Photos
Posts

In het Poltiek & Filosofisch Konvent zijn verschillende politiek stromingen en filosofiën vertegenwoordigd, van links naar rechts, gelovig of net niet, tot politiek neutraal maar steeds met een duidelijke overtuiging.

Op 28 maart is er wederom een PFK Kaffee. Verenigingen krijgen hier de kans om met elkaar te discussiëren over verschillende thema's. Niet alleen kunnen zij elkaar zo beter leren kennen, ook voor buitenstaanders is dit een ideale gelegenheid om kennis te maken m...et de PFK-verenigingen. De aanwezigen kunnen rondlopen en zich aansluiten bij de tafel van de vereniging of het thema dat hen het meeste aanspreekt om te luisteren of deel te nemen aan de discussie. Er is uiteraard ook ruimte om informeel te discussieren, te babbelen en elkaar te leren kennen. De thema's liggen niet op voorhand vast, alles is mogelijk.

Heb je geen idee welke politieke ideologie bij jou past? Kom het ontdekken op het PFK Kaffee.
Weet je precies waar je voor staat? Kom de ideale vereniging ontdekken op het PFK Kaffee.

Iedereen is welkom in de Turbinezaal van studentenhuis de Therminal.

See More
MAR28
Wed 8:00 PM UTC+02Politiek & Filosofisch KonventGent, Belgium
56 people interested

Ook in week 3 laten de PFK-verenigingen jullie niet in de steek! Een aantal tips om in de agenda te noteren:

Image may contain: 4 people
Image may contain: one or more people
Image may contain: 1 person

Voor de Gala-avond der Studentenverenigingen haalde onze voorzitter haar beste Photoshopskills boven. “Ja, dat ben ik.”

Image may contain: screen and indoor

Riet Dhont van Vriendschap Zonder Grenzen en Anima van het Burgerplatform voor Vluchtelingen op de koffie bij Comac Gent voor Café Réfugié.

Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting, indoor and food

Ook op maandag valt er wat te doen bij de PFK-verenigingen. In de volgorde van waarschijnlijk geen pintjes aanwezig tot waarschijnlijk wel pintjes aanwezig:
* Jong Groen StuGent doet de mythes en feiten rond klimaatverandering uit de doeken: Klimaatverandering: feiten, mythes en mistgordijnen
* Comac-Gent organiseert Café Réfugié: Solidariteit is geen misdrijf
* CDS Gent is vandaag te vinden in Bowling Overpoort: CDS gaat bowlen

Image may contain: 3 people, people smiling, text
Politiek & Filosofisch Konvent updated their cover photo.
February 13

PFK AV 2017-2018

Foto door Arthur Joos.

Image may contain: 15 people, people smiling, people standing

“Stalin heeft het meeste doden gemaakt!” “Neen, Hitler!” - het PFK Kaffee op zijn best.

Image may contain: shoes

Throwback Tuesday! We keren straks terug in de tijd:
* Karim Van Overmeire - De Guldensporenslag: NSV! Gent nodigt Karim Van Overmeire uit om de studenten wat meer uitleg te geven over een van de belangrijkste veldslag voor de Vlaamse beweging.
* De Russische Revolutie - 100 Jaar Later: Henk Kern komt op uitnodiging van LVSV Gent de gebeurtenissen rond de Russische Revolutie uitlichten.

Image may contain: 2 people, people standing and crowd

Met een halfuurtje vertraging begon Stefan Blommaert dan toch aan de lezing over wereldmacht China, georganiseerd door Minos Gent en Politeia! Een goedgevulde zaal wachtte hem geduldig op.

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

LVSV Gent mocht vanavond blockchainconsultant Thomas Marckx (geen familie van, dixit de voorzitter van LVSV) ontvangen. Hij lichtte o.a. de mogelijkheden die blockchaintechnologie biedt in de strijd tegen illegale diamanthandel en bij ticketverkoop toe.

Image may contain: 1 person, standing and indoor

In het Poltiek & Filosofisch Konvent zijn verschillende politiek stromingen en filosofiën vertegenwoordigd, van links naar rechts, gelovig of net niet, tot politiek neutraal maar steeds met een duidelijke overtuiging.

Op 9 november organiseren de verenigingen van het PFK samen een activiteit. Verenigingen krijgen de kans om met elkaar te disccusiëren over verschillende thema's. Niet alleen kunnen zij elkaar zo beter leren kennen, ook voor buitenstaanders is dit een ideale gel...egenheid om kennis te maken met de PFK-verenigingen. De aanwezigen kunnen rondlopen en zich aansluiten bij de tafel van de vereniging of het thema dat hen het meeste aanspreekt om te luisteren of deel te nemen aan de discussie. Er is uiteraard ook ruimte om informeel te discussieren, te babbelen en elkaar te leren kennen. De thema's liggen niet op voorhand vast, alles is mogelijk.

Heb je geen idee welke politieke ideologie bij jou past? Kom het ontdekken op het PFK Kaffee.
Weet je precies waar je voor staat? Kom de ideale vereniging ontdekken op het PFK Kaffee.

Iedereen is welkom in de Turbinezaal van studentenhuis de Therminal.

See More
NOV9
Thu 8:00 PM UTC+01Politiek & Filosofisch KonventGent, Belgium
66 people interested

Vanavond verwelkomt Jong N-VA UGent prof Hendrik Vos, Hilde Roossens en Mark Demesmaeker voor Catalaans referendum: what's next?. Dit gesprek zal in goede banen geleid worden door Karl Drabbe.

TSG 't Zal Wel Gaan heropent het debat over psychedelica vanavond in NEST. Tijdens Psychedelica: hedendaagse verbeeldingsvormen zullen zij in gesprek gaan met de pro-psychedelische psychonauten. Dit debat wordt gemodereerd door Daan F. Oostveen.

No automatic alt text available.

Weekend ex, week 4 in! Vandaag staan er 2 lezingen op het programma in het PFK:
* Minos Gent: V.G.K & Minos: 16/10: populisme en het einde van de EU: Te pas en te onpas worden meningen "zooo populistisch" genoemd, maar wat is populisme eigenlijk? Gilles Pittoors legt het ons uit!
* Jong Groen StuGent: Echt studentendebat: Leve politiek (Gent): Groene bad boy Kristof Calvo nodigt alle studenten uit om in debat te treden, hij modereert.
* Voor wie geen zin heeft in een lezing is er om 21u ook de wekelijkse clubavond van KVHV-Gent in de Elixir. het café is toegankelijk voor iedereen, maar sympathie met de Vlaamse zaak is mooi meegenomen.

Image may contain: text