Photos
Videos
Posts
Image may contain: outdoor
Activiteiten Oudervereniging Vensterschool

Dinsdag 13 februari komen wij het oud papier weer ophalen, zorgt u dat het om 18:30 klaar staat!

Image may contain: 8 people, people smiling
Jan Ophof

Lijsttrekkersdebat gemeente Weststellingwerf.

Posts
​Noordwolde – De Noordwolde-Week die traditioneel eind augustus werd gehouden is ter ziele. Het bestuur is noodgedwongen een andere weg ingeslagen en organiseert nu begin juni het Knopersfeest, een tweedaags festijn.
stellingwerf.nl
Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde added 14 new photosfeeling festive at Nationaal Vlechtmuseum.

112 (!!) bezoekers kwamen vanavond af op onze warme winterverhalenavond! Er werden prachtige verhalen verteld, meegevlochten in het Vlechtcafé en wijn geproefd. Freddie de Vries vermaakte alle aanwezigen met hilarische verhalen in het Stellingwerfs.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
277 Views
Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde was live.

Winterwarme verhalenavond

Image may contain: living room, table and indoor
Image may contain: people sitting and indoor
Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde added 2 new photos.

Sfeervol vlechtcafé en winterwarme vertelavond

Op vrijdagavond 26 januari opent het Nationaal Vlechtmuseum samen met de Bibliotheek en de wereldwinkel de deuren... voor 2018verhalen. Aan de vooravond van een prachtig jaar waarin Friesland cultureel nog meer op de kaart gezet wordt, openen 60 musea in de provincie hun deuren om de verhalen te vertellen die zich achter deze deuren bevinden. Dit kunnen anekdotes, gedichten, lange of korte verhalen zijn. In het Nationaal Vlechtmuseum draait alles om het gebouw: de Rijksrietvlechtschool. Een monumentaal pand met een bijzondere sfeer. Deze avond zal het weer als vanouds bruisen van stemmen, verhalen en de warme herinneringen aan de schooltijd. Hard werken, de ambachtslessen en de leerlingen die door de gangen heen struinden. Al deze verhalen klinken deze avond binnen de muren van het monumentale pand. In de bibliotheek vertelt Freddie de Vries (rond 20.00 uur) uit eigen werk in samenwerking met De Stellingwarver Schrieversronte. De Vries is de schrijver van Et Stellingwarver Voegelboek en is mede auteur van de Stellingwarver Spreukenkalender. In maart verschijnt een nieuw boek van zijn hand. De wereldwinkel houdt een speciale wijnproeverij en er is grote uitverkoop van fair trade artikelen.

Gratis toegang en winteravond vlechtcafé
Speciaal voor deze avond is er een uniek winteravond vlechtcafé. Bezoekers kunnen hier onder deskundige begeleiding zelf het vlechtambacht ervaren. Nog niet eerder was er de kans om dit op een avond in een sfeervol verlicht museum te doen, unieke kans dus!
De toegang tot het museum is deze avond gratis. Voor het vlechtcafé wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het materiaal. Er zijn doorlopend verhalenvertellers en er staan deskundige gidsen die de bezoeker meenemen langs alle verhalen in het museum. Wij kijken er naar uit om u warm te onthalen tussen 19.00-22.00 uur op deze bijzondere avond in het hart van Noordwolde. Het speciale winteravond vlechtcafé start om 19.30.

2018verhalen is een onderdeel van het Openingsweekend van LF2018 en wordt georganiseerd door Tryater, Museumfederatie Fryslân en in Noordwolde met het Nationaal Vlechtmuseum, bibliotheken Zuidoost Fryslân en de wereldwinkel.

See More

Vandaag was de trekking van de eindejaarsaktie van de OVN.

De winnaars hebben vanavond hun prijs in ontvangst mogen nemen. Veel plezier met jullie prijs.

De Ondernemersvereniging Noordwolde wenst iedereen een fantastisch 2018....
Wij zien u graag weer het komende jaar in Noordwolde!!

See More
Image may contain: text
Buitengewoon Kerst

Heeft u het spektakel gemist afgelopen zondag? Radio Weststellingwerf Centraal laat vanavond het hele stuk horen. Vanaf 19.00u te horen op FM 105 / 107.4 of Zig...go TV kanaal 41!
Deel dit berichtje zodat iedereen het kan terugluisteren!
.
Helaas is het technisch onmogelijk om de 'onversterkte stukken' te laten horen. Een aantal stukjes zijn er dus uitgeknipt omdat er dan een paar minuten stilte zou vallen.
Bedankt voor deze mogelijkheid Centraal

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
166 Views
Image may contain: one or more people, crowd, night and outdoor
Buitengewoon Kerst

Fantastisch! De 1000 programmaboekjes waren tien minuten voordat we begonnen al op. De mensen blijven toestromen. Wat geweldig! Het hele plein staat VOL!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
125 Views
Image may contain: outdoor
Image may contain: house and outdoor
Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
Buitengewoon Kerst added 3 new photos.

Er wordt al hard gewerkt! Vanavond om 19.30 begint het