Posts
Mark Pontje Terheijden updated their profile picture.
5 hrs
No automatic alt text available.
Mark Pontje Terheijden updated their cover photo.
5 hrs
Image may contain: sky, outdoor and water
Reviews
4.8
14 Reviews
Tell people what you think
Aloys de Haan
· October 19, 2017
Prima pontje met zeer aardige schipper�
Laura Lijding
· August 16, 2017
Het is een leuke mooie overtocht van ca 4 min. Ik hoop dat het nog lang mag blijven.
Koos Geerts
· September 14, 2016
We werden vandaag weer vriendelijk overgezet.
Anneke Bouhuis
· April 14, 2017
Was weer gezellig vandaag. Met dank aan de ,,kapitein,, !
Paul Kessels
· June 20, 2017
Altijd op tijd.
Cees Polak
· May 4, 2016
Leuk als onderdeel van een fietstocht in de omgeving!!
Videos
Pontje is terug! Jawel, de werf waar de reparatie is uitgevoerd heeft woord gehouden. Vanmiddag 29-08 rond 15:00 arriveerde de vrachtwagen van de gemeente Drimmelen bij de haven met het pontje. Nog even wachten op een extra kraan van de firma Smits om het pontje te takelen. Eenmaal alles op locatie is het een fluitje van een cent voor deze mensen. Vakkundig werd het pontje van de wagen in het water getakeld. De eerste proefvaart is uitstekend verlopen. Het pontje vaart weer als vanouds. Medewerkers van gemeente Drimmelen, medewerker van Smits en Zn. en de werf waar het pontje gerepareerd is, hartelijk dank voor jullie inzet. We zijn erg blij dat we weer kunnen varen. En hopelijk onze klanten ook weer. Vanaf 30-08, 07:30 verwachten we de scholieren en het woonwerk-verkeer weer op het pontje. We hebben er weer zin in. De dagen voor de vrije overtochten staan gepland op 9 en 10 september. Zorg dat je er bij bent. Houdt de bladen en FB in de gaten Met vriendelijke groeten van de schippers van het Markpontje.
43
1
JONG GELEERD IS OUD GEDAAN. Kleinkind van schipper Toon.
24
2
Terheijden? Meer als het Markpontje alleen.
1
Photos
Posts
Mark Pontje Terheijden updated their profile picture.
5 hrs
Image may contain: sky, outdoor and water

Alles wordt uit de kast gehaald om het pontje vaarklaar te krijgen voor zaterdag. Onze voorzitter Dirk en Toon de technische man doen er alles aan om ook de verlichting weer in orde te krijgen.
Bij inspectie van de overkant bleek dat de aanleg plaats nog niet helemaal klaar was. We vertrouwen er echter op dat "Gebr. de Leeuw" hun zaakjes goed voor elkaar hebben en ons niet teleur gaan stellen. Mannen zet hem op we rekenen op jullie. We willen zaterdag erg graag varen.

Groeten van de schippers.

Image may contain: one or more people and outdoor
Image may contain: outdoor
Gerard van Vugt to Mark Pontje Terheijden

De vlag is in top, dus varen maar

Image may contain: sky, tree and outdoor
Buurtbus TWM 222 is at Mark Pontje Terheijden.

Het is weer bijna zover, het pontje komt weer in de vaart.
Dan zijn er weer vele mogelijkheden om met de Buurtbus 222 naar de haven te komen voor een van de moo...ie wandelingen in de Haagse Beemden.
Het pontje vaart vanaf 24 maart.
In het voorseizoen van 15.00 uur tot 18.00 uur.
En in het hoogseizoen van 11.00 uur tot 18.00 uur.
En de gasten van de haven die kunnen er ook gebruik van maken. Zowel van de bus als van het pontje.
De bushalte staat in de Hillen.
Groeten
de Chauffeurs.

See More

Herstel aanlegplaats Markpontje aan de overkant (Breda zijde) verloopt naar wens.

Er wordt weer hard gewerkt aan het herstel van de aanlegplaats van het Markpontje aan de kant van Breda. De mensen van "Gebr. de Leeuw" maken er echt iets moois van. Ziet er solide en degelijk uit. Maar er is nog veel te doen. Ze hebben echter beloofd op tijd klaar te zijn. Over twee weken gaan we weer varen. Of dan ook de trap hersteld is en de picnic tafel vervangen moeten we maar afwachten. H...opelijk gaat dat nog gebeuren. (Welke gemeente is hier eigenlijk verantwoordelijk voor?). 24 maart om 11 uur gaan we weer beginnen. Wie van de schippers de eerste afvaart van het seizoen 2018 gaat doen moet nog worden beslist. Dat willen ze natuurlijk allemaal. Aan onze voorzitter de taak om deze dienst aan een schipper toe te wijzen. We komen daar wel uit hoor!

Met groeten van de schippers, we hebben er weer zin in.

P.s. is het ijs al uit de haven?

See More
Image may contain: one or more people and outdoor
Image may contain: one or more people, tree, plant, outdoor and nature
Image may contain: sky, outdoor and nature
Image may contain: house, sky, tree, outdoor and water

Ook wij waren in de haven vandaag. Over drie weken de eerste afvaart. Nu nog niet voor te stellen.

