Posts
Image may contain: flower, plant and text
Tortadecor - torta dekoráció, cukorvirágok

Elkészült új videónk, a "Hogyan készítsünk gömb krizantémot cukormasszából". A virág készítést lépésről lépésre bemutató, 23 perces oktató filmünk megtekinthető a you tube-on.
https://www.youtube.com/watch?v=omud_kgjBKk&feature=youtu.be

Ezúton is szeretnénk gratulálni Havan Ágnesnek a Birminghamben megrendezett Cake International Torta dekorációs világbajnokságon elért fantasztikus eredményeihez. Részletes információkért látogasson el a Tortadecor facebook oldalra.

https://www.facebook.com/Tortadecor/

Tortadecor - torta dekoráció, cukorvirágok's photo.
Tortadecor - torta dekoráció, cukorvirágok
286 Likes
158 talking about this
Photos
Reviews
5.0
6 Reviews
Tell people what you think
Petr Šuráň
· April 5, 2017
Elastic and pure natural, even for colors, what more to wish for cake for my closest? :-)
Zsolt Dani
· April 20, 2017
Elengedhetetlen alapanyag a konyhában, ha szeretünk tortákat sütni.
Posts

Teljesen amatőrként készítettem ezt a tortát, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy próbálja ki magát a Massa Ticino cukormasszával, mert nagyon jó élmény lesz!

Mákos-baracklekváros ízben készült, amiből szülinapra készítettem egy golfos forma tortát. Egy óra alatt meg is voltam vele, vékonyan ki tudtam nyújtani a cukormasszát, egyáltalán nem tapadt le, nem kellet semmit használnom, se porcukrot se keményítőt. A különböző árnyalatokat egyszerűen kikevertem a színekből. Könnyedén tudtam kivágni a különböző elemeket, és egyszerűen összeillesztettem.

Dani Zsolt

"Anyák napjára készült,cake pop rózsák.....természetesen Massa Ticino masszából szirmozva

Minden kivitelezhető vele, nagyon sokrétűen felhasználható!
Szuper desszert lett így belőle"

...

Készítette Szalaba Krisztina

Köszönjük Krisztinának!
Massa Ticino by Carma Magyarország

See More
Image may contain: flower and plant
Image may contain: flower

Orientális orchidea torta és az orchideák

Készítette Havan Ágnes

No automatic alt text available.

Elkápráztató orchideák Massa Ticino cukormasszából!

Az orientális orchidea torta után most egy meseszép orchidea válogatásban gyönyörködhetünk. A forma és a színvilág tökéletesen visszaadja a természetben megtalálható virág szépségeit. Köszönjük Ágnesnek!

Készítette Havan Ágnes

Kedves Massa Ticino!

Csak elszeretném mondani mennyire fantasztikus élményem volt a hétvégén a Massa Ticino fondanttal:

Hétvégén esküvőm volt és már alig vártam, hogy kiprobálhassam ezt a csoda fondantot amit mindeneki dícsér. Egy 3 emeletes tortát kellett beburkoljak márványmintásra élővirág díszítéssel. Először a legkisebb szinttel kezdtem félve, hogy vajon szakad-e reped-e. Hát valami csodálatos volt. Ott kezdődött, hogy 1 mm vékonyságúra ki tudtam nyújtani, kezemmel ...átemelni a tortára.

10 cm magasak voltak a torták. Olyan könnyedén gyorsan tudtam vele dolgozni mint még semmilyen masszával eddig. Imádtam! Elhinni nem akartam hogy van ilyen fondant a vilagon. Nagy bátorsággal a legnagyobb tortát éppen hogy elegendő fondanttal burkoltam be úgy hogy húzkodnom kellett az aljan szinte már lehellet vékony volt de nem hogy nem szakadt, gyönyörű szépen lehetett eldolgozni. Azt hiszem ezzel a fondanttal gyerekjátek lesz a burkolás innentől kezdve!!

Mindemellett 750 gramm fondantból beburkoltam a 3 emeletes tortát. Hálásan köszönöm hogy rátaláltam!! )
A tortáról csatolok egy képet. Következő hétvégén jön egy 4 szintes. Természetesen Massa Ticinoval!!
Köszönettel Balogh Adél

See More
Image may contain: people sitting, table, flower and plant

Orientális Orchidea torta - készítette Havan Ágnes

Ez a remekmű a cakesdecor.com oldalon bekerült a napi Top 3-ba, amihez ezúton is gratulálunk Ágnesnek!

