, ОДЛИЧНА СЦЕНОГРАФИЈА, ОДЛИЧНИ ЕФЕКТИ... меѓутоа фали да е озвучена или актерите многу посилно да зборуваат бидејќи е сепак претстава која пред се е... за најмладата публика и навистина беше напрегање да се чуе се а и многу од дијалозите останаа недочуени... одличен кастинг на глумците, сашко коцев во улогата на ЏАФАР (иако беше наречен под друго име непотребно) одличен, Дарја ли е Џасмин ли е :)
ПС: кај не работат двата паркинг гаражи па уште и пајак ги собра сите коли од крајот на улицата иако на никому не пречат колите таму...
See More
Nevena Ignjatovic
· June 5, 2017
Sekogas izvonredni prestavi so kremot na naseto glumisteSo uzivanje ve pratam dolgi godini i VI posakuvam uste mnogu uspesi i dobri pretstavi na zadovolstvo na publikata.Srekno!
Ljupka Angelova
· December 23, 2016
Животот на Молиер, почитувани и драги актери Ви благодарам-Срцето ни го подаривте на нас публиката и повторно како и после секоја изгледана претстава не можам да се изнарадувам што Ве имаме Вас најпре...красните актери на целиот свет. See More
Vesna Jaksic
· March 13, 2017
Кој го проектирал театаров да ни ги врати парите. Никаква прегледност на сцена од скоро сите места во галериите, нема ознаки/насоки кои седишта каде се наоѓаат, ужас!
Maja Lazarova Krstevska
· April 24, 2017
"Zivotot e prekrasen" - vrvna gluma, trogatelna prikazna...respect za celata ekipa ♥
Elena Zlatanoska
· April 6, 2017
"Авантурите на Аладин" - Одлична претстава !!! За малите и за возрасните прекрасно доживување!!!
Ana Vishinova
· November 18, 2016
Прекрасна изведба на екипата од претставата "Животот е прекрасен" . Често сум дел од публиката на претставите на МНТ, и сум многу среќна што Скопје има вакво прекрасно здание кое што ја продолжува тра...дицијата на културното живеење во Скопје и во државата. See More
Gorantuli Dve Tri
· January 27, 2017
Somnitelno lice - Smeenje kakvo sto mi bese potrebno. Odlicna uzvedba top ekipa :)
Elizabeta Tashkovska
· June 6, 2017
Респект и едно големо БРАВО за сите инволвирани во реализацијата на претставата „Ничија земја“. На прмиерата се беше безпрекорно.
Vasilevska Cvetanka
· February 15, 2017
mislam deka e super prekrasno se cuvstvuvam vo teatarot ocenka cista petka
Denis Jankulovski
· February 22, 2017
"Животот на Молиер", искрена препорака да се погледне. Фантастична екипа, изведба чиста 12 :)
Videos
Вечерва во Романија огромни овации за екипата на ЕЛЕКТРА
55
МАЈСТОРОТ И МАРГАРИТА 30.1/19:00
43
Posts

„Златна бубамара на популарноста“ за најдобар мјузикл на МНТ

MAMMA MIA! 😍🎭🎶🎶

Петок вечер и време е...
некаде да се отиде
само нека ни свират спремни сме за бал...

See More
"Golden Ladybug of popularity" for the best musical of mnt Oh, my God! 😍🎭🎶🎶 Friday night and it's time Somewhere to go Just let them play us ready for a ball...
Translated
Image may contain: one or more people, crowd, concert and night

5 март | „ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН“ | 20:00

Автор: Сашо Димоски
Режисер:Ненад Витанов

...

Кога една толку позната слика на еден уште попознат сликар станува заплет во драмски текст... „Госпоѓиците од Авињон“, култното дело на Пикасо... Петте жени на Пикасо, како што ги дефинира авторот, невработената Дора Маар, единствената сопруга Олга Коклова, Франсоаз Жило, блажина што е потребна да се пушти пронајдената љубов, мајката Мари-Терез Валтер и енигмата со матен поглед Ева Гуел, заедно со мувата што зуи непрестајно создаваат претстава што има цел да ја осветли сликата одвнатре преку составувањето на интимните, личните приказни на секоја од жените во неа.

See More
March 5 | "Gospoǵicite from avignon" | 20:00 Author: Saso Dimoski Director: Nenad Vitanov When one so famous picture of an even more famous painter becomes a twist in drama text... "Gospoǵicite from avignon", the kultnoto work of Picasso... the five women of Picasso, as he defines the author, nevrabotenata Dora maar, the only wife Olga Koklova, Francoise Stinger, blažina what is required to let mutilate love, Mother Marie-Terez Walter and the enigma with blurry view Eva Guel, along with the fly that the buzzing uninterruptedly create a performance that has the purpose of illuminated the image from inside through the composing of private, personal Stories of each of the women in it.
Translated
Image may contain: 1 person, wedding
Posts