Photos
Reviews
5.0
1 Review
Tell people what you think
Posts

Duvelskuul wandeling [3 uur]

Elke 2de zondag van de maand vindt er een rondleiding of rondwandeling plaats vanaf Paviljoen Bleijenbeek [Bleijenbeek 14 in Afferden]. In januari kunt u meewandelen tijdens een drie uur durende wandeling over Landgoed Bleijenbeek. Zo wordt er een bezoek gebracht aan de Duvelskuul en komt u meer te weten over Nationaal Park De Maasduinen. Uiteraard mag een stukje geschiedenis niet ontbreken. Echter wordt er bij deze wandeling géén bezoek gebracht aan de kasteelruïne. Wilt u deze bezoeken dan kunt u mee met een rondleiding of een excursie op aanvraag.

Start op zondag 14 januari om 10.00 uur vanaf Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden. [Foto Peter Thönnissen].

Image may contain: cloud, sky, tree, grass, outdoor, nature and water

Nieuwjaarswandeling

Elke 1ste zondag van de maand kunt u mee komen wandelen over Landgoed de Hamert. Begin het jaar goed met een fijne Nieuwjaarswandeling. Tijd om lekker naar buiten te gaan het dit nieuwe moment te vieren tijdens een fijne winterwandeling. Strik de schoenen stevig vast en wandel mee over de duinen van de Maas, door bos en hei en ontdek wat de natuur allemaal voor moois te bieden heeft.

Start op zondag 7 januari om 10.00 uur vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. [Foto Henk Heijligers]

Image may contain: tree, sky, snow, outdoor and nature
Posts

Oudejaarswandeling

De kerstdagen zitten er alweer op en de meeste voorbereidingen voor oud en nieuw zijn al gedaan. Een mooi moment om even tot rust te komen in de natuur.

Start op zaterdag 30 december om 15.00 uur vanaf Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. [Foto Henk Heijligers].

Image may contain: tree, sky, snow, plant, outdoor and nature

Vollemaanswandeling

In de avonduren van vrijdag 29 december kunnen belangstellenden met een gids het schemerbos betreden. Ruiken, voelen en genieten van de rust in het nachtelijke bos, wandelen over een donkere stille heide. Een natuurgids gaat met de wandelaars op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijke Bergerbos. Voordat de wandeling start staat er een kop koffie of thee klaar om lekker op te warmen.

Start om 19.30 uur vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 in Afferden. Aanmelden is verplicht via telefoonnummer 0485-531635. [Foto Peter Thönnissen].

Image may contain: night and sky

Spannende winterwandeling

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Lekker warm aangekleed is de winter een fijn seizoen om naar buiten te gaan. Buiten valt er immers ook van alles te beleven. De takken van de bomen zijn goed te zien omdat er geen bladeren aan groeien. Sommige dieren gaan in winterslaap terwijl anderen gewoon wakker blijven. Wie weet wat voor diersporen we onderweg toevallig tegen gaan komen? Kinderen gaan samen met de Maasduinengidsen op pad en ontdekken de winter.

Start woensdag 27 december om 14.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well.

Het nieuwe nummer van Topic Maasduinen is uit. Ook dit keer met een bijdrage van Nationaal Park De Maasduinen.

Winterwendewandeling

Elk jaar vindt rond 21 december de winterwende plaats. Dit is het moment van het jaar dat de nacht het langst is. Vanaf dat moment gaan de dagen weer lengen. Om dit moment te vieren wordt er een winterwendewandeling georganiseerd in Nationaal Park De Maasduinen.

Start op zaterdag 23 december om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. [Foto Gerrit Lenting].

Image may contain: cloud, sky, plant, tree, nature and outdoor

JAARAFSLUITING

Afgelopen zaterdag vond de jaarafsluiting met onze Maasduinenvrijwilligers plaats. In de ochtend werd iedereen geinformeerd door onze boswachters over het reilen en zeilen binnen het nationaal park. Na een lekkere lunch bij onze gastheer Jagersrust [www.jagersrustvelden.nl] konden we beginnen aan het middagprogramma. Onder leiding van Eva Bock kregen we het verhaal van Kikkedings te horen [www.kikkerdings.de]. Het was een bijzonder dag waarbij wij onze Maasduinenvrijwilligers hebben kunnen informeren en kunnen bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar. Het is altijd fijn om met zo'n mooi team te mogen samenwerken.

Image may contain: 1 person, smiling, standing, tree, sky, outdoor and nature

Winterwandeling Zwart Water

In de zuidelijke Maasduinen wordt op zondag 17 december een fijne winterwandeling georganiseerd. De wandeling start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Schandeloselaan in Venlo. Het dragen van warme kleding en goede schoenen wordt aangeraden.

Image may contain: tree, plant, sky, outdoor, nature and water

Pas de komende tijd op als u de natuur in gaat. De vallende sneeuw heeft de afgelopen dagen extra gewicht op bomen en hun takken gelegd. Hierdoor kunnen deze takken afbreken. Wij raden het dan ook af om de komende weken het bos in te gaan. Mocht u toch besluiten te gaan pas dan goed op. Kijk niet alleen naar het mooi uitzicht maar ook naar boven om te zien of er valgevaar is van slechte takken. Betreed een pad pas als u er zeker van bent dat het veilig is. Ook onze boswachters zullen de komende tijd veel in het bos te vinden zijn om deze slechte takken te verwijderen.

Nationaal Park De Maasduinen updated their cover photo.
Image may contain: tree, sky, grass, outdoor, nature and water

Knutselen voor kerst

Kerst staat in het teken van gezellig ons huis versieren. Niet alleen met glitters en kerstballen maar ook met natuurlijk materiaal is het huis goed te versieren. Op woensdagmiddag 13 december kunnen kinderen om 14.30 uur komen knutselen voor kerst. Eerst wordt er buiten materiaal verzameld om daarna binnen de mooiste kerstknutsels te maken. De activiteit is geschikt voor kinderen van 6t/m 12 jaar. Het dragen van oude kleding wordt aangeraden. Aanmelden is niet nodig.

Overwinteren

Het weer begint weer winters te worden. Het is dus belangrijk dat we ons goed warm aankleden als we lekker naar buiten gaan. Dieren passen zich ook goed aan, aan het koude weer. Sommige zijn al op tijd vertrokken naar het zuiden of trekken zich terug in hun warme hol. Anderen krijgen een dikke wintervacht en overleven de Nederlandse winter met gemak. Tijdens deze excursie krijgen de wandelaars meer te weten over dieren en hun manieren van overwinteren.

Start om 10.00 uur vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi.

Rondje Bleijenbeek

Naast golfen en de kasteelruïne heeft landgoed Bleijenbeek nog veel meer te bieden. Tijdens deze excursie worden de high-lights van het landgoed bekeken. Natuur staat voorop maar uiteraard wordt er ook een en ander over de geschiedenis van het landgoed vertelt. De ruïne wordt tijdens deze excursie niet bezocht daarvoor kunt u een afspraak maken bij het paviljoen.

Start om 14.00 uur vanaf Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden. [Foto Henk Heijligers]

Image may contain: sky, tree and outdoor