Photos
Videos
[5 TIPS MARKETING MELAMPAU] Bahagian pemasaran atau 'marketing' di dalam sesebuah syarikat merupakan nadi perniagaan. Tanpa marketing yang hebat dan kuat pengaruhnya, produk yang dihasilkan sukar dipasarkan serta sampai ke pengetahuan pengguna. Antara tips marketing 'melampau' ialah: # Gunakan perkataan @tagline yang simple, 'catchy' serta mudah lekat di minda hanya dengan sekali baca. contohnya: 'now everyone can TART!' atau 'Sedap pekat likat dan rasa seolah lidah memeluk-meluknya!' # Jika anda terlibat dalam perniagaan terutamanya bidang makanan @ fesyen, gunakan perkataan latin ( bahasa perancis/sepanyol) untuk menamakan produk atau brand anda bagi menarik perhatian. Contohnya: Delicio pizza, Bella Dahlia & Anabelle Dress. # Mempunyai header yang membuatkan orang terus ingin membaca dari satu baris ke satu baris hingga akhir dan 'terjebak' untuk membeli. # Setiap posting atau iklan sertakan gambar atau video 'terlampau' seperti di bawah. Gambar penuh ekspresi sangat meninggalkan kesan psikologi si pembaca. # Jangan sesekali 'menjual' (hard selling).Didik pelanggan anda mengenai kebaikan produk anda.Mengapa mereka rugi tidak membeli atau menyertai team anda (soft selling). Jika anda rasa anda dapat sesuatu klik SHARE sekarang. Ilmu perlu disebarkan. Moga bermanfaat. #Miarania #rakaniaga www.miarania.com
20
2
Posts

http://miarania.instaweb.my/ untuk paparan di website

Mia Rania International 20 Cawangan Rakan Niaga di Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Butik Premium di Bangi Getways,Bandar Baru Bangi.Mia Rania International [Pencetus Fesyen Ummah] Kami menawarkan Fesyen Islamik fokus kepada Jubah bertemakan keluarga pada harga terbaik. Kami juga menawarka...
miarania.instaweb.my

Assalamualaikum semua..

cuti perayaan tidak lama lagi, Nanti nak kena tinggal rumah lama.. ni ada sedikit perkongsian untuk diamalkan semoga dgn ikhtiar ni Allah pelihara rumah serta harta benda kita dari dimasuki oleh percuri atau dimasuki oleh jin, Insya Allah

Ketika rumah anda telah dikunci dengan rapi, maka letakkan TAPAK TANGAN KANAN anda ke pintu atau dinding rumah dan bacalah ayat-ayat doa seperti berikut :

...

1) Mengucap dua kalimah syahadah.. (1x)
2) Berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW.. (3x)
3) Baca Ayatul Kursi.. (1x)
4) Baca Surah Yasin ayat ke-9.. (1x)

"Wa ja'alna mim baini aidihim saddaw wamin kholfihim saddan fa aghsyaina hum fa hum laa yubsiruun"

Bermaksud : "Dan KAMI adakan dihadapan mereka dinding-dinding dan dibelakang mereka dinding-dinding (pula), dan KAMI menutup mata mereka sehingga mereka tidak dapat melihat".

5) Lafazkan "Bismillahitawakkaltu'Alallah" ; "La haulawala khuwata illabillah 'ill 'Aliyil 'Aziim"

Semoga kita mendapat perlindungan Allah jua.

Doa_Usaha_Ikhtair_tawakal_Redha

See More
Reviews
Mia Rania International has no reviews yet.
Tell people what you think
Posts

EXCLUSIVE SET MAHSURI
Code : 1702
.
PRICE
BEFORE SALE : RM359.00...
AFTER SALE : RM299.00
.
POSTAGE
SM RM11 / SS RM18
.
Size : S M L XL
Material : Balotelli
Measurement : (Refer Picture)
.
Detail :
(Baju Melayu)
tidak termasuk sampin dan butang baju
(Baju Kurung)
tidak termasuk dokoh
.
Colour may differ due to indoor lighting
.
.
TIDAK BOLEH BELI ASING, HARUS BELI SEDONDON
.
Direct Order WhatsApp >> 0196555882

See More
Anne Glamour Boutique added 9 new photos.