A torta minden alkotó eleme Massa Ticino cukormasszával készült. A formás levelek és a bambusz rudak által körbe ölelt orchideák megszólalásig hasonlítanak az élőhöz.

...

A Massa Ticino cukormasszával határ a csillagos ég!

See More

Éééés, itt az én csodálatos katica répatortám. Lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam a Massa Ticino by CARMA - Magyarország cukormasszáját, ami vegán, gluténment...es, ráadásul természetes ételfestékkel készül. El kell, hogy meséljem, hogy kb. 15 perc alatt végeztem a bevonásával és ebben minden kis karika kiszúrása, a szájának és a csápjainak a formázása benne volt. Ezzel a masszával annyira egyszerű dolgozni, hogy se melegíteni nem kell, hajszál vékonyra nyújtható, nem szakad, nem reped, nem tapad a felülethez... imádtam.

See More

A Massa Ticino-val élethűen adhatjuk vissza az állatvilág szépségeit. Az apró részletek is tökéletesen elkészíthetők a cukormasszával.

Készítette Szalaba Krisztina

No automatic alt text available.

Szalaba Krisztina versenymunkája:

A szobor Massa Ticino cukormasszával készült.

"A sárkány több napon keresztül készült és teljesen összetudtam rajta dolgozni az anyagot úgy, hogy az illesztések nem látszódtak rajta!!! Ez nagyon fontos a versenymunkáknál, hogy az illesztések nem látszódhatnak

...

A hungarocell formákat tökéletesen,hiba nélkül és éles sarkok kialakításával lehet burkolni."

See More

"Keresztelőre készítettem tortát,édes kis macival a tetején,fa hatással az oldalán!

Kisebb átmérővel és 12 cm-es magassággal készült a torta és tökéletesen lehetett burkolni!Kíváncsi voltam arra ,hogy a Massa Ticino cukormasszát hogyan tudom használni a "fa" erezet létrehozásához,ismét nem csalódtam.....sőt, sokkal vékonyabbra ki tudtam nyújtani a cukormasszát készítése közben. Amikor felemeltem a kész lapokat,hogy a torta oldalához tegyem formatartó maradt,nagyon szépen lehe...tett vele dolgozni!

A gombok készítéséhez semmire nem volt szükség,hogy ne ragadjon bele és szépen kijöjjön a formából, csak beletettem az anyagot és már ki is lehetett szedni belőle,pillanatok alatt kész is voltam vele!Mindenkinek csak ajánlani tudom a Massa Ticino cukormassza használatát,higgyétek el rabul ejt!! ))"

Szalaba Krisztina

See More

Ismét egy fantasztikus remekmű:

Minden egyes alkotóeleme Massa Ticino még a deszka hatású alátét is!

"Szakács születésnapra kértek valamit az ünnepeltnek!Eszembe is jutott,hogy itt az alkalom kipróbálni hogyan használható a Massa Ticino cukormassza,deszka hatású alap,zöldségek,kés formázásához, forma torta burkolásához!?Ismét kitűnően teljesített a cukormassza,a zöldségek formatartóak voltak ,a kést szinte teljesen le lehetett utánozni az eredetiről!A szakácssapka volt maga a... torta,a felső részénél oldalt amikor ki kellett alakítanom a redős részeit,nem repedt meg nem szakadt meg az anyag formázás közben!Sokkal könnyebb,gyorsabb így vele a munka:)Engem ismét meggyőzött -lenyűgözött ez a professionális cukormassza "

Szalaba Krisztina

See More
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

Havan Ágnes készített nekünk néhány trópusi bogarat a Húsvét alatt.

A 1. képen látszik az eredeti bogár fényképe amiről másolva lettek a bogarak. A kívánt színeket tökéletesen ki tudjuk keverni a Color Wheel segítségével. Az egész bogár Massa Ticino-val készült, még a levél is!

Köszönjük Ágnesnek, hogy ismét elkápráztatott minket.

...

Massa Ticino by CARMA - Magyarország

See More
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.