Photos
Videos
Hurra, hurra, hurra! :) :) :) Vi kan herved stolt fortelle at vi i dag er tildelt Rana kommunes kulturpris for 2016! En fantastisk nyhet som vi nok må bruke noen dager på å fordøye. Tusen takk til Utvalg for oppvekst og kultur som stemte oss fram blant sikkert mange verdige kandidater! Det er med ydmykhet vi trer inn i rekken av tidligere kulturprisvinnere og vi skal gjøre vårt ytterste også i framtida for å vise oss verdig prisen. Stay tuned for more! :)
145
83
Til oppvarming
63
4
Gammel jegermarsj
34
Posts
Mo Hornmusikk added an event.
November 6

Ole Hamre, arkitekten bak suksessen Fargespill, og Gabriel Fliflet spreller julen inn sammen med Mo hornmusikk under ledelse av én av Norges aller fremste dirigenter, Reid Gilje.

Med base i den noe uvanlige duoen trekkspill og slagverk får publikum servert et blandet repertoar basert på balkan-musikk og skeive rytmer. På nettstedet sitt omtaler musikantene seg som "sære og populære" og musikken preges av lekelyst og innlevelse. "Både folk med lakksko, bunad, sorte skinnjakker... eller cowboyhatter lar seg villig føres rundt i deres fargerike hage! Kontrastene er store, men opplevelsen hel." Duoen har som mål å hente verden hjem gjennom musikk - og lørdag 2. desember tar de den med seg til Mo!

I tillegg byr hornmusikken på mer tradisjonell julemusikk, bl. a. klassikeren TVs julafton.

Velkommen!

See More
DEC2
Sat 5:00 PM UTC+01Aulaen, Polarsirkelen vgs, Moheia
25 people went

Vi gratulerer Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps med seieren i NNM i helga. 🍾🎶 Godt jobba! 👏 👏 👏 👏 👏 👏 Ses og forhåpentligvis høres i Trondheim! ☺️

We congratulations @[273306669489573:274:Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps] with the victory in nnm this weekend. 🍾🎶 well done! 👏 👏 👏 👏 👏 👏 see you and hopefully sounds in Trondheim! ☺️
Translated
Posts

Vi gratulerer Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps med seieren i NNM i helga! 🍾🎶 Godt jobba! 👏👏👏👏👏👏 Ses og forhåpentligvis høres i Trondheim. ☺️

We congratulations @[273306669489573:274:Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps] with the victory in nnm this weekend! 🍾🎶 well done! 👏👏👏👏👏👏 see you and hopefully sounds in trondheim. ☺️
Translated

Mo hornmusikk og dirigent Jack Royle inviterer til sesongens første konsert - Musikk i oktober. På programmet står blant annet nyyyyyydelige Irish Tune from County Derry, jazzye Blue Shades og fantastiske The Year of the Dragon.

Velkommen!

OCT25
Wed 7:00 PM UTC+02Mo HornmusikkMo I Rana, Norway
26 people went

Vi var med da en av våre fremste samarbeidspartnere og sponsorer skulle hylles!

Rana No added 36 new photos.

Ble hyllet av kulturlivet

Vanligvis er det Helgeland Sparebank som setter pris på og hyller personer, lag og foreninger. I kveld var det bankens tur å være hed...ersgjest.