EXCLUSIVE SET MAHSURI
Code : 1702
.
PRICE
BEFORE SALE : RM359.00...
AFTER SALE : RM299.00
.
POSTAGE
SM RM11 / SS RM18
.
Size : S M L XL
Material : Balotelli
Measurement : (Refer Picture)
.
Detail :
(Baju Melayu)
tidak termasuk sampin dan butang baju
(Baju Kurung)
tidak termasuk dokoh
.
Colour may differ due to indoor lighting
.
.
TIDAK BOLEH BELI ASING, HARUS BELI SEDONDON
.
Direct Order WhatsApp >> 0196555882

See More

Kurung Edora

Free size up to L

Meterial soft line

...

🌸blouse🌸
Dada-40"
Tangan-10"
Labuh tangan-22"
Bahu-15.5
Labuh-31"

🌸skirt🌸
Pinggang-26"-40"(full getah)
Punggung-40"
Labuh-39"

Direct order
D/M WHATSAPP 0196555882

See More
Anne Glamour Boutique added 7 new photos.

Kurung Edora

Free size up to L

Meterial soft line

...

🌸blouse🌸
Dada-40"
Tangan-10"
Labuh tangan-22"
Bahu-15.5
Labuh-31"

🌸skirt🌸
Pinggang-26"-40"(full getah)
Punggung-40"
Labuh-39"

Direct order
D/M WHATSAPP 0196555882

See More

Kurung Isabell

Free size up to L

Meterial soft line

...

🌸blouse🌸
Dada-40"
Tangan-10"
Labuh tangan-22"
Bahu-15.5
Labuh-31"

🌸skirt🌸
Pinggang-26"-40"(full getah)
Punggung-40"
Labuh-39"

Direct order
D/M WHATSAPP 0196555882

See More
Anne Glamour Boutique added 6 new photos.

Kurung Isabell

Free size up to L

Meterial soft line

...

🌸blouse🌸
Dada-40"
Tangan-10"
Labuh tangan-22"
Bahu-15.5
Labuh-31"

🌸skirt🌸
Pinggang-26"-40"(full getah)
Punggung-40"
Labuh-39"

Direct order
D/M WHATSAPP 0196555882

See More

Koleksi Raya 2017

RAZIA PEPLUM

Free size S up to L

...

Meterial : Soft line

🌸Blouse🌸
Dada-40"
Tangan-10"
Labuh Tangan-23"
Bahu-15.5"
Labuh Depan-24.5"
Labuh Belakang-35"

🌸Skirt🌸
Pinggang-25"-40"(full getah)
Pinggul-36"-48"
Labuh-38"
( stretchable )

Diretc Order
DM / WhatsApp 0196555882

See More
Anne Glamour Boutique added 7 new photos.

Koleksi Raya 2017

RAZIA PEPLUM

Free size S up to L

...

Meterial : Soft line

🌸Blouse🌸
Dada-40"
Tangan-10"
Labuh Tangan-23"
Bahu-15.5"
Labuh Depan-24.5"
Labuh Belakang-35"

🌸Skirt🌸
Pinggang-25"-40"(full getah)
Pinggul-36"-48"
Labuh-38"
( stretchable )

Diretc Order
DM / WhatsApp 0196555882

See More

CLEARENCE STOCK

RM50.00

Rm50.00

...

Rm50.00

+ post sm rm9 /ss rm15

Order Pm/whatsapp 0196555882

Free size fit S to small L

Detail ukuran:
Bahu-15.5
Dada-38-40
Pinggang-40
Pinggul-62
Labuh baju(depan)-21
Labuh baju(belakang)-49.5
Panjang lengan-22
Lebar lengan-14

Ukuran skirt
Pinggang-25-30
Pinggul-37
Labuh kain-39.5
**mermaid cut

See More
Anne Glamour Boutique added 12 new photos to the album: SALE SALE RM50.00.

