Photos
Reviews
4.2
142 Reviews
Tell people what you think
Mmll Luurs
· August 25, 2017
Vroeger vaak geweest als kind en tiener
Vandaag geweest met mijn dochter van 9 en zoon van 6
Via internet kaartjes gekocht € 17,10...
€5,70 pp geen kindertarief gewoon volle pond
Mooie dag voor Nederlandse begrippen dus zal wel druk zijn nee dus uitgestorven .
We gaan eerst wel iets eten hadden we afgesproken.
Maar nee dus niets open.
ze zijn alleen open bij mooi weer zei de dame van de kassa
Ik zei nog :volgens mij is dit 1 van de de mooiste dagen van de afgelopen weken .
daar had ik wel gelijk in zei ze maar het was in externe handen en ze wisten niet of het open zou gaan ????.
Ik mocht dan wel even naar buiten als ik het wou om iets te eten te halen zei de dame dus dat was wel netjes en aardig .
Plekje gezocht en het eerste wat mij opviel
het midden gebouw was nieuw de bomen zijn hoger gegroeid maar voor de rest ??volgens mij ben ik als kind al van die glijbaan geweest 25jaar oud schat ik ( gua kleur in elk geval ) kinderbad geen sproeier/spuitfiguur of iets wat werkt beetje vergane glorie veel rommel op de bodem
Zwembad deed 30 jaar geleden vast aan de eisen maar anno 2017
Dit in combi met entree van € 5,70 geen horeca begreep ik ook dat het uitgestorven was
Jammer volgende keer gewoon buiten de stad Ten Boer / Eelde .
Jammer dat zwemmen in de stad Kardinge / Papiermolen een beetje een aanfluiting is
See More
Michiel Wierenga
· May 31, 2017
Ik snap het nog steeds niet, maar misschien kunnen jullie het mij uitleggen. Vorig jaar was er een roep om ruimere openingstijden en toen zijn jullie gaan brainstormen. De uitkomst hiervan is dat het ...zwembad twee weken later open gaat, elke avond een uur eerder dicht gaat, maar MISSCHIEN bij mooier weer een weekje langer open is.

Daarnaast zeggen jullie dat als het wel mooi weer is (25 graden of warmer) het zwembad een uur langer open gaat. Dit zijn echter maar een paar dagen per jaar en dan hanteren jullie niet echt ruimere openingstijden, maar gewoon de oude openingstijden: 20.00 uur. Al zeggen jullie wel dat 'afhankelijk van de zonsondergang' het zwembad tot 21.00 uur open kan gaan. We zijn echter op 2 juni krap 2,5 week verwijderd van de langste dag van het jaar en jullie hebben het nog steeds over 20.00 uur en niet over 21.00 uur. Wanneer is het omslagpunt? Deze norm lijkt ontzettend vaag

Samengevat: Er worden nu dus twee weken aan het begin van het seizoen, en elke avond een uur ingeleverd voor een EVENTUELE extra week in september. Misschien ligt het aan mij maar ik snap deze rekensom niet. Het lijkt me volstrekt duidelijk dat hier sprake is van pertinent wanbeleid en dat de zwemmer hier aan het kortste eind trekt. Als ik toch iets mis hoor ik het graag.
See More
Harmke Beerda-Koster
· January 30, 2018
Ging er als kind met mijn moeder heen , was dan ook een feest als we er in de vakantie een dag er heen gingen
Tineke de Bruin
· December 28, 2017
Prachtige tijd gehad ...ga nog wel eens maar weet nu niet meer waar ik de auto kan neerzetten. ..
Bobi Kenbeek
· August 7, 2015
Er zijn een aantal zwembaden waarvan het diepste bad 2 meter diep is en de overige badjes 50 cm of 90 cm zijn. Oftewel, je kan nergens onderwater staan. Keuze is watertrappelen of tot je knieën in het... water. Gezien er meerdere baden zijn is hier niet echt logisch over nagedacht om ook nog een 1,50 meter (oid) -op een overbruggings stukje na- bad te maken. En dan is 5,50 voor een middagje zwemmen erg veel. Het is prima voor baantjestrekkers of kleine kinderen.