Nærmere 60 kulturaktører ville gi noe tilbake til Helgeland Sparebank, for alt banken har bidratt med i flere tiår. Resultatet er en kunstutstilling som viser noe av det banken har bidratt til å skape i samspill med kulturlivet.
Utstillingen ”Kulturbanken” er en utstilling som viser grafisk design som Helgeland Sparebank har utformet for kulturaktører i Nesna, Hemnes, Rana og Lurøy. Utstillingen ble åpnet fredag kveld, med et stilfullt arrangement i Rana museums lokaler.
Idéen til utstillingen var det Bjørn Bonsaksen og Rana kunstforenings Isabella Flått som først tok tak i. De fikk med seg Hilde Høgseth (Smeltedigelen og 4/4), Anne Guri Frøystein (KammeRana), Maiken Johansen (Verket), Inger Lise Pettersen (Klemetspelet) – og ytterligere 50 små og store kulturaktører på Nord-Helgeland. Resultatet har blitt en utstilling av plakater fra et meget bredt spekter av kulturarrangement, der banken har bidratt som samarbeidspartner og også stått for grafisk design.
– Opp gjennom årene har banken ikke bare bidratt med penger, men også materiell med plakater, flyere, logoer og materiell til kulturlivet, av meget høy kvalitet. Vi fant ut at det var på tide å gi noe tilbake, vise at vi setter veldig pris på banken som en viktig og dyktig samarbeidspartner, sier Bjørn Bonsaksen.
– Helgeland Sparebank kunne valgt å bruke pengene og ressursene på helt andre ting. Den har imidlertid gjort et valg der også kulturlivet er viktig for dem, og det må vi takke dem for, sier Bonsaksen til Rana No.

Tidligere banksfef Arnt Krane bekreftet at det å satse på kultur var et bevisst valg for banken, som da het Mo Sparebank og Sparebanken Rana.
– Under omstillinga merket jeg meg et kulturelt engasjement som gjorde inntrykk. Vi definerte at kulturlivet var noe av det banken skulle være til for. Den filosofien har banken holdt fast ved i minst like sterk grad, etter at jeg slutte, sa Krane, som også slo fast at kulturlivet på Helgeland definitivt har bidratt til å styrke identitet og sjøltillit.
– Det viser at vi kan. Vi kan virkelig, sa Krane.

Det er spesielt bankens markedsavdeling som har hatt og har et tett samspill med kulturaktørene. Det er den avdelingen som står for de kreative prosessene og den kunstneriske prosessen. Derfor ble spesielt Geir Rønning, Mona Berg, Bjørn Rune Bjørsvik spesielt fremhevet under kveldens arrangement.
– De er utrolig positive, de er konstruktive og de leverer flott design og kunst av høy kvalitet, fremholdt Bonsaksen.
– Jeg er faktisk litt rørt, innrømmer Bjørn Rune Bjørsvik, som syntes det var mektig å se mye av det arbeidet han og hans kolleger har skapt, samlet på ett sted og vist frem i glass og ramme.
– Det at aktørene gjør noe slikt for oss, det gir definitivt inspirasjon til å stå på videre, sier Bjørsvik.
For Geir Rønning, som er den som står for mye av de kunstneriske prosessene, syntes det var vanskelig å beskrive følelsen utstillingen utløste i han.
– Jeg har et slags emosjonelt skjold på meg når jeg er ute på slike tilstelninger. Dette… Det vil ta tid før det går opp for meg. Jeg kommer ikke til å skjønne det før senere i kveld, eller i morgen, smilte Rønning.
– Jeg har jo drømmejobben. Tenk å få lov til å holde på med dette, strålte Mona Berg. Hun fremhevet det nære og varme samarbeidet med kulturaktører, og det givende i å skape et visuelt uttrykk som formidler det kulturaktører ønsker å kommunisere.

Den som fikk æren av å åpne utstillingen var imidlertid den personen som trolig har kortest fartstid av alle i Helgeland Sparebank. Hanne J. Nordgaard hadde nemlig sin første arbeidsdag som bankens nye administrerende direktør i dag, og fikk æren av å klippe snoren som markerte åpningen.
– Gåsehudopplevelse, var hennes oppsummering av opplevelsen.
– Gåsehud av å få oppleve andre fortelle hvor mye de setter pris på det Helgeland Sparebank gir. Gåsehud av å få en slik mottakelse, på min første arbeidsdag. Og gåsehud når jeg ser på plakatene for alle disse arrangementene og tenker på alle de som har fått oppleve alt dette. Dette viser hva man kan skape med drivkraft, sa Nordgaard, og refererte til en av bankens sterkeste visjoner; å være en drivkraft på Helgeland.
– Og la det ikke være noen som helst tvil; vi skal fortsatt være en drivkraft for kulturlivet på Helgeland, sa Hanne J. Nordgaard.