CLEARENCE STOCK

RM50.00

Rm50.00

...

Rm50.00

+ post sm rm9 /ss rm15

Order Pm/whatsapp 0196555882

Free size fit S to small L

Detail ukuran:
Bahu-15.5
Dada-38-40
Pinggang-40
Pinggul-62
Labuh baju(depan)-21
Labuh baju(belakang)-49.5
Panjang lengan-22
Lebar lengan-14

Ukuran skirt
Pinggang-25-30
Pinggul-37
Labuh kain-39.5
**mermaid cut

See More

3hb.Mac 2017/
4 jamadilakhir 1438h

السلام عليكم ورحمة الله وباركاته

...

بسم اللّه الرحمن الرحيم

Mohon izin admin untuk iklan.. pahala...insyaAllah.

🌺 *Maahad Tahfiz Kemahiran Al Mawaddah*
(*PEREMPUAN SAHAJA*)

🏠Alamat di No 108, Jalan Inang 4, Bandar Bukit Raja 41050 Klang, Selangor.
( *berdaftar dgn PITAS* )

Dato/Datin/Tuan/Puan yg dirahmati Allah.

PERKARA: WAKAF AIRCOND / KIPAS ANGIN

Maahad Tahfiz Kemahiran Al Mawaddah beralamat seperti di atas memohon sumbangan wakaf kepada sesiap yg berhajat dan boleh di niatkan untuk diri sendiri dan ahli keluarga yg telah meninggal dunia(arwah ibubapa/anak/ datok &nenek dsb)

Barang2 yg diperlukan:-

1) kipas angin jenis siling jenama panasonic - satu biji
2) kipas angin jenis dinding jenama panasonic - 4biji
3) Aircond 2hp sebarang jenama - satu biji

Barang2 di atas diperlukan utk dipasang di kelas hafazan (sekali dgn kelas kemahiran jahitan)- gambar bilik hafazan disertakan di bawah.

Kami menerima wakaf tersebut dalam bentuk barang atau dgn wang dan kami akan membeli barang2 tersebut, resit dari maahad serta resit belian serta gambar barang yg di beli akan kami send di dalam wasap atau di pos dgn pos laju sekiranya diperlukan insyaAllah.

Barang2 yg hendak diwakafkan, sy boleh datang ambik di sekitar lembah klang.
Atau jika wakaf secara wang tunai sila bank in/tranfer ke ac maybank no : 5628 4351 1009
atas nama Al Mawaddah Learning.

Sila send slip bank/tranfer utk tujuan semakan ke salah satu no hp berikut....


Mudirah:
Ustzh Mazanah Bt Haji Mat Ellah
📞0185276260 sms/whtsp.

Pengurus:
Mustafa B Haji Hasan
📞0193685276 sms/whtsp.

Tolong sebar2kan kerana Allah.
Terima kasih.

جزاكم اللّه خيراً كثيراً

See More
Image may contain: outdoor
Image may contain: indoor
Image may contain: indoor
Image may contain: indoor

<<BLOUSE PEPLUM <<

Available at
Anne glamour boutique
F1 Roshni Bazaar...
Jalan plumbum ,Q7/Q
Sek.7 Shah Alam selangor
(Belakang Jakel )
10am -9pm
☎️0196555882
PERFUME FASHA SANDHA
INSTANT FASHA SANDHA
pelbagai tudung dewasa & kanak2
INSTANT SHAWL AIDA NAIM
INSTAN SHAWL 1 LOOP & 2LOOP
pelbagai Anak tudung ♨️selling *inner neck *inner neck dagu *inner neck awaning *inner ninja *inner ninja dagu *inner magik *inner syria *inner sekolah *inner telekung *inner renda *sanggul *Snowcap
PELBAGAI SHAWL *Shawl Keknis ♨️selling *shawl pashmina *shawl chiffon *shawl bubble *shawl satin *shawl oblong
Jubah wanita & lelaki
baju kurung
Blouse♨️selling
skirt♨️selling
palazzo♨️selling
baju Budak
kurta lelaki dewasa & kanak
dokoh patch
hand bag exclusive by Anneglamourboutiq pin , kerongsang
kopiah
DIANZ VITAMIN ♨️selling
DIANZ NANO LIGHTERNER CREAM
DIANZ REMOVAL CREAM

See More
Anne Glamour Boutique added 6 new photos.