Ook is het water inderdaad ontzettend koud, baby'tje wat met ouders naast ons was moest er van huilen.
See More
Saida Ela
· August 18, 2016
Ik ben net weg gestuurd met 3 kinderen, die er ontzettend zin hadden om te zwemmen, heel erg jammer aangezien ik bij jullie als jeugd al kwam. mij zien jullie in ieder geval er niet meer. Belachelijk ...om dat ik niet wil zwemmen ik er niet in mag terwijl ik er voor wil betalen ondanks dat ik niet zwem. De hele busreis gemaakt om een leuk dagje te hebben en jullie hebben het al verpest. Dank je wel papiermolen voor de ontzettende leuke dag NOT. See More
Trijn Helmus
· July 7, 2017
de papiermolen...als kind ging ik er al zwemmen, en later mijn kinderen... en nu mijn kleinkinderen. geweldige tijden beleefd in dit zwembad en nog steeds....als ik met mijn kleinkids ga is het thuis...komen. geweldig bad en ook nu nog ben ik zeer tevreden en ga heel graag heen te zwemmen See More
Manon de Vries
· May 29, 2017
Op de website van mijn kleine telefoon(s8) vertelde de kassajuffrouw,is niet gelijk aan de website van een computer duhh.
Als ik op Google de papiermolen prijzenlijst intoets kom ik tegen een gezin...skaart €14 .
Er bij staat geen tijd bij ....
Op haar computer staat van 11:00 tot nog wat,in elk geval niet na 13:00.
Dus konden wij deze niet meer kopen....
Dus voor de prijzen moet je op de laptop kijken,
Is anders als op mijn te kleine telefoon.
Oja de website was ook nog we eens ingewikkeld.
En het is net zoals bij kardinge,daar ben ik toch niet.
Beetje jammer kassajuffrouw
See More
Miranda Bootsman
· May 29, 2017
Fijn dat het bad weer open is en we buiten schoon kunnen zwemmen 😊 het is ook lekker om s ochtends voor mijn werk aan te kunnen zwemmen!
Hazina Fleur Riemsma
· August 30, 2017
Ik vond het water gisteren veelste koud.
En voor de kleintjes 2-3 jaar weinig te bieden in het peuterbadje niet iets waar ze leuk op of met kunnen spelen ( bijv glijbaantje of zo iets
Auksinis Kardas
· June 23, 2017
Parkeer gelegenheid slecht. Halve parkeerplaats afgesloten vrije plekken die nog over zijn mag je niet parkeren. Reden? Onduidelijk. Uurtje gezwommen. Moesten we het water uit ivm storm. Weg geld !
Manon Heininga
· August 8, 2017
Erg jammer dat de snack gelegenheden om een ijsje etc. te kopen bij 25 graden niet open was, omdat er geen personeel te regelen was...
Wendy Kleine
· August 30, 2017
Blijft gewoon een leuk bad
Fred-Jan Kruithof
· June 19, 2017
Was lekker hoor. Als je in de zomer bij een zonnetje goed nat wilt worden in Groningen, kun je daar prima heen!
Robert Bode
· June 12, 2017
Zag Frans omloop voor het eerst. Die heeft mij leren zwemmen. Nu met mijn zoons en dichter de route af die mijn ouders met mij gingen richting diploma a. Mooie dag gehad!
Christa Visser
· August 6, 2014
Op zich een mooi, groot en ruim bad met voldoende plaats om lekker te zitten. Wat erg jammer is, is dat het water ontzettend koud is en dat in de peuterbadjes. Voor kleine kinderen echt te koud. Er ...was geen speelgoed of wateractiviteit, waardoor er weinig te spelen is als je zelf niks meeneemt. Ook was er geen mogelijkheid om je kindje te verschonen op een aankleedtafel oid. Het zwembad kan ook wel wat leuke aankleding gebruiken. Kortom een mooi zwembad dat wel wat nodige aanpassingen kan gebruiken. See More
Rianne de Vries
· February 13, 2017
Ben altijd al gek op dit bad geweest !! Mn kids vermaken zich er prima !
Michel Roelfsema
· June 17, 2014
Mooi groot openluchtbad vlakbij het centrum, keuze uit verschillende baden, een glijbaan en duikplank.

Is al een oudje maar door de jaren gerenoveerd en gerestaureerd.
Dennis Broekema
· May 16, 2017
Het is heerlijk zwemmen daar elke ochtend in de zomermaanden :)
Jason Pizzuto
· May 28, 2017
Was lekker rustig alleen jammer dat het ondiepe bad een gescheurde vloer had met losse stukken
Videos
Ook zo'n zin in zwemmen? Aanstaande zaterdag gaat de Papiermolen weer open!
108
12
Heb je ook zo'n zin om weer te zwemmen in de Papiermolen? Bestel dan nu online je abonnement op www.de-papiermolen.nl en ontvang gratis een handig portemonneetje om je polsbandje in op te bergen!
14
12
Piet zegt het: warm en zonnig! Heerlijk weer om naar het zwembad te komen om baantjes te zwemmen, te relaxen op de ligbedden of een bommetje van de duikplank te maken!
33
13
Posts

De Groningse stadsarcheoloog Froukje Veenman is op zoek naar mensen die nog herinneringen hebben aan het buurtschapje Papiermolen, dat in de jaren vijftig plaatsmaakte voor ons openluchtbad.
Er zijn in de archieven foto’s en tekeningen van dit buurtje bekend, maar de gemeente Groningen is ook benieuwd naar verhalen van particulieren en eventueel nog onbekende foto’s of krantenberichten.
Heb je zelf nog herinneringen aan het buurtje of ken je familieleden (opa's, oma's?) die dit voormalige stukje Helpman nog kennen en er meer over kunnen vertellen? Stuur dan even een mailtje naar froukje.veenman@groningen.nl.

Stadsarcheoloog Froukje Veenman is op zoek naar mensen die nog herinneringen hebben aan het buurtschapje Papiermolen, dat in de jaren ’50 plaatsmaakte voor het openluchtbad met dezelfde naam. De gemeente wil de verhalen graag opnemen in de digitale cultuurhistorische kaart van Groningen.
gic.nl

In de Papiermolen is het kampeerseizoenook geopend met dit mooie weer☀️. De tent wordt opgezet in het 50m bad.

Image may contain: sky, cloud and outdoor