See More

En dag igjen!
En pitteliten dag til vi er i gang igjen!
Onsdag spiller vi opp til ny, spennende sesong. På programmet står bl. a. onsdagskonsert i oktober, tradisjonelt og superkoselig Tärnaby-seminar, stor konsert i desember med spennende gjester og selvsagt Norgesmesterskapet i mars.

Med oss på laget har vi ny dirigent - Jack Royle....
Og på de store prosjektene - ingen ringere enn Reid Gilje.

Vi gleder oss!
Kom, da vel!
Vi øver onsdager 18:30 - 21:30 på Mo samfunnshus.

See More
No automatic alt text available.
Mo Hornmusikk was live.
August 14

Drilloppvisning av HMKG

Drilloppvisning of hmkg
Translated
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Mo Hornmusikk
5,097 Views
5K Views
Mo Hornmusikk was live.
August 14

HMKG på Mo

Hmkg on mo
Translated
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Mo Hornmusikk
2,603 Views
2.6K Views

Det nærmer seg. ☺️

It's getting closer. ☺️
Translated
Image may contain: one or more people and outdoor
Image may contain: one or more people, people sitting, table, outdoor and indoor
Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court
Mo Hornmusikk shared a link.
August 14
Hans Majestet Kongens Garde kommer til Mo i Rana for å holde konsert, defilering og drilloppvisning i dag mandag. LES OGSÅ: …
ranablad.no
Mo Hornmusikk shared their event.
August 14

Dagen er kommet, og HMKG inntar Mo i Rana.

Vi håper masse ranværinger kommer og tar godt imot dem!

Viktig tilleggsinformasjon: konserten som opprinnelig skulle vært utendørs i Jernbaneparken er flyttet inn i Ranahallen på grunn av det noe ustabile været. Konserten begynner klokka 17:00, gratis inngang.

...

Fint om alle kan hjelpe til med å spre informasjonen.

See More
AUG14
Mon 4:00 PM UTC+02
113 people went
Mo Hornmusikk added an event.
July 27

Endelig!
Garden kommer til Mo igjen!
3. gardekompani er Gardens mest synlige kompani. Dette er kompaniet som reiser rundt i både inn- og utland og driver norgesreklame i form av musikk og eksersis i verdensklasse. For Ola Nordmann er de kanskje best kjent fra tattooer i Edingburgh og Oslo, samt 17. mai, så klart. Mo hornmusikk har jo de siste årene nærmest vært hoffleverandør av gardister til musikktroppen og det er ekstra stas for oss i samarbeid med Rana kommune å få være verter for årets kontingent. Det blir utekonsert i sentrum klokka 17:00, marsjering og drilloppvisning ved/i Ranahallen klokka 19:15.

Dette kommer til å bli en fantastisk opplevelse, så sett av datoen!

AUG14
Mon 4:00 PM UTC+02
113 people went

Toget er kommet trygt fram, og vi håper dere som møtte opp har nytt musikken vår, og så får vi se om vi blir å se på TV i løpet av ettermiddagen/kvelden:
https://www.nrk.no/sommer/

Direktesending fra Mo Stasjon. I bakgrunnen høres liflig musikk!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1,442 Views
1,442 Views
Børge Masterdalshei was live.

Sommertoget Mo i Rana stasjon a

NRK Sommertoget kommer straks til Mo, og vi er til stede for å spre glede!
Flere bilder (og kanskje noen filmsnutter) kommer når toget triller inn på stasjonen!

Image may contain: 5 people, people standing, crowd and outdoor

Selv om RanaBlad ikke var på sommerkonserten vår, var det andre meget kapable tilhørere med både ordets makt i sin hånd og peiling på korpsmusikk til stede. Her er Asbjørn Inge Straumfors sine tanker om det vi presterte:

"Når nordlandssommeren virkelig føler behov for å vise muskler, når striregnet slår ubedt loddrett ned over vår del av verden i timesvis. Når meitemarken klamrer seg til synkende smørblomst for å unngå drukningsdøden på de potensielle rismarkene vi trodde ...

Continue Reading
Image may contain: 2 people, people sitting and table