<<BLOUSE PEPLUM <<

Available at
Anne glamour boutique
F1 Roshni Bazaar...
Jalan plumbum ,Q7/Q
Sek.7 Shah Alam selangor
(Belakang Jakel )
10am -9pm
☎️0196555882
PERFUME FASHA SANDHA
INSTANT FASHA SANDHA
pelbagai tudung dewasa & kanak2
INSTANT SHAWL AIDA NAIM
INSTAN SHAWL 1 LOOP & 2LOOP
pelbagai Anak tudung ♨️selling *inner neck *inner neck dagu *inner neck awaning *inner ninja *inner ninja dagu *inner magik *inner syria *inner sekolah *inner telekung *inner renda *sanggul *Snowcap
PELBAGAI SHAWL *Shawl Keknis ♨️selling *shawl pashmina *shawl chiffon *shawl bubble *shawl satin *shawl oblong
Jubah wanita & lelaki
baju kurung
Blouse♨️selling
skirt♨️selling
palazzo♨️selling
baju Budak
kurta lelaki dewasa & kanak
dokoh patch
hand bag exclusive by Anneglamourboutiq pin , kerongsang
kopiah
DIANZ VITAMIN ♨️selling
DIANZ NANO LIGHTERNER CREAM
DIANZ REMOVAL CREAM

See More

Kami buat kaji selidik selepas orang ramai Balik berhari Raya di kampung Dan Balik ke bandar metropolitan . Kami dapati ramai para ibu-ibu , kakak -Kakak , Adik-Adik kehilangan Anak tudung . Mungkin tertinggal di kampung dirumah Emak , Rumah mertua , Rumah saudara Mara.

Dan hasil pemantauan Kami permintaan anak tudung meningkat .4x Ganda dari bulan ramadhan.
Ada yang repeat order sehingga membeli secara borong untuk dikongsikan bersama Emak , kakak , adik & macik. Sebab merek...a kata

" kuality jahitan yang kemas , meterial yang lembut , Sejuk & serap peluh "

Ramai Yg berpuas hati dengan ANAK TUDUNG Kami. So Kakak-kakak , Adik-Adik yang masih tak jumpa-jumpa Anak tudung Yg hilang boleh datang ke butik Kami . Banyak pilihan warna & design Anak tudung mengikut keperluan anda .

.............................................,..........................................................................................................................

Pelbagai Anak tudung boleh didapati dibutik @anneglamourboutique

serkup renda
serkup sekolah
Anak syria
snowcap
sanggul
inner net / cotton ikat belakang
inner magik
inner neck
inner neck dagu
inner neck awning
inner ninja
inner ninja dagu

Walk in @anneglamourboutique
Bazaar roshni jalan plumbum Q7/Q
Sek.7 Shah Alam selangor ( belakang Jakel )
Whatsapp 0196555882

#anneglamoursureglamour #anneglamourboutique #anaktudung #anaktudungborong #anaktudungcotton #innerneck #innermagic #innerninja #snowcap

See More
Anne Glamour Boutique added 5 new photos.

Kami buat kaji selidik selepas orang ramai Balik berhari Raya di kampung Dan Balik ke bandar metropolitan . Kami dapati ramai para ibu-ibu , kakak -Kakak , Adik...-Adik kehilangan Anak tudung . Mungkin tertinggal di kampung dirumah Emak , Rumah mertua , Rumah saudara Mara.

