Jump to
Press alt + / to open this menu
CommunitySee All
Highlights info row image
619 people like this
Highlights info row image
610 people follow this
Photos
Reviews
Nationaal Park De Maasduinen has no reviews yet.
Tell people what you think
Posts

FIETSTOCHT
Op zaterdag 23 september om 10.00 uur vindt er een fietsexcursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De excursie start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E in Well. De activiteit is gratis en duurt circa 4 uur. Denk aan een goede fiets, geschikt schoeisel en verzorging voor onderweg. Aanmelden verplicht via www.limburgs-landschap.nl/agenda.

Het Maasduinengebied bestaat uit een unieke combinatie van bossen en heidevelden, met daartussen vencompl...exen en stukken stuifzand. Kenmerkend voor dit park zijn de paraboolduinen, oude rivierduinen die stammen uit de ijstijd. Het gebied heeft een grote plantenrijkdom, maar het zijn vooral de amfibieën en reptielen die belangrijk zijn in dit park.
Het Nationaal Park De Maasduinen is ongeveer 4200 ha groot. Op de fiets verplaatsen de deelnemers zich makkelijker over grotere afstanden en is in vogelvlucht waar te nemen wat het Nationaal Park zo waardevol maakt. Naast fietsen worden er kleine stukjes gewandeld. [Foto Harry Bussink].

See More
Image may contain: tree, plant, bicycle, motorcycle, outdoor and nature

SCHAAPHERDER OP DE HAMERT

Wandelen langs uitgestrekte heidevelden en heerlijk genieten van de vergezichten. Wat wil een mens nog meer?
Om dat idyllische plaatje nog mooier te maken is er op zondag 17 en 24 september [van 10 tot 14 uur] op Landgoed de Hamert een schaapskudde aanwezig, inclusief herder en schaapshonden.
U bent op deze zondagen van harte welkom om te komen kijken hoe de schapen hier hun nuttige werk doen.

...

Schaapskudde op bezoek
U vindt schaapskudde, herder en de border collies op de heidevelden van Landgoed de Hamert in de omgeving van het Vorstengraf of bij het zogenaamde Schooierspaadje. Door de blauwe of witte wandelroute vanaf Jachthut op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi te volgen, komt u de natuurlijke beheerders van de heide vanzelf tegen. [Foto Henk Heijligers]

See More
Image may contain: outdoor and nature
Posts