Image may contain: outdoor
Image may contain: sky, outdoor, nature and water
Image may contain: sky
Image may contain: sky, snow, outdoor and nature

Over drie weken gaan we weer van start. Moeten we eerst nog een ijsbreker door de haven laten gaan. Bedankt voor je foto Gerard.

Image may contain: sky, boat, snow and outdoor
Gerard van Vugt to Mark Pontje Terheijden

Pontje in de winterslaap.

De klus is geklaard!

Door de gezamenlijke inspanning van de schippers heeft het pontje een flinke opknapbeurt gekregen. In enkele dagen is het pontje geschuurd en geschilderd. Het resultaat mag er zijn. Zo kan het pontje weer een paar jaar mee. Het ziet er weer mooi uit!
Firma de Rond en schippers bedankt voor jullie inzet bij deze operatie. Alles bij elkaar weer lekker vlot verlopen.
We zijn zeker op tijd klaar voor de opening van het nieuwe vaarseizoen dat start op 24 maart. Wij tellen al weer af naar deze datum.

Pontje naar de werf.

De oplettende Terheijdenaar heeft het al gezien natuurlijk. Het pontje is uit de haven verdwenen.

Wat is er aan de hand?

...

Het pontje heeft een grote onderhoudsbeurt nodig. De opbouw moet opnieuw in de verf gezet worden. Het onderwatergedeelte moet geïnspecteerd worden en waar nodig gerepareerd. Ook zal er een modificatie plaats gaan vinden op en om de schroef. Zodat er minder kans op beschadiging van de schroef zal zijn. De opbouw schilderen gaan de de schippers zelf doen. Het meer technische deel wordt uitgevoerd op en door de werf van F de Rond in Etten Leur. Op de foto zien we dat het pontje uit het water is getrokken en op een dolly naar binnen wordt gereden. Donderdag en vrijdag gaan de schippers aan de gang met het schilderwerk. Nu maar hopen dat de hal toch iets verwarmd zal zijn.
Wij houden u op de hoogte van het verdere verloop van de werkzaamheden rondom het pontje.

See More
Image may contain: sky, cloud, tree and outdoor
Mark Pontje Terheijden updated their cover photo.
February 6
Image may contain: sky, cloud, tree and outdoor

Eind januari.
De luchten zijn nog steeds donker en grijs, maar als je goed kijkt zie je hier en daar al weer een voorjaarsbloemetje omhoog komen. De winter is echter nog niet voorbij. Nog 2 maanden dan geen we weer varen met het pontje. Veel is er natuurlijk niet te melden in de wintermaanden over het pontje maar door onze schipper uit de Haagse Beemden, Ted, is opgemerkt dat er hard gewerkt wordt aan de renovatie van de aanlegplaats aan de Haagse Beemden kant. Het "hok" waar... we in moeten varen is zo goed als klaar. Nu de walkant nog waar we tegenaan moeten varen. de werkzaamheden worden uitgevoerd door Gebr. de Leeuw. Zij hebben vorig jaar de haven uitgebaggerd en zij exploiteren ook het pontje naar de Biesbosch vanuit Lage Zwaluwe, het "Leeuweveerke". Zo te zien is er nog wel wat werk. Hopelijk gaan ze ook de trap en de picknick tafel nog aanpakken. Aan het houtwerk van het "hok" te zien moeten we hier weer een paar jaar mee vooruit kunnen. Ziet er alvast goed uit.
We houden jullie op de hoogte.
Groeten van de schippers.

See More

Vanaf het Markpontje knooppunt 71 volgen naar de Laakdijk (vanaf de IJsbaan) en dan richting Schuivenoordseweg.

Image may contain: tree, text and outdoor

Einde seizoen 2017.

Helaas het seizoen voor het Markpontje zit er weer op. Na zeven maanden varen gaan we weer in de winterstand. Over vijf maanden zijn we weer bij jullie terug. De schippers gaan zeker niet stil zitten tijdens de wintermaanden. De meeste hebben wel een hobby waar ze nu wat meer tijd voor vrij hebben of ze zetten zich ergens anders in voor vrijwilligers werk.
Wat gaat er met het pontje gebeuren deze winter? Het pontje is toe aan een schilder beurt die we dez...e winter willen gaan uitvoeren. Ook zijn er plannen om het pontje om te bouwen naar een elektrische aandrijving. Dit moet echter eerst grondig onderzocht worden, zowel technisch als financieel. De plannen zijn er, maar of het haalbaar is zal nog moeten blijken. We willen de schroef beter gaan beveiligen zodat er minder storingen kunnen ontstaan door een beschadigde schroef.

Als er nog ideeën zijn die bij kunnen dragen aan de verbetering van onze dienstverlening laat het ons dan weten. Wij staan altijd open voor verbeteringen.

mark.pontje.terheijden@gmail.com

Voorlopig zal de berichtgeving over het pontje op een laag pitje komen te staan. Als er weer iets te melden is over het pontje laten wij het graag aan jullie weten.
De schippers wensen jullie een aangename winter toe en zien jullie graag volgend jaar weer terug op het pontje. De eerste vaarten zullen weer rond 1 april plaats gaan vinden. wij houden jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groeten van de schippers en bestuur van Heen en Weer.

See More
Image may contain: one or more people, dog, outdoor and nature