Dan hasil pemantauan Kami permintaan anak tudung meningkat .4x Ganda dari bulan ramadhan.
Ada yang repeat order sehingga membeli secara borong untuk dikongsikan bersama Emak , kakak , adik & macik. Sebab mereka kata

" kuality jahitan yang kemas , meterial yang lembut , Sejuk & serap peluh "

Ramai Yg berpuas hati dengan ANAK TUDUNG Kami. So Kakak-kakak , Adik-Adik yang masih tak jumpa-jumpa Anak tudung Yg hilang boleh datang ke butik Kami . Banyak pilihan warna & design Anak tudung mengikut keperluan anda .

.............................................,..........................................................................................................................

Pelbagai Anak tudung boleh didapati dibutik @anneglamourboutique

serkup renda
serkup sekolah
Anak syria
snowcap
sanggul
inner net / cotton ikat belakang
inner magik
inner neck
inner neck dagu
inner neck awning
inner ninja
inner ninja dagu

Walk in @anneglamourboutique
Bazaar roshni jalan plumbum Q7/Q
Sek.7 Shah Alam selangor ( belakang Jakel )
Whatsapp 0196555882

#anneglamoursureglamour #anneglamourboutique #anaktudung #anaktudungborong #anaktudungcotton #innerneck #innermagic #innerninja #snowcap

See More

" Blouse Cassandra "

Meterial :moss crepe
Size : 36,38,40,42,44,46
Colour : ...
purple + ligth purple
black +grey
grey +black
red maple + beige
mint green + grey

Available
@Anneglamourboutique
F1 bazaar roshni
Jalan plumbum Q7/Q
Sek.7 Shah Alam selangor

Online
DM/Whatsapp 0196555882

#anneglamourboutique #anneglamourinternational #anneglamoursureglamour

See More
Image may contain: one or more people and people standing
Image may contain: 1 person, standing
Anne Glamour Boutique added 2 new photos.

" Blouse Cassandra "

Meterial :moss crepe
Size : 36,38,40,42,44,46
Colour : ...
purple + ligth purple
black +grey
grey +black
red maple + beige
mint green + grey

Available
@Anneglamourboutique
F1 bazaar roshni
Jalan plumbum Q7/Q
Sek.7 Shah Alam selangor

Online
DM/Whatsapp 0196555882

#anneglamourboutique #anneglamourinternational #anneglamoursureglamour

See More
Image may contain: 3 people, people standing and indoor
Anne Glamour Boutique

ALKISAH INTERVIEW BUDAK TAHFIZ 11 TAHUN TADI.

Majlis Musabaqah Hafazan Al Quran Peringkat Kebangsaan 2016.

Sy: Sejak bila adik kenal dan mula membaca alquran.

...

Tahfiz: Sejak umur 4 tahun bang, Sy belajar muqaddam dan alquran tahun yg sama.

Sy: Mula menghafaz bila ye? Dan mcmana cara adik ingat hafazan?

Tahfiz: Sy start baca betul2 dan khatam alquran umur 10tahun bang, eh silap, 8thn bang, Sy baca hari2. lepas tu nenek sy kata ulang pembacaan hari2 dlm setiap solat. Sy amalkan.

Sy: Termasuk solat sunat ke?

Tahfiz: Ye bang, termasuk dalam tahajud, taubat dan lain2.

Sy: Tak tinggal ke solat tahajud semua tu?

Tahfiz: Tak bang, start umur 10tahun sy amal kan dan tak tinggal.

Sy: gulp

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

(ya allah.. malunya aku dgn dia ya allah. Dia mampu amalkan tahajud setiap malam tanpa GAGAL)

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

*Interview pula Nenek (penjaga) adik Haiqal (tahfiz tadi).

Sy: Ceritakan sikit pasal cucu puan..

Nenek: Dia anak pertama drpd 5 adik beradik. Dia tinggal dgn sy sejak mak ayahnya berpisah. Bermula umur setahun lebih..

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

(Ya allah...lagi sekali sy tersentap, meskipun dilanda ujian perhatian dan kasih syg ibu ayah, namun adik haiqal kuat menghadapinya?)

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Sambung neneknya: Dia xde kelebihan apa pun...cuma nampak kemahiran dia dlm pembacaan alquran apabila dia cepat belajar.. dan dia berminat mengulang kaji sendiri..sekurang2nya 5 kali sehari dia akan mengaji dan menghafaz.

Sy: Macamana puan sendiri bantu dia?

Nenek: Bila kita suruh dia buat sesuatu. Kita perlu turut serta. Takkan suruh dia mengaji, kita tak mengaji kan? Jadi sy akan luang masa dan ajar setiap sesi dia mengaji. Dia siang sekolah kebangsaan, petang sekolah agama. Di sekolah agama tu lah sebenarnya dia banyak belajar mengaji. Sy cuma bantu pantau pembacaannya je..

Sy: Setiap hari ke puan akan pantau dia?

Nenek: Yup, sy sendiri perlu tunjukkan komitmen sy sebelum sy minta komitmen dia utk mengaji. Kadang sy sakit...pening...tak larat.. sy tetap luang masa mengaji dgn dia. Sampaikan pasar malam dekat rumah sy pun sy xpenah pegi dah semenjak dia mula mengaji.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

(Ya allah... ini komitmen penjaga ya allah... aku sebagai seorang bapa juga kadang xmampu luang masa melihat anak mengaji 😢😢😢
Aku betul2 sebak kali ini. Air mata mula memenuhi empangan.
Malu aku pd adik haiqal..
Malu aku pd anak isteriku..
Malu aku padamu ya allah..)

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Selesai sesi interview, adik haiqal bangun, salam neneknya dan sy terdengar...

"Nenek, haiqal minta maaf ye sbb tak jawap soalan abg tu elok2 mcm nenek cakap"

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Ya allah... berlinang air mata aku terus 😭😭😭 mengenangkan akhlak seorang budak berumur 11 tahun ini ya allah.. Mampukah aku mendidik anak ku seperti didikan seorang nenek pd cucunya haiqal ini???

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Adik haiqal adalah Haiqal Firdaus Mohd Jaafaruddin.
Juara hafazan negeri johor dan sekarang beliau adalah peserta termuda yg sedang bertanding pertandingan hafazan peringkat kebangsaan yg sedang berlansung sepanjang minggu ini di Ipoh

Semoga Allah permudahkannya..
Semoga Allah beri ibu bapa seperti kita kekuatan nenek haiqal dlm mendidik alquran.
Semoga anak kita juga mahir alquran seperti adik haiqal.

Amin..amin..amin ya allah..

#terusikemosi
#jomshare
#sifumedia
#anaksoleh

Copy fb ..

See More
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Anne Glamour Boutique added 2 new photos.

Pelbagai design & warna anak tudung boleh didapati di @anneglamourboutique Roshni Bazaar sek.7 shah alam ( Belakang jakel )

inner neck
inner neck dagu
inner ...neck awaning
inner ninja
inner ninja dagu
inner magik
inner syria
inner sekolah
inner telekung
inner renda
sanggul

P/s Borong serendah rm10 min 10pcs
Pm/Whatsapp 0196555882

See More

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Semoga dpermudahkan segala urusan dan sentiasa dlm plindungan Allah...
Aaminn ...
Open today

10.30am-9.00pm
Lot AA3 ,F1, W3 ,P1
Roshni bazaar Shah Alam sek.7 Jalan plumbum Q7/Q Shah Alam
(Belakang jakel )

See More
Image may contain: 1 person
Image may contain: people standing
Image may contain: people standing
No automatic alt text available.
Anne Glamour Boutique added 4 new photos to the album: Anne Glamour Boutique.

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ

10.30am-9.00pm

Lot 1F ,AA3 ,W3 ,P2...
Roshni bazaar Shah Alam sek.7 Jalan plumbum Q7/Q Shah Alam ( Belakang Jakel )

See More

7 Tanda Rezeki Diberkati Allah SWT

1) Kita akan sentiasa rasa cukup dengan apa yang kita ada. Dan kadang-kadang tu kita rasa macam lebih dari cukup. Ini adalah salah satu petandanya sebab
islamituindah.my